Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']ale tu nie ma nadpobudliwości. zreszta zobaczymy, mamy pewien chytry plan, ale tfu tfu, zobaczymy...[/QUOTE]

Chytry plan... no to TFU, zeby sie powiodl :)
Poprawiajac nastroje wtorkowe - Quennie dzis znowu ze mna w pracy. Musialam isc na poczte, wiec przyczepilam ja smycza do nogi od biurka... jak wrocilam to cala redakcja gapila sie na mojego psa, ktory doszusowal biurkiem do drzwi i tam czekal, przylepiony do szyby.... :):):) /Agnieszka

Posted

Ty to sobie normalnie grabisz i to jeszcze publicznie. Przemeczona jestes chyba ;-) Przeciez SBD juz pewnie siedzi w prokuraturze i zeznania podpisuje )))))

Mi poprawa nastroju potrzebna, samochod mi odmowil wspolpracy i caly napiety plan dnia poszedl sie kochac (((

Posted

[quote name='sleepingbyday']ale tu nie ma nadpobudliwości. zreszta zobaczymy, mamy pewien chytry plan, ale tfu tfu, zobaczymy...[/QUOTE]

Tam też nie było - chodziło o złagodzenie strachu.
A za chytry plan trzymam kciuki :-).

Posted

Tak się prezentuje NUKA z Boguszyc, która na zawsze została u łodzian3333

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_Av2UhXTFzUo/TJEJayalipI/AAAAAAAAAeU/tn7hzACHv-g/s576/I%20026.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_Av2UhXTFzUo/TJEJjNRJk_I/AAAAAAAAAe8/gkCN1uMFvlY/s800/I%20246.jpg[/IMG]

Wątek nowej podopiecznej Ani
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192866-Szanta-DON-ka-z-%C5%82%C3%B3dzkiego-schroniska?p=16276846#post16276846[/url]

Posted

Boguszycka Nuka :multi: Juz drukuje i w sobotę P. Józefowi pokażę , On ma łzy w oczach jak ogląda zdjęcia swoich podopiecznych w nowych domkach.
Łodzian3333- dziękujemy i pozdrawiamy :lol:.
Mamy, mamy ( tak niesmialo o tym ) ...Vegę no troszkę do poukładania a raczej zbudowania pewnie na nowo zaufania do ludzia, to chodzący smutek, rezygnacja. Maja, Osa, Felicja, Kamusia lepiej dają sobie radę szczyt marzen - domki dla tych wszystkich onkowatych pań. Ewa

Posted

Czy ktoś oglądał wczoraj CELOWNIK na I TVP ? w nawiązaniu do masowego usypiania psów w Starachowicach, to dzięki "genialnym " urzędnikom i ich zarządzeniu :angryy: Aleale kto tam m.in wystąpił ? Sama Pani Marzena Krzętowska,:crazyeye: chce ratować starachowickie psy... :crazyeye::shake: tak jak... w Boguszycach ? Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Czy ktoś oglądał wczoraj CELOWNIK na I TVP ? w nawiązaniu do masowego usypiania psów w Starachowicach, to dzięki "genialnym " urzędnikom i ich zarządzeniu :angryy: Aleale kto tam m.in wystąpił ? Sama Pani Marzena Krzętowska,:crazyeye: chce ratować starachowickie psy... :crazyeye::shake: tak jak... w Boguszycach ? Ewa[/QUOTE]
Chryste Panie! Lece z tym na wąt Starachowic...

Posted

Duzo jej tam nie bylo, ale strach sie bac, najwyrazniej probuje wrocic do gry ((((

Tu link [url]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/10022011-1640/3872459[/url] zaczyna sie w minucie 7:49

Posted

Aniu dziękuję za wstawianie linka , dla mnie taka operacja to jak skoki na linie . A o MK słuchy do nas docierają, no mamy szpiegów.
Byliśmy dzisiaj w Boguszycach, w nocy podczas wichury całkowicie zawaliła się stodoła :shake: Stanowiła część ogrodzenia . Pracownicy uwijali się jak mrówki , na szczeście mieliśmy dwa rulony nowej siatki i troszkę słupków i w mig staneło ogrodzenie. Uff szczęście w nieszczęściu że zadziało się to w nocy ...
SBD , Hipolit odsuwa swoim cielskiem ode mnie wszystkie psy ! Tylko ja i ja ! Co za samolub:evil_lol: Psy po Mk -wiele stało sie fajnymi, ciekawskimi i chętnymi do kontaktu z ludziem, niestety jest kilkanaście , zbijają się w grupki ; nie dotykaj, stój daleko i nie patrz :-( Jakie one mają szanse na adopcje ? Wiele z nich to jak nic rodzeństwo, są bardzo do siebie podobne i z postury i z umaszczenia i rodzaju sierści.
A my dzisiaj wespoł zespól z naszym wetem odwaliliśmy niezły numer wracajac ze schroniska. Niechcący byśmy zabrali psa sasiadów uznając go za wyrzuconego z samochodu. Biegł za nim, środkiem drogi, dla nas rozpaczliwie. młodziutki foxterier szorstkowłosy. Gonimy samochód czy łapiemy psa ? Łapiemy psa. Psina bez obroży. Nasz kierownik natychmiast go rozpoznał , czyj on jest. Niezły miał z nas ubaw. A my już prawie sąd nad tym co go tak okrutnie porzucił...a swoją drogą to kompletna beztroska. Ktoś inny będzie jechał szybciej i nieszczęście gotowe. Ewa

