peate Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 no i jak tam po wizycie? mam nadzieję, że Iskierka i Buliś choć troszkę odstresowały Budryska i Klaudus :roll: Quote
BUDRYSEK Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Wizyta u Iskierki i Bulisa to jedyny miły moment we W-wiu Oba Psiaki przekochane :loveu: jutro wkleję fotki Quote
demi Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 ja myślę, żeby poczekać do wizyty z dr Pasławską. Widzę, ze w Iskierce wszyscy zakochani po same uszy :evil_lol: Dziewczyny podeślijcie mi link do wątku z tą psinką, o której wczoraj rozmawiałyśmy. Bo musze mieć jej zdjęcia. Może dziś coś wskóramy, czekam na odzew Ewci ws auta:roll: Quote
_bubu_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 kurcze , jak ja żałuje że mnie ta wizyta u Iskierki ominęła , eh zazdroszcze :p Quote
_bubu_ Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 czyli wizyta u dr Pasławskiej po jutrze tak? Jest szansa na nowe foteczki? :razz: bo się stęskniłam za widokiem Iskierki :p Quote
BUDRYSEK Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 _bubu_ napisał(a):czyli wizyta u dr Pasławskiej po jutrze tak? Jest szansa na nowe foteczki? :razz: bo się stęskniłam za widokiem Iskierki :p ja ma foteczki :oops: postaram sie je wkleic dzisiaj Quote
xmartix Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 tak, pojutrze czyli w piątek popołudniem do dr Pasławskiej idziemy co do zdjęć - już od tyg staram się oddać Demi aparat ale jakoś się zgrać nie możemy, ciągle zapominam, a mam sporo fajnych zdjęć Bubu to o co prosisz napiszę Ci jutro więc na pewno nie dojdzie na pt, tylko na pn, więc jakoś sobie poradzę w pt dzis od samego rana do teraz w pracy (z przerwą na wizytę przedadopcyjną) masakra Iskierka i Bulinek czują się dobrze, Iskierek już szybciej ode mnie po schodach schodzi, bo ja wolniej poowijana w 2 smycze :lol: a ta normalnie śmiga w dół prawie jak strzała właśnie śpi na dywanie - jej ulubione miejsce Iskra ma jakieś narośla czy jak to nazwać na łopatkach (jeżeli dobrze patrzę), jak się dotyka to takie grube jakby zbite mięśnie, nie wiem co to - muszę się zapytać weta, nie wiem nawet czy dobrze opisuję, może dlatego tak bardziej koślawo chodzi niż np Bulosław Quote
xmartix Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 byliśmy ale dr Pasławska nie przyszła, zadzwoniłam do niej i mówi mi że zapomniała :angryy: jestem wk.. targaliśmy Iskrę przez całe miasto autobusami i tramwajami i ona nie przyszła! umówiłam się z nią na jutro na 17:30!!!! Quote
_bubu_ Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 no nie.. ale pech :shake: bardzo miło z jej strony.. Quote
xmartix Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Byliśmy! Opis wizyty przepiszę z karty informacyjnej wizyty: "Szmer oskrzelowy, tony serca głuche. Wielkość jam serca prawidłowa a także kurczliwość serca. Prawidłowe przepływy.Zastawki przedsionkowo-komorowe pogrubiałe, szczelne. Wszystkie przepływy prawidłowe. Wątroba heteroechogenna. Pęcherz moczowy, nerka lewa, śledziona prawidłowe. Nerki prawej nie udało się zobrazować z powodu silnego zgazowania jelit w tej części jamy brzusznej. Zalecenia: leczyć chorobę podstawową - układ oddechowy." Za wszystko zapłaciliśmy tylko 53,50 zł (taniej w ramach rekompensaty za wczorajsze nieprzyjście). Tłumaczenie :lol: Iskra miała zrobione usg wszystkiego co się dało. i RTG serca. Serce ok jak na ten wiek. Ma nie brać leków nasercowych, bo to nie ma sensu. Nie kaszlała przed operacją, ponieważ ich zdaniem (dr Pasławskiej i jej męża) działały leki przeciwzapalne. Po operacji po jakimś czasie Iskra zaczęła kaszleć w nocy i oni mówią, że to przez to że nie działał już zastrzyk przeciwzapalny. Popatrzyli (bo dr Pasławska i jej mąż) na wyniki badań krwi. Nerki na granicy normy. Wątroba na granicy normy. Na USG coś im nie podobało się w wątrobie. Poza tym dużo gazów ma Iskra. Trzeba obserwować nerki i wątrobę. Poza tym powiedzieli, że operacja jest udana. W książeczce nie ma szczepienia na kaszel kenylowy (jak to się pisze?), więc zalecili zaobserować czy inne psy u Was nie kaszlą, jeżeli tak to to ten kaszel. Podejrzewają, że kaszel może też być od zapalenie układu oddechowego i trzeba to wyleczyć przeciwzapalnymi i antybiotykami. Lecz najpierw trzeba zrobić posiew i wymaz z gardła, żeby stwierdzić czy to grzyby czy bakterię, by wybrać odpowiedni antybiotyk. Chyba tyle. Fakturę mam. We wt najwcześniej mogę jechać z Iskrą na ten wymaz i posiew. Quote
_bubu_ Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 dzięki xmartix że udało Ci się w końcu dotrzeć na tą wizytę :) Bardzo się cieszę, że z serduszkiem wszystko w porządku :multi: Faktycznie psiaki w schronisku nie są szczepione na kaszel kenelowy , tylko postawową szczepionką na choroby wirusowe, tańszą. Ostatnio mieliśmy na leczeniu 3 psiaki z kaszlem kenelowym więc rzeczywiście może to być właśnie to. Z wymazu nie wychodziły im żadne bakterie i tak już im zostało że czasem sobie kaszlą ale podobno mogą sobie normalnie z tym żyć. Może tak samo będzie z Iskierką? Quote
xmartix Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 ale robić ten wymaz i posiew na wszelki wypadek? i leczyć? ten kaszel się leczy czy jak? bo nie wiem. no i czy te przeciwzapalne dawać czy nie jednak? ok, ja wiem że te pytania to do wetek.. Quote
xmartix Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 zrobiłam Iskierce allegro: maleńka Iskierka.. jest jeszcze pełna nadziei (576789236) - Aukcje internetowe Allegro bo myślę, że już czas ogłaszać, mimo że jeszcze parę badań trzeba zrobić, ale ogłoszenia już mogą wisieć na necie. Quote
_bubu_ Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 wymaz lepiej robić, ile się da to trzeba wyleczyć. jak nic nie wyjdzie z wymazu to wtedy można zrezygnowac z leczenia. tak mi to kiedyś tłumaczyli... Ale oczywiscie tak jak piszesz - słuchac weta. co do ogłoszeń to Iskierka jest ogłaszana cały czas. Miała juz ogłoszenia jak była jeszcze w schronisku. Do allegro tylko jedna uwaga - ogłoszeniami Iskierki zajmuje sie Klaudus dlatego we wszystkich ogłoszeniach sa namiary na Klaudie i ona odpowiada na pytania o Iskierke. tak robimy zeby nie bylo bałaganu . jedna osoba odpowiada na ogloszenia o tym samym psiaku. Dlatego można zmienic na namiary na Klaudie tel. 785 549 189 mail: [email protected] A ja czekam na foteczki :razz: dziewczyny były w odwiedziny to sie napatrzyły , a ja sie doczekać nie mogę księżniczki :loveu: Quote
xmartix Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 zmienione allegro a czy te ogłoszenia Iskierki wcześniejsze nie pospadały w dół?:roll: ja porobię trochę nowych zdjęcia ma Demi (wyśle mi na maila) i Budrysek (miała wrzucić tu na wątek, ale pewnie zabiegana jest) u nas dobrze:) Quote
_bubu_ Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 no faktycznie warto poodnawiać troche ogłoszeń, też coś odnowie. Wyśle też Iskierke do kroniki. Quote
xmartix Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 a co znaczy że do kroniki? Iskierka jest słodka, kładzie mordkę na kolana jak chce żeby ją głaskać, jest bardzo grzeczniutka, przytulaśna i radosna :loveu: dalej czekam na zdjęcia.. Quote
_bubu_ Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 no nareszcie fotki :) niezla ta fryzurka. Iskierka młodziej wygląda :razz: Do kroniki to znaczy ze bedzie ogloszenie w gazecie lokalnej - kronika beskidzka Quote
xmartix Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Budrysek dziękuję za zdjęcia :loveu: więcej zdjęć ma mi wysłać Demi, ale ona ma tyle interwencji że nie ma czasu, cierpliwie czekam! :roll: Iskierce wczoraj wyjmowaliśmy 2 kleszcze. hmm.. już jest sezon na kleszcze?:roll: nie wiedziałam. wymacałam potem całą Iskrę, do tego Buliego hahha i nie było więcej, ale coś czuje że muszę wzmożyć (wzmorzyć) macanie :lol::lol: żeby nie przeoczyć nic. Iskra nie kaszle! To jest dla mnie szok. Ani razu nie odkrztusiła od 2 dni. Nie bierze już nic na serce i nie kaszle. Ustąpliło. ale to nie przez to, że nie bierze na serce, bo wcześniej jak nic nie brała też kaszlała.. i to mocno. a teraz nic!! bardzo dobrze. na ten wymaz i posiew nie wiem kiedy trafię, spróbuj jutro a jak nie to w pt lub w nast tyg. nie wiem jak czasu będzie. w ogóle Bulin i Iskra dają sobie buzi zauwazyłam :razz: haha. zachowują się jakby od zawsze były razem. Miłe. Quote
xmartix Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Iskierek-Cukierek-Niedźwiadek :loveu::loveu: Quote
xmartix Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Rozliczenie: stan na 06.03.2009 + 84,32 zł kardiolog 07.03.2009 - 53,50 zł pozostało: + 30,82 zł jutro jedziemy na wymaz i posiew. jak wyjdzie zapalenie dróg oddechowych to dostanie antybiotyki (tak zaleciła dr Pasławska).nie wiem ile będzie kosztować. Quote
xmartix Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 nie zrobione Iskrze badań bo wetki nie mają sprzętu do analizy i trzeba by było krew i wymaz wieźć na AR a nikt nie miał czasu więc wybierzemy się z Iskrą w nast wtorek, bo wcześniej nie mam jak zdjęcia zaraz wstawię Quote
Recommended Posts