Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='halbina']dziękujemy za słowa uznania dla Inki (jest naprawdę przekochana, jest spełnieniem moich dziecięcych marzeń), ale to Platon raczej zajmie się maleństwem, otoczy opieką, wyliże etc...

Alutka przespała sporo czasu, potem troszkę podreptała, napiła się wody, niestety zwymiotowała takim białawym śluzem.... teraz znów leży przykryta kocykiem z misiem u boku... jest słabiutka i nieśmiała... smutasek taki biedniutki... owieczka...[/quote]
Halbinko malutka u Ciebie wydobrzeje, bo ty dobre serduszko masz ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziękujemy za słowa uznania dla Inki (jest naprawdę przekochana, jest spełnieniem moich dziecięcych marzeń), ale to Platon raczej zajmie się maleństwem, otoczy opieką, wyliże etc...

Alutka przespała sporo czasu, potem troszkę podreptała, napiła się wody, niestety zwymiotowała takim białawym śluzem.... teraz znów leży przykryta kocykiem z misiem u boku... jest słabiutka i nieśmiała... smutasek taki biedniutki... owieczka...

Posted

[quote name='_bubu_']ja myśle że Alutka jest jednak biedniejsza niż Dorothy więc może skupmy sie na niej co? To w końcu jej wątek.
[/quote]

Nie czuje sie biedna, i nie oczekuje , ze ktos sie bedzie na mnie skupial.
Sądziłam jednak że zrobiłam trochę dobrego... tego jednak nie dostrzegacie.
niestety widze ze szacunek do czlowieka przychodzi wam trudniej niz szacunek do psa... cokolwiek by ten czlowiek dla tego psa nie zrobil. Bardzo przykre.

dzisiaj bede rozmawiac z wetem w sprawie testow, jesli uwazacie ze byly zbedne i nic nie wnosza do sprawy to ja odbiore wyniki i zaplace za nie.:p

Posted

Alutka jest prześliczna, tylko całować :eviltong: Widać, że pysio już nieco zmęczony choróbskiem, ale prezentuje się wspaniale, dostojnie. I widzę w jej oczkach takie samozaparcie. Mądra mordeczka nam rosnie :loveu:. Marzę o kolejnych zdjęciach :diabloti:.

A najważniejsze to Alunia - walcz dziewczyno z choróbskiem, myślimy o Tobie :loveu:. Chwała Wam wszytskim dziewczyny za poświęcenie.

A Inka to po prostu dama arystokratyczna. Jest wspaniała, kolejny raz to powtazram i proszę o więcej zdjątek dziewczyny przynajmniej raz na jakiś czas. I tego rudego obywatela - przystojniaka Platona też, o którym słyszę, że jest bardzo opiekunczy :evil_lol:

Posted

[quote name='Dorothy']Nie czuje sie biedna, i nie oczekuje , ze ktos sie bedzie na mnie skupial.
Sądziłam jednak że zrobiłam trochę dobrego... tego jednak nie dostrzegacie.
niestety widze ze szacunek do czlowieka przychodzi wam trudniej niz szacunek do psa... cokolwiek by ten czlowiek dla tego psa nie zrobil. Bardzo przykre.

dzisiaj bede rozmawiac z wetem w sprawie testow, jesli uwazacie ze byly zbedne i nic nie wnosza do sprawy to ja odbiore wyniki i zaplace za nie.:p[/quote]

Mysle że wszyscy dostrzegają , ja rowniez - dziekuję. I nie lubie licytowania kto zrobił więcej dla konkretnego psa a kto mniej. Wszyscy robią tyle ile mogą. I wszyscy mają dobre intencje i sie staraja. Nie widzę tu tez aby ktos okazał brak szacunku . nie przesadzajmy. sytuacja była jaka była. uważam że teraz nalezy sie juz jednak skupic na Alutce - wiec bardzo Cię proszę nie rozwlekaj już tej sprawy na wątku bo do niczego to nie prowadzi. Bedę bardzo wdzięczna.

Posted

Halbinko, jak rdzisz sobie z kasą, dużo nie mogę, ale jesli trzeba to choć 20 złotych prześlę , jak podasz mi na priwa konto. Trzymam kciuki z Alutkę.

Posted

[quote name='betel']Halbinko, jak rdzisz sobie z kasą, dużo nie mogę, ale jesli trzeba to choć 20 złotych prześlę , jak podasz mi na priwa konto. Trzymam kciuki z Alutkę.[/quote]
Dziękuję za to pytanie.

Budrysku, ja powtarzam swoje: czy Alutka przechodzi pod naszą fundację czy też jej leczenie trzeba rozliczyć z Wami? Musimy to wiedzieć, bo Formica będzie musiała rozliczyć jakoś jej leczenie.
Jeśli przechodzi pod naszą opiekę, to fundacja pokryje koszty leczenia.
Nasza fundacja stale pomaga zwierzakom w potrzebie i oczywiście każdy rodzaj wsparcia jest potrzebny...

Jeżeli chcą Państwo wesprzeć działalność naszej Fundacji poprzez wpłatę pieniężną. Proszę jej dokonać na niżej podane konto Fundacji:

[COLOR=darkgreen][B]Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"[/B][/COLOR]
Zabrze, 41-800
ul. E. Czogały 9

[COLOR=darkgreen][B]IV od. PKO BP SA w Zabrzu[/B][/COLOR]
[COLOR=darkgreen][B]27 1020 2401 0000 0202 0240 5868[/B][/COLOR]

W tytule przelewu prosimy wpisać słowo "Darowizna".
Jeżeli wpłata ma zostać przeznaczona na pomoc, któremuś konkretnemu z naszych podopiecznych, prosimy także zaznaczyć to w tytule przelewu, wpisując adnotacje, np.: Dla Iskry.

Każdą darowiznę przekazaną na rzecz Fundacji można odliczyć od dochodu (max. do 6% dochodu) rozliczając się z podatku dochodowego.

Posted

Halbina z kasą jest ciężko
ale postaramy się zapłacić za leczenie Alutki

mam nadzieję że dogo pomoże Alutce?
może ma Ktoś jakieś fanty,które może przeznaczyć na bazarek?
koszta leczenia są ogromne

macie dzisiaj lepsze wieści o Małej?

Posted

Alutka spała cichutko, w nocy wstawała kilkakrotnie, były trzy razy okropne wytryski krwawej wody - to jej kupy, wymiotowała też kilka razy... pije wodę i leżakuje... trochę chodzi, ale widać, że jest słaba.
Za chwilę idziemy na kolejne kroplówki.

Dorothy, będę wdzięczna, jeśli podasz wyniki badań. Będę miała pewność, co z moim dt na przyszłość... bo chyba czeka nas kwarantanna...

Posted

[quote name='halbina']Alutka spała cichutko, w nocy wstawała kilkakrotnie, były trzy razy okropne wytryski krwawej wody - to jej kupy, wymiotowała też kilka razy... pije wodę i leżakuje... trochę chodzi, ale widać, że jest słaba.
Za chwilę idziemy na kolejne kroplówki.

Dorothy, będę wdzięczna, jeśli podasz wyniki badań. Będę miała pewność, co z moim dt na przyszłość... bo chyba czeka nas kwarantanna...[/quote]

Znam to z autopsji.
Kwarantanna i porządne wymycie/wyszorowanie/wywietrzenie mieszkania.

Ja miałam w domu parwo/korona i Salmonellozę, rozumiem więc co przeżywasz.

Posted

Podobne noce jak u Ciebie byly u mnie :shake:

coz, jesli bedzie konieczna kwarantanna, to bedzie ona takze u mnie w domu, mimo dezynfekcji wirusy pewnie sa wszedzie..

Miedzy innymi dlatego tez uznalam ze nalezy zrobic testy, choc wedlug dziewczyn formalnie opiekujacych sie mala one wcale nie byly konieczne. (???) Jednak kazalam je zrobic. Oczywiscie wyniki zamieszcze tu, halbina, jak tylko beda.

Ciezko patrzec jak takie malenstwo cierpi...:-(

Posted

Nie według mnie testy nie były konieczne ale według weterynarza . Ponieważ są one kosztowne a wynik nie wpływa na sposó leczenia. I tym mnie przekonał bo niestety pieniędzy na leczenie psów ciagle nam brakuje i musimy sie ograniczać. Do tego ceny w lecznicy poszły w góre.
Rozważałam ich zrobienie właśnie ze względu na Twój tymczas Dorothy. Dlatego kiedy Alutce zaczeło się pogarszać, pytałam czy jeśli bedzie to jakieś parwo to czy może u Ciebie nadal być bo testy z kału nie sa w 100% wiarygodne i pewności nie mamy co to. Odpowiedziałaś ze to nie ma znaczenia bo i tak mała juz u Ciebie była i masz zakazony dom i bez względu na to moze u Ciebie nadal być. jakbyś powiedziała że potrzebujesz pewności co to jest to bym zleciła testy.
To tyle w ramach wyjaśnienia :p

Posted

Małej niestety siadają żyły... dostała na razie kroplówkę podskórnie i będą jeszcze próby założenia wenflonu do żyłki w tylnej łapce... jej kupki są straszne... krwawe... wiem, że jest kilka chorób z podobnymi objawami, wiem też, że został zrobiony test na parwo, ale dla mnie to właśnie to... :roll:

Posted

Wszytsko przeczytałam.:-(
Przkre,że taki mały brzdąc tyle musi cierpieć :-(
Mam nadzieję, że mała z tego wyjdzie i będzie coraz lepiej.
Jest urocza :loveu:

Posted

[quote name='Soema']Jak tak patrzę na wszystkie swoje, to... całym sercem jesteśmy z Wami :) i trzymam kciuki za dzielną Dziewczynkę i za Ciebie :oops:[/quote]

Nic więcej nie mogę...tylko się przyłączyć!
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: