Jump to content
Dogomania

Chicco wcale nie Latino - zwrot z adopcji prosi o dom!

Recommended Posts

Posted

Sprawa banalna jak setki innych - pani wzruszona urokiem szczeniaczka postanowiła dać mu dom. Był słodką, puchatą kulką wielkości pięści. Rozdawał całusy, bawił się z nastoletnimi dziećmi.
I rósł.
Czy zbrzydł?
Nie

Ale okazało się, to wychowywanie psa to nuda. Łatwiej powiedzieć, że jest koszmarnie agresywny, niewychowany, nie nadaje się do życia w domu bo wszystko obsikuje.

Rzeczywiście nie zawsze trzyma mocz. Rano na widok człowieka potrafi podsikać.
Ale agresja?
Pies był niewybiegany, całymi dniami szaleje na podwórku, wraca i pada zmęczony.

A oto on:
Chicco

Z Ninją-Bondem stanowią radosną dużynę :loveu:

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chicco jest mniej więcej do kolana.

Cięzko mi zrobić mu zdjęcie, bo jest wręcz niezwykle ruchliwy.
Nie widzę śladu agresji wobec innych psów, koty też olewa.

Posted

szajbus napisał(a):
Bo to pewnie jest taka wydumana agresja. taka na zawołanie!

Agresja i alergia to sztandarowe powody pozbywania sie psa. Najbardziej zadziwiająca jest alergia która nagle wystąpiła jak psiak wyrósł. Albo dziecko sie urodziło i już wiadomo że akurat na psa ma alergię, a u niemowląt nie robi się testów.

Posted

Jaki super kolega dla Ninja-Bonda!:loveu:
Proponuję ich wyadoptować razem- w ogłoszeniach napisać: "jeśli nie masz dużo czasu dla 1 psa-weź te 2,same się wybiegają i pobawią":evil_lol:

Posted

olx Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! - Warszawa - Zwierzęta
ojej.pl
e-oferty Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! / Psy > Pozosta�e - Warszawa
interpress Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! - Interpress Og�oszenia!
petsy Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! Psy Szczeniaki Kundelki Warszawa Mazowieckie - Petsy
mamoferte Psy - Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! - Bezp�atne og�oszenia
e-zwierzak Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! : JustynaM. : Oddam : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
alegratka Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom!
kokosy Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne
czworonogi.euwww.czworonogi.eu-czeka na akceptacje
schronisko24 Schronisko 24h - 10miesiecy Chicco
adopcjapsa Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji pros / inna / Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa
dwukropek Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! : Og�oszenie w Dwukropek.pl
zoonet Chicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! / Psy / Sprzedam / Ogłoszenia drobne / Oferty :: www.zoonet.pl - zwierzęta przyroda fauna ssaki zdjęcia zwierząt filmy o zwierzętach dzikie zwierzęta
zwierz.i bazarChicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom | i-Bazar.pl
petworldChicco 10miesiecy - zwrot z adopcji prosi o dom! - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl
afisze.pl Chicco 10miesiecy - prosi o dom! | Zwierzęta | og�oszenia drobne

Posted

Dzięki Justynko, jesteś niezastąpiona :loveu:

Chicco zachowuje się jakby tu był od zawsze - biega, skacze, bawi się z Bondem, potem prosi ładnie do domu. Zostawiony sam w pokoju niestety płacze, ale musi tam zostawać.

Posted

Dzisiaj od 10 do 15 Chicco szalał po podwórku w zasadzie nawet na chwilę nie przysiadając.

Dopiero potem poćwiczyliśmy na smyczy - nie wiem jak z nim wychodzono wcześniej, on po prostu ciągnie jak parowóz nie bacząc na nic.

Posted

szajbus napisał(a):
Takich ludzi bym wpisała na czarną listę. Byle wymówka jest zawsze dobra, żeby tylko pozbyć się psa.
Nie cierpię takich sytuacji.
Kto pokocha Chicco?

byle wlascicielki sa wpisane - jako babki z Ursynowa.....

Posted

Okropnie szczekliwy jest ten matołek, ale tylko w domu :evil_lol:
Na podwórku jest bardzo grzeczny. Oczywiście jak inne psy szczekają i coś się faktycznie dzieje - Zorro też daje znać że on tu jest i w razie czego służy zębem.

Nie wiem czy w tamtym domu pozwalano ma na zabawy z innymi psami, on nie bardzo umie je do zabawy zachęcać, sposób który stosuje nie jest najlepszy. Zorro doskakuje do Bonda z histerycznym szczekiem, obydwa to jeszcze młodzieniaszki, ale widzę że nawet Bond się czasami irytuje.

Posted

Wzięłam go na próbę do sypialni, żeby sprawdzić jak się zachowa.
Pchał się do łóżka, ale wystarczyło że go 3 razy zdjęłam żeby pojął, że nie wolno. Spał sobie na kocu na podłodze.

Żeby moje jamniki był takie pojętne :evil_lol:

Posted

Ten macho biega za moją 13-letnią jamniczką i usiłuje ją lizać TAM. Ofka tego nienawidzi, więc parę razy już obrzucała go obelgami, ale on na to piłuje japę tak, że słychać w całej wsi.
Cyrk na kółkach...

Posted

Neris napisał(a):
Okropnie szczekliwy jest ten matołek, ale tylko w domu :evil_lol:
Na podwórku jest bardzo grzeczny. Oczywiście jak inne psy szczekają i coś się faktycznie dzieje - Zorro też daje znać że on tu jest i w razie czego służy zębem.

Nie wiem czy w tamtym domu pozwalano ma na zabawy z innymi psami, on nie bardzo umie je do zabawy zachęcać, sposób który stosuje nie jest najlepszy. Zorro doskakuje do Bonda z histerycznym szczekiem, obydwa to jeszcze młodzieniaszki, ale widzę że nawet Bond się czasami irytuje.

jako jedyne towarzystwo Zorro mial starszego kota, ktory nie mial ochoty na bliskie kontakty, a byla wlascicielka jak widziala, ze Zorro chce sie bawic to mowila Chicco fuj, nie wolno (tak wygladalo wychowanie i tresura psa), co w zasadzie powodowalo, ze Zorro (aka Chicco) mial to w nosie i napastowal kota, a kot malo nie zdechl na serce.