sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 dziewczyny, na jedym watku jakoś tak mi sie na krzywy ryj udałk załatwić deklarację 70 euro miesięcznie dla jakiegoś psiaka, pomyslałam o boguszycach. to jest 280zł, czyli jeszcze 20 i mozna jakiegos wypychać do dt lub hoteliku! resztkówkę i na karmę dozbieramy, wymyslcie, kogo warto wypchnąc do domu. uważam, zę powinien być to pies, którego psychika potzrebuje rekonwalescencji, ale który mimo problemw wygląda na adopcyjnego. pomyślcie, ktrórego sierściucha wypchnąć z boguszyc. deklaracja jest od grudnia. jednoczesnie szukamy dt (jest kasa), dla psa, który ma być w lutym adoptowany. państwo chcieliby, żeby już wyszedł ze schronu, dopiero w lutym mogą go wziąć, więc chcą mu do tej potry opłacić dt. dwa miesiące patnego tymczasowania. długo to nie jest, a jakas kaska - dla psiaków - by wpadła. Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Olu, super! 20zl ja dokladam do tego hoteliku. Naradzimy sie dzisiaj z Ewa ktorego bidaka dac na "wakacje" - mam kilka typow m.in. ktoras z uroczych, malutkich suczek, ktore ostatnio do nas zawitaly, ale poszukamy dokladnie, zeby poszla naprawde potrzebujaca bida. Wspaniale, dziekujemy Ci :) na facebooku wrzucilam tez nasz apel o szukanie domkow tymczasowych dla psiakow. Karme zalatwimy, a tam to moze chociaz kilka naszych psiakow przezyloby zime w lepszych warunkach/Agnieszka Quote
mestudio Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 sleepingbyday - czyżby pełna skrzynka? Bo jakoś PW nie chce przejść. TZmestudio Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 TZmestudio - czyzby sie domek tymczasowy znalazl ;) zabrales Fige w delegacje? /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 wasnie o to chodzi, zeby to była jakaś psina absolutnie nie radząca sobie w schronie. uroczośc to nie wszystko, pomóżmy jakiemuś psiakowi jak ciaputce. co mi przypomina, że [COLOR=red]mamy problem z ciaputką[/COLOR]. bazarki i oszczędności się kończą, a zregularnie wpłacanych [B]deklaracji mamy od nowego roku jedynie 90zł!!!! [/B]nad ciaputka widmo wisi - wiecie, jakie. tzreba znaleźc dla niej kasę!!!!! mestudio, nic mi poczta nie mówi, ze zatkana, ale na wszelki wypadek wyczyściłam troche. Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ola, znalazłabym kilka fantów na bazarki dla Ciaputki. Z wielką chęcią Ci je przekażę :lol: zabawki dla psiaków , troszkę ubranek zimowych też dla nich no i trochę biżuterii bo tak leży od ub roku i czeka. Ewa Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 ta biżuteria, co to o niej opowiadalaś ;-)? bazarkowe fanty chetnie przejmę, ale wiadomo - trzeba szukac deklaracji. Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 ZAPRASZAMY NA WATEK BOGUSZYCKIEGO CUDA!!!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197240-Wielki-MISIEK-z-pięknym-futrem-z-Boguszyc-szuka-domu!?p=15826991#post15826991[/URL] /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='sleepingbyday']ta biżuteria, co to o niej opowiadalaś ;-)? bazarkowe fanty chetnie przejmę, ale wiadomo - trzeba szukac deklaracji.[/QUOTE] dokładnie ta sama .. miała się tym zająć pewna nasza koleżanka i... no nie wyszło. Deklaracje jako ,że Aga już nie wyrobia, bedziemy błagać prosić o pomoc w tym względzie np. mikoadę ? E Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 dziewczyny - dom jest w halionowie pod warszawą. moze przyjąć psiaka w każdym momencie, byle wybrac szczęśliwca. skontaktuję was z ofiarodawcą, uważam,że już pośredników nie potrzeba, będziecie się sami umawiać co do logistyki wpłat itd. Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 LEWY W SOBOTE :) [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6540/lewy.jpg[/IMG] /Agnieszka Quote
