Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie :) Luneczka :loveu: ma się wybornie:) rozrabia jak pijany zając. Spacery już opanowane, nauczyła się chodzić po schodach i szczeka :multi: ogonek nosi dumnie wysoko uniesiony :) narazie nie załatwia się na spacerach ale wie ze w domu się nie wolno i sprytnie chodzi do ogródka. Uwielbia wszelkiego rodzaju kości,chrupki i mieszaniny kaszy z warzywami i mięskiem. Lunka jest max wesołym i dynamicznym psiakiem. Nie bardzo lubi obcych i na nich warczy :eviltong:
Od czasu jak nauczyła się chodzić (teraz już biegać) po schodach, śpi sobie zamiast na swoim posłaniu to u nas przy łóżku hihihi Chrapie czasem głośniej niż mój mąż hahaha ;) pozdrawiamy

Posted

Bardzo się ciesze że Lunka :loveu:się u nas za klimatyzowała. Jestem w szoku jak szybko się wszystkiego uczy. Pisze o tym bo wiem ,że są ludzie którzy boją się wziąć dorosłego piesia ze schroniska bo twierdzą że szczeniak szybciej się uczy i będzie mądrzejszy i bardziej posłuszny. Moim zdaniem NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Bardzo dużo zależy od właściciela i od wspólnych relacji z pieskiem. Nasza Lunka ma prawie dwa lata i jest z nami dopiero 3tydzień. Cały czas budujemy wzajemne zaufanie i uczymy sie wzajemnie swoich potrzeb i zachowań. Uczymy naszą Lune przez zabawe i nagrody.Tą drogą nasza psinka wie ,że załatwiać trzeba się na dworze nie w domu,chodzi grzecznie na smyczy -gdzie jescze niedawno bała się panicznie spacerów i hałasów cywilizacyjnych. Komendy takie jak "siad" ,"daj łape","noga", "aport", "na miejsce" nie są jej obce i doskonale ;) je opanowała. Piszę to aby wszyscy którzy stoją przed decyzją adopcji dorosłego psiaka nie bali się tego, ale też pamiętali ,że każdego zwierzaka trzeba otoczyć pomocą ,wsparciem i poświęcić mu czas- im więcej tego czasu tym szybciej piesio się zaklimatyzuje i nauczy tego czego od niego oczekujemy a zrewanżuje się wiernością i miłością a tego nie da się kupić i zapłacić kartą M....C... ha ha ha :smile:
PS.Dzisiaj w ciągu dnia dołącze najnowsze fotki :)

Posted

To bardzo ważne, co piszesz.

Myślę, że faktycznie wiele osób boi się brać dorosłego psa.

Nie wiedzą pewnie jaką miłośc i oddanie biorą razem z Nim :)

Na nowe zdjęcia z ogromną radością czekamy!:loveu:

Posted

szaleństwa w salonie :diabloti:

całe szczęście Luna nie ma brzydkich przyzwyczajeń żebrania o kęs przy stole ... przyszła na wyraźne polecenie :loveu:

Posted

No CUDO nie pies!!!!:loveu::loveu::loveu:

Super, że jest miła dla Kotka - choć na zdjęciach On wygląda na średnio zainteresowanego zabawą w berka :evil_lol:

Oj zazdroszczę tego, że Luna nie ma przyzwyczajenia żebrania - ja mam 2 z mocnym przyzwyczajeniem.....:roll::evil_lol: specjalizują się w minie głodnego, biednego, skrzywdzonego psa...:evil_lol:

Bardzo się cieszę, że miałam okazję poznać Waszą cudną Lunkę!!:loveu:

I jeszcze raz dziękuję za tak wspaniały Dom:multi:

Posted

Nie ten sam pies :loveu: Luna już sama domaga się o spacery i bardzo chętnie wychodzi pobiegać. Dziś lunka pojedzie z nami autem na wycieczkę-zobaczymy jak się będzie zachowywać?. Pozdrawiamy :)

Posted

... ja bym raczej powiedziała, że wielka cwaniara hahah właśnie z mężem uczy się teraz komend i stwierdziła, że będzie wszystko robić aby zdobywać kolejne pochwałki ... no przepraszam zrobiła sobie przerwę aby zaczepiać kota :evil_lol:

zauważyłam, że od godz. 11 do 16 relaksuje się , godz. 17 dostaje głupawki i tak przez godzinę ... następnie godz. 22 - dostaje już ADHD i .... dobrze , że salon spory to ma gdzie piruety kręcić :evil_lol:

okazuje się że LUNA lubi jeździć samochodem - podróż 100 km zniosła wyśmienicie ... tam pomimo że na nowym miejscu zachowywała się pewnie i swobodnie ...

wczoraj była kąpana - już grzecznie stoi w wannie i czeka kiedy będzie koniec tej mokrej przygody , kocur również został wykąpany ale jak to on dawał oznaki niezadowolenia miałczeniem - jak to Luna usłyszała pobiegła kocurowi potowarzyszyć hahah

Posted

hehe czyli poza tym ADHD to pies ideał:)

Jak Ona biedna wytrzymywała w boksie schroniskowym :shake:

Ale teraz sobie odbije za wszystkie czasy - pora relaksu, zabawy, wycieczki, nauka, przytulanie - to jest przecież psi raj :loveu:

A z kąpiela to u mnie jest podobnie - jak kąpiemy jedną, to druga zawsze stoi pod wanną i sprawdza czy wszystko Ok, a kiedy już nieszczęśnik zostanie wyciągnięty z wanny, jest witany i oblizywany, jak po powrocie z zzaświatów :):evil_lol: