Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nazwałam go Kaszmir. Takie imie samo się nasunęło, gdy Kasia przysłała mi jego zdjęcia.
Piękny, średniej wielkości pies, choć w realu jeszcze go nie widziałam.
Z daleka robi hałas - ale ludzką ręką głaski lubi. Chce się przytulać, chce pokochać.

Trafił kilka dni temu do podpoznańskiego przytuliska a tym samym pod naszą opiekę.
Biedny jest, jeszcze nie umie się odnaleźć w tym wszystkim.
Myśle, że Kasia napisze o nim parę słów.

Może ktoś szuka takiego psa. Kaszmir będzie wdzięczny za dom.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaszmir, jakie piekne imie

Wiec super duzo wiadomosci o psiku to nie moge powiedziec, jest w szoku ze znalazl sie w schronie, nie ma obrozki, stan siersci jest jeszcze dobry dlatego psiak ładnie sie prezentuje

Szczeka gdy podchodzi sie do klatki, odsuwa sie ze strachu i niepewnosci, ale to normalne przeciez znalazł sie w nowym miejscu, strasznym miejscu gdzie sa inne psy i obcy ludzie, ale jak podawalam mu gryzaka to juz skumal ze jestem dobra osoba i dawał ryjek do glaskania :p miły psiak ale nie mialam mozliwosci jeszcze zabrac go na spacer, jak zabralam rece od jego ryjka i glaskania to sytuacja sie powtarzala ze szzcekaniem, jest jeszcze troszke niepewny

jest psem młodym ale nie ogladalam zebow zreszta tak sie na tym znam ze wole sama nie oceniac wieku psow bo kamien na zebach zalezy czesto od jedzenia i mnie ciezko, nie chce sie pomylic za duzo ale na pierwszy rzut oka to z rok ma moze 1,5

zapewne po adopcji bedzie wspanialym towarzyszem kazdego czlowieka, wiecej pewnie bede mogla powiedziec gdy pies zostanie wyprowadzony, no i fotki by byly wtedy bez krat :p

Guest Elżbieta481
Posted

Gonia,przecież wiesz,że zaglądamy tylko co pisać?:shake:Biedaków tyle,a dom mały.Ogólnie bieda..
E

Posted

supergoga napisał(a):
Wando, dobrze że zajrzałaś, bo juz do naszych psiaków nikt w zasadzie nie zagląda.
Nie wiem, bojkot jakiś czy co.:shake:

Oj to zobacz na moje wątki. Na początku jak porozsyłam to ktoś tam zajrzy a potem jak pięć osób zostanie to dobrze

Posted

Kaszmirek miał wizytę, dostał jedzonko i smakołyk, żwaczyka. Właził nawet na klatke, byle go lepiej widzieć. Zwracał na siebie uwagę.

Czasu niestety nie było na spacery a w dodatku lał deszcz - akurat jak ruszyliśmy - ściana deszczu. Chowaliśmy się częściowo z psami w kojcach.

To ja, Kaszmir, chodźcie do mnie, szybko!!!

Tak wyglądam z góry

Dlaczego mnie nie bierzecie. Dlaczego!!!

Posted

Kaszmir taki goldenek:loveu:

nie mam czasu żeby wejść na wszystkie nasze wątki ale w sobotę z Kasią wyprowadzimy wszystkie psy, malamuta sprawdzimy i zrobimy ile się da:razz: a herbatnik trafi do naszego schronu?

Posted

http://www.pomocgoldenom**********/mix-goldena,32/kaszmirek-w-schronisku-k-poznania,2261.html#38907

wątek Kaszmira załozony an szansie przez Hanie autorke zdjec pieknisia :evil_lol:

czas zacząć robic ogłoszenia. Chłopak jest szczekliwy więc mysle że blok raczej odpada, domek z ogródkiem to byloby dla niego wyjście, bez innych zwierząt i dzieci. Raz się przymila, a raz szczeka zdenerwowany, taki podekscytowany chłopka. Na smyczy ciągnie, trzeba bo nauczyc ale to pewnie tez dlatego ze całe dnie w boksie siedzi i nie wychodzi.

Posted

PIekny jest. Ja myślę, że przed adopcją warto by go ciachnąć. Te ekscytacje może mu przejdą wtedy, się wyciszy.
I można by wtedy określić jaki jest jego wiek, bo na razie trudno .

Posted

ja za ciachnieciem jestem jak najbardziej za, ale to albo jak znajdzie sie DT albo jak juz bedzie domek nowy to po kastracji zaraz by sie go otumionego jeszcze dało :)