lidka_park Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Amber ma około 5-7 lat, jest bardzo malutka i ma swój charakterek, bywa zła, bywa wściekła, ale jest przekochana i cudowna i napewno gdy ktoś ją pokocha i da jej dom odwdzięczy się psim serduchem. Obecnie mieszka na dworzu w boksie z innym psem, ale nie wiem jak przetrwa zimę z tym jej włosem. Widać, że dobrze czuje się w budynku zatem być może mieszkała w domu. Amber trafiła do schroniska w Ostródzie jakieś dwa, może trzy miesiące temu. Quote
malagos Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Po tych bystrych ślepkach widać,z ę ma wiele z ratlerka :p Stąd te humorki i zlosci :cool3: Quote
Aga_Mazury Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 malagos napisał(a):Po tych bystrych ślepkach widać,z ę ma wiele z ratlerka :p Stąd te humorki i zlosci :cool3: jest niesamowita... Kochana i maleńka bardzo... do kieszeni się prawie zmieści... sierść króciutka i zima w schronie.... może być cięzko jej przetrwać :( Quote
malagos Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Biedulka, rzeczywiscie to nie jest pies do budy :shake: Quote
wanda szostek Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Aga_Mazury napisał(a):jest niesamowita... Kochana i maleńka bardzo... do kieszeni się prawie zmieści... sierść króciutka i zima w schronie.... może być cięzko jej przetrwać :( Ta kieszeń musiałaby być sporawa. Quote
Aga_Mazury Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 wanda szostek napisał(a):Ta kieszeń musiałaby być sporawa. oj tam zaraz..... sporawa... :razz: Quote
lidka_park Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Amber nadal w schronisku. Nie pozwólmy na to, aby kolejna zime musiała spedzić w schronisku !!! to takie maleństwo... :( Quote
jolap. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Mam bardzo podobną sunię. Ma 13 lat i "charakterek". Jest "znajdulką", baaaardzo kochaną i zabawną sunią. Ma oczywiście kilka drobnych "wad", ale są one bez znaczenia w zestawieniu z zaletami, z kabaretem/małpimi figlami, jakie potrafi wyczyniać. Amber wygląda mi na taka sunię, która wniesie do nowego domku wiele radości. PS: moja sunia nie lubi małych dzieci (takich do 8-9 lat). Sama ich nie atakuje ale unika - robi wszystko, żeby trzymać się z daleka. Jeśli jednak dziecko uparcie za nią wędruje i próbuje dotykać - sucz warczy, potem szczeknie ostrzegawczo, a potem ... potem trzeba rozdzielić towarzystwo. Jestem pewna, że mogłaby malucha ugryźć, jednak nie chcemy eksperymentować ;). Piszę o tym, bo może warto sprawdzić, jak Amber reaguje na dzieci. Quote
lidka_park Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='jolap.']Mam bardzo podobną sunię. Ma 13 lat i "charakterek". Jest "znajdulką", baaaardzo kochaną i zabawną sunią. Ma oczywiście kilka drobnych "wad", ale są one bez znaczenia w zestawieniu z zaletami, z kabaretem/małpimi figlami, jakie potrafi wyczyniać. Amber wygląda mi na taka sunię, która wniesie do nowego domku wiele radości. PS: moja sunia nie lubi małych dzieci (takich do 8-9 lat). Sama ich nie atakuje ale unika - robi wszystko, żeby trzymać się z daleka. Jeśli jednak dziecko uparcie za nią wędruje i próbuje dotykać - sucz warczy, potem szczeknie ostrzegawczo, a potem ... potem trzeba rozdzielić towarzystwo. Jestem pewna, że mogłaby malucha ugryźć, jednak nie chcemy eksperymentować ;). Piszę o tym, bo może warto sprawdzić, jak Amber reaguje na dzieci. Z Amber jest podobnie. Ona także nie przepada za dziećmi :p Quote
lidka_park Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Amber jest taka maleńka, nie bedzie zajmować dużo miejsca... ona powinna spać na podusi, a nie w budzie :shake: Quote
lidka_park Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Nasza uszatka znalazła kochajacy domek w Ostródzie :) Quote
Jo37 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Wspaniale. Nie widziałam tego wątku a to przecież imienniczka mojej suni . Mam nadzieję,że to domek na sobre i złe. Quote
Recommended Posts