sdal2 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 życzę Amisiowi duzo szczęscia, zasługuje na to biedak tyle wycierpiał. Quote
ElzaMilicz Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Amiś leży sam w ogródku i nie piszczy, nie narzeka. Szybko się uczy, bo mu bardzo zależy na tym, żeby było dobrze. Ma biegunkę, mocno przeżywa zmianę miejsca. Pozwolił sobie warknąć na Medę, więc podeszła bliżej, żeby powiedzieć mu: " Słuchaj, moja pani nie zawsze będzie przy nas i wtedy ja nauczę cię porządku. Mnie nie przeszkadza, że jesteś samcem !" Czy jest tu poprzedni DT ? Quote
Agata69 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Amiś leży sam w ogródku i nie piszczy, nie narzeka. Szybko się uczy, bo mu bardzo zależy na tym, żeby było dobrze. Ma biegunkę, mocno przeżywa zmianę miejsca. Pozwolił sobie warknąć na Medę, więc podeszła bliżej, żeby powiedzieć mu: " Słuchaj, moja pani nie zawsze będzie przy nas i wtedy ja nauczę cię porządku. Mnie nie przeszkadza, że jesteś samcem !" Czy jest tu poprzedni DT ? Poprzedni DT nie ma dostępu do neta, przynajmniej nie na codzien. Prawdę mówiąc ulżyło mi , bo wczoraj wracałam z ciężkim sercem. Obraz Amisia w tej klatce był dla mnie przykry. Ja Amisia widzę jako fajnego, zagubionego psa, z szansą na fajny dom. A pzrynajmniej na normalny. Elza, zaopiekuj sie nim. Dziękuje ci za pomoc. Jak jego jajka? Quote
kosu32 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Elza Dorzuć kilka fotek Amisia z pobytu u Was. Najbardziej lubię te ze wspólnych spacerów i w otoczeniu Twojego "zwierzyńca". Quote
ElzaMilicz Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Właśnie- jajka, te zastrzyki domięśniowo czy podskórnie ? Przypominam o książeczce. Quote
Agata69 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 ElzaMilicz napisał(a):Właśnie- jajka, te zastrzyki domięśniowo czy podskórnie ? Przypominam o książeczce. Zastrzyki podskórnie. Książeczkę załatwię jak najszybciej. Quote
Agata69 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Książeczka będzie wysłana jutro. Jajka podobno zarosną same. Jak Amiś na smyczy? Quote
Agata69 Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Przypominam, tak Amik wygladał w dniu interwencji: Teraz jest ładnym, dużym psem (dla mnie wcale nie jest brzydki jak kupa;)). Ma tylko namieszane w główce i tyle. Trzymam kciuki... Quote
kosu32 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Elza Dorzucisz jakieś fotki Amisia ??? Please :modla::modla::modla: Quote
ElzaMilicz Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 W główce pomału zaczyna się układać. Jeszcze kilka dni i opis. ;) Quote
Agata69 Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Elza, Amiś jest na twojej posesji? Nie widać go na zdjęciach z innymi psami... Quote
ElzaMilicz Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Agata69 napisał(a):Elza, Amiś jest na twojej posesji? Nie widać go na zdjęciach z innymi psami... Oj, Tomaszu niewierny !!! :lol: Nowy ! Napadamy ? Dwa "głupole" bardzo przypadły sobie do gustu. :p Quote
Agata69 Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Elza, nie chodzi o brak wiary. Mówiłas coś o tymczasie który mógłby stać się dSem, więc myślałam, że może coś znalazłąś w międzyczasie. Wszak dawkujesz swoją bytność na dogo.... no , cóż, ja tez do tego dorastam. Mizianko dla Amisia. Quote
ElzaMilicz Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Agata69 napisał(a): Mizianko dla Amisia. Zdejmiemy mu "kapelutek" za kilka dni i porobimy zdjęcia. Zobaczysz, że to prawie dystyngowany pies. :evil_lol: Quote
Agata69 Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Bambino napisał(a):Pośledzę sobie wątek, dobrze Elza ? O, Kasia Pusia dołączyła do nas... Quote
ElzaMilicz Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Amiś- pies pełen werwy. Wiek ok. 1 roku. Niezwykle chętny do zabawy. Ładnie przynosi piłeczki, jednak sznurowych aportów nie zamierza oddawać. :) Pozostawiony sam w domu zajmuje legowisko i czeka cierpliwie. Jest zdecydowanie szczęśliwszy gdy odpoczywając może spoglądać, choćby z daleka, na swojego człowieka. Jest z gatunku psów, z którymi można "porozmawiać". Repertuar dźwięków, jakie wtedy wydaje, jest baaardzo bogaty. :) Przepada za pieszczotami. Jest ufny, oddany i niezwykle czuły na pochwały. W związku z tym należy ich używać rozważnie, tylko w sytuacjach gdy faktycznie na nie zasłużył. W przeciwnym wypadku emocje przerosną Amisia. Uwielbia kontakty z psami oboga płci. W zabawach nie zawsze bywa delikatny ale bez protestu poddaje się gdy inny pies go karci. ;) Coraz lepiej chodzi na smyczy, spuszczony z niej nie odbiega od opiekuna. Ma krótka sierść, którą niezwykle łatwo pielęgnować. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. __________________________________________ O czym zapomniałam ? Quote
Agata69 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Czyli szukamy domu gdzie amiś będzie towarzyszem człowieka, z mieszkaniem w domu. Elza, jeszcze zdjęcia i wystawię mu ogłoszenia, zwłaszcza allegro. Namiary na ciebie, OK? Quote
kosu32 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No to Pani Doktór Elza dokładnie opisała nam naszego Amisia. :loveu: Teraz przydałyby się jeszcze jakieś ogłoszenia a później docelowy, kochający domek. Dziewczyny !!! Trzymam kciuki :lol: Quote
ElzaMilicz Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Agata69 napisał(a):Czyli szukamy domu gdzie amiś będzie towarzyszem człowieka, z mieszkaniem w domu. Elza, jeszcze zdjęcia i wystawię mu ogłoszenia, zwłaszcza allegro. Namiary na ciebie, OK? O tekst poprosiłam Camarę. Ze zdjęciami jest kiepsko, u nas mocno pada więc psy całe w błocie. :) Za to jakie szczęśliwe. :evil_lol: Oczywiście, że namiary na mnie. Kosu, nie podpadaj mi !!! :chainsaw: :evil_lol: Co z psiakami z Rębowli ? Quote
kosu32 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Kosu, nie podpadaj mi !!! :chainsaw: :evil_lol: Co z psiakami z Rębowli ? Pamiętam Moja Droga aczkolwiek strasznie marnie z wolnym czasem u mnie. Obiecuję że jutro się tym zajmę. Napisz mi kilka słów na private jak w zarysie ma to wyglądać. Quote
Agata69 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Myślę, że jak przyjdzie do ogłaszania, wzbogacimy tekst Camary o kilka szczegółów z przeszłości Amisia. U nas tez pada. Błoto mam w domu 3 razy dziennie.:mad: Quote
Recommended Posts