Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yana']Jakieś tam plany mamy... może Yana w przyszłym roku... rozglądam się za jakimś przystojniakiem dla niej :-)

A za dwa lata może Melka... a co z tego wyjdzie to się okaże...

Ooo...interesujące informacje :cool3:

Tym bardziej, że sunie są taaakie piękne!!! :-o:loveu:

Musze koniecznie zobaczyć Melcie na żywo, bo jest obłędna :loveu::loveu::loveu:

Posted

Obejrzałam sobie filmik na youtubie - nie mogę się napatrzeć na tego słodziaka!:loveu:
I jednak ogon dodaje jej wiele uroku ;)

Właśnie takiej piękności jak Mela szukałabym dla siebie na start - pręgowana, z białą strzałką na pyszczku, z mordzią w hiszpańskim typie :cool3:

Cudeńko :loveu:

Posted

[quote name='tatankas']Ja je po prostu uwielbiam.Takie piękne suczydła masz,a Yana w szczególności-jest identyczna jak moja staruszka :)[/QUOTE]

dzięki :-) Yana to moje oczko w głowie :-)

Posted

[quote name='Patisa']Obejrzałam sobie filmik na youtubie - nie mogę się napatrzeć na tego słodziaka!:loveu:
I jednak ogon dodaje jej wiele uroku ;)

Właśnie takiej piękności jak Mela szukałabym dla siebie na start - pręgowana, z białą strzałką na pyszczku, z mordzią w hiszpańskim typie :cool3:

''hiszpańska mordzia" po czeskim tatusiu ;-) :evil_lol:

a Mela będzie do obejrzenia na żywo 16 lipca na Wystawie w W-wie. I pewnie wiele innych pięknych suczek, bo ten rocznik jest bogaty w pręguski :-)

Posted

Melcia jest super zbudowana ! Poproszę jej formę ćwiczeń . :D Te oczęta widać , że :evil_lol: !!!
Yana już poważna dama . :cool1: Czy tylko na fotkach ? :cool3:

Posted

[quote name='Yana']''hiszpańska mordzia" po czeskim tatusiu ;-) :evil_lol:

Przeglądałam strone hodowli tatusia i maja tam psy z hiszpańskimi korzeniami, więc może to jest to :cool3:
Nie no, na chwile obecną zasadniczo w każdym zakątku Europy można spotkać takiego boksia jakiego się chce - wschód robi mnóstwo importów z Hiszpanii i Włoch, co widac po rodowodach i mordeczkach:cool3:
Przegladając same tylko polskie hodowle można sobie wybrać psa o bardziej Hiszpańskich, Włoskich, Niemieckich rysach :razz:
Fajnie, że nasze ( w sensie Polskie :cool3: ) boksery trzymają poziom. :p

a Mela będzie do obejrzenia na żywo 16 lipca na Wystawie w W-wie. I pewnie wiele innych pięknych suczek, bo ten rocznik jest bogaty w pręguski :-)

Ooo...w takim razie musze przeplanowac grafik, tak, żeby sie tam zjawić na podziwianiu :cool3:;)

Posted

[quote name='Don_Vito']Melcia jest super zbudowana ! Poproszę jej formę ćwiczeń . :D Te oczęta widać , że :evil_lol: !!!
Yana już poważna dama . :cool1: Czy tylko na fotkach ? :cool3:

Dużo spacerów i zabawy z szaloną matką :evil_lol:

[quote name='Bailando']One są po prostu piękne :) zdjęcie Melci z piłką jest rewelacyjne :)

dzięki :loveu:

Posted

[quote name='Patisa']
Ooo...w takim razie musze przeplanowac grafik, tak, żeby sie tam zjawić na podziwianiu :cool3:;)[/QUOTE]

miło byłoby znowu się zobaczyć :-)

[quote name='Patisa']czy mi sie wydaje, czy widac pierwsze oznaki siwizny na Yankowej mordzi? Boksiom szybko siwieją pyniolki, co?[/QUOTE]

[quote name='Kapsel']Czyżby mojej Kochanej Yaneczce :loveu::loveu::loveu::loveu: fafelki leciutko posiwiały?[/QUOTE]

oj tak Yana już siwieje... pierwsze siwe włoski maiała już w tamtym roku... niestety prędko zacęła siwieć, a na jej czarnej maske jest to szczególnie wyraźne...

Posted

Mela na wystawie w Olsztynie (dosk., 2 miejsce w klasie)

[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/7210/melanie20ginger20team1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img269.imageshack.us/img269/7210/melanie20ginger20team1.jpg[/IMG]

Posted

Gratulację,śliczna jest,więc nikt się nie dziwi,że miejsce na podium ;)

A ja się Yana zapytam,b byłam ostatnio na wystawie w Szczecinie i tak patrząc na te wszystkie boksie stwierdziłam-moja ruda to przy nich spaślak,choć moim zdaniem ona gruba nie jest.Czy to taki przykaz,że boksiom musi być widać każde żeberko.Ja jestem trochę przewrażliwiona na punkcie wyglądu mojej obecnej,może dlatego,że staruszka odeszła na białaczkę,a co się z tym wiąże-w ostatni rok choroby schudła 10kg ;(

Posted

Jak patrzę na Nikitę na zdjęciach to ona na spaślaka nie wygląda, myślę że ma wagę prawidłową :-)
Bokser na wystawie powinien byc w kondycji wystawowej, czyli nie za gruby, nie za chudy, ale to nie oznacza, że ma byc zagłodzony. Większośc bokserów na wystawach, to młode psiaki i jeszcze są drobne, szczupłe. Ale jak są wystawiane np. samce, to tam nie ma chudziaków, mają swoją masę i wagę :lol:

Moje dziewczyny są powiedziałabym umięśnione i trochę żylaste (szcególnie Yana :evil_lol: ).
Ale taka ich uroda i geny, bardzo dużo jedzą, więcej niż producenci karm przewidują (25 kg karmy to za mało dla nich na miesiąc), do tego jeszcze dochodzi kurczak podczas szkolen i inne smakołyki. Ale to pewnie też dlatego, że mają dużo ruchu i wysiłku. Yana waży 29 kg, Mela 28 więc niemało jak na suczki.
Ale po zimie i cieczce trochę Yanę odchudziłam, bo zrobiła się z niej taka trochę foczka :evil_lol: ważyła 32 kg. Zresztą szczupła sylwetka, to zdrowszy bokser, serce ani stawy nie jest są obciążone.

Posted

Mela genialnie sie prezentuje !
[url]http://img814.imageshack.us/img814/7210/melanie20ginger20team1.jpg[/url]

Rozejrzałam się trochę w programie, wypisałam na karteczce, które rasy i kiedy muszę obskoczyć :cool3:

Jeśli nic mi nie wypadnie, to wpadnę kibicować Meli i podziwiać inne boksie z aparatem :diabloti:

dalmaty mam o 12, wiec może nawet zdążę i na cętkacze looknąć.
Ale fajnie... :multi:

Posted

Yana napisał(a):
Patisa to do niedzieli :-)

A nie do soboty?
jak czytałam rozkład wystawy, to wydawało mi się, że boksery idą w sobotę o 16.00 ???:???:

już do ciebie biegnę....

i ja też !!!!

Latające prosiaczki rządzą! :loveu:

Posted

Yana napisał(a):
chyba nie bo na zgłoszeniu mam 11.10 :eviltong: przed nami są buldogi

A racja, teraz to ja sie pomyliłam :eviltong:
Spisałam sobie wszystko co chciałabym zobaczyc na magicznej karteczce... i zaznaczyłam buldogi o 10.00, bo też chciałam pooglądać, wiec pewnie dlatego mi sie motnęło. :roll:
Ta...boksie 11.10:cool3:
Po buldożerach.

Łee...ale cane corso też o 10.00, a też byłam ciekawa...no nic, może cos tam lookne.

dalmaty mam o 12.oo, mastify neapolitano o 12.15, a shar pei o 12.40 :cool3:
haha...ciekawe czy zobacze cokolwiek procz buldogów, bokserów i dalmatów :eviltong:

Ale nastawiam się na wielkie zwiedzańsko :diabloti: Choc pewnie przy boksiach posiedze na tyle długo, że bezie ciężko gdziekolwiek sie ruszyć...:cool3:

I zabieram aparat!:diabloti: