Unbelievable Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='martita']My ksztaltujemy otwieranie szuflady:p i jest ok. Potem tylko lodowka i przynies kanapke:evil_lol:[/QUOTE] tylko się nie zdziw jak wrócisz do domu i lodówka będzie pusta :evil_lol: my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1: Quote
Talia Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Tinka:)']tylko się nie zdziw jak wrócisz do domu i lodówka będzie pusta :evil_lol: my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1:[/quote] Ja ostatnio tez ćwiczyłam z tinka, bo chora musiałam leżeć w łózku i jakos szło. Parę razy oddała mi nawet do wyciagniętej reki. Tylko jak wyjdziemy na spacer to będzie 'przyćmienie mózgu' u Tinki. Nigdy jej za bardzo nie wychodzi aportowanie na dworzu. Zawsze cos ja rozprasza...:roll: Quote
Bzikowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Tinka:)'] my robimy aportowanie, od początku ;) już umie przynosić, teraz trudniejsze czyli trzymanie:cool1:[/quote] a ja robiłam od drugiej strony aport formalny - tzn zaczynałam od trzymania, potem trzymanie bez memłania :evil_lol: , następnie siadanie z aportem w pysku (chyba najtrudniejsze:cool1:), dłuższe siedzenie z nim, potem przynoszenie dosłownie z pół metra, i coraz dalej, a teraz już mamy wysłanie po aport :) i tu mam problem tylko z tym, że on wie, że ma czekać na mój sygnał i debil patrzy na mnie a nie na aportek... :splat: i nie widzi gdzie rzucam a potem się frustruje , że nie może znaleźć (jak rzucam na dworze, w domu nie ma tego problemu bo nie da się rzucić daleko). Kochany ułomek. :lol: Quote
Unbelievable Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Bzikowa']a ja robiłam od drugiej strony aport formalny - tzn zaczynałam od trzymania, potem trzymanie bez memłania :evil_lol: , następnie siadanie z aportem w pysku (chyba najtrudniejsze:cool1:), dłuższe siedzenie z nim, potem przynoszenie dosłownie z pół metra, i coraz dalej, a teraz już mamy wysłanie po aport :) i tu mam problem tylko z tym, że on wie, że ma czekać na mój sygnał i debil patrzy na mnie a nie na aportek... :splat: i nie widzi gdzie rzucam a potem się frustruje , że nie może znaleźć (jak rzucam na dworze, w domu nie ma tego problemu bo nie da się rzucić daleko). Kochany ułomek. :lol:[/QUOTE] szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował Quote
akodirka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='akodirka']kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti:[/QUOTE] klikaj jak trzyma i jeszcze nie podrzucił :razz: chociaż to fajna sztuczka :diabloti: Quote
akodirka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 no wlasnie staralam sie klikac mu przed tym jak podrzuca ale nie zdazam :shake: Quote
Unbelievable Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='akodirka']no wlasnie staralam sie klikac mu przed tym jak podrzuca ale nie zdazam :shake:[/QUOTE] trza refleks poćwiczyć :diabloti: albo daj mu w zęby, jak złapie to klik i zabierasz- ale bez puszczania Quote
akodirka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 no bede musiala pocwiczyc :diabloti: ale juz dawno tego podnoszenia nie cwiczylismy, ostatno mu wyklikalam wykopy do tylu tylna lapa, tyle ze tez cos przeoczylam, bo teraz wychodzi tak, ze odwraca sie tylem do kogos/czegos w poblizu i to kopie :placz::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']dwie książki się rozjeżdżają:shake: pokombinuję pewnie po sesji jakoś bardziej bo zapowiada się słodko upojny maraton od wtorku do piątku po dwa egzaminy xD[/QUOTE] sznurkiem związać : P ew. jak napisała bzikowa pudło z ikei- różne są :cool3: Quote
WŁADCZYNI Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dwie książki się rozjeżdżają:shake: pokombinuję pewnie po sesji jakoś bardziej bo zapowiada się słodko upojny maraton od wtorku do piątku po dwa egzaminy xD Quote
Bzikowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ja zawsze ustawiałam pod ścianą to się nie rozjeżdżały. ;) Quote
WŁADCZYNI Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Aaa na to nie wpadłam, zawsze ustawiałam 'wolne' i się rozjeżdżały:evil_lol: Idę się odmóżdżać nad knigami na dogo będę pewnie za jakiś tydzień:shake: Quote
martita Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='Tinka:)']szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował[/quote] Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol: Trzymanie ksztaltujesz? Quote
Talia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 KaRa_, masz super napalonego na prace psa. I mi się zdaje czy on w pewnym momencie podnosił 2 lewe łapy na raz?:razz: Gratki. Quote
KaRa_ Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [url=http://pl.youtube.com/watch?v=DZhvFbS8mWE]YouTube - Podnoszenie tylniej łapy - Duke[/url] Nasza 2sesja podnoszenia tylnej łapy, pierwsza była do pudełka, druga już do kwiatka ;). Teraz idzie nam znacznie lepiej gdyż potrafi utrzymać łapę dość długo, i przy tym dość zgrabnie wygląda;) Quote
Kinia Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [b]Kara[/b] świetnie mu idzie:) My się ciagle męczymy z pudłem... ale jest sukces! Pierwszy raz włożył 4 łapy!! [url=http://pl.youtube.com/watch?v=BPMfDbgJNQY]YouTube - wchodzenie do pudła[/url] Quote
KaRa_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='Talia.']KaRa_, masz super napalonego na prace psa. I mi się zdaje czy on w pewnym momencie podnosił 2 lewe łapy na raz?:razz: Gratki.[/QUOTE] Podnosił i przednią i tylną:roll: bo się zapędzał i robił do kwiatka tylną, a do kominka przednią, na szczęście już dawno problem wyeliminowany ;) Fakt napalony jest, gorzej już ja :lol: Quote
martita Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Kara, fajnie;) Kinia, ktora to wasza sesja???Czy to mialo byc ksztaltowanie? Quote
Kinia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='martita'] Kinia, ktora to wasza sesja???Czy to mialo byc ksztaltowanie?[/QUOTE] Wydaje mi się, że 14 ale pewności nie mam. To miało być kształtowanie i chyba nawet jest;) Quote
KaRa_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dzisiaj zaczęliśmy się uczyć po przeczytaniu artykułu w MP ;) [URL="http://www.youtube.com/watch?v=WdBCW3MuqjA"]YouTube - zdi 0001[/URL] Quote
KaRa_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A tutaj takie tam [url=http://www.youtube.com/watch?v=KNcN92LdOSo]YouTube - Kliker[/url] jak widać na końcu troszkę za bardzo utrwaliła mu się w głowie świadomość tylnej łapy:oops: Quote
zerduszko Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='KaRa_']Dzisiaj zaczęliśmy się uczyć po przeczytaniu artykułu w MP ;)[/quote] Fajnie, typo po co komenda tak szybko :razz: Chyba, że tak uczysz ;) Quote
KaRa_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='zerduszko']Fajnie, typo po co komenda tak szybko :razz: Chyba, że tak uczysz ;)[/quote] Zawsze tak robię ;) Quote
Unbelievable Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='martita']Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol: Trzymanie ksztaltujesz?[/QUOTE] dziecko specjalnej troski :diabloti: nie, bo nie jestem pewna czy mu się z aportowaniem nie pomiesza bo to dość podobnie się kształtuje:roll: Quote
Recommended Posts