mtf zalesie Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 w pierwszym poscie napisane jest wyraznie ze suka jest w brzozie kolo kozienic/nie mam polskiej trzcionki/ Quote
jaguar44 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Wczoraj dostałam maila od osoby, która ją dokarmia.Suni już przeszła apatia, nie jest w ciąży, to miły i sympatyczny psiak.Jest na łańcuchu, bo gryzie się z sukami.Grupa interwencyjna już się nie odezwała, TOZ też kazał się zgłosić do gminy. Pani Jola nie wierzy, żeby w gminie chcieli pomóc.Nie chce jej skazywać na schronisko, bo wie co to oznacza..Ale jeśli nikt się nie zgłosi, będzie musiała to zrobić:-( Quote
wtatara Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Kasiu jeśli już wiemy coś więcej o suni , może ją zacząć ogłaszać. Ale może wcześniej obejrzał by ją wet, nie wiemy ile może mieć lat itd.Co o tym myslisz.[SIZE=3][B] Przydały by sie lepsze zdjęcia do ogłoszen [/B][/SIZE] Quote
Kasia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 pisałam już o zdjęciach, z tymi co są to nie ma co ogłaszać... ale z tego co wiem to sunia już ma allegro wystawione przez tą Panią...a jeśli mamy ją ogłaszać to na kogo namiary? co o niej napisać jak nawet nic o niej nie wiemy? :shake: Quote
wtatara Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Tak Kasiu Allegro miała a czy ma tego nie wiem. Wypatrzyłam ja własnie na Allegro. Quote
Kasia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='wtatara'] Tak Kasiu Allegro miała a czy ma tego nie wiem. Wypatrzyłam ja własnie na Allegro. [/QUOTE] tak ma nowe, ta Pani jej zrobiła. tylko wątpie aby Pani sprawdziła ewentualny dom gdyby sie taki znalazł a z racji tego jaka to rasa to całkiem możliwe, że suka trafi w nieodpowiednie ręce :shake: Quote
mtf zalesie Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 ....................................................................... Quote
lilith27 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 na asta ona nie wygląda ale skoro tak podnosicie to może napisać do fundacji chociaż żeby na stronkę ją dali Quote
doddy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Po tym zdjęciu, to typowy amstaff. Wiemy o suni. Na razie nie dajemy na stronę bo jest za mało informacji. Quote
lilith27 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 nie będę się spierać na pewno mniej wiem o tej rasie pozdrawiam zatem Quote
wtatara Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 [B][SIZE=3]nowe wieści[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]sunia zaczyna wychodzić z budy na widok człowieka. Pozytywnie nastawiona, cieszy się. Zdjęcia[IMG]http://images37.fotosik.pl/54/66b9575e83f3501b.jpg[/IMG][/SIZE][/B] [IMG]http://images38.fotosik.pl/54/33d79e635126dd1e.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/54/d4f26798afdd76e3.jpg[/IMG] Quote
Kasia Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 bardzo ładna....szkoda tylko, że nie ma nikogo z tamtych okolic aby pomógł by nie trafiła do schronu albo w niepowołane ręce :shake: Quote
t_kasiek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 śliczne jest !!!!!!!!! a nie ma tutaj na dogo jakis milosnikow tej rasy ??? moze jakis watek gdzie sa amstaffki ??? Quote
mtf zalesie Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 moze macie jakies dt w okolicach kozienic bo dzwonila znajoma ze wrzucili jej ciezarna suke wlasnie w okolicy warka-kozienice ,ma swoich 40 psow szukamy bezplatnego dt po sterylce chociaz.na mapie nie ma. Quote
lilith27 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 okolica warka - kozienice śmiem twierdzić, iż łatwiej byłoby w wawie szukać transport to mniejszy problem niż dt, zresztą warka to w połowie drogi może bardziej właśnie w kierunku stolicy to większe miasto wiecej userów też na forum Quote
andzia69 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='t_kasiek']śliczne jest !!!!!!!!! a nie ma tutaj na dogo jakis milosnikow tej rasy ??? moze jakis watek gdzie sa amstaffki ???[/quote] miłosnicy są...tylko niestety bullowatych do adopcji jest za dużo:-( a domków brak... a zeby komukolwiek proponować suczynę, robic ogłoszenia, cokolwiek trzeba wiedzieć...a tych informacji jest jednak ciut za mało moze ktos wklei choć linka do tego allegro co ta pani robi - wtedy moze się dowiemy coś blizej... Quote
lilith27 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 sucz mi siedzi w głowie ciągle może warto poszukać dt w wawie w wawie myślę ma większe szanse na siłę to każde zwierze można prrzetransportować mam sedalin w tabletkach i w żelu aktulanie możnaby rozważyć jakąś klatkę pomyślcie w szerszej skali póki dysponuje ( po częśći ) pojazdem wkr ótce może mi on zostać zabrany w ogóle nie wiem na co wpadnie mój mąż Quote
doddy Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Transport myślę że jest najmniejszym problemem. Problemem jest brak domów tymczasowych dla psów. Jest ich ogromna ilość i człowiek już sam nie wie, które w pierwszej kolejności zabierać. Quote
lilith27 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 dlatego chyba łatwiej o dt właśnie w warszawie niż w radomiu Quote
doddy Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ja w Warszawie znam 3 osoby, które dają DT dorosłym bullowatym. Reszta jest w innych rejonach PL. Wcale nie jest tak jak się wszystkim wydaje z tymi bullowatymi... Warszawa jest dużym miastem ale o pomoc czasami strasznie trudno o czym przekonało się już wielu warszawiaków. Quote
andzia69 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='anhata']sluchajcie a moze hotel ??????[/quote] ale za co.... Quote
doddy Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='anhata']sluchajcie a moze hotel ??????[/quote] Niestety kwestia hotelowania to raczej przegrana sprawa... wiemy na przykładzie psów fundacyjnych. Mamy 4 psy w fundacji w hotelach. Mało kto na nie wpłaca niestety, choć na początku było dużo deklaracji pomocy. Teraz fundacja opłaca psiaki z ogólnych środków. Powiem Wam z doświadczenia, że nie polecam dawania psiaków do hoteli. Chyba, że jedna osoba, lub dwie wezmą na siebie odpowiedzialność - umieszczenia psa, płacenia za niego, ogłaszania, wyadoptowania. Niestety realia są brutalne. Quote
Recommended Posts