Jump to content
Dogomania

Yanusia i Melcia moje kochane małpiszonki :-)

Recommended Posts

Posted

Moniek193 napisał(a):
Super :)

Nie pisałam chyba jeszcze, ale macie świetną stronkę internetową hodowli, ale i sama jej nazwa jest super, skąd pomysł ? :)

a dziekować :-) nazwa powstała w wyniku burzy mózgów wśród rodziny i przyjaciół ;-) zresztą to nie była pierwsza nazwa którą wpisałam do wniosku, ale ta została zatwierdzona

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sventata napisał(a):
Zapewne wszyscy czekamy z niecierpliwościa na nowe Fotki i wieści co u was? Jak tam mama Yana radzi sobie ze szczeniokami i jak Magda radzi sobie z całą gromadą i co na to ratlerek!!?? :) :)

fotki, które zrobiłam w ostatnich dniach wgram jutro jak będę w pracy

dzieciaki rosną, próbują stawać na nóżki, dzisiaj u dwóch szczeniaków zauważyłam minimalnie otwarte oczka :-)
Yana po okresie macierzyńskiej euforii, gdy nie chciała wogóle wstawać od szczeniaków i nie interesowało ją ani jedzenie, ani wyjście na krótki spacer, zaczyna mieć ich powoli dosyć... zresztą ja jej się nie dziwię, bo szczenaki są wieksze, silniejsze i mało delikatne przy ssaniu. Wczoraj obcięłam im pazurki, co nie było proste, więc chociaż już jej tak nie drapią

Mikuś czyli nasz ratlerek dwa pierwsze dni nie schodził na dół i spędził na swoim posłanku. Gdy w końcu odważył się zejść Yana szybko pogoniła go znowu na piętro. Ale już jest wszystko w porządku, dopóki nie podchodzi za blisko do kojca, Yana go toleruje :-)

Yana ma super apetyt i szybko wraca do dobrej formy. Po porodzie wyglądała strasznie... skóra i kości jak pies ze schroniska... byłam w szoku, bo w ciąży bardzi dużo jadła i dobrze wyglądała, ale po porodzie okazałao się, że wszystko poszło na szczeniory, a biedna mamuśka jest wychidzona i wyczerpana. Ale jak skończy karmić to myślę, że szybko wróci do porzedniej formy :-)

Posted

To czekam z niecierpliwością na zdjęcia malców! :)

A i jeszcze spytam, czy nie zostawiacie sobie może jakiegoś malca, nie chodzi Wam taka myśl po głowie, hmm :diabloti: ?

Posted

Moniek193 napisał(a):
To czekam z niecierpliwością na zdjęcia malców! :)

A i jeszcze spytam, czy nie zostawiacie sobie może jakiegoś malca, nie chodzi Wam taka myśl po głowie, hmm :diabloti: ?

zostawiamy jedną dziewczynkę, tylko jeszcze nie wiem którą :-)

Posted

One są boskie... a jak słodko śpą... zakochałam się w nich :) Jak bym mogła to bym ustawiła sobie tapete z tym maluszkiem

To zdjęcie też jest boskie

Gratuluję takich słodziaków i życzę im dużo zdrowia a mamie i babci dużo cierpliwości.

Posted

To pierwsze zdjęcie mnie bardzo wzruszyło i według mnie jest najpiękniejsze "takie macierzyńskie" i to nie dlatego tylko, że tam chyba??? jest mój wybraniec, czyli synuś mamusi żółtek i bez obróżki :):loveu:

Posted

Sventata napisał(a):
Tyle pięknych słów się ciśnie ale zaciskam usta bo nie chce zauroczyć! Czerwone kokardki!! :)

tfu, tfu... na psa urok ;-)

Posted

Bailando napisał(a):
One są boskie... a jak słodko śpą... zakochałam się w nich :) Jak bym mogła to bym ustawiła sobie tapete z tym maluszkiem
Gratuluję takich słodziaków i życzę im dużo zdrowia a mamie i babci dużo cierpliwości.

możesz :-) mama jest nimi trochę zmęczona, dzisiaj w nocy musiałam ją zagonić do karmienia ;-)

Posted

Kapsel napisał(a):
To pierwsze zdjęcie mnie bardzo wzruszyło i według mnie jest najpiękniejsze "takie macierzyńskie" i to nie dlatego tylko, że tam chyba??? jest mój wybraniec, czyli synuś mamusi żółtek i bez obróżki :):loveu:

tak dokładnie, to jest żółciutki chłopaczek :-)

Posted

Iza i Avanti napisał(a):

Cudowne! Wprost się rozpływam!!!

mi też się bardzo podoba, Yana ma dla nich tyle czułości :-) wczoraj wieczorem dwa maluchy łaziły jej po głowie (dosłownie) próbowały ciągnąć za fafle, a ona znosiła to spokojnie, bez ruchu :-)

Posted

[quote name='Moniek193']To cudownie :loveu:

To teraz się rozmarzę i powiem, że gdybym mogła to brałabym tego szkraba (to chyba dziewczynka, tak?) http://img340.imageshack.us/img340/423/obraz087n.jpg :loveu: :loveu:

też poważnie rozważam zostawienie właśnie tej dziewczynki :-)

wszyskie szczenięta zostały już zarezerwowane :-) mam nadzieję, że wybrałam im dobre domki i będą tam szczęśliwe :-)

Posted

Yana napisał(a):
mi też się bardzo podoba, Yana ma dla nich tyle czułości :-) wczoraj wieczorem dwa maluchy łaziły jej po głowie (dosłownie) próbowały ciągnąć za fafle, a ona znosiła to spokojnie, bez ruchu :-)

Zazdroszczę Ci, że możesz obcować z tymi maleństwami i patrzeć jak rosną. No i obserwować Yanusię-mamusię...

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Zazdroszczę Ci, że możesz obcować z tymi maleństwami i patrzeć jak rosną. No i obserwować Yanusię-mamusię...

to prawda są słodkie i tak szybko się zmieniają, mają już prawie otworzone oczka, dzielnie próbują wstawać na nóżki :-) niestety moim gratem-aparatem nie mogę zrobić zdjęć, jak choć troche się ruszają :-( ale jestem bliska zakupienia w najbliższych dniach nowego aparatu, bo szkoda mi nie zostawic sobie po nich chociaż mnóstwa pięknych zdjęć

Posted

Yana napisał(a):
to prawda są słodkie i tak szybko się zmieniają, mają już prawie otworzone oczka, dzielnie próbują wstawać na nóżki :-) niestety moim gratem-aparatem nie mogę zrobić zdjęć, jak choć troche się ruszają :-( ale jestem bliska zakupienia w najbliższych dniach nowego aparatu, bo szkoda mi nie zostawic sobie po nich chociaż mnóstwa pięknych zdjęć

Zdjęcia są bardzo ważną pamiątką po tak słodkich maluszkach!

Posted

dwa dni walczyłam z nowym aparatem... wczoraj do północy instalowałam program do przesyłania zdjęć... mam kilka zdjęć, nie są rewelacyjne, bo jeszcze sie uczę i robiłam je przy słabym świetle, ale popołudniu wstawię :-)