Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szisza jedzie. Biedactwo, tak bardzo swędzi ją skóra w ciepłym samochodzie, że probuje się wycierać we wszystkie fotele.
Jej leczenie będzie niestety kosztowne i troszkę potrwa.
Zapewne będzie kąpana w lecznicy w różnych specyfikach. Problem w tym, że nikt tego nie będzie kontynuował, gdy trafi do płatnego kojca- tam nie ma na to warunków :-(
Dlatego bardzo potrzebujemy dla niej dt, już za kilka dni.

Posted

Szisza jest w klinice w Warszawie. Będzie miała robiony przegląd skóry, kąpiel , może i małe wycinanie kołtunków :cool3:

Chyba jutro powinniśmy coś więcej wiedzieć o jej stanie zdrowia. :roll:

Tu po wyjściu ze schronu... Płaszczyła sie na ziemi i cieszyła :lol:

Images Like This One

biegała i biegała ale się pilnowała i przyszła na zawołanie

Tu z ciotka Dusią ... czasem ciocia warczy :evil_lol: ale chyba mnie lubi

Images Like This One

Z ciotką Jayo

Posted

Podczas drogi do kliniki...
Co prawda prawie całą droge spędziła na moich kolanach dupskiem siedząc od czasu do czasu u Jayo na kubku z kawią :evil_lol: ale tu akurat siedzi pod nogami dzieki czemu mogłam zrobić jej fotki

Images Like This One

Posted

Koszty są bardzo duże (sam pobyt to niestety aż 65zł za dobę :placz:) do tego kąpiele, podane środki itd. A płacić będziemy z własnych kieszeni, jeśli nikt nas nie wspomoże :-(

Posted

A tu zdjęcia z kliniki :evil_lol:
Sziszka zajęła sobie miejsce na krzesle :cool3:

Ciotka dawała smakołyczki :loveu: Szisza bardzo delikatnie bierze jedzenie

Images Like This One

Posted

agusiazet napisał(a):
Koszty faktycznie horrendalne!!! Czy te 50 zł, które wpłaciłam może na to pójść? Jeszcze wpłacę drugie 50 zł, choć to kropla w morzu:(

Tak , jak najbardziej te pieniązki pójdą właśnie na leczenie Sziszy
dziekujemy z całego serducha bo każda złotówka jest na wage złota :roll:

Posted

Dobre wieści !! ( jak narazie ) :multi:
Szisza ma ropne zapalenie skóry wywołane pogryzieniami pcheł.
Czyli mówiąc w skrócie ma uczulenie na pchły :p to wszystko co u niej wynaleźli na dzień dzisiejszy. Niestety nie można tak do konca wykluczyć grzybicy :shake: ( chcociaz jej nie stwierdzono w wymazach ) to musimy być ostrożni.

Za wplaty jesteśmy strasznie wdzięczni :Rose: dziekujemy

Posted

agusiazet napisał(a):
Wiadomo może co jest Sziszy? Przeleję jeszcze 80 zł, a to tylko bedzie razem na 2 dni pobytu w klinice!!!:(

agusiazet - Strasznie Ci dziekujemy :calus::Rose:

Bedziemy wdzieczni za każda złotówke. Nawet malutkie kwoty po pare złotych mogą uratować zycie psiaka :lol:

Posted

Owieczka napisał(a):
Dobre wieści !! ( jak narazie ) :multi:
Szisza ma ropne zapalenie skóry wywołane pogryzieniami pcheł.
Czyli mówiąc w skrócie ma uczulenie na pchły :p to wszystko co u niej wynaleźli na dzień dzisiejszy. Niestety nie można tak do konca wykluczyć grzybicy :shake: ( chcociaz jej nie stwierdzono w wymazach ) to musimy być ostrożni.

Kurde, a nie da się tej grzybicy wykluczyć/potwierdzić?? Przyznam szczerze, ze się nei znam :razz:

Jakby ona musiała ten miesiąc siedzieć w kojcu, to możliwe, ze mogłabym ją wziąć. Problemy mogą być z kasą na leczenie, no i z transportem, bo z tego co czytam, to są niezle km do pokonania; no i z TŻ :evil_lol: Najważniejsze żeby to nie miała grzybicy.

Z tym, ze ja pracuję... zastanawiam się czy ona wytrzyma tyle h sama :roll:

Posted

Własnie wróciłam z kliniki od Sziszy i Dusi-Piratki. Dziewczyny są wykąpane, wyczesane i zrobiły się takie śliczne że szok. :loveu:

Milusie w dotyku i sie już tak nie drapią jak wcześniej. Widać poprawę niesamowitą. U Sziszy to typowe uczulenie na pchły ;) wystarczy jedna taka mała i znowu szisza sie wyczochra na amen :shake: Szisza ma jeszcze zapalenie uszu ale...

Zadzwoniła do mnie dziewczyna , która widziała Sziszę na allegro. Sunia jej sie podoba bardzo ale nie jest pewna czy przypadną sobie do gustu. Więc zaproponowałam, żeby dała Sziszy dom tymczasowy ;) Zgodziła się.
Jutro mamy się jeszcze zdzwonić dokładnie więc trzymajcie kciuki za tymczas.

Szisza jest niesamowicie czysta :mdrmed: dzielnie wstrzymuje swoje potrzeby i załatwia je na zewnątrz.