Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/9383/47482127.jpg[/IMG]
[IMG]http://img4.imageshack.us/img4/6482/80134247.jpg[/IMG]
[IMG]http://img14.imageshack.us/img14/1484/72573275.jpg[/IMG][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/6803/37782517.jpg[/IMG]
[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/8683/58979344.jpg[/IMG]

POZDRAWIAMY!!!!!

Posted

Saba ma w sobie tyle energii, ze po poczatkowych obawach, juz bez strachu pozwalam bawic jej sie z Aicha-widoczny wiekszy psiak.

dzieki temu dom i rece mam cale, a poranki i wieczory 2zmeczone pyszczki na kolanach, albo dostojnie na linkach spacerujace ;)

Kto pokocha Sabcie...?

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Tiaa, w ostatnią sobotę w łazience nie było światła, bo żarówkę ktoś wykręcił :diabloti: więc nic nie zdziałałam.
Z naszych wiader, mopów, misek i innych atrybutów dobrej sprzątaczki też nic nie ostało się. Pani Irenka nam pożyczyła trochę sprzętu ale w tej sali, którą sprzątałyśmy w części pana Józefa wody nie było a jak dostałyśmy to zimną i z kolei był problem z wylaniem brudnej, no bo detergentów nie chlusnę psom na wybieg przecież.
Jakoś nienadzwyczajnie nam się pracowało ostatnio :oops:[/quote]

Ano potwierdzam :mad:
Takie urządzenie "schroniska" jak w Boguszycach naprawdę woła o pomstę do Nieba.
Brak bieżacej wody, brak kanalizacji :crazyeye::mad: i nie ma gdzie zlać brudnej wody, wymieciony brud i gnijące, walające się wszędzie kurze łapki kazano nam wyrzucać do taczki, stojącej przed sprzątaną "salą" - a potem któryś z pracowników pochwycił tą taczkę z odpadami i załadował ją tymi łapkami celem karmienia :mad::crazyeye:
Matko Boska !
Klnijcie mnie ale ja tam byłam pierwszy raz i po prostu oniemialam i skamieniałam. Dla mnie to nie do pojęcia i nie do przujęcia ja własny kibel szoruję chlorem 3x w tygodniu 1
Generalnie to syzyfowa praca z uwagi na warunki wodno-techniczne ale na razie nie ma wyjścia - jakos trzeba organizować pobyt tym psom i chociaż powymiatać te "sale".
Zdziczenie jest tam nie tylko zwierząt, ale i ludzi :shake:

Posted

W kazdym razie z takimi (i nie tylko) trudnosciami borykać się musi obecnym nowy Zarzad OS i wszyscy wolontariusze :shake:
Nic dziwnego, że dziedziczka niespecjalnie wpuszczała wolontariuszy na teren schroniska :shake:

Posted

Przepraszam, że nie na temat OS, ale..

Poszukuję kogoś, kto ma do czynienia z kotami lub po prostu mógłby pomóc w pewnej "kociej" sprawie...

Pisałam już do kilku osób z tego wątku na PW, ale sprawa jest pilna i pomyślałam, że tak szybciej uzyskam jakąś pomoc...

Pani z TOZu z mojego miasta chce jutro podjąć próbę złapania pewnego kota - to zdziczały Pers, który od długiego czasu koczuje w piwnicy. Czasem ktoś mu rzuci coś do jedzenie, ale kot jest już podobno bardzo chudy. Niestety, nie można go w żaden sposób złapać. Jest bardzo wystraszony.

Pani z TOZu prosiła o jakąś poradę, co można zrobić, by tego kota złapać. Pytała czy można mu podać jakiś środek usypiający w jedzeniu, a jeśli tak, to ile i jaki. A może w jakiś inny sposób? Załatwiła też klatkę, ale boi się, że ten kot jeszcze bardziej się przestraszy. Mówiła, że obawia się także, iż jak będzie próbowała złapać tego kota przy pomocy siatki, to on zaszyje się jeszcze bardziej w tej piwnicy. Pani nie wie, jak należy postąpić, a bardzo jej zależy, aby tego kota złapać i mu pomóc.

Sprawa jest pilna i wszelkie informacje potrzebne są na jutro. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Posted

Myrkur D, wyslalam Ci odpowiedz z miau na pw.

PILNE:

cytat z dogo ( Czarna_Anda):
[I]Bylam wczoraj u Majeczki w lecznicy
Jest narazie zapisana na rezonans na sobote - nie ma mnie w tym czasie bo w weekendy pracuje wiec mam prosbe czy moglby ktos z Was mnie zastapic przy badaniu maji ?
Badanie odbedzie sie w Lux Medzie - czyli w ludzkiej lecznicy wiec trzeba bedzie tam maje zawiezc - na miejscu bedzie dr.sterna i dr kowalczyk potem trzeba maje odwiezc do lecznicy

jesli przepadnie badanie to przepada najwazniejsza diagnoza

Maja stoi n aprzednich lapach - tylne niestety odmawiaja wspolpracy
postawiona na reczniku podtrzymywana stoi ale niestety caly tyl sie chwieje i bez pomocy Maja nie potrafi ani sie podniesc ani stac

To badanie rezonansem pokaze czy Maja ma szanse .....[/I]

Posted

[quote name='Anna_33']Niee, konto OS.
Juz podaje:

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]FUNDACJA OSTATNIA SZANSA
PIWNA 7/5A
00 - 265 WARSZAWA
BANK PEKAO S.A.

68 1240 1066 1111 0010 2468 8007
[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]A dopisek zalezy od tego na co wplacamy.
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]To juz wymyslalaja dziewczyny organizujace konkretne zbiorki.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Mozna tez po prostu wpisac w tytule przelewu: na leczenie zwierzat, wtedy pojdzie do wspolnej puli.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Iiiwciu, zdjec Szpiculi jeszcze nie dostalam. Wyzej pisalam, ze zaczela juz interesowac sie otoczeniem, ze wybrala sobie wolontariuszke do miziania, wiec chyba jest dobrze :-)
[/FONT][/COLOR][/quote]

Aniu, bardzo proszę o wyedytowanie tego posta. Kilkakrotnie pisałam, źe nie będę w stanie - z powodów czasowo-organizacyjnych - umieszczać na wątku rozliczeń!
Nie mam ochoty dostać bana, a tym się to skończy, jeśli bedziemy na tym wątku zbierać pieniądze. Z góry dziekuję. Zofia

Posted

Juz wyrzucam. Rozliczenia maja robic osoby organizujace zbiorki, nie zalozyciel watku. To tylko informacyjnie wkleilam jako do glownego watku tutaj.
Na miau 4 konta sa wklejone na 1 stronie )
Zaraz skasuje tresc.

Posted

dziewczyny, przecież jasne, ze to nie zbiórka zofii, tylko informacja o istnieniu konta i jego numer. poza tym anna wkleiła, a nie zofia.
powinna być gdzies dostępna informacja z numerem (sub)konta fundacji, której tu pomagamy. jak inaczej ludziska z dogo mają się dowiedziec o róznych możliwościach pomocy o.sz.? udostępniamy wiedzę na wątku, a nie robimy zbiórkę.

może zrobić tak, ze np w pierwszym poście podac dostępne formy pomocy dla osz? takie podsumowanie: nr subkonta fundacji z danymi do przelewu, numer konta argos z danymi do przelewu, najbardziej potrzebne rzeczy i leki (lista). co wy na to?

Posted

wątek rozliczeniowy to świetny pomysł (vide iti, no nie?). a może dwa oddzielne, argos i fundacji? (bez sensu piszę, w końcu argos to też fundacja). czy wspólny argos i o.sz? co byłoby prostsze? mi się wydaje, ze oddzielne, ale to tylko intuicyjnie...
jednak - kto się odważy taki wątek poprowadzić? jeśli byłaby to osoba z o.sz. (np.wesi) byłoby najlepiej, bo na bieżąco wszystko jest. jeśli ktos spoza fundacji, to rozumiem, że grzecznościowo - no i taka osoba musi mieć stały kontakt z o.sz.

co myślicie?

[SIZE=1]to prawda, że chamstwa jest na dogo sporo. niestety, bycie psiarzem/kociarzem nie czyni z ludzi automatycznie osobników z klasą. [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][B]oczywiście posty skaczą i to jest do postu poniżej[/B][/SIZE]

Posted

[quote name='sleepingbyday']dziewczyny, przecież jasne, ze to nie zbiórka zofii, tylko informacja o istnieniu konta i jego numer. poza tym anna wkleiła, a nie zofia.
powinna być gdzies dostępna informacja z numerem (sub)konta fundacji, której tu pomagamy. jak inaczej ludziska z dogo mają się dowiedziec o róznych możliwościach pomocy o.sz.? udostępniamy wiedzę na wątku, a nie robimy zbiórkę.

może zrobić tak, ze np w pierwszym poście podac dostępne formy pomocy dla osz? takie podsumowanie: nr subkonta fundacji z danymi do przelewu, numer konta argos z danymi do przelewu, najbardziej potrzebne rzeczy i leki (lista). co wy na to?[/quote]

[B]Można zrobić oddzielny wątek pt "rozliczenia dla Psiaków OStatniej Szansy'. Tak bywa praktykowane i zdaje egzamin.[/B]

[SIZE=1]Dla mnie jasne, ale jak ktoś chce psa uderzyć to kij zawsze znajdzie. Ocena tzw jasności zależy często (za często) od sympatii i przynależności. Za grzeczną odpowiedź na chamski wpis mozna dostać karniaka jak się stoi po złej stronie lady, a w innym miejscu koleś odzywa się do userek na wątku per [I]lasko, du..., nie pierdziel mi, piszę do tych tępych lasek, swoje oburzenie powinnaś schować głęboko w d...,[/I] (to tylko kilka cytatów) i dalej w tym stylu i co? [B]i nic[/B]. Zgłaszane, raportowane. Dla mnie jasne, że to chamskie.

Co kto ma przedstawiać w rozliczeniach tez bywa różnie. [B]Obawy Zofii jak najbardziej słuszne.[/B] Proste jak budowa cepa.

[/SIZE]

Posted

Jeden wspolny watek do rozliczen to ciezka sprawa.
Kazda zbiorke pilotuje inna osoba.
Jedna koordynuje zbiorke na hotelik, inna wplaty na leczenie chorych zwierzat ogolnie, jeszcze inna zbiera na konkretnego psiaka.
I kazda z tych osob, ma obowiazek w swoim watku przedstawic rozliczenie.
A w watku glownym powinien byc podany informacyjnie numer konta na te wszystkie wplaty.
Na 1 stronie miau podanych jest kilka numerow, do kazdej fundacji, ktora przejela zwierzaka.Subkonto OS tez i konto Argos tez.
Prowadzacy watek glowny ( tu, czy na miau) nie zbiera osobiscie pieniedzy.
Wkleja na 1 str info o tym gdzie na co prowadzona jest zbiorka zwiazana z Boguszycami, jak mozna pomoc itd.Dalej poszczegolne akcje pilotuja konkretne osoby.
To wcale nie wymaga tak duzo czasu, raz na jakis czas aktualizacja 1 postu.
Mysle, ze moderatorzy potrafia to rozroznic...)no mam nadzieje :-)

Posted

[quote name='Anna_33']Jeden wspolny watek do rozliczen to ciezka sprawa.
Jedna koordynuje zbiorke na hotelik, inna wplaty na leczenie chorych zwierzat ogolnie, jeszcze inna zbiera na konkretnego psiaka.
A w watku glownym powinien byc podany informacyjnie numer konta na te wszystkie wplaty.
Na 1 stronie miau podanych jest kilka numerow, do kazdej fundacji, ktora przejela zwierzaka.Subkonto OS tez i konto Argos tez.
Wkleja na 1 str info o tym gdzie na co prowadzona jest zbiorka zwiazana z Boguszycami, jak mozna pomoc itd.Dalej poszczegolne akcje pilotuja konkretne osoby.
Mysle, ze moderatorzy potrafia to rozroznic...)no mam nadzieje :-)[/quote]

[B]Wobec tego moze być salomonowe wyjście. Zofia moze napisać w pierwszym poście ze wszelkie konta, tematy rozliczeniowe trwają na MIAU[/B] (no coś w tym kształcie). Albo zmienić prowadzącego wątek na osobę dla któej rozliczanie nie stanowi problemu czasowego.

Nie licytuję się z tym czy wymaga dużo czasu czy nie, to jest swoisty punkt widzenia. Umówmy się, ze MIAU to MIAU a HAU to HAU. [B]Tak czy siak trzeba to rozwiazac bez ryzyka bana dla Zofii[/B]. A takowe jest.

Posted

Skacza jak wsciekle((
Argos ma specjalny watek do rozliczen.
Wesi zobowiazala sie sprawdzac stan konta co kilka dni i co 7 dni przesylac wyciagi.
Wlasnie, tutaj jest prosba do osob wplacajacych, poza tytulem przelewu warto podawac swoj nick.
Nie mozemy listy z nazwiskami wkleic pozniej na forum.Z nickami jak najbardziej:-)

Posted

to w takim razie jak? oddzielny wątek rozliczeniowy z rozliczeniami zbiórek z wątków przy okazji?
argosowy już jest (link dasz?), więc ostatnioszansowy by się zdał. można tez na głónym, tylko taki rozliczeniowy jest przejrzysty, bo na 1 temat, no i rozliczenia nie szlajają się po głównym. rozliczenia wątków, zbiorek na poszczególne pisaki/kociaki i tak sie rozlicza na ich wątkach, ale fakt, ze przekleić post rozliczneiowy to już kilka klików tylko, więc zbierałoby się wszystkie info w jednym miejscu. akurat już nawet nie dla modów (skoro dany wątek/zbiórka jest rozliczony sam w sobie), ale żebysmy mieli ogląd na sytuację, najpilniejsze potrzeby, takie tam.
w sumie to jak by było i najwygodniej i najprzejrzyściej? wesi będzie przesyłać stan konta i bedzie mozna wklejać na bieżąco.

Posted

[quote name='Anna_33']Jeden wspolny watek do rozliczen to ciezka sprawa.
[B] Na 1 stronie miau podanych jest kilka numerow, do kazdej fundacji, ktora przejela zwierzaka.Subkonto OS tez i konto Argos tez.
Mysle, ze moderatorzy potrafia to rozroznic...[/B])no mam nadzieje :-)[/quote]

No właśnie sęk w tym, że praktyka jest inna. Ćwiczyliśmy to na wątku Krężela :shake: Samo podanie numeru konta PiSDZ i Emira skutkowało tam koniecznością rozliczeń na wątku. Co do tego ile aktualizacja wymaga czasu - jest kolejny problem. Regulamin PwP wymaga rozliczeń co tydzień. A Argos daje je w interwałach miesięcznych. Wątpię czy Jana lub p. Wypych zechcą specjalnie na nasz użytek wykonywać trzy razy tyle pracy :shake:
Ja popieram zdanie Isadory - konkretny wątek do rozliczeń i zbiórki, a tutaj link. To chyba będzie OK. Zresztą raportowałam do moda własny post z prośbą o konsultację.

A w ogóle to mojego bana wytrzymamy, ale w grę wchodzi też zamknięcie wątku... Pamiętajcie, że w miniona sobotę widziano mnie w rejonie Żabiej Woli :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Zofia.Sasza'].....
Pamiętajcie, że w miniona sobotę widziano mnie w rejonie Żabiej Woli :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

A nie moglas zalozyc ciemnych okularow i przefarbowac wlosow ? Oj, ryzyk-fizyk z Ciebie, Zofio.

Posted

Zadnych banow nie chcemy.Nie mamy czasu na takie zabawy.
Tutaj link do watku rozliczeniowego miau:
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90211&highlight=]Miau.PL :: Zobacz temat - Zbi

Posted

Cioteczki, pomóżcie... brakuje 60,00zł stałych deklaracji na hotel, potrzebne do niedzieli... inaczej miejsce w hotelu przepadnie...

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-mozemy-ja-uratowac-pilnie-potrzebne-pieniadze-na-hotel-135279/[/URL]

Posted

[quote name='li1']A nie moglas zalozyc ciemnych okularow i przefarbowac wlosow ? Oj, ryzyk-fizyk z Ciebie, Zofio.[/quote]

Założyła kieckę, to dla Zofii nie jest typowe. W tym przypadku działa jak ciemne okulary i przefarbowane włosy.

Posted

[quote name='__Lara']Cioteczki, pomóżcie... brakuje 60,00zł stałych deklaracji na hotel, potrzebne do niedzieli... inaczej miejsce w hotelu przepadnie...

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-mozemy-ja-uratowac-pilnie-potrzebne-pieniadze-na-hotel-135279/[/URL][/quote]

To chyba nieaktualne, bo juz macie cala sume ? Tak ?

Posted

[quote name='Isadora7']Założyła kieckę, to dla Zofii nie jest typowe. W tym przypadku działa jak ciemne okulary i przefarbowane włosy.[/quote]

Ja wiedzialam , ze Zofia nie da sie zdemaskowac. Jak bede w okolicach Zabiej Woli, to poprosze Zofie o te kiecke, moze i mnie sie uda.
A jak jest przy jazdach do OS ? Otwarcie i ze spiewem, czy w kamuflazu ? Pytam, bo tez sie tam wybieram.