Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rutynowa wizyta w schronisku... Mróz, śnieg, zamarznięte, betonowe kojce, skostniałe z zimna psy, setki wpatrzonych we mnie, błagalnych oczu, i to jedno, wyjątkowe, takie ciche i beznadziejne spojrzenie pospolitej urody psa. Co musiało wyrażać to jedno spojrzenie, że natychmiast przykuło moją uwagę i kazało zatrzymać się przy brudnym, ciemnym kojcu, z dziesiątką małych szczekliwych psów? wiem, to była niema, cicha rozpacz i beznadzieja schroniskowej egzystencji...:-(
Stałam tak przy tym boksie, inne psy szczekały, a on wystawił nochalek przez kraty, przeszywał mnie tym swoim wzrokiem, i próbował dosięgnąć mnie łapką. Ukucnęłam przy nim, dotknęłam za uszkiem, wzdrygnął się i zaraz polizał mi dłoń... Inne psy szczekały, a my tak trwaliśmy w ciszy... Zobaczyłam świeże smugi krwi na jego szyi, dostrzegłam ranę na uszku, pod brudką wyczułam strupy...
Jednak tego dnia nie miałam dla niego gotowego rozwiązania i musiałam z ciężkim sercem odejść. Gdy odchodziłam, on zapłakał rozpaczliwie. Wtedy w myślach nazwałam go Płakuś i przysięgłam sobie odmienić jego los...

Picasa Web Albums - Małgorzata - Płakuś

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Pospolity??? On jest piękny!!! Jejku, no co Ty, Goniuś!!! :-o
Dla mnie on jest piękny, najpiękniejszy, szczególnie sercem. Ale ma uszka jak radary, szczeciniasty włos i ogon zakręcony jak u świnki, z dupką na wierzchu, no i krótkie łapki.... Są różne kanony urody, a moje nie zawsze idą w parze z modą...

Posted

To zdecydowanie odbiegam od standardu. :evil_lol: To co wypunktowałaś to są jego atuty. Jejku, ja jestem zachwycona, poprostu zachwycona. Ubóstwiam taki typ psiaka. :loveu:

Posted

majqa napisał(a):
To zdecydowanie odbiegam od standardu. :evil_lol: To co wypunktowałaś to są jego atuty. Jejku, ja jestem zachwycona, po prostu zachwycona. Ubóstwiam taki typ psiaka. :loveu:
No ale my nie jesteśmy normalne, powiedzmy sobie szczerze :evil_lol:;)
A nawet na tych zdjęciach, jak sie dokładnie przyjrzycie, to zobaczycie krewkę po lewej stronie twarzyczki, pod uszkiem....

Posted

GoniaP napisał(a):
No ale my nie jesteśmy normalne, powiedzmy sobie szczerze :evil_lol:;)

oj tak zdecydowanie - spotkamy sie kiedys wszystkie w psychiatryku .
:diabloti:

a pies jest boski -cudny sierściuch i ten biedny obok spaniel :-(

Posted

Basia i Barni napisał(a):

a pies jest boski -cudny sierściuch i ten biedny obok spaniel :-(
Spaniele mają osobny wątek... To dopiero masakra :placz:
A wracając do Płakusia...
Wróciłam po niego i przeniosłam gdzie indziej...
Zdjęcia z podróży i pierwszego spacerku:

Picasa Web Albums - Małgorzata - Płakuś dt

Płakuś to taki facet, w którym wszyscy się zakochują... Mam nadzieję, że tam, gdzie go przeniosłam będzie mu lepiej...

Posted

Czy to nie zadziwiające, jak każdy z nich się zmienia, gdy tylko wyjdzie poza bramę schroniska? Popatrzcie, jakie dumnie stojące uszka, jaki ogonek! I ta biała kolanówka na przedniej łapce ;-).

Posted

MonikaP napisał(a):
Po tej "wysadzonej" pupie podejrzewam, że Płakuś ma już swoje lata, nie mówiąc już pewnie o gruczołach czekających na opróżnienie...:shake:
Płakuś ma około 3 lat.... Gruczoły pewnie do opróżnienia, ale z tą wypiętą pupą, to on już tak ma ;) Najbardziej cieszą postawione radarki i buziaczki, które zapragnął rozdawać. Raz usłyszałam nawet jak szczeknął :evil_lol::razz:

Posted

MonikaP napisał(a):
I ta biała kolanówka na przedniej łapce ;-).
Jedna krótsza, a druga widocznie mu się osunęła :evil_lol:
Płakuś nie wie co to buda :shake: Znakomicie jeździ samochodem... Kocyki i podusie to jego domena. Kolanka, przytulanki i buziaki też zna.... To żaden podwórkowy "burek". To ARYSTOKRATA :eviltong:

Posted

Dziękuję Ci Majguś za pokazaniu mojego przystojniaka światu :loveu: Czyż nie jest cudowny?? Już przeszedł metamorfozę, ale jeszcze się nie uśmiecha :( Wciąż ma melancholijne spojrzenie...