Soema Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='ostatniaszansa']LEWY W SOBOTE :) [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6540/lewy.jpg[/IMG] /Agnieszka[/QUOTE] Aaa kto to ? :grins: haha boski :) Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 A to Lewy - schroniskowy Miziak :) Jest ogromny, puchaty, grubiutki i przylepny :) Od pewnego czasu wyniosl sie z pomieszczen do budy i najwieksza na wybiegu szczelnie wypelnia. Zawsze podchodzi do nas na poglaskanie i potarmoszenie, a ostatnio nawet lapal mnie za nogawki, zeby zwrocic na siebie uwage. Slodki jest :) /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 czekaj, czekaj, co to znaczy, jest ogromny??? ja rozmawiałam wstęponie o psie średniaku. ta pani ma 1 pokój, 1 kuchnię i 1 łazienkę i już dwa psy. nie możemy jej zwalić giganta! Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ale ja go nie wstawilam, aby oddac do hoteliku, tylko tak dla ucieszenia ogolu dogomaniackiej spolecznosci :) /Agnieszka Quote
zerduszko Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Pocieszny jest bardzo :) Skoro taki fajny, to czemu nie ma jeszcze domu? ;) Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 ee. napisałas wsobotę i zrozumiałam, ze on jedzie, a to fota z soboty, tak? :-) Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 A wiesz, kto chcialby spasionego, lekko utykajacego, przerosnietego kaukaza, mega indywidualiste, ale wspanialego i kochanego....? Z takimi ogromami jest zawsze problem, a w tej chwili na tapecie jest Misiek i Miszka, ale jakby sie znalazl ktos, kto by pomogl przy oglaszaniu, to moge mu wyczarowac watek :):):) /Agnieszka Quote
zerduszko Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Poogłaszać mogę pomóc. Wątku być nie musi, wystarcza mi 4 fajne zdjęcia, najlepiej portretowe w całości i takie fajne jak to (tylko w większym rozmiarze) :) i tekst o psiaku wrzucone tutaj. Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Aga, wiem. biafra :-). chciałaby, co nie znaczy że moze, ale chcieć to by pewnie chciała ;-) Quote
ostatniaszansa Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Olu, nie chcialybysmy dodatkowo obciazac Biafry, ona juz ma co robic.... Lewy jest niesamowity, to bardzo kontaktowe i z drugiej strony indywidualne psisko. Do pewnego momentu mieszkal w pomieszczeniach, a potem po prostu zabral sie na zewnarz do budy i tam urzeduje. Ogon cieszy mu sie jak tylko nas widzi.... spasiony nieziemsko. Kilka miesiecy temu strzyglysmy go z Afatima, to lezal potulnie jak baranek i tylko go przekaldalysmy z jednej strony na druga :) /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 aga, czytaj uwaznie posty. ani mi na mysl nie przyszło w obecnej sytuacji wciskac bioafrze kolejnego wielkopsa. no, jakby ten wielkopies był bogaty, to jeszcze, choc też raczej z powodu regularnych dochodów. Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mamy trzech kandydatów w tym dwa po MK - takie cyple , malizny, trzeci to sunia Onka przemykająca jak cień... :( w tym tygodniu przygotuję to i owo na bazarki . Jak tylko się zgodzisz, zechcesz... chętnie podrzucę ja lub Aga. Ewa Quote
sleepingbyday Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Aga, Ewa - małe, onka za duża, (no chyba, ze onka miniaturowa), tam naprawde jest 1 pokój, 1 kuchnia, 1 łazienka. upewniłam się, lepiej mały przestraszony zyciem i dziczejący bez człowieka, niz ona, bo babeczka nie podoła. napisałam pw do darczyńcy, ze sie odezwiecie, zeby ustalić szczegóły. raz, żeby poznali swojego podopiecznego, a dwa, żeby ustalić, czy wpłaca już bezpośrednio do dt, czy przez was. użytkownik: Fairy04 aha, kiedy planujecie przywieźc psiaka? to też do umówienia, z panią tymczasową, wysyłam tel na pw. Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Olu , Agnieszka podeśle zdjęcia m.in Midi , ona jest wystraszona , jak się ja głaszzce to przywiera do podłogi a oczy ze strachu są większe niż ona sama ,. Pytanie czy Pani,ktora daje jej dt podoła takiej przestraszonej suni , jej towarzyszka ? matka ? też taki cypelek , ale wierci duupką na widok czlowieka . Midi jest już wysterylizowana , Mini będzie chiachnięta w sobotę . Mini nie ma jednego oczka ( wyglada na uraz mechaniczny) . Obie są młode. Trzecia kandydatka to Rudka , cypelek po MK , niemłoda jak moja Babunia vel Tosia też po mk ( ani jednego ząbka ) posiada słownie 2 zęby , być może widziałaś ja podczas robienia zdjęć w macru ub.r. Takie trzy biedy malutkie. Przyznam,że cięzoa zadecydowac ,którą . Ewa Quote
Recommended Posts