Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='koss']U MNIE TEŻ MA DUZO WEJŚC-NA OGŁOSZENIU...MOZE..JEDNAK:roll:
:oops:BOSZE A TO PSIE DZIECKO:oops:
no moze.... :roll:
a to psie dziecko to juz jest zmarnowane raczej dla ludzkosci; jak sie ta banda nim opiekuje to wyrosnie na niezlego dzikusa, pod warunkiem, ze przezyje...
juz sie umowilam z belulą na czwartek; o 10 rano tz zawiezie jej toffinia; tak bym chciala, zeby znalazl jakis madry domek, bo to wspanialy pies tylko go trzeba troche podszkolic jeszcze; z moich 'wiejskich' ogloszen nikt nie dzwonil :shake:

Posted

Bedzie dobrze..na pewno..taki śliczny psiak i mądry już jest no i pojętny...może na Allegro dopisać te Twoje Kakadu dzisiejsze nformacje?/One bardzo są przemawiające i mogą zadziałać na korzyśc Tofisia..?/Ale to juz może tylko załozycielka aucji:):roll:A mogę prosic o linka do tej aukcji??Może rozeslę w chwili wolnej po NK???

Posted

toffik zostaje u mnie do nastepnego czwartku - elzamilicz nie moze go debrac jutro; dzis toffinio wszedl na chwie do budki ktora stoi obok jego poslanka na ganku; co prawda zaraz wyszedl, ale moze mu sie tam spodoba jednak bo tam jest ocieplenie i kocyk na podlodze - byloby mu wygodniej :roll:;

Posted

noooo, a tu jeszcze dosypalo....
przyszly czwartek - nieprzekraczalny definitywnie; tz juz chodzi na ostatnich nogach, nic wiecej od niego nie wydebie :shake:
podstrzyglam wczoraj toffikowi spodnie i klatke piersiowa i odcielam mu taki fredzel wiszacy z kikuta obcietego ogona; teraz wglada naprawde elegancko, chociaz troche sie krecil i kuper ma w schodki :oops:; sasiad sie nim dzis zachwycal, ze tak go wykapalam i taki piekny :crazyeye:, a ja go nie kapalam przeciez; tofinio wcale nie śmiardoli, czysty jest i tylko z buziaka mu moze ciut jedzie :eviltong:
wczoraj jak sie nachylilam, zeby go przytulic to wylizal mi ucho na cacy :loveu:
ladnie chodzi na smyczy automatycznej 5-metrowej;

Posted

hmmmm.... wydaje mi sie, ze toffik juz powinien zostac toffikiem; reaguje na to imie, przychodzi na spacerach do nogi na komende "toffik chodz" i zjada z zapalem kielbaske :eviltong:
wczoraj moj maz przed domem powiedzial "toffik!" i toffik po prostu poderwal sie z miejsca i do niego przybiegl :crazyeye:; tz byl w szoku, ze tak sie szybko nauczyl; ale ciagle cwiczymy na spacerach, cala jestem wymazana w kielbasie :evil_lol: no i niestety czsem przegrywam z jakas sarenka,czy innym krolikiem :roll:
dzis na przyklad toffk pobiegl w jednym kierunku w poprzek sciezki wiec go zawolalami on zawrocil i zaczal biec w moja strone, wiec ja dumna z niego nachylilam sie, zeby go nagrodzic, a on.... minal mnie i pobiegl w druga strone ignorujac frykas :cool3:
no coz... nikt nie powiedzial, ze bedzie latwo, prawda? :evil_lol:

Posted

Moje stado tez madre choc rozpuszczone jak..., kiedy zobacza lub uslysza bazanty to mopge sobie wolac i wolac:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Malemu znow przybyl gap...

Posted

[quote name='Erazm']Moje stado tez madre choc rozpuszczone jak..., kiedy zobacza lub uslysza bazanty to mopge sobie wolac i wolac:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Malemu znow przybyl gap...

erazm podaj prosze na pw nr konta to podrzuce ci najpierw 12 zlotych, a potem znowu 12 to by juz bylo na kolejne tygodnie wyroznienia...
nie mozesz placic za wszystko, twoja pomoc w ogloszeniu juz jest bezcenna :loveu: (cholera musze te serduszka wywalac w podziece bo mi sie nie chce szukac caluskow :evil_lol:)

Posted

nie, nie przedluzac!!!! tofik jak sie okazalo nazywa sie misiek i dzis zadzwonila do mnie jego wlascicielka :crazyeye:; znalazla ogloszenie w necie i do tego ogloszenie w sklepie, ktore powiesilismy tydzien temu; tak wiec misiek wrocil juz do swojego domku; troche pusto bez niego;
bardzo wam dziekuje za okazana pomoc, elza - dziekuje za ofiarowany dt, kaja555 i erazm - dziekuje za ogloszenia; wszystkim wam dziekuje - jestescie kochane; jesli moge prosic - powyrzucajcie te ogloszenia, ktore zrobilyscie, nie ma co zabierac miejsca innym pieskom;
do zobaczenia na innych watkach :bye:

Posted

kaja555 napisał(a):
o kurcze super! A jak się Misiek zgubił?

podobno po prostu sobie pobiegl i przebiegl 5 kilometrow; moze i tak ale czemu nie potrafil wrocic i utknal u nas? to pozostanie tajemnica... napisalam maila z prosba o zakup adresownika i preparatu p. kleszczowego; nic wiecej nie moge zrobic;
a te psy co na toffika napadly w lesie, zagryzly dzis niedaleko mojego domu sarne :placz::placz::placz::placz::placz:
wiem, ze to one, a zwlaszcza jeden ten duzy bo go pare metrow od tego miejsca widzialam jak sie podkradal, a jak mnie zobaczyl to uciekl; a sarna miala wyjedzona dziure; jak widze takie rzeczy to przestaje byc wyrozumiala dla dzikich psow, a jeszcze mniej dla ludzi skazujacych je na taki los :angryy::angryy::angryy:
nie wiem co zrobic, do kogo sie zwrocic o pomoc, trzeba te psy odlowic (w sensie zlapac) bo bedzie nieszczescie :-(

Posted

tylko jakas fundacja może je humanitarne wyłapać (tylko co potem?), bo jak się rozniesie po wsi, albo dojdze do nadleśnictwa - to je wtedy na bank odstrzelą :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='kakadu']nie, nie przedluzac!!!! tofik jak sie okazalo nazywa sie misiek i dzis zadzwonila do mnie jego wlascicielka :crazyeye:; znalazla ogloszenie w necie i do tego ogloszenie w sklepie, ktore powiesilismy tydzien temu; tak wiec misiek wrocil juz do swojego domku

nic nie pisałam ale śledziłam watek toffika-miśka, jestem w szoku, że jego Pani udało się go odnaleźć - tylko dzięki Wam dziewczyny:Rose::Rose::Rose:
Tak się cieszę!:multi::multi::multi: wśród tylu nieszczęść na dogo, taka wiadomość, to prawdziwy cud...jak dla mnie przynajmniej:oops:
pomysł z solidnym adresownikiem dla Miśka, to super koncepcja, w przypadku takiego uciekiniera, to wręcz podstawa, oby tylko jego Pani adresownik nabyła i wykorzystała:roll:

a co do psów koczujących w lesie - polują bo są głodne i dzikie:-(
to człowiek sprawił, że w ten sposób muszą zdobywać pożywienie:angryy::angryy::angryy:
jak się leśnicy i myśliwi dowiedzą o tych sarnach, to psy na bank, z wielką przyjemnością odstrzelą:-(:placz::-(
trzeba jak najszybciej zgłosić psy do odłowu do schroniska, jakieś fundacji dla zwierząt na Waszym terenie lub do Straży dla Zwierząt - oni dość skutecznie w W-wie działają.