_bubu_ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Rodzinka psiaków w typie pekińczyków została dzisiaj znaleziona w Bielsku-Białej. Wszystkie czekają na nowe domki. Jasna suczka to mama - ma rok, max 2 lata. czarnulki to jej dzieci - suczka i piesek , maja ok 5 miesięcy. szukają domków stałych lub tymczasowych. Czekają w bielskiej lecznicy. kontakt 515242723 [email protected] Mamusia: Quote
iwonamaj Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Świat oszalał!!! Nie wierzę oczom! To już całe rodzinki takich cudeniek są bezdomne???:-( Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Jakie Cudeńka :loveu: nie mogę uwierzyć,że się Ich pozbyli? Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Rany jakie One są słodkie... Niesamowite... Quote
iwonamaj Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Może one zginęły, uciekły, zgubiły się..Niemożliwe, żeby ktoś się ich pozbył... Quote
peate Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 słodziaczki z nich :loveu::loveu::loveu: a może popytać hodowców, może będą znali właścicieli? Quote
Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 One napewno nie są zgubione ? Może mają czipa ? Ja bym mogła jedną/dwie sztuki na tymczas wziąć raczej :roll: Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Dziwna sprawa... Bubu a One gdzieś "koczowały" od jakiegoś czasu ?? Były już wcześniej w tamtej okolicy widziane?? Ogólnie w jakim stanie były? Bo na zdjęciach widać,że nie są jakoś specjalnie zaniedbane... I oczka w fajnym stanie... Może warto zrobić jakieś plakaciki,że zostały znalezione pekińczyki... Możliwe,że ktoś je wypuścił na polko - znalazły jakieś przejście i całą rodzinką poszły w trasę... Tylko nie dawać na plakacikach zdjęć... Bo dla pseudohodowców będą idealnym łupem... Mogę zrobić ogłoszenia,że znaleziono pekinkową rodzinkę. Może faktycznie ktoś ich szuka i tęskni... Quote
Aga - Czakra Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 skąd taka pekinkowa rodzinka na ulicy? Jeżlei to są jej szczeniaki to zanczy, że matka nie była pokryta byle jakim psem - tylko również jakimś w typie pekińczyka - to było świadome krycie. Pseudokrycie. A maluchy pewnie się nie sprzedały, albo zostały zachowane na kolejne krycia. z drugiej strony one są raczej za duże na 5 miesięcy i ten kolor... Z płowego psa z jasnym podpalaniem raczej ciężko spodziewać się czarnego potomstwa bez jaśniejszych znaczeń... może one wszystkie z jakiejś pseudo są? Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Ale ta rodzinka rezolutna, tak calą trójka dac nogę...:cool3: Raz wychodząc z moimi na polko zapomniałam,że brama jest otwarta... To oczywiście okazja była zaraz wykorzystana i cała moja piątka pekinoli dała nogę... :mad: A najśmieszniejsze jest to,że oglądały się za siebie czy wszystkie są razem :mad: Jak któryś został w tyle to reszta czekała :mad::evil_lol: A ja jak idiotka w papciach za Nimi :mad: Złapałam jednego - reszta podreptała za nami... :evil_lol: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Klaudus inaczej byc chyba nie mogło. Przecież one wygladają jakby ledwo co z domu wyszly. Niemozliwe, aby je ktos porzucił. Z pewnoscia właściciel szuka. Wrzućcie ogłoszenie na bielskich portalach. Sęk w tym, ze w lecznicy nie mogą zostać. Ale ta rodzinka rezolutna, tak calą trójka dac nogę...:cool3: Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Aga - Czakra napisał(a):ten kolor... Z płowego psa z jasnym podpalaniem raczej ciężko spodziewać się czarnego potomstwa bez jaśniejszych znaczeń... Jest to możliwe,żeby nawet z dwóch płowych rodziców wyszło czarne potomstwo. Aczkolwiek te 5 miesięcy jest zastanawiające... Może jutro podjadę je look-nąć... Quote
Aga - Czakra Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 no to się wygłupiłam... ale chyba nie jest to zbyt często spotykane umaszczenie, prawda? zwłaszcza w psudo... Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Wcale się nie wygłupiłaś... Mnie też dziwi to,że zostały ocenione na 5 miesięcy... A co do umaszczenia to fakt - bardzo niespotykane... Może ktoś faktycznie miał je i kochał... Może bez przeznaczenia na pseudo [sama nie wierzę w to co napisałam :evil_lol: ale "może"...] Quote
peate Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Klaudus__ napisał(a):Jest to możliwe,żeby nawet z dwóch płowych rodziców wyszło czarne potomstwo. Aczkolwiek te 5 miesięcy jest zastanawiające... Może jutro podjadę je look-nąć... no tak Klaudus zna się na pekińczykach :cool3: Quote
Aga - Czakra Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 to chyba zależy od przepisów obowiązujących w gminie. Jeżeli nie są schroniskowe tylko tymczasowe, to chyba można oddać je w każdej chwili - to tak jakby osoba prywatna je przygarnęła. W słupskim schronisku była głośna sprawa - oddali psa po kilku dniach pobytu tłumacząc się tym, że oni nie mają przepisu dwutygodniowej kwarantanny. Potem zgłosił się właścicieli i wytoczył sprawę - nawet w tv to było. Nie wiem jak się skończyło. Quote
Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 W ogóle chyba trochę się za bardzo spieszycie z rozdaniem tych pekinów. 2 tygodnie powinny mieć kwarantannę prawda ? Quote
_bubu_ Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Psiaki oczywiscie mogą być starsze. mają stałe zęby ale sa na pewno młodziutkie. Nie powiedzą nam ile mają. 5 miesięcy na pewno. sa wielkosci dorosłych pekinczykow. Matka jest karmiąca. byc moze byly jeszcze male szczeniaczki. samiec równie dobrze może być ojcem. Wersji mozna sobie wymyslic wiele a i tak nikt nie bedzie mial pewnosci ktora jest prawdziwa. Psiaki zostaly znalezione zadbane. Tylko jasna suka jest nieco skołtuniona. Mieszkam w dzielnicy gdzie je znaleziono i nigdy wczesniej ich tu nie widziałam. Pytalam , dalam plakaty. cisza. Ja stawiam na pseudohodowle. Moze zadbaną ale jednak pseudo. wiadomo. Moze zwiały a moze je wyrzucono. tez mozna zgadywac. Quote
Klaudus__ Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Owszem... Jeżeli bierzemy pod uwagę pseudo to na "chłopski rozum" kto wyrzuca chodzącą maszynkę do robienia pieniędzy...?? Ale gdybanie nic nie da... Bo jak już napisała Bubu wersji może być tyle co ludzi na forum... Quote
Recommended Posts