Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurteczka bo sie połapac nie moge , skad dokad brakuje transportu
napiszcie mi plizz jak krowie na miedzy , jak mam pytac to musze wiedziec w miare dokładnie :roll:

Posted

Odcinek Brzozowiec - Błonie- zaoferowała się Ziutka, potem trzeba by małą dotargać pod Sulejówek( na skrzyżowanie tras ) tam zabrałby ją nowy opiekun, facet nie jeździł po Warszawie :evil_lol:

Posted

[quote name='GoniaP']Patisa, dzwonił Pan z Podebłocia, brzmi nieźle. Możesz próbować namówić kogoś na wizytę przedadopcyjną. Do dzieła![/quote]

Na jakim ogłoszeniu pani znalazła pieska? Czy ma dostęp do internetu?
Zanim wyślesz kogoś na wizytę przed adopcyjna dobrze, jest wymienić z panią korespondencję i zebrać trochę informacji na temat rodziny, warunków, doświadczeń, motywów......
Poco gonić kogoś jak może już po takiej wymianie zdań dojdziesz do wniosku, że to pomyłka. Dopiero jak wypowiedzi Cię zadowolą, dojdziesz do wniosku, że adopcja jest przemyślana, zaakceptowana przez całą rodzinę, dom jest w stanie zapewnić pieskowi opiekę w każdej sytuacji, nie ma przeciwwskazań w postaci alergii, nadpobudliwości dzieci, wynajmowanego mieszkania itp dopiero teraz wizyta przed adopcyjna celem sprawdzenia wiarogodności, uzupełnienia informacji (sprawdzenie książeczki zdrowia poprzedniego pieska....) i ustalenie zasad adopcji.

Posted

Ale zes Wandziu wyskoczyla jak Filp z konopii:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Wszystko juz bylo sprawdzone bylo nas sztuk 4 z dogo:eviltong::lol: Oj, ma sie leniuszka i nie czyta sie watku:lol:, tylko wybiorczo

Posted

[quote name='Erazm']Odcinek Brzozowiec - Błonie- zaoferowała się Ziutka, potem trzeba by małą dotargać pod Sulejówek( na skrzyżowanie tras ) tam zabrałby ją nowy opiekun, facet nie jeździł po Warszawie :evil_lol:[/quote]

Nie rozumiem i już się pogubiłam. Czyli co dom już jest sprawdzony na wszystkie pytania są zadowalające odpowiedzi i tylko o transport chodzi?
Czy tez załatwiacie od końca - transport- nie wiedząc nic na temat domu, albo prawie nic.

Posted

[quote name='wanda szostek'](...) Czyli co dom już jest sprawdzony na wszystkie pytania są zadowalające odpowiedzi i tylko o transport chodzi? (...).[/quote]
Tak, dokładnie o to.

Posted

Hej.
Nie wiem co tam udało się Wam ustalić, widzę, że jest problem z odebraniem suczki z Brzozowca.
Prawdopodobnie w sobotę będę mogła podwieźć ją do Sochaczewa!
Mam umówioną wizytę do ortodonty, wiec mogę zabrać suczkę ze sobą.
Teraz tylko pytanie czy jest ktoś, kto mógłby tego dnia odebrać ją w Sochaczewie i wykonać trasę do tego Sulejówka?

Posted

Czy jest ktoś, kto jest w stanie przewieść Melodię z Sochaczewa do Podebłocia? Jutro jadę do Sochaczewa, myślę, że uda mi się "przemycić" suczkę w samochodzie. Tylko teraz... potrzebuję kogoś, kto mógłby przewieść suczkę do Podebłocia...:placz::help1:

Posted

orpha, a znasz kogoś kto mógłby zabrać suczkę z Dęblina?
Wiecie, ja jestem w stanie dowieść ją w okolice Sochaczewa lub ciut dalej, tak sądzę.
Tylko do Podebłocia to strasznie daleko...dla moich rodziców:sadCyber:

Jeżeli macie jakieś propozycje to mówicie śmiało, proszę.

Posted

Kurcze z Sochaczewa do tego Podebłocia jest daleko.Gdyby to było tak około +/-50km w jedną stronę,to jeszcze ktoś by sie znalazł.Ale w jedną stronę 140km,to za daleko.Jakoś nie znalazłam chętnego:shake:
Mój TZ jedzie do pracy w stronę Płocka,ale to nie po drodze..

Posted

Ale mi chodzi o to, że Dęblin dla mnie jest nieosiągalny...:placz:

A co ustalałyście w związku z tym Sulejówkiem? ten Pan może odebrać Melodię stamtąd? Bo to sporo bliżej.
Może wtedy ktoś mógłby podwieźć tam Małą:-(

"Mała" to już wcale nie takie maleństwo...suńki rosną jak na drożdżach, jedzą jak hipopotamy ( zaraz mnie zjedzą), robią piękna demolkę domu i radośnie kupkają po kątach ( dobrze, zę przynajmniej kupy takie poreczne do zbierania...).

Martwię się, że ten Pan się w końcu rozmyśli, chyba bym się zupełnie załamała... taki dom!:sadCyber:

Posted

Wiecie, porozmawiam jeszcze z mamą, spróbuję ja zmusić jeżeli będzie trzeba i sadzę, ze mogłabym podwieźć Melo nawet na te Błonie. Czy to w czymś pomoże?
Jestem niestety pewna, ze przez warszawę to i moja mama nie będzie chciała jechać... my nie znamy stolicy:shake:

Wyjeżdżam niestety rano, bo wizytę mam na 10:00, tak więc o tej 9:00 wyjeżdżam z domu i chyba raczej muszę wiedzieć do tego czasu, czy Maleńką mam pakować do samochodu czy nie...

Oczywiście, dowieźć ją możemy 9 a raczej nie mamy wyboru) w godzinach trochę późniejszych, tj. ok 12. Nie wcześniej.

Co Wy na to? Czy to coś ułatwia?:help1:

Posted

[quote name='Patisa']Ale mi chodzi o to, że Dęblin dla mnie jest nieosiągalny...:placz:

A co ustalałyście w związku z tym Sulejówkiem? ten Pan może odebrać Melodię stamtąd? Bo to sporo bliżej.
Może wtedy ktoś mógłby podwieźć tam Małą:-(

"Mała" to już wcale nie takie maleństwo...suńki rosną jak na drożdżach, jedzą jak hipopotamy ( zaraz mnie zjedzą), robią piękna demolkę domu i radośnie kupkają po kątach ( dobrze, zę przynajmniej kupy takie poreczne do zbierania...).

Martwię się, że ten Pan się w końcu rozmyśli, chyba bym się zupełnie załamała... taki dom!:sadCyber:

A ten Pan nie mógłby gdzieś małej po drodze przejąć.Jak mu zależy na suni,to mógłby chociaz kawałek po nią wyjechac.My kombinujemy transport,nawet łączony,to ten pan tez mógłby sie przyłączyć...tak sobie myślę:roll:

Posted

Kurcze, martwię się strasznie, bo jeżeli w ten weekend nie uda mi się tego załatwić, to już sama nie wiem kiedy :sadCyber:
później znowu nie będzie mnie tydzień:placz:
cholerka:mdleje::stupid::sadCyber: