li1 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Poker napisał(a):Z bazarku uzbierało sie dla Miśka 45 zł :oops:, tylko tyle niestety.Ustaliłam hop!,że te pieniądze będą u mnie czekały na " zaś" dla Miśka i w razie potrzeby natychmiast je wpłacę. Jakby co , to dajcie znac na PW. 45 zlotoweczek do skarbonki Miska :multi: Quote
mru Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 też myślałam o klatce, ale Tequila to na 100% nie wejdzie nigdzie :( eeeh Quote
li1 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 mru napisał(a):też myślałam o klatce, ale Tequila to na 100% nie wejdzie nigdzie :( eeeh Moge pozyczyc klatke do przewozu Miska. A kim jest Tequila ? Quote
hop! Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='mru']też myślałam o klatce, ale Tequila to na 100% nie wejdzie nigdzie :( eeeh Misiek też nie wejdzie dobrowolnie. Jest bardzo czujny, ostrożny i mądry. [quote name='li1']Moge pozyczyc klatke do przewozu Miska. A kim jest Tequila ? Li1, dzięki za klatkę - nie wiem, czy się przyda. Wątek Tequili - http://www.dogomania.pl/forum/f1161/zlotoklos-k-wwy-bezdomna-suka-na-petli-728-zbieramy-na-kojec-pomozcie-140796/ Quote
korhazz Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jak jest klatka to jeśli to jest w obrębie warszawy mogę użyczyć samochodu wraz z kierowcą. Mam VW Polo Fox czyli cos jak hatchback. Jak zlożę fotele pasażerow robi się mały transporter ;] Quote
li1 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 korhazz napisał(a):Jak jest klatka to jeśli to jest w obrębie warszawy mogę użyczyć samochodu wraz z kierowcą. Mam VW Polo Fox czyli cos jak hatchback. Jak zlożę fotele pasażerow robi się mały transporter ;] To mi sie podoba. Pierwszy post na dogo i propozycja konkretnej pomocy. Quote
mru Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 nooo :) ładnie kurcze, hop!... w Zalesiu jest bardzo podobny do Miśka pies na ulicy :razz: troche border collie troche karelski na niedźwiedzie... w tragicznej sytuacji też :( Quote
hop! Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 korhazz napisał(a):Jak jest klatka to jeśli to jest w obrębie warszawy mogę użyczyć samochodu wraz z kierowcą. Mam VW Polo Fox czyli cos jak hatchback. Jak zlożę fotele pasażerow robi się mały transporter ;] Super. Dziękuję. :loveu: Tylko jest mały problem psa trzeba dowieźć poza Warszawę - do Serocka (jak zwolni się miejsce w hotelu). W grę wchodzi zwrot kosztów transportu. W hotelu u ronji wszystko zajęte, jamor nie przyjmie Miśka. li1 napisał(a):To mi sie podoba. Pierwszy post na dogo i propozycja konkretnej pomocy. Li1, w razie czego pożyczysz klatkę? Czy możesz podać jej wymiary? mru napisał(a):nooo :) ładnie kurcze, hop!... w Zalesiu jest bardzo podobny do Miśka pies na ulicy :razz: troche border collie troche karelski na niedźwiedzie... w tragicznej sytuacji też :( Na razie, to nie mogę się uporać ze sprawą Miśka... Moje możliwości są bardzo ograniczone. :shake: Quote
mru Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 hop! napisał(a): Na razie, to nie mogę się uporać ze sprawą Miśka... Moje możliwości są bardzo ograniczone. :shake: oh nie, ja tylko tak mowie :p że podobny... sama mysle co tu robić :razz: Quote
hop! Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Dzisiaj zastałam Miśka pod posesją z dwoma psami. Był bardzo wystraszony i nie ucieszył się na mój widok jak ostatnio. Do obroży miał dopiętą smycz - była ubłocona. Ktoś próbował Miśka złapać... Uwolniłam go, a właściwie tylko pomogłam mu się pozbyć smyczy, a przy okazji spadła też obroża, która była byle jaka i ledwo się trzymała. Misiek najpierw uciekł, ale później podszedł, bo był głodny. Dał się nakarmić i pogłaskać, ale był czujny. Zadzwoniłam do właścicielki dwóch psów. Ona myślała, że to ja doczepiłam smycz specjalnie, żeby pies się przyzwyczajał, więc jej nie odpinała. Biedny Misiek... Dzisiaj ukazało się ogłoszenie w gazecie Metro. Efekt: głupie SMS-y i dwa niepoważne telefony z ukrytego numeru. :shake: Quote
megii1 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Słuchajcie sytuacja wyglada średnio więc czy może mi ktoś napisać jakie wymiary ma Misiek bo moze w drodze ostatecznosci pomieszkał by chwilę w kojcu z jakims pogodnym psiakiem np Verterem, który jest u mnie i który dogaduje się z każdym? Ale musiałabym wiedzieć ze on nie jest agresywny do innych psów i że nie zrobi krzywdy Verterowi, I nie moze być za duży:) bo mam tylko jedną bude luzem i ona jest taka że wchodzi do nie np pies wielkości średniego sznaucera. Quote
megii1 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 W sumie to problem jest nawet tylko z budą. Myslę że jeden z moich tymczasowiczów znajdzie lada dzień dom a w najgorszym wypadku dwa psiaki, które się już znają pomieszkają parę dni razem. Tylko jakie on ma wymiary? Quote
hop! Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Misiek ma około 55-60 cm wysokości i waży pewnie ponad 20 kg (myślę, że nie więcej, niż 25 kg). Quote
li1 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Podaje lenk do mojej klatki Hund - Produkte und (Ersatz-)Teile Klatka ma dobre wymiary dla Miska, 66/93/67 cm. Czy jest mozliwosc zrobienia mu zastrzyku glupiego jasia przed podroza ? Dziala szybko i skutecznie. Quote
hop! Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 li1 napisał(a):Podaje lenk do mojej klatki Hund - Produkte und (Ersatz-)Teile Klatka ma dobre wymiary dla Miska, 66/93/67 cm. Czy jest mozliwosc zrobienia mu zastrzyku glupiego jasia przed podroza ? Dziala szybko i skutecznie. Ten kontener jest wręcz stworzony dla Miśka. Zobaczymy, czy się przyda. Nie ma możliwości zastrzyku. Quote
hop! Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 To już mogę zdradzić, co planowałam... Chciałam dzisiaj zabrać Miśka do siebie na kilka dni, a potem pojechałby do hotelu. Byłam wstępnie umówiona z właścicielką dwóch psów. Dzisiaj z nią rozmawiałam. Powiedziała, że w sobotę i w niedzielę trwały debaty rodzinne. Ustalili jednogłośnie, że Misiek zostaje u nich - na 100%. Oni go lubią, on ich też. To najlepsze rozwiązanie z możliwych. :multi: Czyli możemy odwołać całą akcję... Kilka osób wpłaciło pieniądze - porobię przelewy zwrotne. Deklaracje są już niepotrzebne. Dla przypomnienia... Stałe deklaracje: 30 zł - hop! 30 zł - Lucyna 20 zł - dorota1 10 zł - li1 --------------- 90 zł Jednorazowe: 20 zł - hop! 200 zł - Kama2 50 zł - mysza1 200 zł - ketunia 300 zł - p. Julita ---------------- 770 zł Bazarki: Poker - Dla chłopców 128-140cm , na pomoc Tymkowi i Miśkowi.Do 06.07. - 45zł Leni356 i Piromanka - http://www.dogomania.pl/forum/f99/ks.../#post12555430 - 100zł Wpłaty: 30 zł - Lucyna 20 zł - dorota1 50 zł - hop! 200 zł - ketunia 200 zł - Kama2 30 zł - li1 (za 3 miesiące) 100 zł - Piromanka --------------- 630 zł :multi: Quote
Poker Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 ale suuuuuuuper :multi::multi::multi:, to ja poproszę o przelanie "moich" 30 zł na Orena z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-zapomniany-kudlacz-oren-ratunku-pies-ginie-140943/ 15 zł na Rudzika z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudzik-z-chorym-serduszkiem-prosi-o-grosik-na-karme-rc-early-cardiac-116722/ Nr konta podam na hop! na PW Quote
hop! Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Poker napisał(a):ale suuuuuuuper :multi::multi::multi:, to ja poproszę o przelanie "moich" 30 zł na Orena z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-zapomniany-kudlacz-oren-ratunku-pies-ginie-140943/ 15 zł na Rudzika z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudzik-z-chorym-serduszkiem-prosi-o-grosik-na-karme-rc-early-cardiac-116722/ Nr konta podam na hop! na PW Ja też się bardzo cieszę. Ludzie powoli dojrzewali do tej decyzji, więc jest przemyślana i ostateczna. Nie chcą, żeby Misiek tułał się po hotelach, a potem trafił do obcego domu. Porozsyłałam prywatne wiadomości i teraz czekam na numery kont. Poker, ale Ty nie wpłaciłaś kasy. Pieniądze miały czekać u Ciebie - http://www.dogomania.pl/forum/12647730-post200.html Quote
hop! Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Rozliczenie z wpłat... 30 zł - Lucyna 20 zł - dorota1 200 zł - ketunia/przelane na konto ketunii 200 zł - Kama2 30 zł - li1 (za 3 miesiące) 100 zł - Piromanka/przelane na konto Piromanki Quote
Poker Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 hop! napisał(a):J Poker, ale Ty nie wpłaciłaś kasy. Pieniądze miały czekać u Ciebie - http://www.dogomania.pl/forum/12647730-post200.html grunt to mieć dobrą pamięć,ale krótką :oops:, sorki wielkie. Quote
li1 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Hop, ciesze sie, ze Misiek ostatecznie ma dom. Tym bardziej,ze on zna ludzi a ludzie jego, piekne zakonczenie. Dzieki, hop, za zajecie sie Miskiem. Czy moglabys te 30 zl przelac do Fundacji Emir ? Quote
mysza 1 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Ależ wieści:multi:, mam nadzieję, że to bedzie pewny dom, nie rozmyślą się. Quote
hop! Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 li1 napisał(a):Hop, ciesze sie, ze Misiek ostatecznie ma dom. Tym bardziej,ze on zna ludzi a ludzie jego, piekne zakonczenie. Dzieki, hop, za zajecie sie Miskiem. Czy moglabys te 30 zl przelac do Fundacji Emir ? Najlepsze zakończenie z możliwych. Misiek ich wybrał. Jest przywiązany do tych ludzi, wspaniale dogaduje się z ich psami. Oni długo mówili - nie, ale w momencie, gdy chciałam zabrać Miśka, złamali się. To przemyślana decyzja. Przeprowadzają się niedaleko - będzie mniejszy ogród i bliskie sąsiedztwo. Oczywiście pieniądze przeleję zgodnie z Twoim życzeniem. Tylko proszę, żebyś podała mi nr konta Fundacji Emir. mysza 1 napisał(a):Ależ wieści:multi:, mam nadzieję, że to bedzie pewny dom, nie rozmyślą się. Dom jest pewny. Nie rozmyślą się. To poważni ludzie. Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie. :loveu: Quote
ronja Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 cieszę się, że historia Misia ma tak szczęśliwe zakończenie. hop! z wielką determinacją walczyłaś o lepszy los Miśka, wielkie dzięki za to. Quote
Recommended Posts