magda z. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 podniosę chłopaczka i zaraz banerek wrzucam Quote
lolka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 byłam u malucha i nie jest dobrze .......na pierwszy rzut oka nie widać, że doskwierają mu te nóżki bo lata jak głupol i się cieszy, ale po chwili można zauważyć jakie ma trudności przy wstawaniu ...............po prostu nie może się podnieść, czasami nawet popiskuje, a oprócz tego bardzo często kładzie się i odpoczywa dodatkowo ma strasznie wielki brzuchol mimo, że był już dwa razy odrobaczany jedyna dobra wieśc to taka że zarosły mu łyse plamki na pycholu maluchowi zaczynaja stawac uszy...raz jedno raz drugie dostaje antybiotyk co kilka dni ze strydów zrezygnowano ze wzgledu na to, że on strasznie zabiedzony a te sterydy to siekiery nie ma żadnej rozpiski więc nie wiem jakie zastrzyki ma aplikowane, wybłagałam kierownika aby dzisiaj jak będzie u weta koniecznie dowiedział sie co mamy robic bo niestety dodzwonic się do niego nie można powiedziałysmy kierownikowi że chcemy przejąc nad nim opieke weterynaryjną ale nie wiemy za bardzo co robic? tym bardziej, że nie chcemy z nim jechac do innego weta dopóki nie zdobedziemy wiedzy o jego aktualnej diagnozie oraz nazw antybioli i tu znowu może byc pewnego rodzaju konflikt na zasadzie obrazy majestatu weta schroniskowego........... jutro mam dostac te informacje i zastanawiamy się z Kasią do jakiego tu weta pojechac ,no i jak to potem rozegrac aby przepisane leki, zastrzyki były aplikowane w schroo bez zadnej wiekszej ingerencji i fochów schroniskowego weterynarza ............ bo nistety jak to bywa w zyciu ambicje rządzą ludźmi i jesli diagnoza sie potwierdzi to ok, gorzej jak wyjdziemy z inna diagnozą :shake: koniecznie potrzeba mu DT to teraz priorytet, bo na leczenie pieniązki mamy ale nie ma gdzie go leczyć Quote
lolka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 jak sie podniesie to juz stoi normalnie a tak co chwile siada aby odpocząc....pewnie bola go te nogi Quote
magda z. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 śliczności takie z niego cudne, ale cholercia u nas brak jakichkolwiek tymczasów:roll: Quote
lolka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 ja kiedyś mysląłam że największym problemem są pieniądze ale nie, największy problem to znaleźć jakiś domek choć tymczasowy dla takich siermięg Magda on taki ładny brzydal jest......sierśc ma matową, jest niekształtny - wielki brzuch a wąska dupcia uszy mu lataja jak radary na wszystkie strony i nie moga się zdecydowac czy stanąc czy oklapnąc.....nie ma co ukrywac to nie jest słodka , rozkoszna kuleczka raczej wypyziały biedaczek Quote
lolka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 jeszcze jedna fotka tym razem ze sterczącymi ucholami....one sa ogrooooomne .......... ja nie wiem co z niego wyrośnie:evil_lol: Quote
magda z. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 a moze on cos z jelitami ma:roll: nie wciągnął czegoś? ja nie znam się na przypadłościach maluchów:roll: nawet nie mam koncepcji na płatny tymczas:shake: Quote
magda z. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ale cudak:loveu:, a allegro jeszcze nie ma? może ktos się zakocha w takim potworku z długimi ucholami Quote
Lidan Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 lolka przestań nam tu wmawiać, że maluch jest brzydki. Po prostu nie jest w Twoim typie :eviltong: Uważam, że jak większość szczeniaków jest uroczy. Ma ładny kolor, cudne białe skarpetki na łapkach i wdzięczne spojrzenie. A uszy fruwające w biegu wyglądają fajnie ;) Nie jestem znawcą psich ras ale czy nie uważacie, że on ma coś z amstaffa, pitbulla lub bulteriera? Taki ma wydłużony ryjek z płaskim czołem... Pospieszcie się z wizytą u dobrego weta bo szkoda, żeby maluszek cierpiał. Poza tym łatwiej znaleźć chętnego na zdrowego niż chorego szczeniaczka. Quote
lolka Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 mówiąc brzydki miałam na myśli że taki zaniedbany do granic możliwości:roll:.....pewnie jakby się wychowywał od początku w dobrych warunkach byłby rozkoszna kluseczką ....... a wiesz Lidan że może masz racje ..może to i co nieco amstaffowate, i charakterek ma zadziora.........musiałyśmy zabrać od niego inne szczeniaki bo je bił:roll: Quote
lolka Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 śmieszny jest ten gacek :evil_lol: Quote
magda z. Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 ale mądralaz niego, skupiony na aparacie jak trzeba:diabloti:a macie koncpecję na wterynarza innego, może by go do tej mojej przywieźć do b-ca, ona jest fajna i zna się na rzeczy, ja jestem zadowolona Quote
lolka Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='magda z.']ale mądralaz niego, skupiony na aparacie jak trzeba:diabloti:a macie koncpecję na wterynarza innego, może by go do tej mojej przywieźć do b-ca, ona jest fajna i zna się na rzeczy, ja jestem zadowolona[/quote] taki mamy plan - inny wet....musiałabym jednak najpierw porozmawiać ze schroniskowym wetem i dowiedzieć się czym go faszeruje i co dokładnie zdiagnozował a zdobycie tych informacji graniczy z cudem....nie odbiera telefonu wredota ...... chyba ma mnie po prostu dość facet:roll: Quote
magda z. Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 :evil_lol::evil_lol:może w końcu ktoś go do roboty we właściwy sposób przymusił:p Quote
OLUTKA55 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 moze pomyslicie o wet .Rembiszu ja ostatnio tam bywam przyjmuje tez w soboty i jak jest potrzeba w niedziele i w porownaniu do wyzej omawianego bardziej przyjazny dla portfela. Quote
MartynaP Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 co moze byc przyczyna tego duzego brzuszka :-( Quote
lolka Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='OLUTKA55']a moze robale:cool1:[/quote] robale na pewno nie bo dwa razy już był odrobaczany ............nie wiem czemu ma takiego wielkiego brzuchola, Quote
OLUTKA55 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
wilczyca Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 szczeniorek śliczniutki, bidulka może ma wodobrzusze i brzuchol taki wielki :shake: Quote
basia0607 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='OLUTKA55']:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:[/quote] \ Co to znaczy ???? Znacie bajkę o brzydkim kaczątku ? Quote
Recommended Posts