Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Granula napisał(a):
BUDRYSKU czyli 1 jest w lecznicy a 2 nadal w schronisku?

czy ten drugi jest zdrowy?

Jeden jest w lecznicy(tu jego wątek), jeden poszedł do adopcji, jeden został w schronisku. Wyglądał na zdrowego, ale kto wie? Jeśli to parwo to moze szybko działać...

Posted

Granula napisał(a):
BUDRYSKU czyli 1 jest w lecznicy a 2 nadal w schronisku?

czy ten drugi jest zdrowy?

1 jest w lecznicy
2-gi w schronie,nie wygladał na chorego

mam nadzieje,że nic Go nie zbiera?
jest -15 st.C :-(

Posted

BUDRYSKU rozmawiałam z moim TŻem, zgodził się żebyśmy tego 2 szczeniaka [co został z suką] wzięli na DT, ale takie bardzo awaryjne DT, tylko na miesiąc :roll: niestety mieszkam u teściów i dłużej nie będę mogła, gdyby TŻ się nie zgodził, nie mogłabym w ogóle... aktualnie jestem bezrobotna:oops:, więc miałabym 24 godz. na dobę dla szczeniaka, żeby o niego zadbać... niestety gdyby poważnie zachorował będąc u mnie, to musiałabym prosić o wsparcie finansowe w leczeniu:oops:

akurat jestem u mojej mamy w Żorach [woj.śląskie], w sobotę wracamy do Krakowa i moglibyśmy jechać przez Bielsko i odebrać malucha jeżeli ktoś by go podrzucił do Bielska... tylko niech go ktoś przygarnie do tej soboty, żeby tam nie zamarzł :shake:

mam nadzieję, że nie zaraził się tak jak ten pierwszy parwowirozą [czy to może być zaraźliwe dla kotów? mam jednego, drugiego mają teściowie, u których mieszkam i wyklnęliby mnie, gdyby ich kotkowi coś się stało]

Posted

Mam nadzieje,że kotki są zaszczepione?

Jutro zostanie zabrany ze schronu
do soboty mógłby byc u mnie
(mój Portos bedzie w 7 niebie,że będzie mógł "opiekować" sie maleństwem)
i mogę zawiezc Go do BB

zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień?
znowu nie zasnę

Posted

Granula napisał(a):
mój jest szczepiony na 100% na panleukopemię [a to chyba koci odpowiednik parwowirozy, o ile mnie pamięć nie myli] co do kota teściowej, pytałam jej i powiedziała mi, że chyba tak! że miał takie potrójne szczepienie na choroby :roll: ale pewności na 100% nie mam

a czy rzeczywiście ten wirus mógłby przejść na kota?

tak ,to koci odpowiednik
ale szczepionym kotom raczej nie powinno nic grozić

Posted

mój jest szczepiony na 100% na panleukopemię [a to chyba koci odpowiednik parwowirozy, o ile mnie pamięć nie myli] co do kota teściowej, pytałam jej i powiedziała mi, że chyba tak! że miał takie potrójne szczepienie na choroby :roll: ale pewności na 100% nie mam

a czy rzeczywiście ten wirus mógłby przejść na kota?

Posted

niestety Okruszek nie przeżył :-( (*)(*)(*)
wybacz,że nie zdążyliśmy!!!!!:placz:

siostrzyczka czeka już na mnie w kuchni schronu
grzeje sie pod kocykiem
ale nie jest juz taka ruchliwa jak wczoraj

przed chwilą podrzucili szczeniaczka
przerzucili przez płot
a na wybiegu były duże psy
dobrze,że p.Józek był w tym czasie na wybiegu
przemarznięty,wygłodzony
co za debile!!!:angryy:

zabieram też małe kociaki
bo zamarzają

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
niestety Okruszek nie przeżył :-( (*)(*)(*)
wybacz,że nie zdążyliśmy!!!!!:placz:

siostrzyczka czeka już na mnie w kuchni schronu
grzeje sie pod kocykiem
ale nie jest juz taka ruchliwa jak wczoraj

przed chwilą podrzucili szczeniaczka
przerzucili przez płot
a na wybiegu były duże psy
dobrze,że p.Józek był w tym czasie na wybiegu
przemarznięty,wygłodzony
co za debile!!!:angryy:

zabieram też małe kociaki
bo zamarzają

Kretyni!! Jak tak można... Jak można...

Posted

Okruszku tak bardzo mi przykro ['] :-(

a co do tego szczeniaka podrzuconego, to już lepiej, że tak zrobili, niż wyrzucili na śmietnik... chociaż takich rzeczy i tak nigdy nie zrozumiem :shake: żyjemy w kraju, w którym matki wyrzucają dzieci na śmietnik zasłaniając się szokiem poporodowym, więc na jakie zachowanie możemy liczyć w stosunku do zwierząt :-(

BUDRYSKU nie mogę się doczekać soboty... mam nadzieję, że z małą będzie wszystko ok i że w ciepełku dojdzie do siebie... czy można ją w jej wieku zaszczepić na parwowirozę?
:oops::oops::oops: ja już zapomniałam jak to jest mieć szczeniaka... mój zakończył swój żywot po 17 latach w marcu zeszłego roku... był mixem owczarka niemieckiego i czegoś kudłatego ;) ale kiedy był szczeniakiem, to ja byłam jeszcze dzieckiem i moja mama go uczyła wszystkiego

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
ona jest juz szczepiona - 23.12
zacziopwana
trzeba będzie ją odrobaczyć

o 12:30 jadę po małą

a ja o 13 jadę do mojej babci, z jej kotem do weta i później na wizytę przedadopcyjną i będę dopiero późnym popołudniem w domu... umrę z ciekawości :oops:

Posted

strasznie mi przykro :placz:
widziałam Okruszka jeszcze wczoraj wieczorem i miałam nadzieję, że jednak się mu uda :-(
takie niby z niego maleństwo było, ale strata jest ogromna :placz:
wielka szkoda, że nie mógł zakosztować życia ..
Okruszku :candle: