xmartix Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 wpisuję się na wątek i pytam jak się czuje Iskierka?? co z tymi łapkami? czemu kuleje? i czy ktoś się odzywał w sprawie adopcji? :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 xmartix napisał(a):wpisuję się na wątek i pytam jak się czuje Iskierka?? co z tymi łapkami? czemu kuleje? i czy ktoś się odzywał w sprawie adopcji? :) Iskierka zapewne tak jak zawsze. Przywykła już do życia w schronisku... Wprawdzie teraz ma trochę cieplej, bo wstawiono parę nowych bud - ale co z tego, jak temperatury znów lecą parenaście stopni poniżej zera... Iskierka nie miała robionych szerszych badań - całkiem możliwe, że kuleje z powodu problemów ze stawami, jest już w takim wieku, że takie problemy to nic nadzwyczajnego. Mozliwe też, że to "pamiątka" po jakimś dawnym wypadku sprzed pobytu w schronisku. Przypuszczam, że nikt się Iskierką nie zainteresował... Kto by chciał starszego, kulejącego pieska... To nic, że serduszko gorące i gotowe do kochania... Quote
xmartix Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a wiadomo ile siedzi w schronie już?? i jak trafiła? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 xmartix napisał(a):a wiadomo ile siedzi w schronie już?? i jak trafiła? Iskierka trafiła do schroniska w sierpniu 2007r. Została wyłowiona z jeziora - ktoś zapewne chciał ją utopić... :-( Quote
auraa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 śliczna ta Iskierka i taka biedna............. Quote
gonia66 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 O nie...a zima wraca podobno...Iskierko!!!Uciekaj do domu!!Cioteczki..a nie mozna zrobić zrzutki i zebrac deklaracji i szybko przed mrozami umiescic Iskierki w DT lub jakims hoteliku???TAk na cito...zmienic tytul wątku i szybko ją stamtąd zabrać...już taka starutka jest..niech chociaz nie musi emerytury spędzac w zimnym schronie...jest malutka, to przypuszczam, ze DT lub hotelik to 300-350 zl miesiecznie..a to nie jest majatek..jeśli złożymy deklaracje...Jak myślicie??Moze warto sprobowac jak najszybciej..nie czekajmy az sie rozchoruje "na dobre" i wtedy bedziemy Ja wyciagać..jesli w ogole zdążymy...:-( Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Dobrej nocy Iskiereczko...chociaż wątpię, czy może być dobra, skoro jest zimna????:-( Quote
xmartix Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 spokojnie, myślimy, myślimy, ja się zastanawiam na poważnie... ale jeszcze parę rzeczy muszę obmyśleć... Quote
Klaudus__ Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Jest straszny zastuj z adopcjami... Nawet oszołomy już nie dzwonią... A Iskierka ogłoszeń trochę ma... :roll: Quote
peate Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 xmartix napisał(a):spokojnie, myślimy, myślimy, ja się zastanawiam na poważnie... ale jeszcze parę rzeczy muszę obmyśleć... zastanawiaj się, zastanawiaj :hmmmm: byle szybko i na plus dla Iskierki :thumbs: Quote
Klaudus__ Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Dzisiaj taka podła pogoda... Miki dooopsko grzeje,a te sierotki [Iskierka, Miodzik, Jaś, Cykor i wiele innych] marzną... :roll: Quote
peate Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 i mokną do tego :-( a woda + mróz to chyba najgorsze co może być dla staruszków, choć nie tylko :roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 DT to byłoby dla Iskierki zbawienie. Ciepły kąt na ostatnie dni, trochę ludzkiej miłości... a może dzięki ciepełku przeszłaby metamorfozę i jakiś stały opiekun by się w niej zakochał? W hoteliku teraz nie ma możliwości - z zebranych pieniędzy nie jesteśmy w stanie, bo teraz tak dużo psiaków jest wyciagniętych ze schroniska, jest w trakcie leczenia, czeka na domki... Chyba, ze ktoś faktycznie by się zadeklarował... Doba to 25zł + jedzenie, czyli 900zł na miesiąc... Eh, śnieg sypie za oknem, znowu mróz... Quote
peate Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 pinczerka jakie ostatnie dni :razz: przecież Iskierka jest w kwiecie wieku :loveu: jeszcze co najmniej drugie tyle przed nią ... jeśli tylko ktoś zabierze ją ze schroniska :roll: Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):DT to byłoby dla Iskierki zbawienie. Ciepły kąt na ostatnie dni, trochę ludzkiej miłości... a może dzięki ciepełku przeszłaby metamorfozę i jakiś stały opiekun by się w niej zakochał? W hoteliku teraz nie ma możliwości - z zebranych pieniędzy nie jesteśmy w stanie, bo teraz tak dużo psiaków jest wyciagniętych ze schroniska, jest w trakcie leczenia, czeka na domki... Chyba, ze ktoś faktycznie by się zadeklarował... Doba to 25zł + jedzenie, czyli 900zł na miesiąc... Eh, śnieg sypie za oknem, znowu mróz... JAk to 900zł??Iskierka jest malym psiuniem...ostatnio umiescilismy Nelcie(średnia) w hoteliku u Murki po 10 zł czy 15(kurcze- nie pamiętam). Ktoś zmienil tytul wątku, zaraz zadeklarowalismy drobne kwoty- ale kilkanascie osob i uzbierala sie kwota nawet z zapasem...a stamtad juz o wiele latwiej jest wyadoptowac psa..a jesli nawet nie...to mailaby emeryture w ciepełku..ja myślę, że nawet gdyby miala wyjechac gdzies dalej do sparwdzonego hoetliku czy platnego DT to warto byloby..no ale to musi byc "ostra" akcja i tytul watku- oraz stale deklaracje...wtedy by bylo wiadomo co i jak...przeciez dla takiej suni to wybawienie... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Jeśli hotelik to przypuszczam, że tylko blisko nas. Zawsze lepiej mieć psa obok siebie. Jak już wspominałam, tymczas, nawet płatny byłby najlepszy. Iskierka potrzebuje nie tylko ciepła, ale i uwagi człowieka. Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Jeśli hotelik to przypuszczam, że tylko blisko nas. Zawsze lepiej mieć psa obok siebie. Jak już wspominałam, tymczas, nawet płatny byłby najlepszy. Iskierka potrzebuje nie tylko ciepła, ale i uwagi człowieka. Wiosna ma hotelik chyba i świetny kontakt..proponuje wspaniala opiekę (tak rozeznalam)...wiem ze to dość chyba daleko, ale cena to 10 zł...to tak na szybko mi wpadlo w "oko"..ale może jest gdzieś blizej i taniej....no przeciez warto..lepsze dalej ale pewniej niz schron do konca zycie i mroz...:-( Quote
xmartix Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [SIZE=2]tak, najlepszy będzie dt eh myślimy Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 No tak tak...tylko skąd go wziąć??A zima idzie wielkimi krokami:placz::placz::placz: Quote
xmartix Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 .... u nas we Wro też są takie małe 9-letnie małe biedulki suczki... co z nimi? ... eh .. dt jest mało w ogóle, a szczególnie dla starszych piesiów, ja coś tam kombinuję, i może wykombinuję, mam nadzieję, jutro wieczorem będę wiedzieć więcej (mam nadzieję) eh i ta nadzieja ciągle.. no ale "nie spróbujesz to nie dowiesz się" więc kombinuję.. Quote
xmartix Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 widzę.. wzięła mnie i tz za serducho ta Iskierka Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 xmatrix, cieszę się, że masz dobre chęci :loveu: Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='xmartix']widzę.. wzięła mnie i tz za serducho ta Iskierka "Nie wierz swym oczom- szepnął wiatr...JEŻELI KOCHASZ...SERCEM PATRZ.."NO...więc skoro serce podpowiada to kurde...nie ma chyba na co czekać:roll::roll::roll: Quote
peate Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 xmatrix kombinuj, kombinuj :cool3: poza Tobą jak na razie cisza :-( więc aktualnie jesteś jedyną szansą Iskierki na wyrwanie się ze schroniska :roll: Quote
Recommended Posts