sara_rokitnica Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Witajcie drodzy Ludzie, Mam na imię Bartuś. Chciałbym opowiedzieć Wam swoją historię. Proszę Was- poświęćcie mi chociaż chwilkę... Tylko tyle ile potrzebne jest na przeczytanie tej historii... Tak jak wiele zwierząt przebywających w tym strasznym miejscu, miałem kiedyś dom- i to nie byle jaki! To był MÓJ WŁASNY dom. Miałem tam swoje miejsce, swoją miskę zawsze pełną jedzenia, zabawki... a przede wszystkim miałem swojego Pana. Oddałem mu całe swoje serce- on mi swoje zresztą też. Chodził ze mną na spacery, bawił się ze mną, karmił mnie, głaskał... KOCHAŁ mnie... Razem z nim mieszkała też Pani- ale ona nigdy jakoś specjalnie mnie nie lubiła- owszem pogłaskała mnie od czasu do czasu, ale to nie było szczere... Jednak dopóki miałem swojego Pana i swój Dom wcale mi to nie przeszkadzało- żyłem sobie beztrosko, szczęśliwy że mam własne miejsce na świecie. Jednak pewnego dnia stała się straszna rzecz- (pamiętam to tak, jakby zdarzyło się wczoraj...) mój Pan, mój ukochany Właściciel przestał oddychać- nie reagował na poszturchiwania, szczekanie, lizanie... NA NIC :( Pani która z nami zamieszkała zabrała mnie wtedy z domu. Myślałem, że jedziemy do jakiegoś fajnego miejsca na spacer żeby mnie jakoś pocieszyć ale myliłem się. Miejsce do którego pojechaliśmy wcale nie było fajne. Było tam strasznie dużo psów, które krzyczały aby zwrócić na nie uwagę i kilku Ludzi- wyczuwałem u nich coś, co było w moim Właścicielu, a czego brakowało mojej Pani. Jednak czułem się z nią bezpieczny bo przecież skoro mój Pan ją lubił to nie mogła być... zła... Myliłem się. Powiedziała Ludziom, że mój Właściciel umarł i... i że mnie nie chce... Nie mogłem w to uwierzyć! Jak mogła mi to zrobić?! Czy nie widziała jak cierpiałem po śmierci Pana?! Myślałem, że żartowała i że mnie stamtąd zabierze, ale ona odeszła i już po mnie nie wróciła... Teraz mogę tylko wspominać dobre czasy... Kiedyś miałem własną miskę i legowisko- teraz mam tylko numerek... Miałem na własność ludzkie serce- teraz dzielę je z 300 psami takimi jak ja... Byłem jedyny i niepowtarzalny- teraz jestem jednym z wielu... Dla Was może to tylko kolejna historia nie wyróżniająca się niczym od innych ale dla mnie to prawdziwa tragedia. Jednak obiecałem sobie, że się nie poddam- chodzę na spacery na których szaleję tak, jakby miał to być mój ostatni spacer (w końcu nigdy nic nie wiadomo...), nie pozwalam innym psom wchodzić sobie na głowę- wtedy byłbym przegrany i przede wszystkim okazuję swoją miłość każdemu Dobremu Człowiekowi... To już chyba wszystko ale jeśli urzekła Cię jednak moja opowieść, to proszę, pomóż mi znaleźć nowy Dom... Bartek. Bartuś (poz. 5611) trafił do zabrzańskiego schroniska 21 listopada 200&, jak już wiecie, po śmierci właściciela. Gdy do nas trafił miał pod brzusiem okropnego guza jednak niedawno był kastrowany i od razu wycięto mu go. Bartuś uwielbia biegać za patykami, na spacerze żaden pies mu nie podskoczy bo wie, że oberwie (rozstawia wszystkie psiaki po kątach po prostu :eviltong:). Nie jest jakoś specjalnie agresywny do psów ale jak już go któryś zaczepi i wnerwi, to nie ma zmiłuj :eviltong: Jeśli chodzi o stosunek do ludzi to jest przewspaniały- do nas zawsze się cieszy, skacze po nas, na spacerkach podbiega co jakiś czas żeby go pogłaskać, uwielbia się przytulać. Najlepszy dla niego byłby dom bez innych psów ale myślę, że jak miałby mieszkać z jakimś tolerancyjnym psiakiem to nie byłoby kłopotu. Jest wykastrowany, odpchlony i zaszczepiony. kontakt: e-mail: [email protected] gg: 3276883 tel. 784714770 Quote
Mysia_ Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 taki cudowny psiak... Tak bardzo chciałby mieć dom :-( Quote
sara_rokitnica Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 qrczątko ale się rozpisałam :P chciałam dodać tylko, że Bartek jest przewspaniałym psiakiem i nie rozumiem co on jeszcze robi w schronisku :shake: aż brakuje mi słów żeby go opisać w taki sposób aby dokładnie przekazać to co o nim myślę :loveu: Quote
