necia25 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 fizia napisał(a):Jak tam Luneczka? dołączam się do pytanka :evil_lol: Quote
Nysza Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Witajcie :) Luneczka :loveu: ma się wybornie:) rozrabia jak pijany zając. Spacery już opanowane, nauczyła się chodzić po schodach i szczeka :multi: ogonek nosi dumnie wysoko uniesiony :) narazie nie załatwia się na spacerach ale wie ze w domu się nie wolno i sprytnie chodzi do ogródka. Uwielbia wszelkiego rodzaju kości,chrupki i mieszaniny kaszy z warzywami i mięskiem. Lunka jest max wesołym i dynamicznym psiakiem. Nie bardzo lubi obcych i na nich warczy :eviltong: Od czasu jak nauczyła się chodzić (teraz już biegać) po schodach, śpi sobie zamiast na swoim posłaniu to u nas przy łóżku hihihi Chrapie czasem głośniej niż mój mąż hahaha ;) pozdrawiamy Quote
fizia Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 :loveu:Przecudne zdjęcia!!! Widać, że jest baaaardzo szczęśliwa!:multi: Quote
truskawa144 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Nie ten sam pies:crazyeye: Coś pięknego:loveu: Quote
Nysza Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Bardzo się ciesze że Lunka :loveu:się u nas za klimatyzowała. Jestem w szoku jak szybko się wszystkiego uczy. Pisze o tym bo wiem ,że są ludzie którzy boją się wziąć dorosłego piesia ze schroniska bo twierdzą że szczeniak szybciej się uczy i będzie mądrzejszy i bardziej posłuszny. Moim zdaniem NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Bardzo dużo zależy od właściciela i od wspólnych relacji z pieskiem. Nasza Lunka ma prawie dwa lata i jest z nami dopiero 3tydzień. Cały czas budujemy wzajemne zaufanie i uczymy sie wzajemnie swoich potrzeb i zachowań. Uczymy naszą Lune przez zabawe i nagrody.Tą drogą nasza psinka wie ,że załatwiać trzeba się na dworze nie w domu,chodzi grzecznie na smyczy -gdzie jescze niedawno bała się panicznie spacerów i hałasów cywilizacyjnych. Komendy takie jak "siad" ,"daj łape","noga", "aport", "na miejsce" nie są jej obce i doskonale ;) je opanowała. Piszę to aby wszyscy którzy stoją przed decyzją adopcji dorosłego psiaka nie bali się tego, ale też pamiętali ,że każdego zwierzaka trzeba otoczyć pomocą ,wsparciem i poświęcić mu czas- im więcej tego czasu tym szybciej piesio się zaklimatyzuje i nauczy tego czego od niego oczekujemy a zrewanżuje się wiernością i miłością a tego nie da się kupić i zapłacić kartą M....C... ha ha ha :smile: PS.Dzisiaj w ciągu dnia dołącze najnowsze fotki :) Quote
fizia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 To bardzo ważne, co piszesz. Myślę, że faktycznie wiele osób boi się brać dorosłego psa. Nie wiedzą pewnie jaką miłośc i oddanie biorą razem z Nim :) Na nowe zdjęcia z ogromną radością czekamy!:loveu: Quote
Nysza Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 szaleństwa w salonie :diabloti: całe szczęście Luna nie ma brzydkich przyzwyczajeń żebrania o kęs przy stole ... przyszła na wyraźne polecenie :loveu: Quote
Nysza Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 zaczepianie kota - "pobaw się ze mną - najlepiej w berka ":evil_lol: ... "jednak pobiegam sama :cool3:" Quote
fizia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 No CUDO nie pies!!!!:loveu::loveu::loveu: Super, że jest miła dla Kotka - choć na zdjęciach On wygląda na średnio zainteresowanego zabawą w berka :evil_lol: Oj zazdroszczę tego, że Luna nie ma przyzwyczajenia żebrania - ja mam 2 z mocnym przyzwyczajeniem.....:roll::evil_lol: specjalizują się w minie głodnego, biednego, skrzywdzonego psa...:evil_lol: Bardzo się cieszę, że miałam okazję poznać Waszą cudną Lunkę!!:loveu: I jeszcze raz dziękuję za tak wspaniały Dom:multi: Quote
Zuza i Noddy Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Prześlicznie na tych fotkach wygląda, taka wesoła i szczęśliwa :loveu: Quote
truskawa144 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Fantastyczne fotki,ale się tej Lunie trafiło,jak ślepej kurze...:evil_lol: Quote
Nysza Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Nie ten sam pies :loveu: Luna już sama domaga się o spacery i bardzo chętnie wychodzi pobiegać. Dziś lunka pojedzie z nami autem na wycieczkę-zobaczymy jak się będzie zachowywać?. Pozdrawiamy :) Quote
truskawa144 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Na pewno będzie szczęśliwa. Ona w ogóle jest dzieckiem szczęścia,przynajmniej od niedawna:loveu: Quote
Nysza Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 ... ja bym raczej powiedziała, że wielka cwaniara hahah właśnie z mężem uczy się teraz komend i stwierdziła, że będzie wszystko robić aby zdobywać kolejne pochwałki ... no przepraszam zrobiła sobie przerwę aby zaczepiać kota :evil_lol: zauważyłam, że od godz. 11 do 16 relaksuje się , godz. 17 dostaje głupawki i tak przez godzinę ... następnie godz. 22 - dostaje już ADHD i .... dobrze , że salon spory to ma gdzie piruety kręcić :evil_lol: okazuje się że LUNA lubi jeździć samochodem - podróż 100 km zniosła wyśmienicie ... tam pomimo że na nowym miejscu zachowywała się pewnie i swobodnie ... wczoraj była kąpana - już grzecznie stoi w wannie i czeka kiedy będzie koniec tej mokrej przygody , kocur również został wykąpany ale jak to on dawał oznaki niezadowolenia miałczeniem - jak to Luna usłyszała pobiegła kocurowi potowarzyszyć hahah Quote
fizia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 hehe czyli poza tym ADHD to pies ideał:) Jak Ona biedna wytrzymywała w boksie schroniskowym :shake: Ale teraz sobie odbije za wszystkie czasy - pora relaksu, zabawy, wycieczki, nauka, przytulanie - to jest przecież psi raj :loveu: A z kąpiela to u mnie jest podobnie - jak kąpiemy jedną, to druga zawsze stoi pod wanną i sprawdza czy wszystko Ok, a kiedy już nieszczęśnik zostanie wyciągnięty z wanny, jest witany i oblizywany, jak po powrocie z zzaświatów :):evil_lol: Quote
truskawa144 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 A w schronisku to ona była taka spokojna:loveu: Quote
necia25 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 SUPER FOTECZKI NO I OCZYWIŚCIE MODELKA PIERWSZA KLASA:lol: Quote
Recommended Posts