mgie Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 ZAPRASZAMY na wątek nowych podopiecznych OS. MINI HUSKY :evil_lol: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202676-Co-ja-takiego-zrobi%C5%82em-%C5%BCe-mnie-porzucono-%21-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/202676-Co-ja-takiego-zrobi%C5%82em-%C5%BCe-mnie-porzucono-!-%28[/URL] ONKA MAJA [url]http://www.dogomania.pl/threads/202511-MAJA-ONKA-w-schronisku-czy-to-ostatni-przystanek[/url] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A czemu wcześniej nie mówiły,ze mają taką oneczkę jak się pytałyśmy? Po dupsku dostaniecie! By przyjechała razem z Brutusem i pewnie by już w domu była, bo miałam chętnego na sunię.... Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']A czemu wcześniej nie mówiły,ze mają taką oneczkę jak się pytałyśmy? Po dupsku dostaniecie! By przyjechała razem z Brutusem i pewnie by już w domu była, bo miałam chętnego na sunię....[/QUOTE] Jedno i drugie młode i ładne:mad: Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Z tego co pamietam Fargo trafil do Boguszyc juz po transporcie Brutusa i Tofika do Brodnicy. O Majeczce Ewa wspominala i to nie raz, gdzie sie tylko dalo, na watku naszych psiakow w Brodnicy rowniez. Pisala, ze Maja ma ok. 3-4 lat, ze Oneczka, ze biedna, szuka domu itp itd. /Agnieszka ps. komus z Dogo wysylalam jej zdjecia kilka ok 2 mies temu, ale nie znajde teraz w tonie postow jakie mam na skrzynce. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Może nam umknęło...tyle tych psiaków ... Ale będę o niej pamietać. Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Super Aniu :) Poszukam dzisiaj zdjecia ktore wysylalam, niektore fajne byly i puszcze do Mgie z wielkim wyszczerzem proszacym o wklejenie :):):) Maja jest bardzo kochana, ma niesamowicie madre oczy... zasluguje na wspanialy domek - no i niedlugo miejsce Brutusowe sie zwalnia, taaaaak? :):):) /Agnieszka Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Super Aniu :) Poszukam dzisiaj zdjecia ktore wysylalam, niektore fajne byly i puszcze do Mgie z wielkim wyszczerzem proszacym o wklejenie :):):) Maja jest bardzo kochana, ma niesamowicie madre oczy... zasluguje na wspanialy domek - no i niedlugo miejsce Brutusowe sie zwalnia, taaaaak? :):):) /Agnieszka[/QUOTE] No tak... ale Rudzielec potrzebuje pracy... bo nie jest taki fajny jeszcze jak Brutus... no i znów by doszedł koszt transportu :shake: Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 No nie, ja o Majkę to żebrzę od ponad roku ! Onki to Majka, Vega, Kama, Felicja, Podrzutka, no są one bardzo w typie onków bo i są takie ciut mniej ....Z mojej wiedzy najmłodsza jest właśnie Majka i jej założyłam wątek . Po kolei będę tym psiakom zakładać wątki a o wstawianie zdjęć jak zwykle lecimy do Mgie :) Aniu, co nieco mnie zmarwiłaś Tofikiem, ale błagam ( tylko kogo ? ) nie będzie z nim jak z Ciaputką ? Zrobię ewidencje psiaków przylepnych, bardzo rokujących na adopcyjne. Uwaga młodzieży to u nas jak na lekarstwo ; Fargo-Filipek, Alfik i Omega, Kofi, Sonik ( od kilku dni u nas ) pozostali podopieczni maja od 3 do 14 lat. Ewa Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A powiedzcie mi jak to jest teraz z OS? Zostajecie na tym terenie? Macie podpisaną z kimś umowę, że przyjmujecie nowe psiaki? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 nie, nie- Tofik jest dużo normalniejszy od Kropy Trochę pracy i zaczniemy go ogłaszać Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Soema']A powiedzcie mi jak to jest teraz z OS? Zostajecie na tym terenie? Macie podpisaną z kimś umowę, że przyjmujecie nowe psiaki?[/QUOTE] Jak jest podrzucony pod bramę schroniska, jak lata wystraszona, wychudzona bida, poraniony to mamy udawać nie widzę , nie słysze ? Jak przyjeżdzają ludzie bo chce oddać pieska ODMAWIAMY, kierujemy do wójta. Soemo na pierwsze i drugie pytanie dokładniej odpowiem na prywatnego maila. Na razie zostajemy. Nakazu eksmisji nie ma. A gmina... ech. Dłuższa historia. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']nie, nie- Tofik jest dużo normalniejszy od Kropy Trochę pracy i zaczniemy go ogłaszać[/QUOTE] Uffff co za ulga :) Ewa Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Jak jest podrzucony pod bramę schroniska, jak lata wystraszona, wychudzona bida, poraniony to mamy udawać nie widzę , nie słysze ? Jak przyjeżdzają ludzie bo chce oddać pieska ODMAWIAMY, kierujemy do wójta. Soemo na pierwsze i drugie pytanie dokładniej odpowiem na prywatnego maila. Na razie zostajemy. Nakazu eksmisji nie ma. A gmina... ech. Dłuższa historia. Ewa[/QUOTE] Wiem jak ciężko u nas... ale my 10 razy mniej psów mamy.. szukam wszędzie pomysłów co i jak ugryźć. :shake: Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Szlag mnie trafia,że państwo to zostawia na naszych głowach. Jest źle a co by było gdybyśmy zaczeli odpuszczać, nie trzymali ręki na pulsie, nie sterylizowali ? Zamykam tu swoją wyobraźnię, nie chcę nawet domniemywać. Cholera mnie bierze jak słysze a mówi to bardzo znana osoba, medialna; sterylizacja ?! ależ to przeciw prawu... BOSKIEMU :crazyeye: a już sterylizacja aborcyjna ?!!! To zamach na życie poczęte !!!! To nie żart.:shake: I to nie jest osoba starsza coś tak chyba ok 35 lat. To co powiem teraz, nie jest popularne, ba wiele osób jak się okazuje tak myśli ale boi się głośno o tem ... Wieloletnia egzystenicja psów w schroniskach to jak pobyt w obozie koncentracyjnym ! Nie raz piekny psiak w podobie rasy czeka i czeka, milusiński pro ludzki itd i NIC!!! A co dopiero psina co to zdziczała, kompletnie jest niezsocjalizowana, urodzona np w jakimś tam schronisku ( naszym też za czasów BW i MK) na widok człowieka ucieka po ścianach i pokazuje zęby? Kto te psiny będzie socjalizował ,kto je uczył, oswajał, kto za to wszystko płacił i to bez gwarancji na powodzenie... I tak mają tkwić ? Jaki to ma sens ? Biorąc pod uwagę warunki panujące w naszych schroniskach i kwoty jakie są przekazywane na ich działanie...zwłaszcza na leczenie zwierząt i odpowiednią karmę itp. Krew mnie zalewa jak widzę ogłoszenia ; sprzedam pieski, rasowe, rodowodowe, jasne i to ma być gwarancja?! Człowiek, homo sapiens ...:shake: Ewa Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Najgorsze jest spojrzenie tych psiaków.... My już pomagamy w sterylizacjach na wsiach, zachęcamy, zmuszamy niekiedy... Powiedzcie mi co z tymi dzikimi wielkimi rudymi psami u Was? U nas jest jeden psiak... nie da się dotknąć, jest u nas od powodzi.. rodzina go oddała przyznając, że stał od szczeniaka na łańcuchu i był tylko karmiony, niegłaskany.. :( on nijak nie rokuje. Ja na następnym spotkaniu poruszę rozmowę o jego eutanazji. Pies ma 3-4lata.. nie da się dotknąć, atakuje i to na poważnie. Nienawidzi psów, jego ucieczka z boksu to wyrok śmierci dla jakiegoś psa, bo ja bym nie była w stanie go odciągnąć. Celestynów... pani Dz. nie chciała ostatnio wydać na DT 5miesięcznej kudłatej kulki na DT.. "bo jej dobrze w budynku"... a na podwórku stado 500psó :( Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Soema']Najgorsze jest spojrzenie tych psiaków.... My już pomagamy w sterylizacjach na wsiach, zachęcamy, zmuszamy niekiedy... Powiedzcie mi co z tymi dzikimi wielkimi rudymi psami u Was? U nas jest jeden psiak... nie da się dotknąć, jest u nas od powodzi.. rodzina go oddała przyznając, że stał od szczeniaka na łańcuchu i był tylko karmiony, niegłaskany.. :( on nijak nie rokuje. Ja na następnym spotkaniu poruszę rozmowę o jego eutanazji. Pies ma 3-4lata.. nie da się dotknąć, atakuje i to na poważnie. Nienawidzi psów, jego ucieczka z boksu to wyrok śmierci dla jakiegoś psa, bo ja bym nie była w stanie go odciągnąć. Celestynów... pani Dz. nie chciała ostatnio wydać na DT 5miesięcznej kudłatej kulki na DT.. "bo jej dobrze w budynku"... a na podwórku stado 500psó :([/QUOTE] Jak to nie chciala wydac? a na portalu wyborczej wyla, zeby ludzie koniecznie psy od niej brali... hmm... brzmi znajomo - kolejna, cholerna zbieraczka, wrrr /Agnieszka Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Jak to nie chciala wydac? a na portalu wyborczej wyla, zeby ludzie koniecznie psy od niej brali... hmm... brzmi znajomo - kolejna, cholerna zbieraczka, wrrr /Agnieszka[/QUOTE] Ano..... ale siedzę już cicho. Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Karino tu nie można siedzieć cicho, okazuje sie wiele osób siedzialo i w Boguszycach uzbierano... 800 psów !!! Nie wolno dać się zwieść "miłości " tych osób. Mają w sobie taką niesamowita umiejętnośc otumaniania ludzi : poświeciłam życie, pieniądze, czas itd, itp i głupi człowiek wierzy ba jeszcze broni, a potem... Pani Biedrzycka, Pani Willas, Pani Wahl., Pani Szwarc i P. Działak te trzy ostatnie Panie znakomicie się znają ... STERYLIZACJE tłuc do głów urzędnikom TŁUC , pogadanki w szkołach choć trochę uświadamiac dzieciaki i młodzież i wprowadzić obowiązkowe sterylizacje wiejskich psiaków . TŁUC ludziom do głów STERYLIZACJE jedyna metoda na ograniczenie bezdomności ale i bezpieczeństwa dla ludzi. Psów dłuuuuuuuuuuuuuuugo nie zabraknie. O jakich wielkich rudych mówisz ? Trzy Siostry zwane też Józefy ? E z nimi tak źle nie jest, nie sa agresywne w stosunku do innych psów, dają sie delikatnie po doopce pomiziac. Gorzej zdecydowanie z Dzikimi zwanymi tez Klonami- bardzo niebezpieczne dla innych psów średnio przyjazne dla ludzi. One jedne mają ponad 2 metrowa siatke i naokoło obite blachą i o ironio maja .,fajny wybieg- spory i spore pomieszczenie. Może dwa z nich po rozdzieleniu nadawałoby się do zsocjalizowania , ale reszta... :( Mniej niż zero szans na adopcję. Już CC proponowała eutanazję obserwując ich zachowania. dodam WSZYSTKIE samce zostały wysterylizowane, bo samice wiadomo. I co ? Nic specjalnie to nie dało trochę, chyba za późno... w ubiegłym roku moment nieuwagi opiekunki i na przestrzeni 2 miesięcy, co tu dużo mówić rozszarpały dwa psiaki z Jej grupy, 3 opiekunów nie dało rady. Wet,który akurat przyjechał mogł zrobić tylko jedno, skrócić cierpienia. To był moment jednego wyciągnęły z wykopanej przez psy, nory. Tak też probowaly wciągać psy przez oczka siatki dlatego ta blacha. Teraz każdy opiekun ma obowiązek po spacerze obejść całe pole , nory są regularnie zakopywane i sprawdzić czy jakiz pies z jego grupy nie został. Opiekunowie maja obowiązek się informować- teraz ja idę na pole. Dzikie-Klony mają ok 3 lat , zdrowe...i skazane na dożywocie w schronisku, do d....y :shake: Tylko Pan Józef, jedyny ma jeszcze nadzieję...My, wet- nie. Tylko nikt nie ma odwagi podjąć ostateczną decyzję. Ewa Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Karino tu nie można siedzieć cicho, okazuje sie wiele osób siedzialo i w Boguszycach uzbierano... 800 psów !!! Nie wolno dać się zwieść "miłości " tych osób. Mają w sobie taką niesamowita umiejętnośc otumaniania ludzi : poświeciłam życie, pieniądze, czas itd, itp i głupi człowiek wierzy ba jeszcze broni, a potem... Pani Biedrzycka, Pani Willas, Pani Wahl., Pani Szwarc i P. Działak te trzy ostatnie Panie znakomicie się znają ... STERYLIZACJE tłuc do głów urzędnikom TŁUC , pogadanki w szkołach choć trochę uświadamiac dzieciaki i młodzież i wprowadzić obowiązkowe sterylizacje wiejskich psiaków . TŁUC ludziom do głów STERYLIZACJE jedyna metoda na ograniczenie bezdomności ale i bezpieczeństwa dla ludzi. Psów dłuuuuuuuuuuuuuuugo nie zabraknie. O jakich wielkich rudych mówisz ? Trzy Siostry zwane też Józefy ? E z nimi tak źle nie jest, nie sa agresywne w stosunku do innych psów, dają sie delikatnie po doopce pomiziac. Gorzej zdecydowanie z Dzikimi zwanymi tez Klonami- bardzo niebezpieczne dla innych psów średnio przyjazne dla ludzi. One jedne mają ponad 2 metrowa siatke i naokoło obite blachą i o ironio maja .,fajny wybieg- spory i spore pomieszczenie. Może dwa z nich po rozdzieleniu nadawałoby się do zsocjalizowania , ale reszta... :( Mniej niż zero szans na adopcję. Już CC proponowała eutanazję obserwując ich zachowania. dodam WSZYSTKIE samce zostały