malawaszka Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 sylwiaskalska napisał(a):Ona jest cudna :) - to kiedy nastepna Szpileczka ? :) Sylwia - nie załamuj Debest :shake: ona by jużdawno chciała - ale wiesz jacy są ci faceci :roll: mała Szpila boska - ahhh cudne te małe fafeluńki :loveu: Quote
Weron_ciau Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/2/2/4/3541829_d.jpg :iloveyou: jak mnie dawno tu nie było ;) Quote
DORRAG Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Ja nie mogę malutka szpileczka:loveu: :loveu: :loveu: Quote
dbsst Posted March 16, 2006 Author Posted March 16, 2006 Sylwiu bardzi bym chciala i mala Szpileczke i schroniskowa Szpileczke(ta druga bardziej) ale tak jak mowi waszeczka TZ :diabloti: sie nie godzi :placz: :placz: :placz: ciesze sie ze moja Szpinakolada dobrze sie przypomniala ;) zrobilam sobie zajaco przerobke ;) Quote
PIKA Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Zająco podruba świetna :klacz: zainstalowalas te pluginy czy nie? :roll: co jest w tym kieliszku ? :crazyeye::oops: Quote
dbsst Posted March 16, 2006 Author Posted March 16, 2006 :cool3: w kieliszku jest kamyk ktory z reguly lezy u Szpili w mosce z woda ale tera mi posluzyl jeszcze do innych rzeczy ;) nie moglam zaiinstalowac pluginow bo mialam wira :angryy: ale dzis czyscilismy kompa i moze mi jutro wyjdzie :cool3: branoc Quote
an3czka Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 dbsst napisał(a): Witaj Debe-zdolna bestio!:diabloti: Quote
Gosiek Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 cześć Dominisiu zdjęcia cudne.. nmei myślałam ze przekwitające kwiatki mogą byc tak ładne.... Szpilunia przesłodka jako szczeniorek... a ten kamyk... to cytryn ;) Quote
agabass Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 no to nieźle się Szpili powodzi kamyki w wodzie fjufju cudna mordeczka Quote
Moniś Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 agabass napisał(a):no to nieźle się Szpili powodzi kamyki w wodzie fjufju cudna mordeczka właśnie, właśnie :lol: A tak w ogóle to po co ten kamyk w tej misce? :oops: :roll: Dla ozdoby? ;);) Quote
Alicja Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 :placz::placz::placz:o rany u Szpileczki kamory w misce zamiast żarcia leżą , oj malenka cioteczka Alicja już po ciebie jedzie :cool1: Quote
Alka Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Debe, ta zającowa przeróbka juz z myślą o Wielkanocy ?;) Kurcze, jakie skarby ma Szpilunia w misce.:crazyeye:Tuffiasty tylko samą wodę ma ...;) Quote
Teklunia Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 a czemu Szpila ma w misce kamyki? ja czegos nie kumam... Quote
Magda Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Teklunia napisał(a):a czemu Szpila ma w misce kamyki? ja czegos nie kumam... No wlasnie....... I dlaczego nie zloto?:cool3::cool3: Quote
dbsst Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 Dziękuje za komplementa :d :buzi: Szpilka ma w misce z woda kamyk (juz jeden bo drugi TZ wywalil przez pomylke) bo te kamyki maja wlasciwosci przeciwodczulajace (a poniewaz szpla jest alergikiem totalnym to lapalismy sie wszystkiego) i ponoc wplywaja jakos na wode nie jestem w stanie wam juz teraz dokladnie tego wytlumaczyc.......bo nie pamietam jak to tam dziala w kazdym razie kamyk w niczym nie przeszkadza jest systematycznie czyszczony i "oddczulany" i sobie w wodzie siedzi ;) dla kazdego pieska i dla kazdego schorzenia jest inny kamyk ;) ja sie na tym nie znam to ktos sie i nam polecil a teraz spadam na kankurs na torwarze ps dzis bedzie Cola u mnie i bedzie swoja galerie odswiezac ;) buzika pa Quote
Magda Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 dbsst napisał(a): Szpilka ma w misce z woda kamyk (juz jeden bo drugi TZ wywalil przez pomylke) bo te kamyki maja wlasciwosci przeciwodczulajace (a poniewaz szpla jest alergikiem totalnym to lapalismy sie wszystkiego) i ponoc wplywaja jakos na wode nie jestem w stanie wam juz teraz dokladnie tego wytlumaczyc.......bo nie pamietam jak to tam dziala w kazdym razie kamyk w niczym nie przeszkadza jest systematycznie czyszczony i "oddczulany" i sobie w wodzie siedzi ;) dla kazdego pieska i dla kazdego schorzenia jest inny kamyk ;) ja sie na tym nie znam to ktos sie i nam polecil WOW, ale to dziwne:crazyeye: Pierwszy raz takie cos slysze....... Quote
e.v.a Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 haha moja Tigra to by zjadla tego kamyka :evil_lol: Quote
Alicja Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 evaxon napisał(a):haha moja Tigra to by zjadla tego kamyka :evil_lol::evil_lol::evil_lol:o tym samym pomyślałam ,że Ozzulec starałby się kamorka wyłowić :cool1: Dbsst tylko pamiętaj wieczorkiem ...broń boże wisienki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:no i czekam na odśnieżoną galerię Coli ;) Quote
PIKA Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 evaxon napisał(a):haha moja Tigra to by zjadla tego kamyka :evil_lol: jak większość psow :evil_lol: Quote
Gosiek Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Dominisiu - jak chcesz to Ci mogę przesłać moje opracowania na temat takich leczniczych właściwości kamieni... tzn... spisałam z kilku ksiażek o litoterapii główną esencję o leczniczych właściwosciach :p Cytryn Barwa: cytrynowożółta, cytrynowobrązowa i brązowa, bezbarwna. Cytryn poprawia system krążenia, pracę gruczołów limfatycznych, komórek mózgowych oraz przemianę materii.Pomaga usuwać zatrucia krwi, zwłaszcza w czasie zapalenia wyrostka robaczkowego czy gangreny. Noszony bezpośrednio na ciele, poprawia wydzielanie insuliny i przynosi ulgę cukrzykom. Picie wody, w której przez 12 godzin moczył się cytryn i przykładanie tego minerału do ciała, pomaga w zatruciach jelitowych oraz wydalaniu toksyn z organizmu. Kamień ten roztacza nad nami ochronny parasol, który zapobiega przedostawaniu się złych wpływów z otoczenia. Cytryn przekazuje dobre samopoczucie, ciepło i żywotność, pewność i ufność. Wykazuje działanie rozjaśniające, pobudzające a równocześnie odprężające na nasze myślenie i czucie. Obdarza pewnością siebie i optymizmem. Jest szczególnie pomocny w codziennych sytuacjach, zwłaszcza podczas egzaminów. Oczyszcza splot słoneczny z nagromadzonych emocji, likwidując niepokój i rozdrażnienie. proszę.... Quote
Daga_i_Oskar Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Cześc Dominiczko :multi: Ja przyznam szczerze, że tez pierwszy raz słyszalam/czytałam o przeciwalergicznych własciwościach kamycza - ale jak zdaje egzamin to najwazniejsze ! Czekamy na foteczki :cool3: Quote
PIKA Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Gosiek napisał(a): Cytryn Barwa: cytrynowożółta, cytrynowobrązowa i brązowa, bezbarwna. Cytryn poprawia system krążenia, pracę gruczołów limfatycznych, komórek mózgowych oraz przemianę materii.Pomaga usuwać zatrucia krwi, zwłaszcza w czasie zapalenia wyrostka robaczkowego czy gangreny. Noszony bezpośrednio na ciele, poprawia wydzielanie insuliny i przynosi ulgę cukrzykom. Picie wody, w której przez 12 godzin moczył się cytryn i przykładanie tego minerału do ciała, pomaga w zatruciach jelitowych oraz wydalaniu toksyn z organizmu. Kamień ten roztacza nad nami ochronny parasol, który zapobiega przedostawaniu się złych wpływów z otoczenia. Cytryn przekazuje dobre samopoczucie, ciepło i żywotność, pewność i ufność. Wykazuje działanie rozjaśniające, pobudzające a równocześnie odprężające na nasze myślenie i czucie. Obdarza pewnością siebie i optymizmem. Jest szczególnie pomocny w codziennych sytuacjach, zwłaszcza podczas egzaminów. Oczyszcza splot słoneczny z nagromadzonych emocji, likwidując niepokój i rozdrażnienie. To ja stary palacz powinnam go uzywac :diabloti: Quote
Alicja Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 :shake:no tu to my się pewnie fotek nie doczekamy jak się Dbsst z Colą spotkała :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
dbsst Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 Mam zdjecia od Coli jutro bede wlepiac po trosze fakt jakos nie dalysmy rady wlepic ;) a oto fota z konikow Quote
Recommended Posts