Neczka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Wet-siostra napisał(a):(...) Dlatego już się NIE wypowiadam na tym wątku... To nie ma najmniejszego sensu. No jak to się nie wypowiadasz, wet jak ciągle coś piszesz ? :D A to powyższe to nie jest wypowiedź ? Piszesz ciągle, że nie ma sensu dyskutować, więc po co to robisz ? To nic, że coraz rzadziej, ale jednak się odzywasz... My możemy ostrzegać ludzi jedynie na DG, ale Wet itak znajdzie sobie tu czy tu psa i tak na prawdę nie mamy na to większego wpływu :roll: Quote
gagata Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Bamboo, chciałabym raz na zawsze skończyć z tymi "niedomówieniami" wobec Wet-siostry,wierz mi... Nie wiem, jak czytałaś te wątki a,ale wiem jakie z nich wyciągnęłaś wnioski, bo to napisałaś... Największą pretensję do Wet-siostry mozna mieć o to,że wypisywała w postach nieprawdę i czyniła to ze szkodą dla psów, które miała u siebie... Jeszcze raz mówie, to nie był DT ! Poziomka była jej powierzona na kilka dni, do zdjęcia szwów, a nie na DT. Właścicielka wielekroć ja prosiła o zwrot suki. Owszem o psach trzeba pisać prawdę, by adoptujący wiedział, na co się decyduje..ale niech to bedzie prawda! Jaką to karme weterynaryjną jadły u niej psy, to widac na zdjęciach (wodniste rosołki i m&msy z Biedronki)Jasne, nie każdego stać na super karmy ale po co pisać bzdury? Tarzająca się we własnych siuśkach Poziomka, która od razu w hoteliku potrafiła sie normalnie zachowywać? Suka szalejąca ze strachu przed założeniem obróżki i smyczki stoi na zdjęciu z wyprawy na szczepienie ze smyczą w prawidłowe "U"... Nie ma sensu tego wszystkiego rozpamietywać, bo to niczego nie zmieni.Szczęśliwie suka znalazła swój dom i jest jej tam dobrze. Inna sprawa - Wet-siostra często ofiarowywała się z pomocą i opieka weterynaryjna przy chorych zwierzetach.,powołując się na swoje wieloletnie doświadczenie w tym zakresie.. Z wątku Poziomki wynika jednak,że ona nie ma bladego pojęcia o psach,o ich zwyczajach, zachowaniach i żywieniu. To samo bylo na wątku Lusi-Parówy,powierzonej jej przez dziewczyny z Wrocławia na DT. Podejrzewa,że suka najpierw jest w ciąży, potem,że ma ropomacicze ale do weta dotrzec nie może szybko ...bo deszcz pada,bo noga boli, bo cos tam jeszcze... I Lusia cudownie sie z tego ropomacicza wyleczyła... Owszem,skoro chce myśleć o sobie jako o weterynaryjnym asystencie, to niech sobie myśli, ale innych w błąd wprowadzać nie wolno! I jeszcze jedno - Wet siostra wiele razy była proszona o pomoc przy robieniu ogłoszeń..jej odpowiedzi wczesniejsze to pomijanie milczeniem próśb,a póżniejsze - to powoływanie sie na brak natchnienia po śmierci psów.OK.może nie mieć natchnienia, ma prawo, jak każdy.Może też nie chcieć ich robić - wolna wola.Szkoda tylko,że czas, który mogłaby dla dobra psów, o czym często pisuje, poświęcić na przeklejanie gotowców w portale ogłoszeniowe, ona woli poświęcić na wklejanie masy zdjęć do swojej galerii na n-k.. Co do otrucia - nie można zarzucić Wet-siostrze,że to ona zrobiła albo jej TZ. Ale mozna jej zarzucic to, ze wskutek niewłaściwej opieki nad powierzonymi jej psami spowodowała czyjąś agresję wobec tych zwierząt. Gdyby Wet-siostra dysponowała ogrodem,gdzie psy biegały, to OK. Ale tak nie jest - ten jej ogródek jest naprawde wielkości chusteczki od nosa...Psy tak trzymane, niewybiegane,pozostawione same sobie, głownie szczekają, na przechodniów, na inne psy, na wszystko. A wokół normalne kilkupietrowe bloki - ktoś w końcu nie wytrzymał, niech go kiedyś.los za to ukarze...Ale były sygnały wcześniesze,całkowicie przez Wet-siostre zignorowane. Wysmarowanie psa olejem, zapaskudzenie bramki, dzwonienie do furtki... Ona o tym sama pisała na dogo, ludzie ją ostrzegali i co? I nic...Wygodniej było godzinami klepać w klawiaturę niż wyjśc ze zwierzakami na przyzwoity spacer, chociaż raz dziennie... I żeby ten temat zakończyć, uważam ,że Wet-siostra należy do tych dogomaniaków, którzy potrzebują być w centrum zainteresowania...Jak nie ma o czym pisać, to cos trzeba wymysleć...A że nieprawdę, albo z krzywda dla zwierzaka? No cóż...Straty musza być...A kolejnego psa możecie oczywiście jej dać...W końcu co to za różnica ,czy zwierzak padnie w schronie od choroby czy u Wet-siostry..będzie mogła przez chwile znów pobłyszczeć, założyc kolejny wątek o sobie... Quote
Bamboo ® Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 A skad doszly Cie te sluchy, jesli mozna wiedziec????? Doszły mnie "słuchy", czyli raz po raz natykałam się na dogo na wpisy typu nie dawać psów do wet; jeśli ktoś chce dać psa do wet to proszę o pilny kontakt z... itp. ostrzeżenia Wyrobilas juz sobie swoje zdanie po przebrnieciu bitych 115 stron i jakie zatem konkluzje???? Jaka konkluzja? Dużo mocnych słów, mało konkretnych zarzutów, jakieś domysły zamiast dowodów-czyli to, co już pisałam w poście powyżej. Tylko tyle mogę wysnuć z wątków, a pewnie pytasz o konkluzję typu: guilty/not guilty? Tego nie wiem i nie mnie to oceniać. Piszę jedynie, co widzę na wątku. Gdzie przekrecanie????? I jakie przyganial kociol garnkowi??? Obrazasz ludzi, Bamboo. Wiem, co piszę.. Nie chcę cytować, bo zaraz tu się rozpęta III wojna światowa, ale jeśli bardzo Ci zależy, to podam Ci przykład, żebym nie została posądzona o "obrażanie ludzi"... Przeczytalas juz jak miewa sie Poziomka? Umie chodzic na smyczy, jest kochana i nadaje sie jak najbardziej do zycia w normalnej rodzinie, nie musi mieszkac na ganku;) Oczywiście, że przeczytałam:p Cieszę się, że dobrze trafiła. Ale nie wiem, o co Ci w tym zdaniu chodzi.. O to, że wet skłamała na temat zachowania Poziomki u niej? Chyba nie jest wykluczone, że pies może się inaczej zachowywać w nowym domu, prawda? Poziomka nie byla wlasnoscia wet siostry!!!!!!!! Byla tylko i wylacznie na DT i wet nie miala prawa decydowac o jej przyszlosci!!! Jasne????? Co do formy, to nie krzycz tak, ja mówię spokojnie, więc również proszę Cię o powstrzymanie się od takiego tonu. Po co te miliony wykrzykników i pytajników? I wielgachne litery? A co do treści-czy ja gdzieś twierdzę, że Poziomka była własnością wet? Poszukaj sobie sama i oswiec sie :evil_lol: Ot, wyszukaj w uzytkownikach nick wet i juz masz lekture na kilka tygodni:eviltong: Sensacji szukasz???? Zaloz sama watki i ujrzyj sprawe w innym swietle...Amen Wiem, że sobie mogę sama wyszukać, ale osoby które znają sprawę mogą mnie skierować do najbardziej istotnych wątków. Podanie linka naprawdę stanowi aż taki problem? Dla osób, którym zależy, aby przestrzec ludzi przed wet-siostrą jest to wręcz ułatwienie. Nie musiałyby przekonywać, tłumaczyć, tylko wrzucają linka i każdy sam może ocenić sprawę. I nie szukam sensacji, wręcz przeciwnie-chętnie spojrzę na sprawę w innym świetle, czyli być może od "Waszej" strony. Bo może to ja mam klapki na oczach... Dlatego prosiłam o podanie linków, abyście same mogły wybrać te wątki, w których wg Was wychodzi na jaw cała prawda o wet.. Jestem postronna osoba sledzaca watek Poziomki od jego zalozenia i na 100% jestem przekonana ze wet nie jest i nie byla w porzadku w odniesieniu do wspolpracy z "Nadzieja" Dopiekla