Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Super, to wstrzymuję się do chwili tejże weryfikacji, bo uzgadniałam z Gonią wiadome pocudowanie tekstowo - ogłoszeniowe.
Niech Ci się uda sunieczko i to za pierwszym razem!!!

Hamuję tę adopcję celowo... Ajna miałaby zamieszkać z Biszkoptem (Pashą). Ale zanim to ewentualnie się stanie, chciałabym odwiedzić rodzinkę i mieć pewność, że Biszkopt jest wykastrowany i zadbany.

Posted

Isadora7 napisał(a):
No i jak tu sobie tipsy zrobić jak trzeba kciuki ciągle trzymać.
Już dawno z tipsów zrezygnowałam, choć pierwsze mam za darmo - taka łapówka za psa :cool3:

Posted

[quote name='Isadora7']Helga czy są jakies telefony o tego rotka z Gaju? Tego co wszedł na allegro po labeczku. Ma kilku obserwatorów.

Jutro się tego dowiem, kilka dni miałam "wolne" od spraw schroniska.

A tipsy to ponoć najlepsze na...psi kamień nazębny:roll::evil_lol::cool1:

Posted

Tajemnicza, nieziemsko piękna Ajna!

Ajnowie, japońska mniejszość narodowa, lud hermetyczny, stanowiący prawdziwą tajemnicę i wyzwanie dla współczesnych antropologów, etnologów i etnografów. Ajna, jednoroczna, prawdziwa psia piękność, o tajemniczej przeszłości. Zbieżność nazw, czy czyjś przemyślany zabieg, by owa kusząca zagadkowość stała się rodzajem wabika? Czy zwierzę, którego zaledwie minione miesiące zakrywa kurtyna niewiedzy, może stać się porównywalną z całą społecznością, pokusą? Kuriozalne porównanie? Otóż nie! Każdy z nas ma inne pasje, a jeśli patrzy przez jednoczesny pryzmat wiedzy, rozumu i serca na konkretny, dany cel, ten staje się nadrzędny, choćby innym wydawał się błahy, czy...śmieszny. Co wiemy o Ajnie? Ajna "zaistniała" z chwilą przybycia do schroniska w okolicach Poznania. Cóż kierowało człowiekiem, który z niej zrezygnował, bo trudno uwierzyć, by tak urodziwe stworzenie było bezpańskie, nie wiadomo. Może to i dobrze, że tak właśnie się
stało. Widać nie był go wart. Ktoś inny znajdzie zadowolenie w rozkochaniu w sobie Ajny, zyska tym samym powód do prawdziwej dumy, jakim sunia bezapelacyjnie jest. Nie ma osoby, której nie wprawiałby w osłupienie wdzięk, z jakim czterołapka biegnąc, muska poszycie. Niczym zjawa znika w jednym miejscu, by za sprawą prężnych mięśni pojawić się w drugim. Radosna, delikatna, ufna, pogodna i przyjacielska wobec innych psów, na piedestale stawia człowieka. To w jego oczach wypatruje jednego gestu, jednej zachęty do zabawy. Wygląda wtedy jak dziecko, wyczekujące kolejnych atrakcji. Wierzymy, że znajdzie się druga para tych zwierciadeł dusz i pozwoli uwieść się czarowi Ajny. Pewne jest, że zaowocuje to nie przelotną, a wieloletnią miłością! Tej suni nie sposób nie pokochać, stąd mamy śmiałość o to uczucie zaapelować! Zdrowa, młodziutka, o aksamitnej w dotyku, utkanej brązem i czernią sierści, Ajna czeka... Nie pozwólcie, żeby ta prawdziwa psia księżniczka zbyt długo usychała z tęsknoty za ciepłem, bliskością, za...domem.

Osoby zainteresowane losem Ajny proszone są o kontakt z Panią Paulą, dzwoniąc na numer 0 - 515 - 438 - 482 lub z Panem Kajetanem, pod numerem 0 - 602 - 751 - 299. Dla osób preferujących mailową
formę kontaktu pozostawiamy adres [email protected]

Posted

Ojojojojoj!!! Majguś, przechodzisz samą siebie z tymi opisami!!! Przeniosłam się na chwilę w egzotyczny świat :loveu:
Nic innego, tylko musimy nazwać tym imieniem inną psinkę, bo Ajna wczoraj wieczorem pojechała do nowego domu....

Posted

GoniaP napisał(a):
Ojojojojoj!!! Majguś, przechodzisz samą siebie z tymi opisami!!! Przeniosłam się na chwilę w egzotyczny świat :loveu:
Nic innego, tylko musimy nazwać tym imieniem inną psinkę, bo Ajna wczoraj wieczorem pojechała do nowego domu....

Ojej! :multi: Szczęsliwości cudeńko:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Powodzenia Ajno! Mam nadzieję, że dziewczyny zaadoptują tekścik dla Ciebie dla innej, podobnej Tobie niuni!!! Pa sunieczko! :iloveyou:

O to się nie martw :eviltong::loveu::eviltong:

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Są wieści i są zdjęcia, jest dobrze, Państwo w suni zakochani, jest grzeczna i doskonale dogaduje się z synkiem. :lol:

To naprawdę wspaniałe wiadomości!:loveu::multi: