Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O założenie wątku poprosiła mnie GoniaP, ja sama niestety nie widziałam tego psa, ale wierzę, że tak, jak dotychczas, bassetomaniacy nie zawiodą...

Wydaje się być psem w sile wieku, raczej na pewno nie jest to staruszek. Trochę poszczekujący, ale pewnie bardziej "dla zasady".
Ja wiem, że bassety to niełatwe psy i że trzeba je rzeczywiście znać, rozumieć i kochać mądrą miłością...ale ten podmarznięty beton tak bardzo musi mu ziębić brzuszek...:shake:

Bassetomaniacy, nie znacie kogoś, kto dałby mu choć tymczasowy dach nad głową?

Tu jest kilka pozostałych zdjęć, nie mogę ich niestety wstawić, bo fotosik zaczął mi się krzaczyć :angryy:

Picasa Web Albums - Małgorzata - Basset Pedro#

Posted

Kiedyś spotkałam tą panią w klinice . Prosiła , żeby dawac jej znać , jak będą bassety
adres mail wykasowałam , jak cos to na pw
p Magda .
tylko nie wiem jakimi literami , bo napisała mi drukowanymi :cool1:

Posted

Dzięki dziewczyny za informację na forum bassecim . Jest zainteresowanie, jest tylko nikt sie nie wypowiada na forum akurat. Dzwonimy, informujemy, szukamy. Jutro pojedzie do niego osoba z Poznania, która kiedyś zajmowała się hodowlą bassetów m.in.
Sprawdzi co to za pies, skąd się wziął, czy ma tatuaż, czip.

Wszyscy zdajemy sobie sprawę,że potrzebny dom choćby tymczasowy. Wiem,że to trudny temat ale jest osoba gotowa pokryć wszelkie koszty DT dla basseta byle znaleźć ten dom w okolicach Poznania. Akurat zarówno ona jak i ja mieszkamy w Polsce wschodniej i jest problem odległości (500km).

Posted

Ala, wielkie dzięki!!!
Szkopuł w tym, że jutro schronisko jest zamknięte dla "zwykłych" śmiertelników, i szkoda zachodu :placz: Najwcześniej można tam się udać we wtorek, a ja chciałabym z różnych powodów przy tym być. Czy mogę? Mój numer 661 955 880

Posted

Martali napisał(a):
Melduję się na wątku. ;)

A jak się znajdzie dt? (odpukać!) To hotelik? :roll:

Miejmy nadzieję, że się jednak znajdzie. Hotelik...cóż, nie wiem... mam poważne opory przed wysyłaniem psów do hotelu, ale to inna sprawa i zamierzam się tu zdać na Gonię.

Posted

Dziekuje pani Moniko! znalazlam wątek- psa trzeba wyciagnąc jak najszybciej. nawet do hotelu dla psow, znalazlam pare adresow -jutro bede dzwonic jestem gotowa pokryc wszystkie koszty-pies musi byc wyciagniety ze schronu jak najszybciej-to priorytet,basset nie przeżyje tam zimy.

Posted

GoniaP napisał(a):
Ala, wielkie dzięki!!!
Szkopuł w tym, że jutro schronisko jest zamknięte dla "zwykłych" śmiertelników, i szkoda zachodu :placz: Najwcześniej można tam się udać we wtorek, a ja chciałabym z różnych powodów przy tym być. Czy mogę? Mój numer 661 955 880

Oczywiście,że możesz tym bardziej ,że reprezentujesz Fundację Emir,której tak dużo zawdzięcza nasze zamojskie schronisko. Jeżeli wszyscy "Emirowcy" są tacy jak szefowa Krystyna lub nasi zamojscy wolontariusze to każde zwierzę można Wam powierzyć z zamkniętymi oczyma. Cieszę się ,że chcesz pomóc w sprawie basseta.
A ta kobieta w zasadzie ma pojechać zobaczyć czy pies nie ma tatuażu lub czipa, sprawdzić czy nie z jej hodowli pochodzi, bo sama kiedyś hodowała bassety. Zastanawia się także nad domem dla psa jest ze mną w kontakcie.
Nauczona doświadczeniem z ostatnich tygodni kiedy to wydano basseta ze schroniska w Obornikach do Zamościa bez spawdzenia czy pies nie ma tatuażu poprosiłam ją o to. Poprzednim razem dopiero w domu w Zamościu okazało się,że tamten pies pochodził właśnie z jej hodowli.
W schronisku powiedzieli,że nie mają czasu na sprawdzanie uszu psom bo nic innego by nie robili tylko sprawdzali.

Posted

Na pewno sie tak nie stanie, wszystko bedzie z Wami uzgodnione a o kazdym kroku bedziemy pisac i uzgadniac z Wami,przecież to Wasz wątek, pies na pewno nie zniknie. Przepraszam jezeli odnioslas takie wrazenie:oops:

Posted

Pedro właśnie dojechał do dt, z opcją ds :loveu:
Przetrwał jakoś siermiężny mróz i od dziś będzie miał wspaniałą opiekę Pani Mirki i Jej Męża. Do towarzystwa będzie miał bassetkę Dusię i bokserka, ogródek do biegania i spacerki poza posesję, nie wspominając o dobrym jedzonku, opiece weterynaryjnej itp. Jednym słowem udało mu się!!
Tu opuszcza schron:
Picasa Web Albums - Małgorzata - Pedro basset

Posted

GoniaP napisał(a):
Pedro właśnie dojechał do dt, z opcją ds :loveu:
Przetrwał jakoś siermiężny mróz i od dziś będzie miał wspaniałą opiekę Pani Mirki i Jej Męża. Do towarzystwa będzie miał bassetkę Dusię i bokserka, ogródek do biegania i spacerki poza posesję, nie wspominając o dobrym jedzonku, opiece weterynaryjnej itp. Jednym słowem udało mu się!!
Tu opuszcza schron:
Picasa Web Albums - Małgorzata - Pedro basset

No :loveu:.

Posted

Dzięki dziewczyny Dogomaniaczki za pomoc! Wszystkim bardzo dziękuję w imieniu cioteczek z basseciego forum i tych nieszczęsnych bassetów,które jak widać mogą i na Was liczyć. Szczególne podziękowania dla GoniP, która osobiście wyciągnęła Pedra ze schroniska.
Cieszę się,że można na Was liczyć mimo to ,że tutaj jest tak wiele pracy i tyle psów potrzebujących pomocy.
Chciałam wkleić zdjęcia Pedra z nowego domu ale niestety nie jestem w tym mocna i nie udało się. Może później lub może GoniaP bo wiem,że też ma do nich dostęp.