Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poznańskim schronisku czeka starszy smutny pan - ofiara świątecznych porządków :angryy: . Znaleziony na ulicy , błąkający się i smutny . Jest coraz bardziej smutny . Niestety , to że jest miły , stęskniony za ludźmi , uwielbia pieszczoty nic nie znaczy ponieważ to cane corso - a to przecież straszna rasa . Już nawet miał mieć domek i kochającą panią ale pan dowiedział się od "znawcy rasy" , że cc to odblokowany kałasznikow , którym bawi się dwulatek:stop: no i domek odpłynął ....... Nikt z nim nie chodzi na spacerki , nie bawi się z innymi psami - bo to pies morderca i nikt nie będzie ryzykował .........
Zbieramy pieniądze na hotelik - już jest umówiony , przyjmie "potwora" - tam wyjdzie z kojca , pobiega - ale nadal będzie samotnym starszym panem .
Hotelik na skraju Puszczy Noteckiej 40 km od Poznania wspaniałe tereny do spacerów - może ktoś odwiedzi go , zobaczy , pokocha , bo widać , że w schronisku usycha . Jest najedzony , ma czystą budę i pełną michę - tak po wielkopolsku ale brakuje tego czego CC potrzebują najbardziej - swojego człowieka .CC to wielkie przytulasy bezgranicznie zapatrzone w swojego pana , swoją rodzinę nawet "swoje" koty są dla nich kochane .
Ponieważ nie umiem wkleić zdjęć (jestem starszą panią - prawie babcią ) wklejam link do zdjęć - nie wklejam - konkurencja nie wchodzi

Posted

Czy nikt nie chce starszemu panu dać domu . To naprawdę wspaniałe psy
- ma zapewniony pobyt w hoteliku , brakuje kasy na dziesięć dni pobytu i można by zapewnić mu miesiąc pobytu . Wtedy informacje o psie będą dokładniejsze . Piesio dzisiaj jest kastrowany , więc problem pewnej możliwej nadpobudliwości odpada .
PODNOSZĘ - niech tu Ktoś zagląda

Posted

Z tymi miłośnikami jest tak sobie ..... Zbieramy pieniądze na hotelik , kasy nie ma , schron w Poznaniu miał go wykastrować i w poniedziałek do fajnego hoteliku ale KASA ,KASA,KASA - mamy zapewniony pobyt przez 10 dni - co dalej ? Pies w Poznaniu siedział sam w boksie , schron nic na jego temat nie może powiedzieć . Właśnie dla tego zbieramy na hotelik .... Sorki za chaos w wypowiedzi ale to błędne koło bezradności .
Ja mimo , że mam łysonia i małe puchate to na innym forum siedzę w CC i tam jest cisza ...

Posted

Podnoszę sama siebie z oślim z uporem :cool1: . O tego glutka będę walczyć bo nie powinien spędzić następnych lat w schronie . Czy mamy czekać aż stanie się psychopatycznym szkieletem .
Ten pies może być wspaniałym przyjacielem przez następne kilka lat , nie czekajmy aż trzeba będzie mu szukać domu do spokojnej śmierci .

Posted

Bazarek na spłatę długu za Szelmę w hoteliku, no i na szanse dla większej ilości psich istnień:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/sweterek-srebrny-pierscionek-na-splate-dlugu-szanse-dla-kolejnych-cc-do-16-02-a-131321/#post11771831

Posted

Najnowsze wiesci:loveu:

No to jestem i nie wiem od czego zacząć . Zacznę tak - jest cuuuudowny.
Spacer w mieście , ruchliwa ulica - ok
Mijane psy - bez problemu ok
Mijani ludzie ,rowery , samochody - ok
Pięknie chodzi na smyczy , równo i przy nodze ,do samochodu wszedł bez problemów i jechał tak jak by całe życie tak podróżował.
Pojechaliśmy zaraz do weta i stwierdził że : pozostałości po jajkach ok , ładnie się goi , oczy to problem podwiniętej powieki i prawdopodobnie dobrze byłoby wykonać zabieg . PIES POZWALAŁ ZAGLĄDAĆ SOBIE W USZY , ZĘBY , OCZY I ....... obraził się na weta , udawał głuchego !!! Nie reagował na nic , cmokanie , kulane po podłodze kulki karmy , grzechotanie kubka z karmą . Diagnoza - nie słyszy - taaak usłyszał moją córkę i delikatny szelest opakowania od psich ciastek . Na to wet wziął jedno ciacho schował w zaciśniętej pięści i dał do powąchania . Ramziu bezbłędnie podszedł do piąchy z ciastkiem , szturchnął nosem i ciastka nie dostał więc się obraził , uniósł honorem , odwrócił tyłkiem do weta i tak już został do końca rozmowy - obrażony i honorowy .
Karina z hoteliku przypadła mu do gustu , trochę był zdziwiony , że zostaje ale oporu nie stawiał.
W obcowaniu z człowiekiem (nawet moim TZ - jacy oni do siebie byli podobni ) zero agresji - zupełna klucha .
Jutro zapoznanie z koleżanką eurazjerką o dopasowanie do grupy spacerowej a jeżeli okaże się bezproblemowy prawie stały wybieg .
Z innych wiadomości - kolejna osoba z alegro zgłosiła się do mnie , tym razem z Poznania .
Teraz słowo o schronie . Miło , sprawnie , bezproblemowo . Na odejście oprócz szczepień i to dość rozbudowanych został odrobaczony i zakonserwowany przeciwko pchłom i innym lokatorom . Szacun.
Oczywiście kaganiec i kantarek nie były do niczego potrzebne