ElzaMilicz Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Pokochaj mnie. :p Mogę ? Pychotka ! Tak, Pani ! Słucham ? Quote
Camara Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [FONT=Tahoma]Amiś – czyli pies, który mówi...[/FONT] [FONT=Tahoma]Amiś ma dużo do powiedzenia. Na każdy temat. Jest mądrym psem, więc można z nim pogadać o sprawach ważnych. I o tych całkiem błahych. Amiś na każde zdanie odpowie – ma bardzo bogaty „zasób słów”. Śpiewne zawodzenie, gardłowe pomruki, wesołe poszczekiwanie i smutne lamenty.[/FONT] [FONT=Tahoma]To Amisiowe gadanie jest niezwykłe a takie szczere „psiowe” rozmowy każdemu potrafią poprawić humor.[/FONT] [FONT=Tahoma]Ale to tylko jedna z wielu zalet tego uroczego psa. Bo Amiś nauczył się już wielu rzeczy – potrafi pięknie aportować piłeczkę i poprawnie chodzić na smyczy. Grzecznie zostawać w domu i wiernie czekać na swoim posłaniu na powrót opiekuna. I bardzo stara się by człowiek, z którym mieszka był z niego zadowolony. Uwielbia być chwalony, więc całą psią osobą zabiega, by być wartym nagrody – miłego słowa, czułego dotyku.[/FONT] [FONT=Tahoma]Amiś ma około roku. Jest średniej wielkości psem o delikatnej budowie i krótkiej sierści łatwej w pielęgnacji. Zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. Doskonale czuje się w towarzystwie innych psów, łatwo nawiązuje psie przyjaźnie. Dobrze toleruje dzieci.[/FONT] [FONT=Tahoma]Amiś szuka przyjaciół, którzy pozwolą sobie towarzyszyć w tych szarych i tych słonecznych dniach życia. I nie dopuszczą, by Amiś przypomiał sobie koszmar porzucenia – dolę psa bezdomnego.[/FONT] [FONT=Tahoma]Amiś przebywa w domu tymczasowym w Miliczu k.Wrocławia[/FONT] Quote
Agata69 Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Się wzruszyłam... Dziękuję dziewczyny, że wziełyście tę bidę pod opiekę. Dzisiaj poproszę Kasię o allegro. Te poprzednie zdjęcia są lepsze, myślicie że możemy je częściowo wykorzystać? Quote
ElzaMilicz Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Agata69'] Te poprzednie zdjęcia są lepsze, myślicie że możemy je częściowo wykorzystać? Nie, bo to już nie ten sam pies. Kasi, na razie, głowy nie zawracaj. ;) Muszę mu zrobić dobre zdjęcia na trawce i z dziećmi - na razie pada. :roll: Quote
Agata69 Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Nie, bo to już nie ten sam pies. Kasi, na razie, głowy nie zawracaj. ;) Muszę mu zrobić dobre zdjęcia na trawce i z dziećmi - na razie pada. :roll: OK, szefowo.;) Quote
ElzaMilicz Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ogon nieustannie w ruchu. :lol: Pysk też, byle tylko nikogo nie urazić. :razz: Quote
ElzaMilicz Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Pies zabójca. :eviltong: Podobno agresywny do samców i samic. :roll: Z Morisem: http://www.dogomania.pl/forum/f28/moris-przepiekny-mix-leonbergera-pies-bez-wad-czeka-na-najlepszy-dom-138327/#post12329461 Tak czeka na aport. W pierwsze dni próbował wyrywać wszystko z ręki. Quote
ElzaMilicz Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Z takim entuzjazmem go przynosi. A z takim go gnębi... Amiś charakterem bardzo przypomina ON-a. Quote
kosu32 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Amiś - piękny :lol: Druga bestia - też niczego sobie :cool3: Fajnie się oba komponują pośród zieleni trawy. Rzeczywiście teraz widać że Amiś zmężniał nam. Fajne z niego ciacho :oops: Quote
ElzaMilicz Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='Agata69']Czy mam wystawiać allegro? Tak. Amiś będzie świetnym przyjacielem dla innego psa. Może warto to dopisać do tekstu ? Quote
Agata69 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Tak. Amiś będzie świetnym przyjacielem dla innego psa. Może warto to dopisać do tekstu ? Psa czy suki? Przypominam, że na poprzednim DT odbywały sie psie walki z samcem. DS może sobie też nie radzić. Quote
estote Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 oj, aż miło patrzeć na radosnego Amika :) lepiej reklamować go jako towarzysza dla suczki niż psa, bo po pewnym czasie zacznie walczyć o terytorium i wtedy będzie... Quote
ElzaMilicz Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='Agata69']Psa czy suki? Przypominam, że na poprzednim DT odbywały sie psie walki z samcem. DS może sobie też nie radzić. Dla suki lub psa. To moja adopcja, ja wybieram DS. Nic mi nie przypominaj, bo diabeł wyjdzie ze mnie i zacznie się awantura ! Amiś walczy o uwagę człowieka, nie o terytorium. Quote
Nona Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 rozmawiałam z opiekunkę Amisia w pierwszym i ostatnim(ponowny pobyt) DT. Amiś walczył nie o terytorium lecz o uczucia i uwagę opiekunki. Było to dla niej czytelne. Problem polegał na tym, że podjął próbę 'odbicia jej" jej własnemu psu, który czuł się uprzywilejowany i zasiedziały Kocham Amisia i wszystkie gadające psy. Większość moich psów była rozmowna i było cudnie. Obecne milczą i jest...inaczej:) Quote
Agata69 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Dla suki lub psa. To moja adopcja, ja wybieram DS. Nic mi nie przypominaj, bo diabeł wyjdzie ze mnie i zacznie się awantura ! Amiś walczy o uwagę człowieka, nie o terytorium. :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
Agata69 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Poprosiłam juz Kasię o allegro. Kto móglby jakieś inne ogłoseznia zrobić? Quote
Milla.j Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Agata69 napisał(a):Psa czy suki? Przypominam, że na poprzednim DT odbywały sie psie walki z samcem. DS może sobie też nie radzić. Jak dzisiaj go obserwowałam z Morisem, to nie miał żadnych problemów, walczyli tyko o jeden patyk.:cool1: Ale nawet na spacerze Amiś był w miarę spokojny w stosunku do innych psów...;) Quote
ElzaMilicz Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='milla.j']Jak dzisiaj go obserwowałam z Morisem, to nie miał żadnych problemów, walczyli tyko o jeden patyk.:cool1: Ale nawet na spacerze Amiś był w miarę spokojny w stosunku do innych psów...;) Przedstawiam Wam wolontariuszkę Magdę. :p Proszę o miłe przyjęcie. :razz: [SIZE="2"]ps. Agata, nie masz się czym martwić, Amiś już drugiego dnia podbił moje serce. :mdleje: :grab: Quote
Bambino Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Elzunia, jak oglądam te Twoje fotki, to zawsze mi się robi jaśniej w domu. Wiem,że nic z piesami nie robi się samo, wkładacie w domu mnóstwo czasu w opiekę i naukę psiaków, ale przynajniej widac, że WAM WYCHODZI. Duże Buziaki od nas dla Was. PS czy we wrześniu będziemy mogli przyjechac spróbowac winogrona ? :oops: Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Przedstawiam Wam wolontariuszkę Magdę. :p Proszę o miłe przyjęcie. :razz: ps. Agata, nie masz się czym martwić, Amiś już drugiego dnia podbił moje serce. :mdleje: :grab: Cześć Magda, witaj w klubie szalonych. Elza, martwie to ja sie o to, co mam tu na miejscu. O moje psy pod twoją opieką jestem spokojna. A że marudzę... musiałabyś spytać mojego syna jak bardzo.... Quote
Kasia Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Wyróżnione allegro Amisia: [SIZE="3"]AMIŚ, pies który mówi..Cudowny, łagodny, 1 rok (653464457) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Milla.j Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Agata69']Cześć Magda, witaj w klubie szalonych. Dziękuje za powitanie ;) ale nie uważam żeby to był klub szalonych :lol: co najwyżej pozytywnie nastawionych do psów :evil_lol: Quote
Recommended Posts