Victorianka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Witam wszystkich, Tu wiadomości z pierwszej ręki czyli gliwicki DT z widokiem na DS. Sunię witamy w niedzielę, jedziemy po nią do Żor.;) Dziękuję dziewczynom za wsparcie i dokładny dziennik dokonań suni. Zapewniam, że dołożę starań aby czuła się u nas dobrze. Koishi nie narzekała po adopcji, więc Perełka też nie powinna... Będę informować na bieżąco o postępach psiaka, a ponieważ jestem tu nowa postaram się odpowiedzieć na wszystkie ewentualne pytania. Pozdrawiam Ania Quote
Granula Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 witam moją imienniczkę :cool3: jutro zadzwonię i umówimy się dokładnie [Twój numer już mam od Budrysek] mam nadzieję, że mała zostanie u Ciebie na stałe :loveu: ;) chociaż nie wiem jak zniesiesz jej charakterek :evil_lol: śpi na łóżku, na poduszce koło mojej głowy, liże po buzi, kradnie mi kapcie, zjada wszystko, co napotka na swojej drodze :razz: suchą karmę zjada dopiero po rozsypaniu na podłogę :lol: jest strasznym pieszczochem i zazdrośnicą... i ma energię elektrowni atomowej :loveu: Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Granulla - dzięki za opiekę nad małą...elektrownią atomową:lol:! Victorianka-witamy:loveu: i liczymy na...wiadomości z pierwszej ręki No to mała torpeda do domu się szykuje! No,no...:evil_lol: Domku szykuj się na ...torpedę!:evil_lol: Quote
Victorianka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Jestem pod telefonem po 15, bo wcześniej w pracy, a teraz dostałam adres od Budryska ;) Ja jakoś przeżyję wybuchowy temperament małej, ciekawi mnie, jak zniesie go Koishi - w końcu miała 1,5 roku sielanki :P Przeżyłam dobermana, ONka, jamniora, rottkę to i z maluchem powinnam poradzić :lol: Zresztą lubię takie potworki :eviltong: Jestem ciekawa jak zareaguje na nowy domek i nowe stado... Quote
Granula Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zdjęcia kiepskie, bo robione telefonem a tak maleństwo śpi można też w ten sposób Quote
Granula Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Victorianka napisał(a):Jestem ciekawa jak zareaguje na nowy domek i nowe stado... przyznam się, że strasznie się bałam tego, że mała się do mnie przyzwyczai i w nowym domku będzie płakać... ale jak poszłam z nią do p.Oli [która była małą zainteresowana] to Perełka mnie po prostu olała... dostała szyneczki, Pani pozwoliła bawić się kapciami, pogłaskała, wycałowała... ja nie istniałam, gdybym odeszła, mała w ogóle by tego nie zauważyła. Cieszę się też, że u mnie zobaczyła, że jeden kot jest fajny, można podejść, ciągnąć za ucho i wyjadać z miski... ale drugi jest groźny i trzeba go omijać z daleka... mam nadzieję, że z Twoim kotem się dogada :diabloti: Perełka wróciła przed chwilką ze spacerku... cała brudna, ganiała jak szalona i wytarzała się pięknie... przeskoczyła przez krzaki i podrapała sobie brzuchol... a brzucholek zaczął jej zarastać sierścią, już nie jest taki golusieńki :loveu: Quote
Victorianka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziękować za zdjęcia i wszelkie info. Już nie mogę się doczekać spotkania :multi: Sytuacja rodzinna na chwilę przed przyjazdem pieska przedstawia się następująco: Tato rozczula się na sam widok zdjęć - ciągle powtarza, że to "jego kochane maleństwo i taki maluszek słodki i o jejkujejku". :loveu: Kicia od dwóch dni się bardzo tuli i stara się zwrócić na siebie uwagę - czuje nadchodzące zmiany. Wychowywała się DT z czterema psiakami, a z tymi, z którymi miała kontakty ostatnio było ok. Z jej strony nie przewiduję problemów. Ja staram się wydumać rozsądną strategię działania, a mój Marek twierdzi, że jesteśmy stuknięci :evil_lol: Wesoło jest. Quote
Granula Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 jutro ważny dzień dla naszego maleństwa :loveu: będzie mi jej brakować :placz: Quote
ab-agnieszka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jestem bardzo ciekawa jak minie pierwszy dzien w nowym domku :lol: Quote
Victorianka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ja też się denerwuję, jak wypadnie pierwsze spotkanie :D Postaram się zdać dokładną relację! Quote
ab-agnieszka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 No to czekamy na wiadomosci :loveu: Quote
peate Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 nowi Duzi są tak zajęci Pchełka, że nie maja czasu nic napisać :evil_lol: Quote
Granula Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 pojechała :placz::placz::placz: ugryzła mnie w nochal na pożegnanie :loveu: moje słodkości kochane czekam z niecierpliwością na relację z podróży i 1-szych chwil w nowym domku :loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 My również trzymamy kciuki :) Quote
Victorianka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować Granuli za opiekę, dobre rady i dzielne pożegnanie! :lol: Trochę się obawiałam pierwszego spotkania z sunią, ale jest to tak żywa istotka, że niemal od razu powstała cieniutka nić porozumienia. Sama podróż przebiegła bardzo spokojnie. Psiuńka na początku trochę popiskiwała - w końcu nowe otoczenie, nowi ludzie, nowe zapachy... Ale już po chwili wygodnie ułożyła się na kolankach i tak dojechaliśmy do Gliwic. Zaraz pod nowym domkiem zatrzymaliśmy się na trawniku na sikundę a później do domku. Kicia nie jest zbyt szczęśliwa z obecności nowego lokatora - na początku najeżyła się, syknęła i schowała pod tapczan. Pies za to rozszalał się w najlepsze i stwierdził, że skoro ucieka, to można gonić! Rozejm wprowadziło dopiero jedzonko. Kicia była bardzo zainteresowana zawartością miski przybysza i nawet do pewnego stopnia dała do siebie podejść. Na razie dodaję jej otuchy trzymając ją na rękach, głaszcząc i na razie starając się nie dawać szczeniakowi jej gonić. Powolutku, stopniowo i będzie coraz lepiej :-) Teraz sunia szaleje po mieszkaniu, biega, szarpie wełniane kapcie babci, gryzie własne zabawki, biega, powarkuje, niezgrabnie pakuje zadek na tapczan. Mam wesoło w chwili obecnej :lol: Znowu byłyśmy na sikundę na dworze, bo nam się nie zdążyło... Ale to nic! Sukcesem jest ubranie obróżki, która wyjątkowo się nie podoba i okropnie przeszkadza! Na razie musimy się siebie nauczyć. :lol: Dzień to pełen wrażeń! Jutro relacja z pierwszej nocy w nowym domku, a dzisiaj to chyba tylko dobra herbatka, buty i na dwór :lol: ... Quote
ab-agnieszka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Super bardzo sie ciesze. No i wiedzialam ze mala bedzie miala dobrze.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Granula Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 dzielne maleństwo :loveu: mam nadzieję, że mała nie zdążyła się przyzwyczaić do mnie... chociaż ja do niej już przywykłam ...miała dzisiaj sporo wrażeń... przyjechała do Żor do mojej mamy, a tu 3 koty :evil_lol: ...moja mama [w marcu w zeszłym roku odszedł za TM po 17 latach nasz kochany Dino] zarzeka się, że psa nie chce... ale jak zobaczyła Perełkę to była wprost zachwycona... i tylko zabaweczki w ruch i jedzonko... do tego mój dorosły brat i jeszcze napatoczyła się sąsiadka, która porwała Perełkę na chwilę do siebie, a tam 4 dorosłych, 1 dziecko i młoda roczna labradorka :diabloti: wszyscy się nią zachwycali... a Perełka wykorzystała okazję, żeby wyjeść jedzonko z cudzej michy :evil_lol: tyle wrażeń jednego dnia dla takiego malucha to sporo... super, że w ogóle ma humor i szaleje z zabawkami po domku... niestety jej ulubiona zabawka - biała materiałowa puchata piłeczka wsiąkła jak kamień w wodę przed wyjazdem :roll: a mała tak z nią szalała czekamy na kolejne relacje Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Mam nadzieję,że Perełeczka znalazła juz swój własny domek i nie będzie dalej tułała się po ludziach!!! Bądz szczęśliwa Maleńka!!!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 BUDRYSEK napisał(a):Mam nadzieję,że Perełeczka znalazła juz swój własny domek i nie będzie dalej tułała się po ludziach!!! Bądz szczęśliwa Maleńka!!!:loveu: POWODZENIA!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
BUDRYSEK Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Kolejne maleństwo w potrzebie :( http://www.dogomania.pl/forum/f28/uratuj-malenstwo-dt-pilnie-130224/#post11677580 Quote
Recommended Posts