Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Tahoma]Amiś – czyli pies, który mówi...[/FONT]

[FONT=Tahoma]Amiś ma dużo do powiedzenia. Na każdy temat. Jest mądrym psem, więc można z nim pogadać o sprawach ważnych. I o tych całkiem błahych. Amiś na każde zdanie odpowie – ma bardzo bogaty „zasób słów”. Śpiewne zawodzenie, gardłowe pomruki, wesołe poszczekiwanie i smutne lamenty.[/FONT]
[FONT=Tahoma]To Amisiowe gadanie jest niezwykłe a takie szczere „psiowe” rozmowy każdemu potrafią poprawić humor.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Ale to tylko jedna z wielu zalet tego uroczego psa. Bo Amiś nauczył się już wielu rzeczy – potrafi pięknie aportować piłeczkę i poprawnie chodzić na smyczy. Grzecznie zostawać w domu i wiernie czekać na swoim posłaniu na powrót opiekuna. I bardzo stara się by człowiek, z którym mieszka był z niego zadowolony. Uwielbia być chwalony, więc całą psią osobą zabiega, by być wartym nagrody – miłego słowa, czułego dotyku.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Amiś ma około roku. Jest średniej wielkości psem o delikatnej budowie i krótkiej sierści łatwej w pielęgnacji. Zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. Doskonale czuje się w towarzystwie innych psów, łatwo nawiązuje psie przyjaźnie. Dobrze toleruje dzieci.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Amiś szuka przyjaciół, którzy pozwolą sobie towarzyszyć w tych szarych i tych słonecznych dniach życia. I nie dopuszczą, by Amiś przypomiał sobie koszmar porzucenia – dolę psa bezdomnego.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Amiś przebywa w domu tymczasowym w Miliczu k.Wrocławia[/FONT]

Posted

Się wzruszyłam...
Dziękuję dziewczyny, że wziełyście tę bidę pod opiekę. Dzisiaj poproszę Kasię o allegro.

Te poprzednie zdjęcia są lepsze, myślicie że możemy je częściowo wykorzystać?

Posted

[quote name='Agata69']
Te poprzednie zdjęcia są lepsze, myślicie że możemy je częściowo wykorzystać?

Nie, bo to już nie ten sam pies.
Kasi, na razie, głowy nie zawracaj. ;)
Muszę mu zrobić dobre zdjęcia na trawce i z dziećmi - na razie pada. :roll:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Nie, bo to już nie ten sam pies.
Kasi, na razie, głowy nie zawracaj. ;)
Muszę mu zrobić dobre zdjęcia na trawce i z dziećmi - na razie pada. :roll:

OK, szefowo.;)

Posted

Amiś - piękny :lol: Druga bestia - też niczego sobie :cool3:
Fajnie się oba komponują pośród zieleni trawy.
Rzeczywiście teraz widać że Amiś zmężniał nam. Fajne z niego ciacho :oops:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Tak.
Amiś będzie świetnym przyjacielem dla innego psa. Może warto to dopisać do tekstu ?

Psa czy suki?
Przypominam, że na poprzednim DT odbywały sie psie walki z samcem.
DS może sobie też nie radzić.

Posted

oj, aż miło patrzeć na radosnego Amika :)

lepiej reklamować go jako towarzysza dla suczki niż psa, bo po pewnym czasie zacznie walczyć o terytorium i wtedy będzie...

Posted

[quote name='Agata69']Psa czy suki?

Dla suki lub psa.
To moja adopcja, ja wybieram DS.
Nic mi nie przypominaj, bo diabeł wyjdzie ze mnie i zacznie się awantura !

Amiś walczy o uwagę człowieka, nie o terytorium.

Posted

rozmawiałam z opiekunkę Amisia w pierwszym i ostatnim(ponowny pobyt) DT. Amiś walczył nie o terytorium lecz o uczucia i uwagę opiekunki. Było to dla niej czytelne. Problem polegał na tym, że podjął próbę 'odbicia jej" jej własnemu psu, który czuł się uprzywilejowany i zasiedziały
Kocham Amisia i wszystkie gadające psy. Większość moich psów była rozmowna i było cudnie. Obecne milczą i jest...inaczej:)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Dla suki lub psa.
To moja adopcja, ja wybieram DS.
Nic mi nie przypominaj, bo diabeł wyjdzie ze mnie i zacznie się awantura !

Amiś walczy o uwagę człowieka, nie o terytorium.

:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:

Posted

Agata69 napisał(a):
Psa czy suki?

Jak dzisiaj go obserwowałam z Morisem, to nie miał żadnych problemów, walczyli tyko o jeden patyk.:cool1: Ale nawet na spacerze Amiś był w miarę spokojny w stosunku do innych psów...;)

Posted

[quote name='milla.j']Jak dzisiaj go obserwowałam z Morisem, to nie miał żadnych problemów, walczyli tyko o jeden patyk.:cool1: Ale nawet na spacerze Amiś był w miarę spokojny w stosunku do innych psów...;)

Przedstawiam Wam wolontariuszkę Magdę. :p
Proszę o miłe przyjęcie. :razz:

[SIZE="2"]ps. Agata, nie masz się czym martwić, Amiś już drugiego dnia podbił moje serce. :mdleje: :grab:

Posted

Elzunia, jak oglądam te Twoje fotki, to zawsze mi się robi jaśniej w domu. Wiem,że nic z piesami nie robi się samo, wkładacie w domu mnóstwo czasu w opiekę i naukę psiaków, ale przynajniej widac, że WAM WYCHODZI. Duże Buziaki od nas dla Was.
PS czy we wrześniu będziemy mogli przyjechac spróbowac winogrona ? :oops:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Przedstawiam Wam wolontariuszkę Magdę. :p
Proszę o miłe przyjęcie. :razz:

ps. Agata, nie masz się czym martwić, Amiś już drugiego dnia podbił moje serce. :mdleje: :grab:

Cześć Magda, witaj w klubie szalonych.

Elza, martwie to ja sie o to, co mam tu na miejscu. O moje psy pod twoją opieką jestem spokojna.
A że marudzę... musiałabyś spytać mojego syna jak bardzo....

Posted

[quote name='Agata69']Cześć Magda, witaj w klubie szalonych.

Dziękuje za powitanie ;)
ale nie uważam żeby to był klub szalonych :lol:
co najwyżej pozytywnie nastawionych do psów :evil_lol: