Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majuska']No to nieźle się zapowiada to linienie:roll::lol:[/QUOTE]
Pewnie dopiero teraz Florentynka sprawi sobie moherowy beret...:cool3:

Posted

Ja proszę, znajdźcie mi kogoś kto mi uprzędzie moher z mojego psa!!! Mam 60 litrów ubiegłorocznych wyczesków, zapowiada się drugie tyle w tym sezonie, ja bardzo chcę sweter z Gjalpona!!!!

Posted

[quote name='Florentynka']Ja proszę, znajdźcie mi kogoś kto mi uprzędzie moher z mojego psa!!! Mam 60 litrów ubiegłorocznych wyczesków, zapowiada się drugie tyle w tym sezonie, ja bardzo chcę sweter z Gjalpona!!!![/QUOTE]
Może w naszych okolicznych wsiach łowickich,ktoś jeszcze przędzie:lol:...toż to region bogaty w tradycje ludowe...a moherowy beret z sierści psa,jak nic wpisuje się w tradycję...:cool3:

Posted

[quote name='Romka']Może w naszych okolicznych wsiach łowickich,ktoś jeszcze przędzie:lol:...toż to region bogaty w tradycje ludowe...a moherowy beret z sierści psa,jak nic wpisuje się w tradycję...:cool3:[/QUOTE]
Romka, jak mi znajdziesz babę co przędzie to będę naprawdę dozgonnie wdzięczna!!! I będziesz mogła żądać ode mnie dowolnej przysługi ( z wyjątkiem śpiewania piosenek - to odpada)

Posted

[quote name='Romka']Może w naszych okolicznych wsiach łowickich,ktoś jeszcze przędzie:lol:...toż to region bogaty w tradycje ludowe...a moherowy beret z sierści psa,jak nic wpisuje się w tradycję...:cool3:[/QUOTE]

Na filc przerobic i biżuterię porobić. jest teraz bardzo modna:diabloti:
Niedaleko mnie jest galeria artystyczna i ozdoby z filcu kosztuja jakies chore pieniądzie

Posted

[quote name='Florentynka']Romka, jak mi znajdziesz babę co przędzie to będę naprawdę dozgonnie wdzięczna!!! I będziesz mogła żądać ode mnie dowolnej przysługi ( z wyjątkiem śpiewania piosenek - to odpada)[/QUOTE]
Teraz piszę poważnie,zapytam w skansenie...tylko jak im powiedzieć z czego będzie ta przędza?:hmmmm:

Posted

[quote name='Anette']Na filc przerobic i biżuterię porobić. jest teraz bardzo modna:diabloti:
Niedaleko mnie jest galeria artystyczna i ozdoby z filcu kosztuja jakies chore pieniądzie[/QUOTE]
I na bazarek dla psiaków...najoryginalniejszy bazarek na dogo:evil_lol:

Posted

[quote name='Romka']Teraz piszę poważnie,zapytam w skansenie...tylko jak im powiedzieć z czego będzie ta przędza?:hmmmm:[/QUOTE]
Z psa. Wiesz co? Mam myśl! Zapakuję te jaja w trochę psiej wełny - możesz pokazać i spytać, czy z takiego zrobią!

Posted

[quote name='Florentynka']Z psa. Wiesz co? Mam myśl! Zapakuję te jaja w trochę psiej wełny - możesz pokazać i spytać, czy z takiego zrobią![/QUOTE]

No proszę! Problem pakunkowy rozwiązany. Florentynka będzie wszystkie kruche rzeczy pakowała w psią wełnę !

Posted

[quote name='Florentynka']Z psa. Wiesz co? Mam myśl! Zapakuję te jaja w trochę psiej wełny - możesz pokazać i spytać, czy z takiego zrobią![/QUOTE]
Przysyłaj,zapytam...mamy psa(Farę) w domu tymczasowym u twórczyni ludowej,ona będzie wiedziała najlepiej...ja z ekscentryczki(przypominam miasto ma 30 tys mieszkańców)stanę się walniętą wariatką...:p

Posted

[quote name='Romka']ja z ekscentryczki(przypominam miasto ma 30 tys mieszkańców)stanę się walniętą wariatką...:p[/QUOTE]
Mów, że masz znajomą wariatkę co się uparła i Cię zadręcza, więc dla świętego spokoju obiecałaś zapytać.

Posted

[quote name='Florentynka']Mów, że masz znajomą wariatkę co się uparła i Cię zadręcza, więc dla świętego spokoju obiecałaś zapytać.[/QUOTE]
No co Ty...zapytam ,przysyłaj...:lol:

Posted

[quote name='Romka']No co Ty...zapytam ,przysyłaj...:lol:[/QUOTE]

No ale możesz zapytać tak, żeby całe szaleństwo zwalić na Aśkę, której nikt tam nie zna, nie?

"Wie Pani, ja uważam że to idiotym, ale się baba uparła, dręczy mnie wydzwania, o, nawet mi te kłaki pocztą przysłała, jak jej nie dam odpowiedzi, to mnie zadręczy!"

Posted

Normalnie nie wytrymam z Wami, umarłam ze śmiechu do śniadania:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Asiu , a może jak Romka nie poradzi ( chociaż widzę, że ma obiecujące kontakty ) to gdzieś u górali popytać, powinni mieć wprawę, w końcu robią wełnę jak barany postrzygą, nie?

Posted

[quote name='Florentynka']Nie ma mowy, Mamanabank go zrobi na sznaucera, na bank![/QUOTE]

To jest zniewaga!!! Nigdy żadnego psa nie zrobiłam na sznaucera! Łaaa, no to mnie trafiłaś!

[quote name='Dzika_Figa']Własnej Beli na sznaucera nie przrobiła, to może jego też by oszczędziła?[/QUOTE]

Dziękuję Dzika_Figo.

[quote name='Florentynka']Filc robi się sam...[/QUOTE]

Prawda :lol: :lol: :lol:

[quote name='Romka']No co Ty...zapytam ,przysyłaj...:lol:[/QUOTE]

Romka, ale ja z Tobą nie idę ;)