starszym ludziom wybitnie / mam tu na mysli opiekunow Poziomki/, nie obchodzil jej ich stan zdrowia!!!! Chore ambicje wet byly wazne. Skoro jesteś osobą postronną, tak jak ja, znasz sprawę Poziomki tylko z wątku, to jak możesz być na 100% przekonana, że "wet nie jest i nie byla w porzadku w odniesieniu do wspolpracy z "Nadzieja" " oraz "Dopiekla starszym ludziom wybitnie / mam tu na mysli opiekunow Poziomki/, nie obchodzil jej ich stan zdrowia!!!! Chore ambicje wet byly wazne." Jaka znow wet siostra?? kobieta bez sredniego wyksztalcenia podajaca falszywe dane!!! malo Ci???? Na glowie 1000 problemow osobistych. Co to za hasło "mało Ci????" Mówię "wet-siostra", bo taki ma nick i koniec. Czy Ty ty przypadkiem nie nadinterpretujesz moich słów? Quote
LeCoyotte Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 dusje napisał(a): Jestem postronna osoba sledzaca watek Poziomki od jego zalozenia i na 100% jestem przekonana ze wet nie jest i nie byla w porzadku w odniesieniu do wspolpracy z "Nadzieja" skoro jesteś osobą postronną to na jakiej podstawie tak stanowczo osądzasz wet-siostrę? Na podstawie kilku wątków? Nie znasz 'osobiście' całej sprawy i nie możesz być w 100% pewna jak było. Czy ty może jesteś duchem świętym? Wróżką? Quote
dusje Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 LeCoyotte napisał(a):skoro jesteś osobą postronną to na jakiej podstawie tak stanowczo osądzasz wet-siostrę? Na podstawie kilku wątków? Nie znasz 'osobiście' całej sprawy i nie możesz być w 100% pewna jak było. Czy ty może jesteś duchem świętym? Wróżką? Widocznie wiem o wiele wiecej, skoro mam odwage sie wypowiadac. Quote
Pianka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 gagata napisał(a):Chodzi o to, by osoby, które zechcą Wet-siostrze powierzyć psy pod opiekę,niewazne na DT,DS czy hotelik wiedziały,komu ja powierzają, skoro Wet-siostra tak często mija się z prawdą... Od tego macie watek przyklejony "czarne kwiatki" Tam prosze wpisywać na liste osoby z podaniem powodu bez oceniania. na dogomanii zabrania sie obrażania kogokolwiek, choćby nie wiadomo kim ta osoba była. przypominam o tych punktach regulaminu 3. OPINIA, KRYTYKA Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach i poparta dowodami. Każda inna jest niewiarygodna. Krytyka anonimowa będzie usunięta, wobec czego zastanów się zanim zaczniesz kogoś krytykować z imienia i nazwiska lub w sposób jednoznacznie identyfikujący. Publikowanie danych osobistych lub prywatnych wiadomości innych osób jest zabronione. 5. POSTY Zabrania się pisania postów o treści: - obraźliwej - niecenzuralnej - niezgodnej z prawem - stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną - Posty pisane przez jednego użytkownika, jeden pod drugim, będą łączone, chyba ze moderator zadecyduje inaczej. Nie dotyczy fotoblogów. - Nadużywanie emotikonek, dużych liter, kolorowych czcionek – jest zakazane – uciążliwe posty będą moderowane. - Funkcja podgląd – skorzystaj zanim wyślesz posta – pozwoli Ci ona wyłapać ewentualne braki, literówki i błędy. Jeśli jednak nie skorzystałeś z opcji „podgląd” a w poście są błędy itp. – skorzystaj z opcji "edit" w prawym, dolnym rogu Twojego postu. Nie szkoda wam czasu na takie głupie dyskusje? Może zamiast tu pisać zajmijcie się realną pomoca dla psów. Watek zostaje zamknięty a w późniejszym czasie zostanie całkowicie usunięty jako nieregulaminowy. Prosze na żadnych watkach nie atakowac wet-siostry ani innych osób, bo takie postu będą natychmiast usuwane a w razie uporu wraz z autorem wiadomości. Quote
Recommended Posts