Posted

Trzeba go bylo przytrzymac tak z tydzien i ciachnac ;-) mozeby sie chlop nauczyl ( o wlascicielu mysle, nie psie).
Chociaz moze skuteczniej byloby postapic odwrotnie...:cool3:

Posted

hipek ma prawo, bo dośc długo nie wiedział, ze z człwoieka mozna mile korzystac, to teraz nadrabia i egoizm go sparł....

co do podpisywania zeznań w prokuraturze - wszystko zalezy od tego, czym quennie była do tej szyby przyklejana. jak kroleką, to nie popuszczę!

co z maxi, dziewczyny, jak tam rozmowy??

bardzo jestem ciekawa, z czym kojarzy sie sbd????

Posted

Ha, dzisiaj Dzidzius reprezentowal zwierzyniec boguszycki na goscinnych wystepach w szkole amerykanskiej (kto kojarzy sprawe Korabiewic i Amer-schule, to wie o co chodzi). Pan dyrektor postanowil zaufac schronisku i ma nadzieje, ze nie spozytkujemy pomocy od dzieci na kangura tudziez zyrafe :) Opowiedzielismy o schronisku, Dzidzius dawal sie glaskac, dzieci zadawaly pytania i w marcu jestesmy zaproszeni ponownie, a w maju rewizyta w Boguszycach :) Wkrotce na stronie w nowym dziale beda zdjecia ze spotkania, na razie mozna nas obejrzec na facebooku :):):) /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Ha, dzisiaj Dzidzius reprezentowal zwierzyniec boguszycki na goscinnych wystepach w szkole amerykanskiej (kto kojarzy sprawe Korabiewic i Amer-schule, to wie o co chodzi). Pan dyrektor postanowil zaufac schronisku i ma nadzieje, ze nie spozytkujemy pomocy od dzieci na kangura tudziez zyrafe :) Opowiedzielismy o schronisku, Dzidzius dawal sie glaskac, dzieci zadawaly pytania i w marcu jestesmy zaproszeni ponownie, a w maju rewizyta w Boguszycach :) Wkrotce na stronie w nowym dziale beda zdjecia ze spotkania, na razie mozna nas obejrzec na facebooku :):):) /Agnieszka[/QUOTE]

Takie wieści cieszą --- NIESAMOWICIE :-)!!!
Wspaniale, że tyle się dzieje wokół boguszyckich biedaków.

Posted

oj, a chociaż małego strusia nie pozwolili? szkoda....

następnym razem weź hipolita do szkoły.

tak sobie myslę - moze wykorzystac kontakt z tą szkołą do lekcji o traktownaiu zwierząt - w końcu jola_li dzierga swoje, no nie? trzeba wykorzystać!

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Ha, dzisiaj Dzidzius reprezentowal zwierzyniec boguszycki na goscinnych wystepach w szkole amerykanskiej (kto kojarzy sprawe Korabiewic i Amer-schule, to wie o co chodzi). Pan dyrektor postanowil zaufac schronisku i ma nadzieje, ze nie spozytkujemy pomocy od dzieci na kangura tudziez zyrafe :) Opowiedzielismy o schronisku, Dzidzius dawal sie glaskac, dzieci zadawaly pytania i w marcu jestesmy zaproszeni ponownie, a w maju rewizyta w Boguszycach :) Wkrotce na stronie w nowym dziale beda zdjecia ze spotkania, na razie mozna nas obejrzec na facebooku :):):) /Agnieszka[/QUOTE]
No ja nie wiem... Pamiętam, że bardzo byłaś tym kangurem zainteresowana ;)

Posted

[quote name='sleepingbyday']no i dobrze, ze słuchali, tzn że sie przydaja takie lekcje.

jestem za strusiem. kangura kazdy głoopi może sobie sprawić ;-)[/QUOTE]
Struś jest banalny ;) teraz w co drugiej wsi strusia ferma. Serio-serio!

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']No ja nie wiem... Pamiętam, że bardzo byłaś tym kangurem zainteresowana ;)[/QUOTE]

Zainteresowana nadal jestem, ale nie na tyle, aby biedne zwierze do schroniska przytaszczyc :) Zreszta Hipolitowi taki nadmiar ekscytacji moglby zaszkodzic, w jego wieku nie powinno sie ogladac defilujacych kangurow po podworku... /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Zainteresowana nadal jestem, ale nie na tyle, aby biedne zwierze do schroniska przytaszczyc :) Zreszta Hipolitowi taki nadmiar ekscytacji moglby zaszkodzic, w jego wieku nie powinno sie ogladac defilujacych kangurow po podworku... /Agnieszka[/QUOTE]
Możesz do domu. W końcu MS też kupę zwierza w domu trzyma ;)

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Możesz do domu. W końcu MS też kupę zwierza w domu trzyma ;)[/QUOTE]

Hmm...w sumie w pokoju jeszcze sie zmiesci, byleby tylko podlogi pazurami nie porysowal. Dobra, przekonalas mnie - jakos tak w kwietniu ma byc zbiorka, to zrobimy na Kangura-bis :):):)/Agnieszka