Mysia_ Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Bartuś ogłoszony na: adopcje.org Bartek - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
sara_rokitnica Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 dzięki :loveu: jutro porozsyłam wątek ludowi- dzisiaj jakoś nie mam siły na nic :P Quote
Mysia_ Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 nie ma sprawy ;) Obiecałam, ze będę wrzucać na te dwa portale wszystkie zabrzańskie psiaki. Tylko najlepiej jakby ktoś mi z opisami pomagał, więc jak opis jest to zajmuje mi tylko chwilkę ;) ja po tym co mi dzisiaj zafundował Tops też mam totalny brak mocy :evil_lol: Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Bartusiu...tak bardzo Cię kochamy ale tu potrzebny jest domek:-( moze ktos zrobi jeszcze jakies ogloszenia?:roll: Quote
sara_rokitnica Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 no Tops to Ci zafundował atrakcje pierwszej klasy :evil_lol: zaraz porozsyłam wątek :) Quote
Mysia_ Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='sara_rokitnica']no Tops to Ci zafundował atrakcje pierwszej klasy :evil_lol: zaraz porozsyłam wątek :) fajny psiak, ale pierwszy raz spotkałam psa z takim pier*olcem :diabloti: znaczy się ADHD... A Ty Bartusiu szukaj domku, trzeba kogoś zaprosi do jego wątku :cool3: bo jakoś tu puściutko :-( Quote
Mysia_ Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Sabina02 napisał(a):Czy bidulek ma Allegro? z tego co mi wiadomo to nie... Chyba póki co jest tylko na adopcje.org i cafeanimal ;) więc Sabinko jakbyś mogła :cool3: Quote
Bjuta Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Powodzenia Bartusiu! Dziewczyny, ja nie mam wprawy w ogłaszaniu psów. Postanowiłam skupić się na Bziku. Jak go wyadoptujemy, podejmę następne wyzwanie. Na razie nawracam jedną panią ... Już trochę mięknie :evil_lol: Quote
sara_rokitnica Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 witam cioteczki u Bartusia :loveu: jak na razie Bartek nie ma allegro- ma tylko te ogłoszenia, które zrobiła mu Mysia... on jest takim kochanym psiakiem a kibluje w schronisku ponad rok :shake: gdyby nie jego budzące wątpliwości kontakty z innymi psami nazwałabym go psiakiem idealnym... za bardzo się rządzi chłopak :eviltong: Quote
Sabina02 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Mysia_ napisał(a):z tego co mi wiadomo to nie... Chyba póki co jest tylko na adopcje.org i cafeanimal ;) więc Sabinko jakbyś mogła :cool3: Zrobie mu Allegro wkrotce... :lol: Quote
Asia_Klero Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a tu co takie pustki?:angryy::mad::mad: Bartus ,,mieszka"teraz z taka ruda susia Sonia,ktora jest w nim zakochana na zaboj:evil_lol:z tego co wiem wlasciciel Soni jest w szpitalu...moze jak bedzie chcial ja odebrac wezmie i Bartusia?:roll:Sonia naprawde go pokochala i na spacerkach ciagle za nim piszczy i chce z nim biegac a Bartus zawsze daje jej buziaki:loveu::loveu::loveu:to taki kochany psiak:loveu: Quote
Mysia_ Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 ehh... mi się nie wydaje, żeby ten właściciel Sonię odebrał....:roll: Czy ktoś porobi mu ogłoszenia? bo bez nich to naprawde bez sensu... Jakby każdy zrobił chociaż dwa to już by coś było ;) Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Mysia_ napisał(a):ehh... mi się nie wydaje, żeby ten właściciel Sonię odebrał....:roll: Czy ktoś porobi mu ogłoszenia? bo bez nich to naprawde bez sensu... Jakby każdy zrobił chociaż dwa to już by coś było ;) mogę zrobić tylko Allegro bo tylko takie umiem...:oops:Jesli potrzeba- napiszcie, zrobie jutro(tzn dzis) Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 HAhah:) Właśnie przeczytałam ,że Sabinka też chce zrobić wkrotce Allegro:loveu:Zrobimy tak- ktora będzie pierwsza- to ok:lol:Tylko jesli zrobisz Sabinko aukcje to napisz nam tu link a jak ja zrobię pierwsza- też wkleje:roll:Zobaczymy ktora się szybciej "wyrobi", bo przecież bić się nie będziemy;) Quote
Recommended Posts