Vitka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Taka jest mała. A tak uwielbia się przytulać. Uwielbia kontakt z człowiekiem. Quote
hop! Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Poker napisał(a):Jutro będę pokazywać pieski starszej pani, która bardzo tęskni za przyjacielem. W jakim pani jest wieku i w jakiej kondycji? Czy ma rodzinę, która w przypadku jej choroby, czy nawet śmierci zajmie się psiakiem? Salma to młoda sunia - ma około 3 lat. Stąd moje pytania. Quote
Rybc!a Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='hop!']W jakim pani jest wieku i w jakiej kondycji? Czy ma rodzinę, która w przypadku jej choroby, czy nawet śmierci zajmie się psiakiem? Salma to młoda sunia - ma około 3 lat. Stąd moje pytania. Tak, te pytania są bardzo istotne. Jeśli mogę coś jeszcze pokazać.. Mamy idealniejszą kandydatkę .. FUGĘ.. Mniejsza, wychowana z babcią . Maleńka Fuga Wątek Fugi: MALEŃKA FUGA- utrata własnej Pani.. WIELKI STRACH! Pomóżmy jej ! Quote
Poker Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pani ma 70 lat, jest sprawna, mieszka z mężem, który w razie niedomagań pani, zaopiekuje się psem. Czy sunia jest wysterylizowana? Pani potrzebuje na decyzję 2-3 dni. Czy byłby jakiś pomysł na pomoc w transporcie? Quote
Rybc!a Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Nad transportem pomyślimy. A pokazałaś Fugę? Ona stokroć bardziej przeżywa pobyt w schronisku, no i jest bardziej pewna.. Nie wiem niestety, jak Salma utrzymuje porządek w mieszkaniu.. Fuga jest wszystkiego nauczona.. Quote
Poker Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pani za nic w świecie nie chce czarnego psa:roll:. Preferuje ASOLUTNIE RUDE i chociaż trochę kudłate. Czy Salma jest wysterylizowana? Pani pojedzie jutro do naszego schronu i jak nie znajdzie pieska, to weźmie Salmę.Ja jestem z tą kobietą w kontakcie od chyba 2 miesięcy. Bardzo chce psa.Przyjechała do mnie na drugi koniec miasta ,żeby obejrzeć psy w internecie.Byłam u niej w domu na wizycie przedadopcyjnej. Miała psiaka 14 lat, operowała go i ratowała do końca. Jest sprawna, ma pod nosem park.Mieszka ze zdrowym mężem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Poker Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Rybc!a napisał(a):Niestety Salma nie jest sterylizowana. a jaka jest szansa , by to zrobić przed adopcją? Quote
Rybc!a Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Poker napisał(a):Pani za nic w świecie nie chce czarnego psa:roll:. Preferuje ASOLUTNIE RUDE i chociaż trochę kudłate. Czy Salma jest wysterylizowana? Pani pojedzie jutro do naszego schronu i jak nie znajdzie pieska, to weźmie Salmę.Ja jestem z tą kobietą w kontakcie od chyba 2 miesięcy. Bardzo chce psa.Przyjechała do mnie na drugi koniec miasta ,żeby obejrzeć psy w internecie.Byłam u niej w domu na wizycie przedadopcyjnej. Miała psiaka 14 lat, operowała go i ratowała do końca. Jest sprawna, ma pod nosem park.Mieszka ze zdrowym mężem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nikła, w tej chwili mamy podpisaną umowę na 5 zabiegów w miesiącu, sterylizowane są suczki zaciążone. Można ją wysterylizować po adopcji, w okolicach maja, ale tylko w Elblągu.. Quote
Rybc!a Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Istnieje również opcja sterylizacji w schronisku- ale za zwrotem kosztów. Quote
Rybc!a Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Chyba, że byłyby pieniążki na sterylizację. Wtedy można było by to jakoś załatwić. Quote
hop! Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Skoro Poker się nie odzywa, to pewnie nic z tego. Może warto pomyśleć o zebraniu kasy na ten cel... Rybc!a napisał(a):Istnieje również opcja sterylizacji w schronisku- ale za zwrotem kosztów. Jaki jest koszt sterylki? Quote
gonia66 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 SAlmuniu.....jak tam u Ciebie??masz jak widzę regularne spacerki- a to już polowa szczęścia.....jeszcze tylko drugiej polowy szczęscia dla Ciebie szukamy...a masz predyspozycje...oj..masz....:roll::roll::roll: Quote
gonia66 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 MAtko..ta ostatnia fotka pokroiła w talarki moje serce....:-(:-(:-(Może potrzeba jej zrobi c banerek jakiś????MOże szukać dla niej hoteliku i oglaszac zbiórke kaski???No bo jak ja widzę zza tych krat...to nie mogę.....:placz::placz::placz::placz: Quote
hop! Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 http://img90.imageshack.us/img90/2615/dsc01340640x480.jpg Niesamowite zdjęcie... Wyraża wszystko. Quote
Vitka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Salma tak właśnie prosi o nowy dom, którego potrzebuje! Ta delikatna sunia marnuje swoją miłość!!! :placz: Quote
Rybc!a Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 gonia66 napisał(a):MAtko..ta ostatnia fotka pokroiła w talarki moje serce....:-(:-(:-(Może potrzeba jej zrobi c banerek jakiś????MOże szukać dla niej hoteliku i oglaszac zbiórke kaski???No bo jak ja widzę zza tych krat...to nie mogę.....:placz::placz::placz::placz: Nie, nie. Hotelik nie wchodzi w rachubę. Do hotelu będziemy oddawać psy w potrzebie ogromnej, takiej, jaką miała np. Nela. Salma radzi sobie o wiele lepiej i choć cierpi w schronisku, wiem, że jest o wiele więcej innych psiaków, które takiej pomocy potrzebują bardziej i dla których pieniążki, które byłby przeznaczone na hotel dla rudej, przydadzą się o wiele bardziej. Quote
hop! Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Bannerek? Proszę bardzo. ;) Czy znajdzie się ktoś, kto go wstawi do podpisu? :cool3: W najbliższych dniach odnowię ogłoszenia i zrobię wyróżnione allegro. Może znajdą się sponsorzy? :eviltong: I proszę o więcej informacji o suczce. ;) Quote
Recommended Posts