wysterylizowane, bo samice wiadomo. I co ? Nic specjalnie to nie dało trochę, chyba za późno... w ubiegłym roku moment nieuwagi opiekunki i na przestrzeni 2 miesięcy, co tu dużo mówić rozszarpały dwa psiaki z Jej grupy, 3 opiekunów nie dało rady. Wet,który akurat przyjechał mogł zrobić tylko jedno, skrócić cierpienia. To był moment jednego wyciągnęły z wykopanej przez psy, nory. Tak też probowaly wciągać psy przez oczka siatki dlatego ta blacha. Teraz każdy opiekun ma obowiązek po spacerze obejść całe pole , nory są regularnie zakopywane i sprawdzić czy jakiz pies z jego grupy nie został. Opiekunowie maja obowiązek się informować- teraz ja idę na pole. Dzikie-Klony mają ok 3 lat , zdrowe...i skazane na dożywocie w schronisku, do d....y :shake: Tylko Pan Józef, jedyny ma jeszcze nadzieję...My, wet- nie.[B] Tylko nikt nie ma odwagi podjąć ostateczną decyzję[/B]. Ewa[/QUOTE] Właśnie o to się wszystko rozbija... nikt nie chce, mnie też to nie przychodzi łatwo.. ale musimy coś zrobić. Są przypadki nie rokujące i stwarzające zagrożenie. Za dużo jest innych, fajnych, łagodnych psiaków, żeby walczyć w tym momencie o jednostki :( o tych mówię... widziałam je rok temu jak tam byłyśmy. :shake: To jest autentyczne zagrożenie.. A ja już się nauczyłam, że innymi sposobami czasem więcej można zdziałać niż krzycząc na forum. Napisałam Adze krótkiego maila. Ten boks można by zagospodarować w inny sposób, dla psów rokujących... chyba musi się stać naprawdę tragedia, żeby ktoś podjął decyzję :( u nas to samo :shake: Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Karino, własnie oglądałam ich 9 klony )zdjęcia ze spaceru, nie są fajne. Przymilnie to one nie wyglądają. Chyba nam w myślasz czytasz? ;)I w pełni się z Tobą zgadzam. Na pw proszę podaj swojego maila. P.S mam zdjęcia Kamy -onki ma 3 -3,5 roku . Pozostawiona, chyba przez miastowych ( działki ) wiosną 2009 , jak myśmy mogły o tym zapomnieć ?!:oops: Staje się moją kumpelą , bywa zazdrosna ; jak mnie głaszczą to inne niech idą precz. No i Sony ( robocze imie ) ok 10 miesięczny od kilku dni u nas , chyba późnym wieczorem podrzucony na polu sasiadującym z naszym schroniskiem. Sąsiedzi poszczuli go swoim psem.:angryy: Wpadł przerażony w ramiona Pan Józefa :evil_lol: Miziak, wesołek , chodzi na smyczy. Tych ludzi...:mad: Taaaak, 4 psiaki mają nas szczęśliwie opuścić w marcu, wyjechal Bruno i Tofik to w to miejsce mamy dwa nowe . 10 do adopcji -1 przybywa -tak by znacznie lepiej wyglądało. Pobożne życzenia ? I tak sie jakoś bronimy. Ludziom wskazujemy gdzie i jak mogą ogłaszać psiaki . Ewa Quote
Soema Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [email][email protected][/email] :) no jak mogłyście o Kamie zapomnieć?:) żeby Tofulec poszedł do domu.....:hmmmm: Quote
ostatniaszansa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 burlecitina jak nic się kłania, na poprawę pamięci ...niedobrze . :( Jako zagorzała zwolenniczka sterylek, grosik wysłałam :) Uśmiechnę się znowu, po raz... setny? do Mgie o wstawienie zdjęć Kamy. Ewa Quote
mgie Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kama jest świetna! Potrzebne ogłoszenia!! [img]http://img602.imageshack.us/img602/3385/kama1a.jpg[/img] [img]http://img694.imageshack.us/img694/3544/kama2a.jpg[/img] [img]http://img257.imageshack.us/img257/1649/kama3a.jpg[/img] [img]http://img341.imageshack.us/img341/2619/kama4a.jpg[/img] [img]http://img714.imageshack.us/img714/2369/kama6a.jpg[/img] Quote
ostatniaszansa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Mgie, Moge poprosic te fotki na watek : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/202816-Kama-z-szosy-...-Druga-szansa[/URL] ? Imageshack mi nie dziala :( Nie moge zaladowac zdjec, bo sie resetuje, juz od dawna... nie wiem co z tym zrobic, czyscilam cookies itp w komputerze, ale dalej kicha :( /Agnieszka Quote
mgie Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Jasne już kopiuje. Mi imageskack działa bez zarzutów więc nie wiem jak pomóc. :( Quote
Recommended Posts