Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
wpisuję się na wątek i pytam jak się czuje Iskierka?? co z tymi łapkami? czemu kuleje? i czy ktoś się odzywał w sprawie adopcji? :)

Iskierka zapewne tak jak zawsze. Przywykła już do życia w schronisku... Wprawdzie teraz ma trochę cieplej, bo wstawiono parę nowych bud - ale co z tego, jak temperatury znów lecą parenaście stopni poniżej zera...

Iskierka nie miała robionych szerszych badań - całkiem możliwe, że kuleje z powodu problemów ze stawami, jest już w takim wieku, że takie problemy to nic nadzwyczajnego. Mozliwe też, że to "pamiątka" po jakimś dawnym wypadku sprzed pobytu w schronisku.

Przypuszczam, że nikt się Iskierką nie zainteresował... Kto by chciał starszego, kulejącego pieska... To nic, że serduszko gorące i gotowe do kochania...

Posted

O nie...a zima wraca podobno...Iskierko!!!Uciekaj do domu!!Cioteczki..a nie mozna zrobić zrzutki i zebrac deklaracji i szybko przed mrozami umiescic Iskierki w DT lub jakims hoteliku???TAk na cito...zmienic tytul wątku i szybko ją stamtąd zabrać...już taka starutka jest..niech chociaz nie musi emerytury spędzac w zimnym schronie...jest malutka, to przypuszczam, ze DT lub hotelik to 300-350 zl miesiecznie..a to nie jest majatek..jeśli złożymy deklaracje...Jak myślicie??Moze warto sprobowac jak najszybciej..nie czekajmy az sie rozchoruje "na dobre" i wtedy bedziemy Ja wyciagać..jesli w ogole zdążymy...:-(

Posted

xmartix napisał(a):
spokojnie, myślimy, myślimy, ja się zastanawiam na poważnie... ale jeszcze parę rzeczy muszę obmyśleć...

zastanawiaj się, zastanawiaj :hmmmm:
byle szybko i na plus dla Iskierki :thumbs:

Posted

DT to byłoby dla Iskierki zbawienie. Ciepły kąt na ostatnie dni, trochę ludzkiej miłości... a może dzięki ciepełku przeszłaby metamorfozę i jakiś stały opiekun by się w niej zakochał?

W hoteliku teraz nie ma możliwości - z zebranych pieniędzy nie jesteśmy w stanie, bo teraz tak dużo psiaków jest wyciagniętych ze schroniska, jest w trakcie leczenia, czeka na domki... Chyba, ze ktoś faktycznie by się zadeklarował... Doba to 25zł + jedzenie, czyli 900zł na miesiąc...

Eh, śnieg sypie za oknem, znowu mróz...

Posted

pinczerka jakie ostatnie dni :razz:
przecież Iskierka jest w kwiecie wieku :loveu:
jeszcze co najmniej drugie tyle przed nią ... jeśli tylko ktoś zabierze ją ze schroniska :roll:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
DT to byłoby dla Iskierki zbawienie. Ciepły kąt na ostatnie dni, trochę ludzkiej miłości... a może dzięki ciepełku przeszłaby metamorfozę i jakiś stały opiekun by się w niej zakochał?

W hoteliku teraz nie ma możliwości - z zebranych pieniędzy nie jesteśmy w stanie, bo teraz tak dużo psiaków jest wyciagniętych ze schroniska, jest w trakcie leczenia, czeka na domki... Chyba, ze ktoś faktycznie by się zadeklarował... Doba to 25zł + jedzenie, czyli 900zł na miesiąc...

Eh, śnieg sypie za oknem, znowu mróz...

JAk to 900zł??Iskierka jest malym psiuniem...ostatnio umiescilismy Nelcie(średnia) w hoteliku u Murki po 10 zł czy 15(kurcze- nie pamiętam). Ktoś zmienil tytul wątku, zaraz zadeklarowalismy drobne kwoty- ale kilkanascie osob i uzbierala sie kwota nawet z zapasem...a stamtad juz o wiele latwiej jest wyadoptowac psa..a jesli nawet nie...to mailaby emeryture w ciepełku..ja myślę, że nawet gdyby miala wyjechac gdzies dalej do sparwdzonego hoetliku czy platnego DT to warto byloby..no ale to musi byc "ostra" akcja i tytul watku- oraz stale deklaracje...wtedy by bylo wiadomo co i jak...przeciez dla takiej suni to wybawienie...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Jeśli hotelik to przypuszczam, że tylko blisko nas. Zawsze lepiej mieć psa obok siebie. Jak już wspominałam, tymczas, nawet płatny byłby najlepszy. Iskierka potrzebuje nie tylko ciepła, ale i uwagi człowieka.

Wiosna ma hotelik chyba i świetny kontakt..proponuje wspaniala opiekę (tak rozeznalam)...wiem ze to dość chyba daleko, ale cena to 10 zł...to tak na szybko mi wpadlo w "oko"..ale może jest gdzieś blizej i taniej....no przeciez warto..lepsze dalej ale pewniej niz schron do konca zycie i mroz...:-(

Posted

.... u nas we Wro też są takie małe 9-letnie małe biedulki suczki... co z nimi? ... eh .. dt jest mało w ogóle, a szczególnie dla starszych piesiów,
ja coś tam kombinuję, i może wykombinuję, mam nadzieję, jutro wieczorem będę wiedzieć więcej (mam nadzieję)
eh i ta nadzieja ciągle.. no ale "nie spróbujesz to nie dowiesz się" więc kombinuję..

Posted

[quote name='xmartix']widzę..
wzięła mnie i tz za serducho ta Iskierka
"Nie wierz swym oczom- szepnął wiatr...JEŻELI KOCHASZ...SERCEM PATRZ.."NO...więc skoro serce podpowiada to kurde...nie ma chyba na co czekać:roll::roll::roll:

Posted

xmatrix kombinuj, kombinuj :cool3:

poza Tobą jak na razie cisza :-(
więc aktualnie jesteś jedyną szansą Iskierki na wyrwanie się ze schroniska :roll: