supergoga Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Nazwałam go Kaszmir. Takie imie samo się nasunęło, gdy Kasia przysłała mi jego zdjęcia. Piękny, średniej wielkości pies, choć w realu jeszcze go nie widziałam. Z daleka robi hałas - ale ludzką ręką głaski lubi. Chce się przytulać, chce pokochać. Trafił kilka dni temu do podpoznańskiego przytuliska a tym samym pod naszą opiekę. Biedny jest, jeszcze nie umie się odnaleźć w tym wszystkim. Myśle, że Kasia napisze o nim parę słów. Może ktoś szuka takiego psa. Kaszmir będzie wdzięczny za dom. Quote
snuszak Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Kaszmir, jakie piekne imie Wiec super duzo wiadomosci o psiku to nie moge powiedziec, jest w szoku ze znalazl sie w schronie, nie ma obrozki, stan siersci jest jeszcze dobry dlatego psiak ładnie sie prezentuje Szczeka gdy podchodzi sie do klatki, odsuwa sie ze strachu i niepewnosci, ale to normalne przeciez znalazł sie w nowym miejscu, strasznym miejscu gdzie sa inne psy i obcy ludzie, ale jak podawalam mu gryzaka to juz skumal ze jestem dobra osoba i dawał ryjek do glaskania :p miły psiak ale nie mialam mozliwosci jeszcze zabrac go na spacer, jak zabralam rece od jego ryjka i glaskania to sytuacja sie powtarzala ze szzcekaniem, jest jeszcze troszke niepewny jest psem młodym ale nie ogladalam zebow zreszta tak sie na tym znam ze wole sama nie oceniac wieku psow bo kamien na zebach zalezy czesto od jedzenia i mnie ciezko, nie chce sie pomylic za duzo ale na pierwszy rzut oka to z rok ma moze 1,5 zapewne po adopcji bedzie wspanialym towarzyszem kazdego czlowieka, wiecej pewnie bede mogla powiedziec gdy pies zostanie wyprowadzony, no i fotki by byly wtedy bez krat :p Quote
marta23t Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 już jestem. piękny pies i piękne imię:loveu: jakby ktoś szukała małego labradorka np. do mieszkanka to labek mini jest u nas:lol: labek w kaszmirze:cool3: Quote
snuszak Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 nom tylko cos ciotki do Ciebie nie lgną :cool1: Quote
supergoga Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Coś Kaszmirek ma mało fanów. Ot taki piesek - kaszmirkowy. Postaram się do niego zajrzeć w tygodniu. Quote
wanda szostek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 No to w górę na poszukiwanie domku. Quote
marta23t Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Kaszmirek taki mały labkowaty piesek-no Cioteczki poznajcie Pana Kaszmira:evil_lol: Quote
snuszak Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 tam mi sie dzis przy okazji odwiedzin schroniskowych kaszmir garnal w lapki zeby glaskac i miziac, taki kochany psiak bardzo zal mi było go znowu w schronie zastawiac Quote
supergoga Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Wando, dobrze że zajrzałaś, bo juz do naszych psiaków nikt w zasadzie nie zagląda. Nie wiem, bojkot jakiś czy co.:shake: Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Gonia,przecież wiesz,że zaglądamy tylko co pisać?:shake:Biedaków tyle,a dom mały.Ogólnie bieda.. E Quote
snuszak Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Kaszmir :-( taki samotny, a taki piekny, tylko tej reklamy Twojej mało Quote
snuszak Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 mialam byc dzis w odwiedziny ale nic bede jutro bo rano bialaska musialalam oddelegowac do domku, moze Kaszmir juz niedlugo przyjdzie i na Ciebie pora? Quote
wanda szostek Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 supergoga napisał(a):Wando, dobrze że zajrzałaś, bo juz do naszych psiaków nikt w zasadzie nie zagląda. Nie wiem, bojkot jakiś czy co.:shake: Oj to zobacz na moje wątki. Na początku jak porozsyłam to ktoś tam zajrzy a potem jak pięć osób zostanie to dobrze Quote
snuszak Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Kaszmir ma dosyc mocne rozwolnienie :shake: Quote
snuszak Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Juz niedługo trzeba sie bedzie za Ciebie chłopaczku brac :evil_lol: pozniej ogloszonka i do domku! Quote
supergoga Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Odwiedzę Kaszmirka w czwartek, a w sobotę może uda się i Kasia z Marta zabiorą go na spacerek. Quote
supergoga Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Kaszmirek miał wizytę, dostał jedzonko i smakołyk, żwaczyka. Właził nawet na klatke, byle go lepiej widzieć. Zwracał na siebie uwagę. Czasu niestety nie było na spacery a w dodatku lał deszcz - akurat jak ruszyliśmy - ściana deszczu. Chowaliśmy się częściowo z psami w kojcach. To ja, Kaszmir, chodźcie do mnie, szybko!!! Tak wyglądam z góry Dlaczego mnie nie bierzecie. Dlaczego!!! Quote
marta23t Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Kaszmir taki goldenek:loveu: nie mam czasu żeby wejść na wszystkie nasze wątki ale w sobotę z Kasią wyprowadzimy wszystkie psy, malamuta sprawdzimy i zrobimy ile się da:razz: a herbatnik trafi do naszego schronu? Quote
snuszak Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 pieknie sie ten pies prezentuje :diabloti: Quote
snuszak Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 http://www.pomocgoldenom**********/mix-goldena,32/kaszmirek-w-schronisku-k-poznania,2261.html#38907 wątek Kaszmira załozony an szansie przez Hanie autorke zdjec pieknisia :evil_lol: czas zacząć robic ogłoszenia. Chłopak jest szczekliwy więc mysle że blok raczej odpada, domek z ogródkiem to byloby dla niego wyjście, bez innych zwierząt i dzieci. Raz się przymila, a raz szczeka zdenerwowany, taki podekscytowany chłopka. Na smyczy ciągnie, trzeba bo nauczyc ale to pewnie tez dlatego ze całe dnie w boksie siedzi i nie wychodzi. Quote
supergoga Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 PIekny jest. Ja myślę, że przed adopcją warto by go ciachnąć. Te ekscytacje może mu przejdą wtedy, się wyciszy. I można by wtedy określić jaki jest jego wiek, bo na razie trudno . Quote
snuszak Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 ja za ciachnieciem jestem jak najbardziej za, ale to albo jak znajdzie sie DT albo jak juz bedzie domek nowy to po kastracji zaraz by sie go otumionego jeszcze dało :) Quote
Recommended Posts