Rybc!a Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Niespełnione marzenia… (czyli świat według Salmy) Ci, których znam, mówią, że marzenia się spełniają, więc… marzę… każdego dnia i każdej nocy, kiedy zwijam się w kłębek w kącie swej budy i kiedy podbiegam do krat, machając ogonem… Marzę cały czas, uparcie wierząc, że może dziś, może jutro pojawisz się w moim życiu i pokażesz mi ten inny świat, świat, który wciąż jest dla mnie tajemnicą. Tak długo jestem w schronisku… tak, za wielką bramą, za którą zaczyna się świat tych zapomnianych, tych, które zostały skazane na wieczną tęsknotę. Mam około 3 lat i przez te wszystkie dni, miesiące mój świat się nie zmienił. Wciąż jest mały, wyznaczony przez kraty i mur boksu, wciąż pusty, bo nie ma w nim człowieka, którego mogłabym nazywać swoim. Nie znam długich spacerów po lesie, nurkowania w wysokiej trawie, miękkiego legowiska, kolorowych piłek i ciepłej dłoni, która byłaby stworzona tylko dla mnie, tylko po to, by zanurzać się w mojej miękkiej sierści. Nie znam…, ale wiem, że to wszystko istnieje, że mogę mieć swoje drugie psie dzieciństwo, że… mogę być szczęśliwa. Jestem kochana,sympatyczna. Wiem tylko, że w moim życiu może się wszystko zmienić za sprawą człowieka..., dlatego z bijącym sercem obserwuję wszystkich, którzy przechodzą obok krat i myślę po cichu: „Może to dzisiaj? Może ktoś zechce mnie pokochać? Może dziś ta wielka brama otworzy się dla mnie?” Podchodzę do krat, przytulam się do ludzkiej dłoni… Nie, to nie był mój dzień. Jeszcze nie… Jeśli możesz mnie pokochać, nie czekaj… Jestem tutaj już tak długo. Tak wiele rzeczy mnie ominęło, tak wielu rzeczy jeszcze nie znam… Przyjdź, mój człowieku, i podaruj mi nowe życie. Wciąż tutaj czekam… Czekam na ten dzień, kiedy przyjdziesz, Twoje ręce zanurzą się w mojej sierści i powiesz cicho: „Szukałem Cię i znalazłem”. Salma jest małą sunią, można bez problemu wziąć ją na ręce. Dość ładnie chodzi na smyczy, lubi kontakt z człowiekiem i innymi psami, również sukami. Podprowadzona do kociarni zareagowała zwykłą obojętnością, więc i z kotami by się dogadała. Jest bardzo przyjazną istotką . Kontakt: Rybc!a GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Quote
Pralinka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 W sobotę wzięłam Salmę na spacer, to bardzo energiczny piesek. W boksie podczas zakładania obroży troszkę spanikowała, ale po wyjściu wszystko było ok. ;) Bardzo sympatyczna sunia, w sam raz do tulenia :loveu: Quote
Valeur248 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Salmaaa... A cię nikt nie odwiedza... Quote
deathgs Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 fajna psiucha, ma takie inteligentne spojrznie Quote
Avaloth Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [url=http://www.adopcje.org/adopcja24376.html]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz Quote
Valeur248 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 A Salmy nikt nie odwiedza:-( Nosek w obiektyw wpycha. Quote
Rybc!a Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Salma ma ogłoszenie na portelu, kupsprzedaj i alegratce :) Quote
hop! Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Allegro zbiorowe - Śliczne rudzielce z elbląskiego schroniska... (600893913) - Aukcje internetowe Allegro Quote
hop! Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Kilka ogłoszeń Salmy... �adna, m�oda i niewielka Salma czeka na dom... Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia �adna, m�oda, niewielka Salma czeka na dom... - Og�oszenia adopcyjne zwierz�t - Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t Salma - Zwierzaki - cafeanimal.pl Animalia.pl :: Ogłoszenia :: mieszaniec suczka rudy Elbląg Młoda, ładna, niewielka Salma czeka na dom... - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Trójmiasto Salma to �adna, oko�o trzyletnia i niewi / bli�ej nieokre�lona ;) / Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / Salma Młoda, ładna, niewielka Salma czeka na dom... : hop! : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl M�oda, �adna, niewielka Salma czeka na dom..., Gda�sk - Gdynia - Sopot, Spo�eczno��, zwierzaki, Ogłoszenie Młoda, ładna, niewielka Salma czeka na dom... Trójmieście Trójmiasto - Adsy.pl adopcje.org Quote
Valeur248 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Nooo, z tyloma ogłoszeniami ktoś musi się zgłosić! :loveu: Quote
gonia66 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Znalazłam wątek..a tu tak cichutko i pusto...:-(:-(A SAlmunia...czy ma jakieś szanse w takiej ciszy??Czy ktoś sie odezwał na ogloszenia???MAm wlasnie u siebie sunie ze schroniska ktoramiala byc na tymczasie...zostaje z nami...dlaismy jej imię Salma...i bardzo sie wzruszyłam wchodząc tu...i wiedząc, że jedna Salma grzeje dooopeczkę co chwila w innym miejscu, a druga....wpycha z tesknoty nosek w kraty schroniskowego boksu..ale mało kto to widzi...:-(:-( Quote
gonia66 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 No i co robimy???MUsi się chyba cos ruszyć na wątku, bo w takim tempie to...ciężko będzie raczej...tylko co????ogłoszenia są..i to sporo...tylko..??.:-(No ale pociesza mnie troszkę myśl, że te ogłoszenia dopiero od kilku chyba dni są zamieszczone....może trzeba czasu...oby...Tymczasem Salmunia- uciekaj na słoneczko wygrzewać dooopeczkę po tych mrozach okrutnych...zawsze to troszkę weselej...:roll: Quote
Poker Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 jaka ona jest duża? ile może ważyć.Jutro będę pokazywać pieski starszej pani, która bardzo tęskni za przyjacielem. Quote
Vitka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Salma jest mała. Sięga może do połowy łydki. Ma ładne rude futerko i bardzo lubi się przytulać. Jest w tym bardzo delikatna i subtelna. Nie wpycha na siłę łebka w dłonie, ale delikatnie smyra noskiem i "naprowadza" rękę na trop :lol: Myślę, że dla starszej pani idealna. - nie ciągnie na spacerach, nie jest jakoś specjalnie ruchliwa. Po prostu taka do przytulania i kochania. :loveu: Quote
Poker Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jutro na bank :roll: pokażę ją pani. Tylko co z transportem w razie czego? to jednak kawał drogi do Wrocławia :cool3: Quote
Recommended Posts