Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu 11-go lutego w lesie koło Zielonki znaleziono starszego boksera przywiązanego sznurkiem do drzewa. :mad: Pies został porzucony :-( i szuka nowego domu. Dostał imię Dalet.
Piesek jest starszy ale radosny i dobrze ułożony. Taki super pies.

Kontakt:
tel. 609 776 794 lub 507 132 363
Mail: [email protected]

Posted

Witajcie,przepraszam ze zasmiece watek:oops:..Moze ktos z Was wie czy ktoras z dziewczat z Fundacji SOS bokserom udziela sie na dogo?? Chodzi o adopcje psa,ktory w chwili obecnej przebywa w hoteliku w Krakowie i jest pod opieka w/w fundacji.Bylabym wdzieczna za pomoc...

Posted

Ja jestem z SOS Bokserom :)

Jeśli chodzi o Dalet - potrzebujemy więcej informacji. Bardzo proszę o maila na adres [email protected], z informacjami o wieku, miejscu pobytu, zdrowiu i zachowaniu Daleta. Zobaczymy, co da się dla niego zrobić.

Posted

[quote name='gerta']Ja jestem z SOS Bokserom :)

.

Gerta dziekuje za odzew.Udalo mi sie skontaktowac z AgaZ.,ktora dala mi namiary na osobe z fundacji dzialajaca w Krakowie.

Posted

[quote name='gerta']Ja jestem z SOS Bokserom :)

Jeśli chodzi o Dalet - potrzebujemy więcej informacji. Bardzo proszę o maila na adres [email protected], z informacjami o wieku, miejscu pobytu, zdrowiu i zachowaniu Daleta. Zobaczymy, co da się dla niego zrobić.

Dalet jest zdrowy, dziarski i bardzo kocha ludzi.
Jego wiek oszacowano na ok. 7 lat.

Posted

gerta napisał(a):
Bardzo proszę o kontakt w sprawie Daleta - najlepiej osobę, która ma go pod bezpośrednią opieką.

Dalet jest w dzisiejszej gazecie Metro :lol:

Otrzymałam maila i opiekunka jutro skontaktuje się :lol: dziękuję :lol:

Posted

Germaine napisał(a):
Co z Daletem? Czy znalazł juz DS? Fundacja SOS bokserom proponowała DT, ale nikt do nas nie oddzwonił w tej sprawie.

Przekazałam tel. do Gerty osobom opiekującym się Daletem i mówiły mnie, że skontaktują się :roll:

Dalet nie ma ani domu DS ani DT i na dniach kończy mu się pobyt w obecnym miejscu :-(

Posted

Wg moich informacji:
wstępna rozmowa była wcześniej (podawałam tel. do Pani Joanny), a rozmowa z ewentualnym DT odbyła się wczoraj lub przedwczoraj...

Co do końcowego rezultatu - nie mam jeszcze wiadomości.
Był uzależniony od tolerancji w stosunku do Daleta suczki przebywającej w możliwym DT.

Wiem na dzień dzisiejszy, że Dalet musi jak najszybciej (na wczoraj) opuścić dotychczasowe miejsce pobytu.

Posted

Witajcie.
Zostałam poproszona przez przyjaciel_koni o sprawdzenie potencjalnego DS dla Daleta. Jutro będę umawiać się z zainteresowaną kobietą.

Czy wiadomo, gdzie ta Pani znalazła ogłoszenie Daleta i czy poza załatwianiem się w domu zwrócić na coś szczególnego uwagę?

Posted

Witam,
to ja jestem zainteresowana zaproszeniem Daleta do mojego domu w Bielsku-Białej. Ogłoszenie znalazłam w gazecie Metro. Od tamtego czasu śledzę jego losy. Czekam na telefon i spotkanie. Pozdrawiam
Kasia

Posted

Super gdyby Dalet trafił od razu do DS :p
DT z Fundacji SOS bokserom był u Daleta z wizytą, mieli przyjechać ze swoja suczka ale przyjechali bez niej i pies im sie bardzo spodobał i byli gotowi go zabrac od razu i w domu pracowac z psami stosujac sie do wskazówek naszego behawiorysty, żeby sie dogadały. Tak czy inaczej musimy czekać, zostalismy poinformowani, że Dalet musi byc jeszcze przebadany przez lekarza i wykastrowany zanim gdziekolwiek trafi a to pewnie jeszcze chwilkę potrwa.

Posted

Kurcze szkoda! Dajcie znać jak z badaniami itp ale to chyba będzie wszystko w porząsiu no nie? :cool3: Psiak super!! dobrze,że od razu znalazł DS tylko te badania...:diabloti:

Posted

Wiem, ze Dalet bedzie mial jutro (5 marca) zabieg, a pozniej badania. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i szybko dojdzie do siebie po narkozie. Czekam na wiadomosci o jego stanie zdrowia,
kasia
Bielsko-Biala

Posted

kasia303 napisał(a):
Wiem, ze Dalet bedzie mial jutro (5 marca) zabieg, a pozniej badania. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i szybko dojdzie do siebie po narkozie. Czekam na wiadomosci o jego stanie zdrowia,
kasia
Bielsko-Biala

Witam Katarzyno.
Miałam niewątpliwą przyjemność rozmawiać z Tobą wstępnie o Dalecie.
Od Joanny wiem, że wszystko na dobrej drodze.
Jak zrozumiałam informacje masz przekazywane na bieżąco.

Czyli wszyscy czekamy na wyniki zabiegu i badań.

Posted

Witam,

dziękuję za wiadomość, wiem, że wszystko potrwa jeszcze kilkanaście dni, w poniedziałek ktoś z fundacji najprawdopodobniej mnie odwiedzi
Pozdrawiam

kasia

Posted

Już po wizycie u Katarzyny - _bubu_ - bardzo dziękujemy !!!
Wygląda bardzo obiecująco...

Co dalej - czas pokaże.

Dalecik ma w planie jeszcze jeden zabieg.
Na szczęście problem jest mniej skomplikowany, niż się wydawał.
To za sprawą uszkodzonej kaletki powstał guzek na łapie - jest do usunięcia. Powikłań lekarze nie przewidują.

Posted

Dalet przyjechał dzis do domu tymczasowego Fundacji SOS Bokserom, na szczęście dogadał sie z suczką rezydentką bokserka Korą :p
Świetny pies, mimo swojego wieku aktywny, bardzo wesoły i pozytywnie nastawiony do całego świata. Ogon merdał cały czas, mordka się cieszyła, rozdawał wszystkim całusy, pchał się na kolana. Przesympatyczny bokser :loveu:

Posted

To tak bardzo oficjalnie (z mojej strony...)

Jesteśmy wdzięczni ogromnie Fundacji SOS Bokserom za pomoc !
Moim marzeniem jest, by zawsze deklarujący pomoc konkretnej rasie byli tak przedsiębiorczy, chętni do wsparcia i bez uprzedzeń jak ta Fundacja !
Zgodnie z moją wiedzą to nie jest normą... Niestety...

Faktycznie - Dalecik fajny ! Widziałam...