Zbójini Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Wstępnie miałbym domek dla suczki Onka lub młodego pieska Onka. Pies powinien byc raczej sprawny i w miare zdrowy. Adoptujacym bylaby włascicielka hotelu dla koni. Prowadzi ona ten hotel samodzielnie. Kilkanaście koni, 3 psy w tym 2 staruszki więc ponadstandartowa opieka związana z rehabilitacją byłaby duzym obciażeniem. Chroby zaraźne więc równiez nie za bardzo. warunki: bytowanie na dworzu. Zimą ewentualnie do środka. Jakieś propozycje? Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 [quote name='Zbójini']Wstępnie miałbym domek dla suczki Onka lub młodego pieska Onka. Pies powinien byc raczej sprawny i w miare zdrowy. Adoptujacym bylaby włascicielka hotelu dla koni. Prowadzi ona ten hotel samodzielnie. Kilkanaście koni, 3 psy w tym 2 staruszki więc ponadstandartowa opieka związana z rehabilitacją byłaby duzym obciażeniem. Chroby zaraźne więc równiez nie za bardzo. warunki: bytowanie na dworzu. Zimą ewentualnie do środka. Jakieś propozycje?[/quote] Wrzucę jak się ogarnę z robotą. A do jakiego wieku te piesy? Quote
beka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Właśnie rozmawiałam z Peter i mówił że szukasz suni :) Miałam Ci zaproponować Osę. To zdja zrobione przez Zosię :) [B] [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7446/img9407dy0.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/8140/img9427lk3.jpg[/IMG] [/B][B]IMIĘ: Osa SUKA STERYLIZOWANA WIEK: ok. 5 lat, w schronisku od 4 lat W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazna W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - [/B][B]przyjazna[/B] Quote
sleepingbyday Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Zbójini, dziekuję, ze tu wpadłeś. z propozycja. czy może być tak, że pies wymaga po prostu wyleczenia? bo wiesz, choroba skórna tam to niemal standard. Quote
Zbójini Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='sleepingbyday']Zbójini, dziekuję, ze tu wpadłeś. z propozycja. czy może być tak, że pies wymaga po prostu wyleczenia? bo wiesz, choroba skórna tam to niemal standard.[/quote] Pewnie tak , nie wiem jak z nakładami finansowymi zakałdanymi na ten cel ale jak piesio bedzi konkretny to wtedy można rozmawiac konkretnie. Jesli chodzi o choroby skóry to na pewno nie zaraźliwe. Cześć Beka. Jak byś odbierała GG to nie musielibysmy liczyc na niezawodnego Petera:eviltong::evil_lol: Osa wyglada OK. Potrzebowałbym jednak takie zdjęcia które mógłbym wydukować bo komp w stadninie padł pół roku temu i nie ma chęci zeby go naprawiać:razz: Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Dzięki Beka, ja właśnie Osę chciałam wrzucić :lol: Quote
Anna_33 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Zosiaaaa zdjeciaaaaaa:mad: tych 10 i 6 srednich i malych, i owczarkow i w ogole.. I 4 niby dobkow.Wszystko na a cito. Jak je szybko dasz, to zaczne rozmowy i moze te wszystkie psy szybko wyjada z Boguszyc. Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Ania, ja jestem w pracy :placz: najlepiej byłoby jednak jakoś się umówić na przekazanie zdjęć. Będziesz jutro na Wiertniczej? Bo ja jadę jutro do Ajaksa (dziś jest u niego Ewa i flatki), więc wzięłabym pendrive'a... Quote
Isadora7 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='Zofia.Sasza']Ania, ja jestem w pracy :placz: najlepiej byłoby jednak jakoś się umówić na przekazanie zdjęć. Będziesz jutro na Wiertniczej? Bo ja jadę jutro do Ajaksa (dziś jest u niego Ewa i flatki), więc wzięłabym pendrive'a...[/quote] Zofia jakby nie było wyjścia co to możesz podrzucić jakoś to wrzucę na wątek. Quote
Anna_33 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 A blisko siebie jestescie? Lepiej na mail od razu jak sie da. Podam ten wiekszy, do zdjec wlasnie,: [email][email protected][/email] Moze bede, jak w kalejdoskopie ( Ale jakbys sie dalo dzis dac Isadorze do wrzucenia, to lepiej. Obiecalam dziewczynie, ze dzis wieczorem dostanie.Ona to przesle dalej,jak sie dogadamy w kwestiach formalnych, to moze w sobote psy moglyby wyjechac. Te 10 srednich, 6-7 malych (pod Slubice )w kiepskim stanie m.in. slepa suczka, i moze rodzenstwo niby dobkow ( 4 psy). Dobki do Doberman Nothilfe. Quote
Ewa i flatki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Wróciłam od Ajaksa. Jest wykąpany z grubsza, bo trudno chyba zmyć za jednym razem ten cały syf. Niewątpliwie mniej śmierdzi. Pazury ma nieobcięte, ale w sumie mało chodzi, więc może dobrze, że go tym nie męczyli. Nie leży w klatce, tylko luzem, z czego się bardzo ucieszyłam :lol: Akurat przyszedł dr Bisennik, więc przy mojej asyście go obejrzał. Sprawa wygląda nieciekawie: nowotwór jest w obrębie prącia, moszny, włazi na nogę. Nie wiadomo, czy to jest jednorodne i jak szybko postępuje. Pobrali mu krew do analizy, zrobią rentgen, będą mieli jakieś dane. Psinka słodka, grzeczna jak anioł. Poszliśmy sobie na spacerek, siusiał, kupkał, w drugiej kupie wypatrzyłam człon (olbrzymi) tasiemca, o czym zameldowałam po powrocie do lecznicy. Odrobaczą go. Na spacerku ślicznie chodzi na smyczy, rozgląda się, nasłuchuje. I -myślę - tęsni za panem Józefem :-( Kiedy zobaczył starszawego gościa, zarył w ziemię i długo,długo patrzał za nim... Długo z nim nie łaziłam, bo nie mam pojęcia, na ile ma siłę spacerować. Jeszcze nie wiadomo, co z jego nerkami i wątrobą, ale ryż z kurczakiem w niedużej ilości można mu dać, więc w środę mu zawiozę małe co nieco :razz: Cholera, przywiązuję się do niego :shake: Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ajaks-waleczny-z-boguszyc-szukam-miejsca-na-smierc-138048/[/url] Wątek Ajaksa. Myślę, że p. Józef też za nim tęskni... Nie zmienia to faktu, że jak mówił dr Bissenik guz rósł latami. I nikt z tym nic nie zrobił. Może gdy pies trafił do OS operacja byla jeszcze możliwa?:angryy: Quote
Zofia.Sasza Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 [quote name='Anna_33']A blisko siebie jestescie? Lepiej na mail od razu jak sie da. Podam ten wiekszy, do zdjec wlasnie,: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Moze bede, jak w kalejdoskopie ( Ale jakbys sie dalo dzis dac Isadorze do wrzucenia, to lepiej. Obiecalam dziewczynie, ze dzis wieczorem dostanie.Ona to przesle dalej,jak sie dogadamy w kwestiach formalnych, to moze w sobote psy moglyby wyjechac. Te 10 srednich, 6-7 malych (pod Slubice )w kiepskim stanie m.in. slepa suczka, i moze rodzenstwo niby dobkow ( 4 psy). Dobki do Doberman Nothilfe.[/quote] Większość tych zdjęć JEST na wątku. Tym tutaj. Ja bardzo przepraszam, ale muszę nadrobić zaległości z moimi psiakami. Bo inaczej za moment w domu będę miała Ostatnią Szansę :-( Quote
mortikia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Znam ludzi, którzy byliby gotowi wziąć owczarka niemieckiego,ale tylko młodziutkiego, do 6 mies. Mają dom z ogrodem. Quote
Ewa i flatki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Przypomniało mi się: u Marzeny na podwórku duży, żółty pies, do ludzi łagodny i ufny, nienawidzi się z amstafem. Zrobił na nas wrażenie psa z chorymi oczami. Ma gałki czerwone, dość wystające, czy jemu nie zaczyna się jaskra? Cholera, tam się powinno brać dyktafon i wszystkie uwagi nagrywać, żeby potem w domu na spokojnie wypunktować Quote
slapcio Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 No własnie, ten pies mi też się dzisiaj przypomniał. P. Marzena wołała na niego "Rudy". Fajny, spokojny, nie reagował na zaczepki innych psów. Póki co widzi, ale jak długo jeszcze jesli to jest jaskra?:shake: Biedny Ajaks... Czy coś mu tam potrzeba? Mogę podjechać na Wilanów :-( Quote
Ewa i flatki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Najlepiej zapytać w lecznicy, bo oni mają najlepsze pojęcie w tej chwili o jego potrzebach Quote
mysza 1 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ja byłam u niego wczoraj. Serce pęka, tak kochany i mily psiak, podawał łapkę, stęskniony. Te guzy, choć w lecznicy twierdzą, że to opuchlizna, nie guzy, wyglądają strasznie. Biedny bardzo a jeszcze Onek- moje ukochane te onki... Quote
mysza 1 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Właśnie doczytałam na wątku Ajaksa. Widocznie rozmawiałam z dr Moniką przed konsultacją.:shake: Quote
Ewa i flatki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Dzisiaj dr Bisennik stwierdził, że to guzy ... Quote
teapot Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Isadora zrobiła [URL="http://www.allegro.pl/item639844413_ajaks_waleczny_szukam_miejsca_na_smierc.html"]aukcję cegiełkową dla Ajaksa (klik)[/URL] :loveu: Quote
Anna_33 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Drogie Panie i Panowie W najblizsza sobote jedziemy do Boguszyc szczepic. Musimy pamietac, ze u Marzeny jest znowu 7 szczeniakow. Wydaje mi sie, ze to sprawa pierwszej wagi zeby do soboty znalezc im dt. Nic o szczeniakach nie wiemy, poza tym, ze sa.. Ewa, jak wyglada suka? Duza, mala itd? Jesli nie zabierzemy ich szybko, to skoncza marnie.Jak nie parwo je wytlucze, to inne psy. Obawiam sie, ze kociarze wiecej szczeniakow nie dadza rady przygarnac. Ale tam tez larum zrobie. Quote
Ewa i flatki Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Suka jest średnia, to znaczy według mnie, bo ja mam większe psy :P Taka prawie do kolana, ale niech dziewczyny ją widzące uściślą rozmiary. Quote
Zbójini Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Anna_33']Obawiam sie, ze kociarze wiecej szczeniakow nie dadza rady przygarnac. Ale tam tez larum zrobie.[/quote] Czy macie tam jakies rude kocurki? Bo tam gdzie jest zapotrzebowanie na ONkę jest tez na takowe. Quote
sleepingbyday Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='teapot']Isadora zrobiła [URL="http://www.allegro.pl/item639844413_ajaks_waleczny_szukam_miejsca_na_smierc.html"]aukcję cegiełkową dla Ajaksa (klik)[/URL] :loveu:[/quote] a co z innymi baaardzo chorymi psami? ajaks ma sponsora, inne nie mają. nie możnaby tej akcji zrobić dla wszystkich? a moze isadora zrobi jeszcze jedną :razz:? selenga też robi, ale - potrzeby są ogromne....... Quote
Recommended Posts