Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wiesz przypomnialo mi sie, ze kidys kolezanka mi mowila, ze w jakims kraju sie tak wlasnie robilo, czyli cielo uszy, a zostawialo ogony. Wynikalo to z tego, ze mieli zakaz ciecia ogonow, ale nikt nic nie mowil o uszach wiec je cieli :lol: .

Ja tam kocham moje klapciaste sznaucerki :D .

• 2 years later...
Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Odkopuję, by napisać, że od kwietnia we wzorcu jest napisane jak ma wyglądać ogon u sznaucera.[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Cześć. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nazywam się niceravik. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Trafiłam do was za Czarnymi Gwiazdami. Tak jak on, ja też interesuje się ogonkami psów, a raczej tym aby nikomu niczego nie obcinać. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]No i LALUNA, Berek i onek założyły fajny topik w dziale Prawo, Pod-forum - kopiowanie. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nazywa się [B]„W obronie praw zwierząt – STOP dla kopiowania”.[/B] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Znajdziecie tam absolutne nowości, rewelacyjne opracowania nie publikowane jeszcze na dogo, tłumaczenia zagranicznych prac naukowych i artykułów. Warto poczytać i można napisać co myślicie o tym. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Zapraszamy serdecznie do nas.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]:multi: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=487"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=487[/COLOR][/URL] [/FONT][/COLOR]

Posted

[QUOTE]który został zamknięty... ciekawe dlaczego :evil_lol: Dostał ktoś z obrońców znowu bana? :evil_lol:[/QUOTE]

Wystarczy sprawdzić. Jezeli ktoś jest zbanowany to ukazuje sie przy nim informacja. Osoby zbanowane z innego tematu o kopiowaniu głównie nalezały do zwolenników kopiowania , nie jesteś ciekaw dlaczego zostały zbanowane? :razz:
Pewnie za złamanie regulaminu dogo, a to sie różnym osobom przydaza, prawda Czarne Gwiazdy? :cool3:
Temat kopiowanie mozna dalej czytać i nic nie traci na aktualnosci.
Weszka myśle ze wiele psów z ogonami ma szanse na dobra ocene i tytuły. W Lesznie widziałam sznaucery sredniaki i ch ogony nie przeszkadzały mi w odbiorze psa i były to bardzo piekne psy.

Posted

[quote name='LALUNA']Weszka myśle ze wiele psów z ogonami ma szanse na dobra ocene i tytuły. W Lesznie widziałam sznaucery sredniaki i ch ogony nie przeszkadzały mi w odbiorze psa i były to bardzo piekne psy.[/quote]

Ależ LALUNA ja jestem dokładnie tego samego zdania. Jestem zwolenniczką psów niekopiowanych.
Chodziło mi o to jak sędziowie teraz będą patrzeć oceniając psa z ogonem precelkiem zarzuconym na grzbiet. Wcześniej noszenie ogona nie miało wpływu na ocenę bo nie było wzorca. Stąd moje zastanowienie jak bardzo to będzie wpływało na obniżenie (?) oceny.

Posted

[quote name='weszka']Ależ LALUNA ja jestem dokładnie tego samego zdania. Jestem zwolenniczką psów niekopiowanych.
Chodziło mi o to jak sędziowie teraz będą patrzeć oceniając psa z ogonem precelkiem zarzuconym na grzbiet. Wcześniej noszenie ogona nie miało wpływu na ocenę bo nie było wzorca. Stąd moje zastanowienie jak bardzo to będzie wpływało na obniżenie (?) oceny.[/QUOTE]
Domyślam się, że u kazdego sędziego inaczej :]

[quote]Osoby zbanowane z innego tematu o kopiowaniu głównie nalezały do zwolenników kopiowania[/quote]Chyba ci się coś pofyrdało.

Posted

[quote]Chodziło mi o to jak sędziowie teraz będą patrzeć oceniając psa z ogonem precelkiem zarzuconym na grzbiet. Wcześniej noszenie ogona nie miało wpływu na ocenę bo nie było wzorca. Stąd moje zastanowienie jak bardzo to będzie wpływało na obniżenie (?) oceny.[/quote]

Mysle ze z czasem dojda do wspólnych kryteriów oceny, jaki ma być ten niekopiowany ogon a hodowcy beda do tego dązyli w swojej hodowli

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Czy to jest temat o kopiowaniu?

który został zamknięty... ciekawe dlaczego :evil_lol: Dostał ktoś z obrońców znowu bana? :evil_lol:[/quote]
Jaki zamknięty???

[SIZE=3]Wszystko chodzi jak należy.[/SIZE]
[SIZE=3]Zapraszamy do nas.:multi: [/SIZE]