Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny, na jedym watku jakoś tak mi sie na krzywy ryj udałk załatwić deklarację 70 euro miesięcznie dla jakiegoś psiaka, pomyslałam o boguszycach. to jest 280zł, czyli jeszcze 20 i mozna jakiegos wypychać do dt lub hoteliku! resztkówkę i na karmę dozbieramy, wymyslcie, kogo warto wypchnąc do domu. uważam, zę powinien być to pies, którego psychika potzrebuje rekonwalescencji, ale który mimo problemw wygląda na adopcyjnego. pomyślcie, ktrórego sierściucha wypchnąć z boguszyc. deklaracja jest od grudnia.

jednoczesnie szukamy dt (jest kasa), dla psa, który ma być w lutym adoptowany. państwo chcieliby, żeby już wyszedł ze schronu, dopiero w lutym mogą go wziąć, więc chcą mu do tej potry opłacić dt. dwa miesiące patnego tymczasowania. długo to nie jest, a jakas kaska - dla psiaków - by wpadła.

Posted

Olu, super! 20zl ja dokladam do tego hoteliku. Naradzimy sie dzisiaj z Ewa ktorego bidaka dac na "wakacje" - mam kilka typow m.in. ktoras z uroczych, malutkich suczek, ktore ostatnio do nas zawitaly, ale poszukamy dokladnie, zeby poszla naprawde potrzebujaca bida. Wspaniale, dziekujemy Ci :) na facebooku wrzucilam tez nasz apel o szukanie domkow tymczasowych dla psiakow. Karme zalatwimy, a tam to moze chociaz kilka naszych psiakow przezyloby zime w lepszych warunkach/Agnieszka

Posted

wasnie o to chodzi, zeby to była jakaś psina absolutnie nie radząca sobie w schronie. uroczośc to nie wszystko, pomóżmy jakiemuś psiakowi jak ciaputce.
co mi przypomina, że [COLOR=red]mamy problem z ciaputką[/COLOR]. bazarki i oszczędności się kończą, a zregularnie wpłacanych [B]deklaracji mamy od nowego roku jedynie 90zł!!!! [/B]nad ciaputka widmo wisi - wiecie, jakie. tzreba znaleźc dla niej kasę!!!!!

mestudio, nic mi poczta nie mówi, ze zatkana, ale na wszelki wypadek wyczyściłam troche.

Posted

[quote name='sleepingbyday']ta biżuteria, co to o niej opowiadalaś ;-)?

bazarkowe fanty chetnie przejmę, ale wiadomo - trzeba szukac deklaracji.[/QUOTE]

dokładnie ta sama .. miała się tym zająć pewna nasza koleżanka i... no nie wyszło. Deklaracje jako ,że Aga już nie wyrobia, bedziemy błagać prosić o pomoc w tym względzie np. mikoadę ? E

Posted

dziewczyny - dom jest w halionowie pod warszawą. moze przyjąć psiaka w każdym momencie, byle wybrac szczęśliwca. skontaktuję was z ofiarodawcą, uważam,że już pośredników nie potrzeba, będziecie się sami umawiać co do logistyki wpłat itd.

Posted

A to Lewy - schroniskowy Miziak :) Jest ogromny, puchaty, grubiutki i przylepny :) Od pewnego czasu wyniosl sie z pomieszczen do budy i najwieksza na wybiegu szczelnie wypelnia. Zawsze podchodzi do nas na poglaskanie i potarmoszenie, a ostatnio nawet lapal mnie za nogawki, zeby zwrocic na siebie uwage. Slodki jest :) /Agnieszka

Posted

A wiesz, kto chcialby spasionego, lekko utykajacego, przerosnietego kaukaza, mega indywidualiste, ale wspanialego i kochanego....? Z takimi ogromami jest zawsze problem, a w tej chwili na tapecie jest Misiek i Miszka, ale jakby sie znalazl ktos, kto by pomogl przy oglaszaniu, to moge mu wyczarowac watek :):):) /Agnieszka

Posted

Poogłaszać mogę pomóc. Wątku być nie musi, wystarcza mi 4 fajne zdjęcia, najlepiej portretowe w całości i takie fajne jak to (tylko w większym rozmiarze) :) i tekst o psiaku wrzucone tutaj.

Posted

Olu, nie chcialybysmy dodatkowo obciazac Biafry, ona juz ma co robic.... Lewy jest niesamowity, to bardzo kontaktowe i z drugiej strony indywidualne psisko. Do pewnego momentu mieszkal w pomieszczeniach, a potem po prostu zabral sie na zewnarz do budy i tam urzeduje. Ogon cieszy mu sie jak tylko nas widzi.... spasiony nieziemsko. Kilka miesiecy temu strzyglysmy go z Afatima, to lezal potulnie jak baranek i tylko go przekaldalysmy z jednej strony na druga :) /Agnieszka

Posted

Mamy trzech kandydatów w tym dwa po MK - takie cyple , malizny, trzeci to sunia Onka przemykająca jak cień... :( w tym tygodniu przygotuję to i owo na bazarki . Jak tylko się zgodzisz, zechcesz... chętnie podrzucę ja lub Aga. Ewa

Posted

Aga, Ewa - małe, onka za duża, (no chyba, ze onka miniaturowa), tam naprawde jest 1 pokój, 1 kuchnia, 1 łazienka. upewniłam się, lepiej mały przestraszony zyciem i dziczejący bez człowieka, niz ona, bo babeczka nie podoła.

napisałam pw do darczyńcy, ze sie odezwiecie, zeby ustalić szczegóły. raz, żeby poznali swojego podopiecznego, a dwa, żeby ustalić, czy wpłaca już bezpośrednio do dt, czy przez was.

użytkownik: Fairy04

aha, kiedy planujecie przywieźc psiaka? to też do umówienia, z panią tymczasową, wysyłam tel na pw.

Posted

Olu ,
Agnieszka podeśle zdjęcia m.in Midi , ona jest wystraszona , jak się ja głaszzce to przywiera do podłogi a oczy ze strachu są większe niż ona sama ,. Pytanie czy Pani,ktora daje jej dt podoła takiej przestraszonej suni , jej towarzyszka ? matka ? też taki cypelek , ale wierci duupką na widok czlowieka . Midi jest już wysterylizowana , Mini będzie chiachnięta w sobotę . Mini nie ma jednego oczka ( wyglada na uraz mechaniczny) . Obie są młode. Trzecia kandydatka to Rudka , cypelek po MK , niemłoda jak moja Babunia vel Tosia też po mk ( ani jednego ząbka ) posiada słownie 2 zęby , być może widziałaś ja podczas robienia zdjęć w macru ub.r. Takie trzy biedy malutkie. Przyznam,że cięzoa zadecydowac ,którą . Ewa