Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malinka w nowym domku czekam na wieści, odwozili ja Paweł i eliza, ślodka,kochana sunieczka,ale chyba była bita , boi sie podniesionej ręki. A teraz coś co nigdy zdarzyć się nie powinno. przeżyłyśmy z Agnieszka dzisiaj w Boguszycach horror :( Niejednokrotnie upilałyśmy aby psy ,które przebywaja na pietrze pod żadnym pozorem nie wychodziły na dach ( pod nim salka operacyjna ) popierwsze dach to nie miejsce dla psów i to bardzo niebezpieczne a po drugie on się w ten sposób niszczy i juz zaczęło przeciekać. Mówisz jak do de....li. No i stalo sie na naszych oczach , duży ,stary , mocno niedowidzacy Misio spadła jak kukła. Krzyk i bieg ile sił w nogach, co z nim i gdzie . W tym czasie odbywal się trening z psami. Pies okazalo się wszedł do pomieszczenia i stal kompletnie zdezorientowany., tam były psy z którymi nie ma styczności i one chyba były zdezorientowane. Nie daj Boże gdyby wpadł na wybieg z Klonami nikt by nie zdazył mu pomóc. Byl akurat wet , ogładał, macał ,sprawdzal stwierdził,że nic mu chyba nie jest, ale na wszelki słuczaj dal coś przeciwbólowego. Teraz nie wiemy czy nie powinien zbadac czy nie ma wewnetrznego krwotoku . Pies był zupelnie otumaniony, nad wyraz spokojny. Pracownik dostał zdrowy o....l , stwierdził ; "on nigdy tam nie wchodził ", ręce opadają. A rano przed naszym przyjazdem przypominała mu inna pracownica ; nie wypuszczaj psów na dach !!! wyglądało to tragicznie, koszmarnie, mnie z nerwow telepalo wszystko, nie byłam w stanie ustać na nogach. Wolontariusze twierdza ,że upadl na zadek i wstał od razu. Wcale nie jesteśmy z Agą przekonane,że nic mu się nie stalo :( Koniec rozmów, tłumaczenia, nauki itp. od teraz zamordyzm. W poniedziałek na okna będzie złożona siatka a teraz okno jest zamknięte ( a wczesniej nakazałysmy aby bylo tylko uchylane i zabezpieczone pzred otwarciem ) Ewa

Posted

Chyba sama do siebie piszę ... :( Na szczęście z Misiem ,który spadł z daszku jest wszystko w porządku. Nic nie wskazuje na obrażenia , chodzi, poszedł na spacer i zjadł swoją porcję karmy. Malinka w nowym domku, troszkę przestraszona , okupuje swoje legowisko , niechętnie wyszła na spacer. Ewa

Posted

Pani mocno zainteresowana Czoko, telefony, prośby o zdjęcia, nagle pisze , że on jest śliczny , ale dzieci chcą takiego kudłatego w typie ... BERNARDYNA :crazyeye: i tu cyt. "ale zostawie sobie Pani maila na wszelki wypadek gdyby zmieniły zdanie " . Zostawię, to sobie ja, żeby więcej nie odpowiadać bo szkoda czasu. Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa'] Na szczęście z Misiem ,który spadł z daszku jest wszystko w porządku. Nic nie wskazuje na obrażenia , chodzi, poszedł na spacer i zjadł swoją porcję karmy.[/QUOTE]
Biedny biedny Misio :-(....
Oby rzeczywiście udało mu się uniknąć obrażeń...
Piszcie jak będą nowe wieści.

Pomyślałam sobie, że jak następnym razem będę w Boguszycach, to wezmę ze sobą aparat córki, na którym można kręcić filmiki. Może gdyby niektóre psy (np. arcywyszkolonego Chestera) przedstawiać potencjalnym opiekunom (również szwajcarskim) w takiej pełnieszej wersji, miałyby większe szanse na adopcje. A jak nie, to przynajmniej będzie pełniejsza dokumentacja fundacyjna ;-).

Posted

Szwajcaria juz kompletuje kolejny wyjazd :). Na razie zaklepany CZARUS, DEX, FIFEK, ZOE, moze jedna SMERFETKA, a od wczoraj kilka nowych psiakow sie prezentuje. Nie mamy niestety mozliwosci wstawiania filmikow na strone szwajcarska, ale mozemy oglaszac tak psiaki w Polsce :). Filmiki na pewno sie przydadza... /Agnieszka

Posted

Można ew. wstawić na youtube, a na stronie podać link.
(a propos youtube - kto nie widział jak Denver się przyznaje do winy - niech koniecznie zobaczy ;-): [URL]http://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI[/URL])

Strasznie się cieszę z kolejnej porcji adopcji i z tego, że ostatnio nabrały takiego tempa :-)!
Nie wiem czy jest taka możliwość, ale fajnie by było, gdyby wolontariuszki z Rawy mogły czasem w tygodniu choć na chwilę podjechać i posiedzieć ze Smerfetką, żeby ją troszkę od-paraliżować. Szkoda byłoby stracić chętnych, ale bidulka jest strasznie nieufna (na pewno nie bez powodu :-().

Posted

Ha! Juz wczoraj z dziewczynami o tym rozmawiałyśmy, aby jak tylko mogą wpadały w ciągu tygodnia, zwlaszcza póki wakacje. Smerfetka , Oskarek i Vegunia, im by sie przydały takie dodaktowe spotkania. Pomysl z filmikiem bomba ! :)Ewa

Posted

Ano sie nie odezwala :( Dzisiaj jedna pani telefonowala, ale z rozmowy wynikalo, ze chce sie po prostu rozejrzec w schronisku za psiakiem, nie mowila konkretnie o Chesterze. Juz za pozno na tel do pana Jozefa, zadzwonie jutro i dowiem sie czy byla. Aaaaa, super informacja - najpiekniejszy pies w schronisku Darma, zdala jakies szkolenie w Szwajcarii (siada, waruj, chodz, stoj itp) i wyszla ze szkolenia z wypasionym certyfikatem - zawsze mowilam, ze ona jest WSPANIALA :):):) Zaraz wysle fotke Darmy do Mgie z prosba o wklejenie :)/Agnieszka

Posted

Może warto do tej Pani od Chestera napisać maila. (Podałam Agnieszce).

Na bazarku ogłoszeniowym dla Fundacji niezły ruch. Zebrało się ok. [B]250 zł[/B] jak na razie.Chyba od komputera nie odejdę przez tydzień. Będę prosiła abyście pomału spisywały nicki od kogo przyszły pieniądze. Muszę mieć rozliczenie na wątku.

No i zdjęcie Darmy z osobistym wiatraczkiem :d

[IMG]http://img832.imageshack.us/img832/2377/20110821160336.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mgie'] No i zdjęcie Darmy z osobistym wiatraczkiem :d [/QUOTE]

Czy mi się wydawało, czy Ktoś mówił, że on jest BRZYDKA???
A to przecież bardzo ładny piesek z bardzo interesującym umaszczeniem :-)!!!

Posted

[quote name='jola_li']czy mi się wydawało, czy ktoś mówił, że on jest brzydka???
A to przecież bardzo ładny piesek z bardzo interesującym umaszczeniem :-)!!![/quote]

BRZYDKA?! Kto by się ośmielił tak powiedzieć o Darmie :scared:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Potrzebuje potwierdzenie od kogo doszły pieniądze. Musze mieć potwierdzenie, żeby zakończyć bazarek. [url]http://www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OG%C5%81OSZENIOWY-otwarty-na-nowo.-NIE-PRZYJMUJE-ZAM%C3%93WIE%C5%83-Trwa-realizacja[/url]...

Posted

jesli bałaganiarski dom nie nadawałby sie dla psa, to musielibyście mi zabrać moją zosię, na co sie nie zgodzę i mojego tymczasa, na co on sie pewnie nie zgodzi :evil_lol:.

historia upadkiem zdachu normalnie zatrzymała mi krążenie....

Posted

Napastowal, pisałam telefonowałam i już miałyśmy nerwy.. Chyba histeryzuję- ja, ale mam wieści o naszych szczylkach Onkach , wszystko ok. zdrowe, b. duże i każdy swojego chwali, że taki mądry :) czyli mamy ;Shantilę, Sonię, Bonda, Dianę i Keirę. Czekamy na zdjęcia . Ewa

Posted

Cieszę się bardzo, że onkom się udało tak dobrze trafić :-)!!!

A czy pani, która miała wpaść do schroniska w niedzielę (?) upatrzyła sobie jakiegoś pieska?

Posted

[COLOR=red]Chyba jeszcze nie wierzę. Boguszki policzone !!! [/COLOR]
[COLOR=black][B]Mamy 399 psiaków plus 28 zagarniętych przez Panią BW ,[/B] a przecież przez te ponad dwa lata co nieco nowych psów przybywalo, z czego większość już w nowych domach, w dt- Maksi, w hoteliku u Donki -Śledzik , w hoteliku u Ani - Misia i Podrzutek. Z ostatniego tygodnia ; nie żyje jedna z najstarszych suniek -Gremlinka ok. 15 letnia, wet nic już tu nie mógł zrobić rozległy nowotwór jelita grubego, należało skrócić cierpienia, cichutko w nocy ( w salce operacyjnej) odeszła za TM Luna ok. 10-letnia była w trakcie leczenia :-( Zżyłysmy się bardzo z tymi naszymi boguszkami, wiele z nich to ponad 10-12 a nawet 14 -letnie i starsze albo tak zniszczone , smutno, przykro kiedy przyjeżdzamy, a ktoregoś z nich już nie ma. Żyje Ajaks ,który rzekomo byl śmiertelnie chory nie do uratowania, jeszcze w maju ( nie mamy nowych wieści ) żyła Aza, staruszka onka, wiemy,że żyje Rawianin i pewien szczególny pies, który rzekomo miał mieć 17 lat ;) Ba ! U P. Gitty ,żyje stareńka jak świat Księżniczka. Jest i ok. 18 psów, których nijak nie idzie zsocjalizować, niektóre omijają człowieka baaaaaardzo szerokim łukiem ale znakomita większość przeszła , niewyobrażalna metamorfozę. Ewa[/COLOR]