Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

*kleo* napisał(a):
Ja wiem co to karminadle :multi: klopsy smażone to są, czy jak większość ludzi mówi kotlety mielone. Będzie nagroda?? :cool3:

jot11 napisał(a):
No co za skomplikowana nazwa :angryy:
Nigdy bym się nie domyśliła,a klopsy smażone to tak,wiem od razu.
Lubię,i tak jeszcze kurki do środka i troszkę żółtego serka :razz: pychota :lol:

O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol:

Posted

Viky i Ja napisał(a):
O rany co za nazwa :evil_lol: U nas to zwyczajnie kotlety mielone, a moja babcia mówiła, że to sznycle a ona też z pochodzenia Ślązaczka (Sosnowiec) :evil_lol:

Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol:
Kiedyś jadłam.

Pozdrawiamy Cię Dario :multi:
A co dzisiaj masz na obiadek? ;)

Posted

jot11 napisał(a):
Sznycle to są chyba podobne jak karminadle :evil_lol:
Kiedyś jadłam.

Pozdrawiamy Cię Dario :multi:
A co dzisiaj masz na obiadek? ;)

O własnie Daria podpowiedz coś bo mi brak koncepcji ;)

Posted

A zaprosi ktoś głodomoro - studenta na obiad? :D Jak możecie pisać o takich dobry rzeczach tak publicznie...

A ja nie wiem co to dzienniczek. U nas takiego czegoś się nie stosowało. Rodzice dowiadywali się o ocenach na wywiadówkach/ode mnie.

Miłego dzionka!

Posted

Daria ta twoja galeria to sie powinna nazywać "smakowita galryjka"
Same dobre rzeczy. A może masz jakieś pomysły na żarełko dla chłopca co nie cierpi mięsa? Mój nie lubi. Może przez to że ma apartat stały na żębach a może dlatego że my się nim zajadamy. nie ma świadomości wegetariańskiej tylko po prostu nie lubi i konieć

Posted

Cze Klaudia Natala Marzena Magda i Ula:)

dzis na obiad byl zur:)

co do Sosnowca Marzena to niby to slask ale hmm my juz na nich inaczej mowimy hehe

Ty a hamburgery lubi Ula?:)

Posted

Pegaza napisał(a):

czekaj czekaj i przyjdzie na Ciebie pora sie nie boj...:eviltong:

oby! :evil_lol:

jutro robię rolady śląskie, i kluski do tego :loveu:
tak by było na niedzielę i na poniedziałek! i chyba kapustę czerwoną do tego zrobię...

Posted

no ja zrobie pieczen, kapuche czerwona tez i kluchy...
bo w poniedzialek bede miec w domu bajzel i bez wody bede i rury kanalizacyjnej w pionie bo bede nam wszystkim wymieniac...wiec musze miec obiad jakis gotowy....

Posted

Pegaza napisał(a):
Cze Klaudia Natala Marzena Magda i Ula:)

dzis na obiad byl zur:)

co do Sosnowca Marzena to niby to slask ale hmm my juz na nich inaczej mowimy hehe

Ty a hamburgery lubi Ula?:)

No to teraz mnie zaintrygowałaś :) To jak mówicie ???...

Posted

Cześć Daria i reszta rodzinki! Tereska przyszła Cię tylko pozdrowić z rana:diabloti:
Ja dzisiaj o obiedzie nie myślę, bo załapałam się na imprezę andrzejkową. A tam same pyszności będą:eating:. Postanowiłam, że najem się na zapas na cały przyszły tydzień. A co? Kto głodnemu zabroni?:eviltong:

Posted

[quote name='Truska34']Cześć Daria i reszta rodzinki! Tereska przyszła Cię tylko pozdrowić z rana:diabloti:
Ja dzisiaj o obiedzie nie myślę, bo załapałam się na imprezę andrzejkową. A tam same pyszności będą:eating:. Postanowiłam, że najem się na zapas na cały przyszły tydzień. A co? Kto głodnemu zabroni?:eviltong:

A ja muszę coś ugotować :(:(:( Jak ja tego nie cierpię :(:(:(

Posted

[quote name='Mała Rita']Cze Daria :) ja to nigdy pomysła nie mam co na obiad zrobic :)
Cze Asia:) a ja wieczorem juz mysle co bedzie trzeba kupic na obiad...

[quote name='madziasto4']Najlepiej to, na co ma się ochotę :grins:

Ja mam jutro mieloniaki. Fidlasta, wpadasz do mnie? :cool3:
Madzia karminadle mosz tak ja jo dzis zas bo zostaly...:)

[quote name='Viky i Ja']No to teraz mnie zaintrygowałaś :) To jak mówicie ???...

ehm no tak jak slazaki mowia na tych mieszkających w innych regionach np Warszawa...;)

[quote name='Truska34']Cześć Daria i reszta rodzinki! Tereska przyszła Cię tylko pozdrowić z rana:diabloti:

Cze Tessa:eviltong: sie masz fajnie a ja siedze w domu moj w robocie buu
[quote name='Viky i Ja']A ja muszę coś ugotować :(:(:( Jak ja tego nie cierpię :(:(:(

ja dzis mam obiad z przedwczoraj na szczescie ale juz kapuste ugotowalam na jutro bedzie i kwaszona chrzanowa i czerwona:)

Posted

To ja chyba też się na obiad wproszę, bo my sobie wczoraj zabalowałyśmy z dziewczynami andrzejkowo, więc w lodówce mamy światło, bo nie było komu zakupów zrobić :eviltong:

Posted

Cześć Daria. Jak otwieram drzwi twojej galerii to od razu taaaakie zapachy sie roznoszą że ...echhh! Napiekłam skrzydełek panierowanych , że to niby na jutro też ale gdzież tam!!!! zostało się jedno! Jutro rosołek, taki zółciutki z dużymi oczkami , pychoootka.

Posted

jot11 napisał(a):
Hej!
Chyba kiedyś sie wproszę do Ciebie na obiadek :evil_lol:
Wszystko smakowite gotujesz :lol:

Cze no wez a Ty no niby wsio niedobre gotujesz, nie wierze...tylko sie pochwal swoim daniem:)

*kleo* napisał(a):
To ja chyba też się na obiad wproszę, bo my sobie wczoraj zabalowałyśmy z dziewczynami andrzejkowo, więc w lodówce mamy światło, bo nie było komu zakupów zrobić :eviltong:

Ups chyba tylko na rosolek zdazysz bo drugie danie juz zjedzone..:)

dysia-u napisał(a):
Cześć Daria. Jak otwieram drzwi twojej galerii to od razu taaaakie zapachy sie roznoszą że ...echhh! Napiekłam skrzydełek panierowanych , że to niby na jutro też ale gdzież tam!!!! zostało się jedno! Jutro rosołek, taki zółciutki z dużymi oczkami , pychoootka.

Heja smaka Ci robie co :eviltong:
a w przyszlym tygodniu wyprobuje nowy przepis co dogomaniacka kolezanka robila swojemu A hihi ciekawe jakie wrazenie to wywrze na moim M:)

przed chwilą otwarly sie same drzwi wyjsciowe hmm jak to mowią bieda sie cisnie....albo straszy mnie...