truskawa144 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Mam nadzieję,że będzie miłość bo Luna właśnie wydawała mi się psem który łatwo zaakceptuje kota. Właśnie często tak jest że psy niechętnie wychodzą ze schroniska,mimo,że powinny iść szybko i się nie oglądać. Ale przecież one się zżywają i z miejscem i z ludźmi którzy pracują w schronisku i z innymi psami. Czekamy teraz z niecierpliwością na relacje i pierwsze fotki z nowego domu:loveu: Quote
Nysza Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 cccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiichhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhoooooooooooooooooooooo bo Luna właśnie poszła do siebie spać na posłanie.... a kocur był sprawdzić czy aby na pewno śpi hahhaha ... oto kilka fotek z dnia adopcji i już zaznajomienie z nowym domkiem ... a kot obserwuje przez okno hahah oj był to dzień pełen wrażeń :loveu: Quote
Zuza i Noddy Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Wspaniałe wiadomości, widać, że Lunka czuje się w nowym domku jak u siebie:evil_lol: Quote
truskawa144 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Ale super fotki. Mówiłam,że Luna to zwariowany,uwielbiający ludzi pies?:evil_lol: Quote
Nysza Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 jest kofana :) , dostała już kolację - zjadła ze smakiem ryż z mięsem i makaronem ... zauważyłam że panicznie boi sie samochodów - także trudno mówić tutaj o spacerze ... mam nadzieję że nie będzie załatwiać się w domu .. pzed momentem robiła dziwny przysiad więc od razu wziełam ją na dwór ... ale położyła się na wycieraczce przed domem i nie dała się zaprosić na spacer hmmmm ... w schronisku zapewne załatwiała się w boksie i boję się żeby nie brudziła w domku , a widzę że jest baaaaaaaardddzooooooooooooo pojętnym piesiem więc chcę jej pokazać , że siusiu to na zewnątrz :loveu: iiiiiiiiiiiiii ani razy jeszcze nie szczeknęła .... Quote
truskawa144 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Przejdzie jej,nauczy się,często pierwsze spacery są trudne,ale po woli się przekona. Może na pierwszy spacerek możecie ją zabrać w jakiejś spokojniejsze miejsce gdzie nie ma tyle aut? Poza tym jeśli wychodzi i siedzi na wycieraczce to proponuję usiąść sobie od niej najdalej jak się da i poczekać aż przyjdzie. Jak sobie poogląda najbliższą okolicę to ciekawość popchnie ją dalej. Quote
Nysza Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Lunka na zamkniętym terenie jakim jest nasz mały ogródek czuje się dużo pewniej i chętnie biega i się bawi. Czekamy aż przełamie opory otwartych przestrzeni których panicznie się boi. hałas cywilizacyjny też jest jej całkowicie obcy i od razu się płoszy i ucieka do domu. W domu siedzi cały czas na swoim posłaniu i tylko co jakiś czas wychodzi aby się pogłaskać na kilka sekund i szybciutko wraca na miejsce. Jeśli chodzi o załatwianie się to raz jej się zdarzyło w salonie (jej pierwsze siku) a teraz na trawniku zaraz za drzwiami domu. Dziś podczas zabaw w ogórku też zrobiła siku. Tyle dobrze że juz nie w domu i staramy sie ją uczyc że co spacerek to sika troszke dalej od drzwi. W takim tępie jak dobrze pojdzie to na jesień dojdziemy z Lunką do chodnika 12metrów za domem hihihihi. Psinka szybko się oswaja z nowym otoczeniem co widać już po jej dzisiejszym zachowaniu - dużo ufniejsza. Piesio ma wyjątkową psychike bo toleruje wszystkie żywe istoty. Koło kota chodzi jakby go nie było hahaha a kot tylko je,śpi i obserwuje lunke hihihi. Dzisiaj zostawiliśmy ich oboje samych w domu i pojechaliśmy na zakupy. Po powrocie oba grzecznie spały :) Dziś bawiąc się z Lunką w ogródku bedziemy uczyć ją chodzić na smyczy. Wieczorkiem dam znać jak postępy w zaprzyjaźnianiu :loveu: Quote
fizia Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Ale cudowne wieści :loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi: Jeszcze raz dziękujemy!!! Czyli nie kłamałyśmy, mówiąc, że jest fantastyczna?;):loveu: Quote
Nysza Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 ;) psina szybko się uczy - na spacerku dotarła na odległość ok 30metrów :multi: dzielna dziewczynka!!! Na smyczy chodzi już na tyle grzecznie ,że daje się prowadzić :) Cały dzień chętnie szkoliła się z moim mężem i jak ma dobry humor to siada na komendę i zaczyna powoli reagować na swoje Imię. Zdarza jej się już podawać łapkę. Jutro pokażemy jej do czego służy gryzak i piłeczka. Wczoraj kąpiel w wannie zniosła dzielnie a dzisiaj z przyjemnością dawała się czesać -leni się strasznie :) Jutro wieczorkiem zdam raport jak mija czas naszej kochanej Lunce :loveu: Piesio po domu nie chodzi już z podkulonym ogonkiem i więcej czasu spędza na buszowaniu po salonie.:multi: Quote
fizia Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Super!!! Ależ musi być szczęśliwa :multi: Quote
necia25 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 ale Luna szczęśliwa:loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi: ja również dołączam się do podziękowań dla Was za to, że daliście Luneczce domek i Miłość:loveu: Quote
Nysza Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Luna czuje się wyśmienicie :) , wczoraj uczyła sie chodzić po schodach, jak zobaczyła jak kot po nich śmiga to również zawzięcie walczyła ze swoim strachem i wchodziła co raz wyżej ... zaczęła też bawić się sznurkiem do gryzienia- nieźle z nim walczy ... je już spokojnie bez pośpiechu , dziś nawet zauważyłam, że pozwoliła kocurowi podejść do swojej miski z wodą :loveu: kocur to najchętniej spałby już z nią ale oboje widzę jeszcze są nieufni... jednak coraz dłużej przebywają ze sobą nos w nos :evil_lol: rankiem jak schodzę do salonu to psina tak się cieszy , że piruety robi w powietrzu - wesoły zwierzak teraz jeszcze musimy przyzwyczajać ją do hałasu cywilizacji i może za dwa tyg. będzie już prawdziwy spacer ????? - zobaczymy Luna jest bardzo pojętnym piesiem i chętnie szkoli się z moim mężem :loveu: Bardzo cieszymy się, że ją mamy :) Quote
fizia Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 A jak my się cieszymy, że Ją macie!!!:multi::multi::multi: Quote
necia25 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 a czy będą jakieś foteczki z domciu? pliiiiiiiiiiiiis :cool3: :loveu: Quote
Nysza Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 :evil_lol: będą foty będą , jutro postaram się zrobić ciekawe ujęcia i wkleję :evil_lol: nie uwierzycie - dzis Luna szczeknęła - miała akcję kot.. bardzo chciała się z nim bawić ale kocur jeszcze się nie oswoił tak do końca i się najeżył :evil_lol: na to ona dała głos :evil_lol: zaczepiał mnie aby sie bawić wieć przysiadłam na podłodze a wtedy jak się rozszalała hahah , gdyby nie grres na podłodze zapewne biegałaby w kółko haha ... kobietka coraz bardziej sie rozkręca :cool3: Quote
fizia Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 One - te schroniskowe psiaki - chyba tak mają:evil_lol: najpierw są grzecznymi aniołkami, a potem zaczynają się rozkręcać. Ale mają też bezgraniczną miłość i uwielbinie dla swojej Rodzinki:loveu: A tu dla przykładu tego rozkręcania się po jakimś czasie - Toffi, którą wzięliśmy tymczasowo z tego samego schroniska w dzien, kiedy robiliśmy zdjęcia Lunie - taka była bidulka, bała się, spokojniutka, bała sie wyjśc z pokoju.....a tu po jakimś tygodniu :evil_lol:- teraz mieszka u mojego brata Quote
necia25 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Nysza napisał(a):kobietka coraz bardziej sie rozkręca :cool3: skąd ja to znam?! :evil_lol::eviltong: Quote
Nysza Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Lunka od rana rozkręca się na dobre:multi: W psiaka oczkach jest coraz więcej iskierek rozrabiaki. Szaleje z zabawkami i bardzo pewnie czuje się już w domku. Drugi etap oswajania się z ogródkiem jest na dobrej drodze-tam jeszcze stresują hałasy cywilizacyjne ale uchylone drzwi do domu dodają jej pewności siebie i poczucia bezpieczeństwa.Ze względu na to że na spacerach bardzo sie stresuje i niepozwala jej się to spokojnie załatwić ,tymczasowo pozwalamy jej na to w ogródku aby przyzwyczaiła się że trawka do tego służy. Od tego czasu nie zsikała się już w domu. Dziś mój mąż ma dużo wolnego czasu wiec napeno będą z luną szaleć wiec będą fotki :D Quote
Nysza Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Lunka pozdrawia :loveu: wszystkie swoje Ciocie i Siostrę pod którą się podszyła :evil_lol: Quote
necia25 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 dziękujemy :loveu: i również pozdrawiamy :loveu: a foteczek już się nie mogę doczekać :eviltong::evil_lol: Quote
Nysza Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Witamy :) Przepraszam że tak długo milczałam ale normalny tryb życia codziennego uniemożliwia siedzenia na komputerku. W weckend będę miała więcej czasu i zamieszczę kilka fajnych fotek. pozdrawiam Quote
necia25 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ok to czekamy na fotki, ale nie poganiamy :eviltong::evil_lol: Quote
Recommended Posts