Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok. dwóch tygodni temu ktoś porzucił dwa psy. Są one dokarmiane przez okolicznych mieszkańców. Jest im bardzo zimno i są narażone na potrącenie przez auto. Przebywają w Wierzbicy, k. W-wy.

Młody pies, ok. 6 msc.

Młody pies, ok. roku.

Bardzo pilnie poszukiwany DT dla nich !!!

Biały psiak już w nowym domu.

Zdjęcia Kazaana znajduję się na strochach: 1, 18, 20, 30, 31...

Tekst do ogłoszeń:

- Proszę Pani..
Patrzę na rozkosznego psiaka, merdającego ogonem.
- Słucham Cię, Kazaanku.
- Opowiesz mi bajeczkę?
- Czemu nie - uśmiecham się pod nosem - dobra, opowiem.
- A mogę mówić do Ciebie mamusiu? Swojej prawdziwej już prawie nie pamiętam..
Czochram dłonią po puszystej główce.
- Mów.
- Tylko nie myśl, że jestem dziecinny - Kazaan wypina dumnie pierś - Mam już 8 miesięcy! Opowiadaj!
- Dawno temu, ale wbrew pozorom nie tak dawno jak mogłoby się wydawać, przyszedł na świat uroczy psiak. Był dużą, puchatą kulką, ciekawską świata i ludzi. Rósł jak na drożdżach, z dumą prezentując swoje wilczaste umaszczenie. Niestety, nikt nie wie, a on sam nie chciał tego zdradzić, dlaczego znalazł się na ulicy. Wieś, dotąd tak pociągająca i fascynująca, okazała się szara, niebezpieczna i złowroga. Szczeniak biegał sam, przepędzany przez ludzi, narażony na ból, zimno, strach. Ludzie, Ci, którym ufał, stanowili dla niego największe zagrożenie..
- Ale ktoś mu pomógł? - przerywa niecierpliwie popiskując Kazaan.
- Tak, dzięki kilku osobom, które pokochały go od pierwszego wejrzenia, psiak znalazł schronienie. Otrzymał też imię - Kazaan, na cześć dzielnego pół-wilka, pół-psa, który swą odwagą i wiernością ocalił życie ukochanego pana.
- On nazywa się tak samo jak ja - zaskamlał ciuchutko - Czy też lubi pieszczoty i dotyk ludzkiej dłoni?
- Tak.
- A chodzi ładnie na smyczy i nie załatwia się w domu?
- Oczywiście.
- Jest grzeczny i nie niszczy?
- Jasne, do tego lubi inne psy i kotki.
Bystre oczy wilczka spojrzały na mnie uważnie.
- Bo.. to jestem ja, prawda mamusiu? O mnie opowiadałaś.
- O Tobie, Kazaanku.
- Mamusiu, przytul mnie i podrap za uszkiem, wiesz, że bardzo to lubię - mruczy ciuchutko ziewając i kładąc mi głowę na kolanach. Po chwili zamyka oczka i zaczyna śnić o tym jak on sam, niczym legendarny dzielny Kazaan, ratuje życie swojemu panu.

Kazaan w tej chwili przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Czeka na swoje miejsce na ziemi, na odpowiedzialnego i kochającego właściciela. Jest sporym szczeniakiem, a w przyszłości będzie dużym psem.
Został wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony.

Jeśli czujesz, że Kazaan jest psem dla Ciebie i Twojej rodziny - skontaktuj się z nami, udowadniając mu, że człowiek wciąż wart jest zaufania i wiary w jego dobro.

Tel: 509759692.
gg: 7522904.
@: [email protected]

[SIZE=2]Warunkiem adopcji Kazaana jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Ogłoszenia, jakie ma:
allegro.pl
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
warszawa.gumtree.pl
katowice.gumtree.pl
krakow.gumtree.pl
wroclaw.gumtree.pl
trojmiasto.gumtree.pl
poznan.pl
lodz.gumtree.pl

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UWAGA !!!
DOSTAŁAM MAILA:

"Biały piesek został wywieziony przez okolicznych sąsiadów ...nie wiem gdzie... może został gdzieś przywiązany w lesie....Straszny ból był taki sympatyczny. Został tylko ten brązowy. Boję się, że z nim zrobia to samo."

POMOCY !!! BŁAGAM O JAKIŚ DT !!!

Posted

[quote name='Cekinka13*']

UWAGA !!!
DOSTAŁAM MAILA:

"Biały piesek został wywieziony przez okolicznych sąsiadów ...nie wiem gdzie... może został gdzieś przywiązany w lesie....Straszny ból był taki sympatyczny. Został tylko ten brązowy. Boję się, że z nim zrobia to samo."

POMOCY !!! BŁAGAM O JAKIŚ DT !!!

Porąbało tych ludzi!!!!????:placz::placz::placz::placz: czy co????

Posted

nO KURCZE!!bANEREK TRZEBA ZROBIC I ROZSYLAC NATYCHMIAST WĄTEK!!pRZECIEZ GDYBY OD RAZU 24 BYL ROZESLANY PSIKI JUZ NA PEWNO BYLYBY ZABRANE STAMTAD!!nIE MA MOZLIWOSCO DOWIEDZIEC SIE CO Z TYM BIALYM????

Posted

Napisałam do kilku fundacji w W-wie. Mam nadzieję, że będą mogły przejąć psa. Może dowiedzą się również, co z tym białym??? :-(:-(:-( Jeżeli żadna z fundacji nie będzie mogła przejąć psiaka... dzwonię do schronu!!! :-(:-(:-( Choć może ktoś zlituje się i weźmie go na DT???

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...