xmartix Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wczoraj był delikatny kaszelek poza tym Iskierka lepiej chodzi, być może te wrośnięte pazurki jej najbardziej przeszkadzały Iskierka uwielbia spać na dywanie między kanapą a stolikiem :evil_lol: szkoda że nie mam aparatu to bym Wam tu zdjęcia wrzuciała, a tak to robię komórka ale kabel gdzieś mi się zapodział, jak kupię nowy to wrzucę bo są naprawdę niezłe, jedno jest jak Iskierka śpi na swoim ulubieńcu (pluszowym piesku) a drugie jak siedzą razem z Bulim na łóżeczku Iskierki i pozują do zdjęcia hahah świetne zdjęcia! Iskierka dalej nie brudzi w domu a szczeka tylko jak widzi że idzie na spacerek co do fryzurki - nie strzygł ją weterynarz tylko ja ją bardziej obstrzygłam, i stwierdzam że zdecydowanie wygląda lepiej w tych swoich długich włosach jak Shakira :oops: no ale trzeba było bo te jej dredy zlikwidować, więc skróciłam jej włos do szyi :lol: wygląda pudlowato troszku, albo jak lew :lol: z przodu dużo z tyłu mało odrośnie jej a je ta Iskierka jak za 3 psy, za to mój Buli jakiś niejadek się zrobił, przeżywa chłopak.. załatwię aparat na weekend to porobię zdjęcia w całego dnia i opiszę to zobaczycie co u Iskierki Quote
Klaudus__ Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Teraz to już tylko lepiej będzie... Biedulka nasza mała... Biedny Buli się stresuje nową babą w domu :evil_lol: Quote
xmartix Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Klaudia chyba trzeba zmienić tytuł wątku :cool3: Quote
Klaudus__ Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Wiem... Tylko boję się,że jak zmienię to mniej osób będzie zaglądać - bo będą wiedzieć,że Iskierka jużtaka bezpieczna... :evil_lol: Quote
xmartix Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 też właśnie o tym pomyślałam, dużo dogomaniaków pewnie czyta wątek Iskierki (mam nadzięję) ale mało kto już pisze za tydz w pn idziemy z Iskierką na kontrolę do weta, wtedy albo operacja albo jeszcze trzeba ją podleczyć i dopiero operacja wetka mówiła że ten 2-gi guz nie jest aż tak tragiczny i że warto Iskierkę najpierw z tego kaszlu wyleczyć bo to z sercem coś Quote
Klaudus__ Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 No dokładnie... A badanie krwi też miała robione?? Jak tam wyniki wyszły...? Quote
xmartix Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Klaudus__']No dokładnie... A badanie krwi też miała robione?? Jak tam wyniki wyszły...? badania krwi robiła Bubu i wetka je oglądała, następne zrobi na następnej wizycie Quote
Klaudus__ Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Faktycznie - przecież Ona miała tutajbadania krwi robione... Przepraszam... Jakoś mi to z głowy wyleciało... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Klaudus, można zamieścic w tytule prośbę o pieniądze na operację Iskierki - może tak ktoś zauważy... Wierzę, że u Iskierki wszystko w porządku :) A Buli... no cóż, przyzwyczai się chłopak ;) Quote
_bubu_ Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Cieszę się , że u Iskierki wszystko w porządku :) Prosimy o bazarki dla iskierki :oops: Wsparcie bardzo potrzebne.. Quote
xmartix Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dzisiaj się skończył antybiotyk, a kaszelek dalej występuje, z tym że mniejszy jest (rzadko - nie mniej jednak codziennie) po antybiotyku mieliśmy jechać do weta żeby pomyśleć co dalej, zrobić ewentualnie jakieś badania jeszcze, lub dać znowu antybiotyk. pojedziemy więc dziś lub jutro, mam nadzieję że niedługo wytnie się jej to cholerstwo... i będzie się lepiej czuła. a u Iskiereczki poza tym wszystko ok, porobiliśmy trochę zdjęć to wstawimy dziś lub jutro. dziewczyna jest wesoła, przytulaśna i kochana. TZ ją uwielbia, Buliś więcej się przytula teraz ale za dużo to on dalej nie je (niejadkiem był w sumie zawsze więc nie zwalajcie na Iskierkę :mad:) Quote
xmartix Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 wróciliśmy od weta Iskra ma dalej brać ten antybiotyk przez 5 dni wetka mówiła że te guzy się ruszają i że gorzej mogłoby być jakby się wrosły operacja byłaby po zniknięciu kaszlu w następny piątek i jej koszt wyniósłby ze wszystkim ok. 300zł, powiedziała że 1 operacja starczy, chyba że potem będą komplikacje. za tę wizytę nie musieliśmy płacić.. co do sterylki - narazie nie, najważniejsze są guzy na ten moment, żeby nie było przerzutów, a 2 rzeczy w ramach 1 operacji zrobić się nie da, trzeba by długo trzymać Iskierkę w uśpieniu, a tak nie można. Iskierka ma pełno zdjęć i wkleimy je w sb wieczorem (bo to nie nasz aparat fot.) co by ciotki mogły pooglądać ją trochu :) Iskierka mi tu szepce, że ciotki to ją w ogóle nie odwiedzają...:roll: Quote
_bubu_ Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dzięki xmartix za szczegółowe informacje :) Ja mam nadzieję że ten kaszel w końcu się skończy.. Wiadomo w końcu z czego ten kaszel? Bo wspominałaś chyba że może być od serca.. Iskierka dostaje jakies leki na serce? Fotek juz sie nie moge doczekać. Ciekawe jak lwiątko wygląda :razz: A tu faktycznie cicho na wątku aż strach.. Quote
Klaudus__ Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 No nie tak cicho - bo ja zaglądam! :mad: I martwię się cały czas... Quote
xmartix Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 lek to antybiotyk na kaszel/zmiany w płucach czy coś (się nie znam), napewno nie na serce. tak, prawdziwa Lwica z niej a jak ryknie tym swoim ochrypłym głosem hahahah to pół bloku się budzi :evil_lol: ale już coraz mniej szczeka, wyczaiłam system kiedy szczeka i unikamy momentów kiedy by chciała szczeknąć (szczególnie przy wychodzeniu na dwór). Najpierw "ubieram" Buliego, a Iskierka smacznie śpi, potem siebie ubieram a potem zapinam Iskierkę i wtedy jest mniej szczekania 8) no i jeszcze chciałam Wam napisać że Iskierka praktycznie tylko je, śpi, w przerwach się tuli (siada lub kładzie się dotykając człowieka w jakikolwiek sposób czymkolwiek) :smile: poza tym śpi tak mocno że jak ją głośno wołam to nie reaguje (może ma coś ze słuchem), dopiero jak ją dotknę to podnosi głowę i nie wie o co kaman. no tyle, zdjęcia wieczorem a ja zabieram się za naukę na egzamin bo mam go o 10 rano.... :oops: dzisiaj... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 xmartix, a jak jest na spacerach? Czy Iskierka reaguje na przejeżdżające samochody? Reaguje, gdy zadzwoni dzwonek do drzwi? Próbowałaś stać za nią i np.klasnąć - czy będzie jakaś reakcja z jej strony? Może nasza Iskierka jest po prostu głucha? Quote
_bubu_ Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 rzeczywiscie warto to sprawdzić. Czyli iskierka śpi tak jak Dropsik a on jest zupełnie głuchy ( jego to nawet dotyk nie obudzi jak spi :evil_lol:) Sprytnie sobie radzicie z tym szczekaniem. Faktycznie taka rozszczekana lwica może być w bloku problemem :evil_lol: Quote
xmartix Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Iskierka nie reaguje na dzwonek, na gwizdanie i klaskanie nastawia uszu trochę, na samochody nie reaguje, na ludzi na dworze reaguje (podchodzi i macha ogonem) za niedługo wstawię zdjęcia Quote
demi Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 tu się malutka schowała :evil_lol: jest w rękach świetnych wetek, bo moich ;) wiec nie ma co się stresować;) zdjecia Marciu już przesyłam, ta poczta mi szwankuje, a raczej komp, ale się ślą;) Quote
xmartix Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 witam Was ciotki :) co tam sobie jesz? daj mi też! Quote
xmartix Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Iskierka z Bulisiem :) Iskra śpi - ale te jej ułożenie i nie reagowanie na głos w pewnym momencie mnie wystraszył... zobaczcie jak ona śpi... tu Iskierka śpi między kanapą a stolikiem: Iskierka na JEJ misiu..:loveu: Quote
xmartix Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Iskra w łazience :lol: Iskra jedzie do weta, przytulała się, a na kolanach miałam Bulisia.. a na tym zdjęciu Iskierka uczyła się dzielnie ze mną do egzaminów :cool3: niestety nie mam zdjęć z dworu bo na dwa psy i 1 aparat to ciężko, ale postaram się w następnym tygodniu takie porobić zdjęcia Quote
Klaudus__ Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 :loveu: Śliczna jest :loveu: Taka puchata! A zdjęcia pierwsza klasa! Quote
peate Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 no z Iskierki zrobił się taki mały lewek salonowy :evil_lol: fryzurka niezła, tylko pewnie jej teraz zimno na spacerkach :roll: najbardziej mi się podoba jak Iskierka pomagała Ci w nauce do egzaminów :loveu: Quote
Recommended Posts