Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wpadlam powiedziec ze dla nas wakacje sie juz zaczely moje dziecko skonczylo podstawowke oj smutno bylo na zakonczeniu;( i w wrzesniu zaczyna sie nowy etap dla niej, dla mnie;) w koncu to juz bedzie gimnazjalistka;) ale poki co bedziemy korzystac z wakacji zasluzonych:)
niesamowite jak ten czas leci szybko....
chcialam dac fotki ale program cos muli..
a jednak sie udalo..
profilowo..

oraz lico cale;)

M ją tak zakocykowal;)

nasze polne kwiatki teraz juz widoczne nawet z balkonu:)

Edited by Pegaza
dodanie zdjęc
  • Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po dzieciach widać jak ten czas leci...wiem co czujesz,każdy koniec jakiegos etapu w życiu dziecka jakos tak smuci...niedługo nam wyfruną w świat eh:(
ale póki co cieszmy sie wakacjami,bo matka to tak troche jakby razem z dzieckiem miała szkolne obowiazki...
aż mi goroąco jak widze Livcie opatuloną w ten kocyk...ślicznotki:loveu:

Posted

Cze:)
Ula ale nie czujesz sie teraz jakby mlodsza wiesz tak jak za dawnych czasow kiedy byliscie z M narzeczenstwem ? bo ja np tak odczuwam..jak mojej tez z nami nie ma nieraz..;)
Ramona cos tam o fotach marudzi wiec nowe narazie sa na FB sie zastanowie czy wstawie na Nk a o dogo to juz nie wspomne hehe
Dzoana wlasnie ja kazdy dzien wakacji bede wyciskac jak cytrynke do konca..;)
piekny weekend spedzilismy na dzialce..
wieczorami i nocą Kaziu nam rechotal w oczku..jeee dawal takie koncerty ze momentami zasnac przez niego nie moglam;)
slonko swiecilo basen zalany woda czego wiecej chciec? a zeby nie bylo tak pieknie to.....
jak wrocilam do domu to mi lodowka zrobila kaput, psula sie juz od 3 tygodni gaz mi uciekal a naprawa sie nie oplacala tak wiec po 4 latach uzytkowania Beko moge ja sobie wyrzucic przez okno..wrrrrr podobno teraz kazdy sprzet ma swoja okreslona zywotnosc..
to nie to co kiedys robili, ze lodowki chodzily i pewnie niektorym chodza po 20 lat...
nowa lodowka zamowiona przez sklep internetowy dojdzie do 9 dni wiec przy tych upalach nie wiem jak bede funkcjonowac..na sucharach oooo to sie nie zepsuje heh
noo i to tyle..

Posted

Cześć De! Widziałam fotki na fb, łaaaa, jak Ci dobrze :cool3:
Lodówkę niedawno też musieliśmy wymienić, stara miała 18 lat :razz: Ciekawe czy ta nowa wytrzyma chociaż połowę tego - kupiliśmy indesit ;)
Na wakacje gdzieś wyruszasz?

Posted

Cze Karola:)
no ba staram sie by tam porządnie wypoczac:)
oo ja tez zamowilam indesit z systetem no frost i jestem ciekawa czy bede zalowac..
taa kierunek Bory Tucholskie oraz Bałtyk.. a potem dzialka moja i mamy:) wiec rozplanowane cora jeszcze jedzie na oboz konny :)

Posted

Cze D-E :cool3:
Chora siedze na L4 to zajrzałam na momencik..
Widziałam was :multi: W basenie :multi: A gdzie wspólna fota? :mad:
Kafeleczki masz superanckie , pokazałabyś więcej - na pewno już M-A się uporał z całą łazienką :eviltong:

Posted

Karola taka sama;)
wszystko bedzie extra jak pogoda dopisze :)
Be co ci dolega?
chwila chwila sie rozkrecam powoli wspolne foto tez bedzie hehe
nie pokaze bo jeszcze nie skonczona :/ M nie ma czasu na skonczenie roboty u siebie w domu, podobno w tym tygodniu ma cos zrobic..ehh

Posted

Ale tutaj lodówkowo.. to dobrze, bo u mnie gorąco, że wytrzymać się nie da.. do tego naszła mi na najgorsze dni zaduchu przypadłość comiesięczna :shake: my chyba też mamy tą indesit ;)
a co do czasu.. to pamiętam jak kończyłam podstawówkę, a tu już liceum kurna... strasznie poszło, ale to dobrze :) już się nie mogę doczekać stycznia/lutego bo chyba zaczne robić prawko :multi:

Posted

czas leci zdecydowanie za szybko... dopiero miałam stresa jak szłam do gimnazjum a tu już 2 klasa w technikum:roll: ten rok szkolny zleciał tak szybko jak by go nie było:roll: dopiero jechałam po małą czarną wystraszoną kuleczkę a teraz ta wcale nie czarna i bardzo rzadko przestraszona dziadowizna ma już 3 lata:crazyeye:
Kasia ja będę mogła gdzieś w czerwcu dopiero zacząć robić prawko:p
jeszcze 3 lata i będzie matura to też szybko zleci:roll: ale to dobrze im szybciej wyprowadzę się od rodziców i nie będę musiała spać z nimi w jednym pokoju tym lepiej dla mojego zdrowia psychicznego:evil_lol:

Posted

[quote name='Pegaza']
Be co ci dolega?
chwila chwila sie rozkrecam powoli wspolne foto tez bedzie hehe
nie pokaze bo jeszcze nie skonczona :/ M nie ma czasu na skonczenie roboty u siebie w domu, podobno w tym tygodniu ma cos zrobic..ehh[/QUOTE]
Na weselu byłam i pod klimą siedziałam :roll: Jestem załatwiona na amen.. wczoraj byłam u lekarza bo od soboty się leczę i nic, dostałam antybiotyk i jeszcze mi gorzej po nim :shake:
No czekam z niecierpliwością :Cool!: Na łazienkę też...

A co do lodówek jeszcze to ja mam swojego Samsunga ile? Z 5, 6 lat? Gdzieś w galerii były zdjęcia jak kuchnię urządzałam.. No cóż - do dziś jestem bardzo, mega zadowolona z zakupu! Uwielbiam moją lodówkę - nie przesadzam! No to był mój chyba najlepszy zakup życiowy :evil_lol: No dobra, poza moją Foczką lodówka jest na 2 miejscu :loveu: Ma idealnie dużo miejsca, idealne opcje/funkcje, oczywiście no frost i w życiu szronu w niej nie widziałam, nigdy nie rozmrażałam. Jak się przeprowadzaliśmy do bloku musiała jechać na leżąco i od tamtej pory wydaje mi się, że czasem dziwne dźwięki wydaje ale może po prostu w domku tego nie słyszałam bo stała piętro niżej. Ma też taką bajerancką funkcję "vacation" i na czas kiedy nie ma nas dłużej jak parę dni w domu wszystko z lodówki opróżniamy, włączamy ową opcję i chodzi tylko zamrażarka przez co zużywa się mniej prądu :multi: Wyświetlacz też ma na którym widzę ile gdzie jest stopni, jakie opcje są włączone, i jeszcze jak czasem zagubi się gdzieś prąd i powróci to lodóweczka sygnalizuje to muzyczką :loveu: Jesooo no wariatka ale mówię wam - ze zmywarki tak się nie cieszę jak z tej lodówki :evil_lol:

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']:zly7: (miałam tu nie przychodzić do puki nie będzie zdjęć, więc chociaż po strajkuje:grins:)

Sie zaloguj na FB lub Nk i foty wszystkie zobaczysz hehe apropo Twojej foty tez nie widzialam jeszcze:eviltong:

[quote name='Yorkomanka']czas leci zdecydowanie za szybko... dopiero miałam stresa jak szłam do gimnazjum a tu już 2 klasa w technikum:roll: ten rok szkolny zleciał tak szybko jak by go nie było:roll: dopiero jechałam po małą czarną wystraszoną kuleczkę a teraz ta wcale nie czarna i bardzo rzadko przestraszona dziadowizna ma już 3 lata:crazyeye:
Kasia ja będę mogła gdzieś w czerwcu dopiero zacząć robić prawko:p
jeszcze 3 lata i będzie matura to też szybko zleci:roll: ale to dobrze im szybciej wyprowadzę się od rodziców i nie będę musiała spać z nimi w jednym pokoju tym lepiej dla mojego zdrowia psychicznego:evil_lol:

Agata mam nadzieje ze mnie tak szybko nie zleci bo jakby nie bylo z roku na rok jestem starsza a to mi sie wcale nie podoba:roll:

[quote name='tigrunia']Na weselu byłam i pod klimą siedziałam :roll: Jestem załatwiona na amen.. wczoraj byłam u lekarza bo od soboty się leczę i nic, dostałam antybiotyk i jeszcze mi gorzej po nim :shake:
No czekam z niecierpliwością :Cool!: Na łazienkę też...

A co do lodówek jeszcze to ja mam swojego Samsunga ile? Z 5, 6 lat? Gdzieś w galerii były zdjęcia jak kuchnię urządzałam.. No cóż - do dziś jestem bardzo, mega zadowolona z zakupu! Uwielbiam moją lodówkę - nie przesadzam! No to był mój chyba najlepszy zakup życiowy :evil_lol: No dobra, poza moją Foczką lodówka jest na 2 miejscu :loveu: Ma idealnie dużo miejsca, idealne opcje/funkcje, oczywiście no frost i w życiu szronu w niej nie widziałam, nigdy nie rozmrażałam. Jak się przeprowadzaliśmy do bloku musiała jechać na leżąco i od tamtej pory wydaje mi się, że czasem dziwne dźwięki wydaje ale może po prostu w domku tego nie słyszałam bo stała piętro niżej. Ma też taką bajerancką funkcję "vacation" i na czas kiedy nie ma nas dłużej jak parę dni w domu wszystko z lodówki opróżniamy, włączamy ową opcję i chodzi tylko zamrażarka przez co zużywa się mniej prądu :multi: Wyświetlacz też ma na którym widzę ile gdzie jest stopni, jakie opcje są włączone, i jeszcze jak czasem zagubi się gdzieś prąd i powróci to lodóweczka sygnalizuje to muzyczką :loveu: Jesooo no wariatka ale mówię wam - ze zmywarki tak się nie cieszę jak z tej lodówki :evil_lol:

Aaa klima znam ten bol bo tez sie ostatnio zalatwilam;)
noo juz mi robia półkę na umywalke..ale gdzie tam koniec...
wiem jaką lodowkę masz bo tez ją ogladalam..ale nie chce juz inwestowac w drogi zakup bo to nie ma sensu i tak sie zepsuje pewnie po 5 latach..
ale bez tej lodowki to jest straszne, dzis znow kuraka ktorego mialam nagotowanego dla psow wyrzucilam do kosza..i pierwszy raz w sklepie kupowalam 5 plasterkow szynki heh na sniadanie bo na kolacje juz pomidory beda ...
no i upal a tu nic zimnego sie napic nie mozna wczoraj zrezygnowalam z zakupu w sklepie internetowym(czas oczekiwania sie wydluzyl) bo znalazlam u nas w sklepie Avans i lodowka bedzie dopiero w poniedzialek..zwariuje do tego czasu...moglaby byc w piatek ale nam nie pasuje odbior...

Posted

[quote name='Pegaza']
Aaa klima znam ten bol bo tez sie ostatnio zalatwilam;)
noo juz mi robia półkę na umywalke..ale gdzie tam koniec...
wiem jaką lodowkę masz bo tez ją ogladalam..ale nie chce juz inwestowac w drogi zakup bo to nie ma sensu i tak sie zepsuje pewnie po 5 latach..
ale bez tej lodowki to jest straszne, dzis znow kuraka ktorego mialam nagotowanego dla psow wyrzucilam do kosza..i pierwszy raz w sklepie kupowalam 5 plasterkow szynki heh na sniadanie bo na kolacje juz pomidory beda ...
no i upal a tu nic zimnego sie napic nie mozna wczoraj zrezygnowalam z zakupu w sklepie internetowym(czas oczekiwania sie wydluzyl) bo znalazlam u nas w sklepie Avans i lodowka bedzie dopiero w poniedzialek..zwariuje do tego czasu...moglaby byc w piatek ale nam nie pasuje odbior...[/QUOTE]

Ja remont w łazience miałam prawie 2 lata temu, umywalkę wreszcie zamówiłam gdzieś po roku razem z baterią a do tej pory jest niezamontowana :evil_lol: Musiałabym zamówić szafkę na wymiar i decyzja wydaje mi się na tyle trudna, że ciężko mi zrobić ten krok :evil_lol: Zęby myję nad wanną :lol:
A ta lodówka moja wcale nie była taka droga bo 1600 zł wtedy kosztowała więc teraz pewnie sporo mniej ale jak znam życie już są nowsze modele i cena też się trzyma :mad:

Posted

Be to ja Cie podziwiam bo nie wytrzymalam bym tak dlugo..tez się myje nad wanna ale juz niedlugo i bede sie myc w umywalce;)
a ja szafke bede miec robiona znaczy z kafelek..:)
Be nie chce cie zcyganic ale ona chyba byla po 1800 zeta..wiem bo byla drozsza od indesita i to ok 200-300 zeta
modele są nowsze fakt ale i od razu drozsze..
mi sie podobala strasznie ta hotpoint ariston ale miejsca nie mam na nia..no i cena tez byla fajna hehe

Posted

Przyszlam na odchodne z fotkami...
foty z komorki..tak spia czasem razem..po Pipi to widac jak sie rozwala na podusiach..;)

taki widok to tez zadkosc..

swinie dzialkowo

po kurcagalopkach trzeba konia wyczyscic..

a tu na Rebusie chwila dla fotoreportera..

Posted

ale prosiaki mają fajną letnią miejscówkę :)

a w ogóle to naszła mnie refleksja - dogo,niby forum o psach a o wszystkim się można doświadczeniami wymienić tak jak tu np o lodówkach, to taki specyficzny urok ;)