Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tymczasowa opiekunka była dzisiaj z wizytą u Amisia. Jest Ok, Amis nie wymiotuje, wydaje się szczęśliwy.
Boze, jak dobrze że Amis dostał w końcu swoja szans....
trzymam za ciebie kciuki malutki.

• 1 month later...
Posted

Straszne wieści - AMIK został oddany z domu stalego do DT!!!!
Ludzie, którzy go adoptowali powiedzieli ze szczeka i wyje i sąsiedzi sie skarżą i generalnie najprawdopodobniej już im się znudziło posiadanie psiego przyjaciela!
NIeodpowiedzialne towarzystwo.
Na początku wszystko grało i było ok, nawet podczas wizyty poadopcyjnej wszystko wyglądało kolorowo, ale ni stąd ni zowąd już im się odwidziało!
Ludzie są masakryczni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szukamy domu na gwałt!
Pomóżcie!

Posted

Biedaczek nie ma szczęścia co do ludzi, a taki sliczny z niego piesek, a co oni mysleli że pies ma nie szczekać , przeciez w dzien do 22.00 to może sobie wyc i co ich to obchodzi, ale oni pewnie juz go nie chcą bo im się znudził, albo ida wakacje i nie maja co z nim zrobic. Dobrze chociaz że nie wywalili na uicę.Żałosni ci ludzie.

Posted

a ja miałam w końcu okazję poznać Amika. szkoda, że w takich okolicznościach, ale jednak.

To cudny zwierz :) jest grzeczny, choć trochę marudny. Dziwię się, że ludzie go oddali, bo jest uroczy. Trzeba z nim trochę popracować, by trochę go ujarzmić, ale wszystko jest do zrobienia.

będziemy robić ogłoszenia i reklamować tę biedę :)

Posted

[quote name='estote']a ja miałam w końcu okazję poznać Amika. szkoda, że w takich okolicznościach, ale jednak.

To cudny zwierz :) jest grzeczny, choć trochę marudny. Dziwię się, że ludzie go oddali, bo jest uroczy. Trzeba z nim trochę popracować, by trochę go ujarzmić, ale wszystko jest do zrobienia.

będziemy robić ogłoszenia i reklamować tę biedę :)[/quote]

Estotka, własnie sobie pomyślałam, że może byśmy Amisia wykastrowały?
Będzie spokojniejszy i w ogóle...

Posted

amik jest grzeczny i ładnie się bawi z innymi psami. nie szczeka na ludzi, jest posłuszny itp. jest tylko młody i nieco niesforny, jak to szczeniak.

pomysł z kastracją jest moim zdaniem bardzo dobry.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/amis-po-3-miesiacach-wraca-z-adopcji-dokad-129052/"]oto nowy baner dla AMIKA:[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/amis-po-3-miesiacach-wraca-z-adopcji-dokad-129052/"][IMG]http://images43.fotosik.pl/120/559600a0b021b5a6.png[/IMG][/URL]

Posted

Amiś po pobycie D. w szpitalu wrócił do starego DT. Niestety pojawiły się nowe kłopoty. Amiś zaczął walczyć o dominację i gryzie sie z rezydentem Azylem. D. nie może sobie dać rady z dwoma walczacymi psami. Amiś musi zmienić Dt. To straszne. Ten pies ma dopiero rok , a juz tyle przeszedł. Tuła sie biedny od domu do domu, sam juz tego nie może pojąć.
Zadecydowałam o wykastrowaniu Amika.
W sobotę może pojadę porobić mu zdjęcia i trzeba zacząć szukać od nowa.

Posted

czyli gdzie dokładnie jest Amiś, bo bidok naprawde wiele przeszedł, człowiek by się załamał, więc na jego psychice też sie to pewnie odbije.

Posted

[quote name='Agata69']Jutro Amiś będzie kastrowany, a w sobotę jedzie do nowego DT. Nie wiem jak on to przeżyje...[/QUOTE]

W sobotę- nie ma mowy. Piątek albo w niedzielę wieczór.

Posted

to smutne, że Amiś znów musi zmienić miejsce pobytu, bo już tak wiele w swoim krótkim życiu miał domów, ale to cudnie, że nie będzie się tak męczył z Azylem/ i Azyla (czyli stałego rezydenta w dotychczasowym DT) - naprawdę ciężko momentami nad nimi zapanować...

mam nadzieję, że kastracja trochę go ujarzmi ;)
trzymam kciuki

za transport też

Posted

Dzisiaj osobiscie odwiozłam Amisia do Łodzi gdzie przesiadł sie do auta Elzy i pojechał do <ilicza. Jest brdzo zdezorientowany. Biedny Amiś, bardzo mi go żal.

Posted

Dopiero weszłam do domu sierotko. :lol:
Płakał przez część drogi, potem tylko gdy samochód stawał na światłach.

Jest dobrze, mama przyzwyczaja artystę do siebie. Zwabiła go na piernik.
Myślę, że przy pomocy smakołyków wiele będzie można osiągnąć.

Posted

[B]Elza[/B]

W [B]Tobie[/B] cała nadzieja :modla:

[B]Dziewczyny[/B] zrobiły już tak wiele - jak do tej pory [B]Amiś[/B] nie ma szczęścia ...

[B]Ty[/B] jesteś [B]Czarodziejką [/B]więc odgoń od niego wszelkie złe fluidy, zaczaruj go i daj mu kochający domek ...

[B][COLOR=red]Trzymam mocno kciuki za Amisia !!![/COLOR][/B]