Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martita']My ksztaltujemy otwieranie szuflady:p i jest ok. Potem tylko lodowka i przynies kanapke:evil_lol:[/QUOTE]
tylko się nie zdziw jak wrócisz do domu i lodówka będzie pusta :evil_lol:

my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tinka:)']tylko się nie zdziw jak wrócisz do domu i lodówka będzie pusta :evil_lol:

my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1:[/quote]
Ja ostatnio tez ćwiczyłam z tinka, bo chora musiałam leżeć w łózku i jakos szło. Parę razy oddała mi nawet do wyciagniętej reki. Tylko jak wyjdziemy na spacer to będzie 'przyćmienie mózgu' u Tinki. Nigdy jej za bardzo nie wychodzi aportowanie na dworzu. Zawsze cos ja rozprasza...:roll:

Posted

[quote name='Tinka:)']
my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1:[/quote]

a ja robiłam od drugiej strony aport formalny - tzn zaczynałam od trzymania, potem trzymanie bez memłania :evil_lol: , następnie siadanie z aportem w pysku (chyba najtrudniejsze:cool1:), dłuższe siedzenie z nim, potem przynoszenie dosłownie z pół metra, i coraz dalej, a teraz już mamy wysłanie po aport :) i tu mam problem tylko z tym, że on wie, że ma czekać na mój sygnał i debil patrzy na mnie a nie na aportek... :splat: i nie widzi gdzie rzucam a potem się frustruje , że nie może znaleźć (jak rzucam na dworze, w domu nie ma tego problemu bo nie da się rzucić daleko). Kochany ułomek. :lol:

Posted

[quote name='Bzikowa']a ja robiłam od drugiej strony aport formalny - tzn zaczynałam od trzymania, potem trzymanie bez memłania :evil_lol: , następnie siadanie z aportem w pysku (chyba najtrudniejsze:cool1:), dłuższe siedzenie z nim, potem przynoszenie dosłownie z pół metra, i coraz dalej, a teraz już mamy wysłanie po aport :) i tu mam problem tylko z tym, że on wie, że ma czekać na mój sygnał i debil patrzy na mnie a nie na aportek... :splat: i nie widzi gdzie rzucam a potem się frustruje , że nie może znaleźć (jak rzucam na dworze, w domu nie ma tego problemu bo nie da się rzucić daleko). Kochany ułomek. :lol:[/QUOTE]

szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował

Posted

kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti:

Posted

[quote name='akodirka']kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti:[/QUOTE]

klikaj jak trzyma i jeszcze nie podrzucił :razz: chociaż to fajna sztuczka :diabloti:

Posted

[quote name='akodirka']no wlasnie staralam sie klikac mu przed tym jak podrzuca ale nie zdazam :shake:[/QUOTE]

trza refleks poćwiczyć :diabloti: albo daj mu w zęby, jak złapie to klik i zabierasz- ale bez puszczania

Posted

no bede musiala pocwiczyc :diabloti: ale juz dawno tego podnoszenia nie cwiczylismy,
ostatno mu wyklikalam wykopy do tylu tylna lapa, tyle ze tez cos przeoczylam, bo teraz wychodzi tak, ze odwraca sie tylem do kogos/czegos w poblizu i to kopie :placz::evil_lol:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']dwie książki się rozjeżdżają:shake: pokombinuję pewnie po sesji jakoś bardziej bo zapowiada się słodko upojny maraton od wtorku do piątku po dwa egzaminy xD[/QUOTE]

sznurkiem związać : P ew. jak napisała bzikowa pudło z ikei- różne są :cool3:

Posted

[quote name='Tinka:)']szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował[/quote]
Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol:
Trzymanie ksztaltujesz?

Posted

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=DZhvFbS8mWE]YouTube - Podnoszenie tylniej łapy - Duke[/url]

Nasza 2sesja podnoszenia tylnej łapy, pierwsza była do pudełka, druga już do kwiatka ;).
Teraz idzie nam znacznie lepiej gdyż potrafi utrzymać łapę dość długo, i przy tym dość zgrabnie wygląda;)

Posted

[b]Kara[/b] świetnie mu idzie:)

My się ciagle męczymy z pudłem... ale jest sukces! Pierwszy raz włożył 4 łapy!!
[url=http://pl.youtube.com/watch?v=BPMfDbgJNQY]YouTube - wchodzenie do pudła[/url]

Posted

[quote name='Talia.']KaRa_, masz super napalonego na prace psa. I mi się zdaje czy on w pewnym momencie podnosił 2 lewe łapy na raz?:razz:
Gratki.[/QUOTE]
Podnosił i przednią i tylną:roll: bo się zapędzał i robił do kwiatka tylną, a do kominka przednią, na szczęście już dawno problem wyeliminowany ;) Fakt napalony jest, gorzej już ja :lol:

Posted

[quote name='martita']
Kinia, ktora to wasza sesja???Czy to mialo byc ksztaltowanie?[/QUOTE]
Wydaje mi się, że 14 ale pewności nie mam. To miało być kształtowanie i chyba nawet jest;)

Posted

A tutaj takie tam
[url=http://www.youtube.com/watch?v=KNcN92LdOSo]YouTube - Kliker[/url]
jak widać na końcu troszkę za bardzo utrwaliła mu się w głowie świadomość tylnej łapy:oops:

Posted

[quote name='martita']Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol:
Trzymanie ksztaltujesz?[/QUOTE]
dziecko specjalnej troski :diabloti:
nie, bo nie jestem pewna czy mu się z aportowaniem nie pomiesza bo to dość podobnie się kształtuje:roll: