gombar Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Nie wiem jakim cudem zarajestrowali prawie identyczne przydomki. Ja podałam kilka nazw i sami mi taką zatwierdzili. Z czego szczerze mówiąc się ucieszyłam, bo na tej najbardziej mi zależało. A kto był pierwszy? Zaczynałyśmy chyba w tym samym czasie :wink: bo to są suki w podobnym wieku. No, ale przecież po to wysyła sie przydomki do zatwierdzenia, żeby sie nie powtarzały, prawda? Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 jostra,ale podobno NIE rejestruja przydomkow brzmiacych podobnie. Essen I Essen TIA nie sa podobne i to bardzo? Quote
gombar Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Jostra- dzięki! Mi tez sie podoba :P No, a teraz dziewczynki prosze poinstruować koleżankę o jakichś nowych kosmetykach dla sznaucerków 8) Co mam używać na wystawy, bo długo mnie tam nie było..... oj długo! Quote
jostra Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 orsini - są bardzo podobne, dlatego mi się pokićkało :D Ale nie orientuję się jak bardzo w ZG sprawdzają te nazwy gombar - ja teraz stosuję Crown Royale, wcześniej All System i Iv Saint Bernard - wszystki są dobre Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 gombar kurcze to chyba Ty nas poinstruujesz czy jak sie to pisze:)) Ty juz weteran:))))prawie:)))) Quote
jostra Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 orsini - jak Ty tak możesz, też coś weteran :evilbat: - jeszcze się gombar na nas obrazi :P Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 ale bo ja w pozytywnym slowa tego znaczeniu:))ze poprostu dluzej od nas siedzi w sznaucerach :lol: wiec mam nadzieje,ze uzna to za komplement:))obrazac sie nie radze, bo za obrazanie sie jest kara :evilbat: :evil: :evilbat: :lol: :lol: Quote
gombar Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 No weteran, i nie ma się za co obrażać, ale ja od X czasu używam JPH, a z tego co wiem jest mnóstwo innych kosmetyków. Nie używałam ich dotychczas, bo do uzytku domowego nie były mi potrzebne, ale wiosną zacznę wystawiać młodą sukę w młodzieży, więc może podacie jakieś nowości? Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 eeeee....ja to kapie tym co mi w lapy wpadnie:)))jakis fructis, jakis dove...co akurat w markiecie jest po promocji:))))wiec mnie sie nie pytaj:))))ale odzywke to nakladam Iv Saint Bernarda czy jak mu tam:))))) Quote
gombar Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 [quote name='orsini']eeeee....ja to kapie tym co mi w lapy wpadnie:)))jakis fructis, jakis dove...co akurat w markiecie jest po promocji:))))[/quote] No co ty orsini! Nie rób mnie w balona! Nie używasz szamponu dla psa?! Sama odżywka wystarczy?! A lupieżu nie ma po tym czymś? I kolor nie płowieje? Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 fructis i dove to szampony:))) ja mam cz-sr wiec ten czarny na lapach i tak plowieje od sniegu i slonca:)))ale nie od szamponu:)))bo mi na glowie jakos wlosy koloru nie zmieniaja tzn. tak pojawiaja sie siwe wlosy,ale to nie od szamponu:))serio nie robie Cie w balona. ale ja kapie im tylko lapki:)))tak raz w tygodniu staram sie, plecow nie, a lupiez i tak maja, bo jak je wyskubie to potem jest i po kazdym przeskubaniu tez jest,ale co z tego ze jest?albo teraz jest w domu suche powietrze i tez mamy wszyscy tzn. ja tyz:)))ale ciii nizoral jest the best i dla mnie i dla psow:))) Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 a plecow nie kapie, bo to potem za dlugo sie suszy:)))bo z wlosem i do sucha to mi sie nie chce:)))a one w sumie nie maja gdzie sie ubrudzic tak na maxa-a taki codzienny kurz to mi w poscieli zostawiaja:)))) Quote
gombar Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Ja też grzbietu jeszcze żadnemu swojemu sznaucerowi nie kąpałam. Tylko łapy, broda i podbrzusze. Jak zmokną w deszczu to wycieram je ręcznikiem z włosem i jest ok, bo są szorstkie to wody nie wchłaniają. A resztki brudu to też w pościeli :-) Quote
orsini Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 hahahaha a to lepsza jestes-ja im nic nie wycieram po przyjsciu-:)))jestem za leniwa:))))dlatego co tydzien im te lapy kapie;))))bo koltuny i w ogole;)) gombar wklej fotki w galerii plizzz albo Waszek Ci wklei:))) Quote
jostra Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Ja też plecy rzadko, chyba, że się wytarzają w czymś pachnącym :evilbat: A jak się lenię to czyszczę je suchym w sprayu albo w piance (wtedy nie do końca suchym) , szczególnie białe tak trzeba szorować, jak się na wsi mieszka Quote
madzior_ka Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 :) a ja dopieor teraz się zorientowałam że gombar masz hodowlę ESSENI:) hehe:) masz fajniutką stronkę i psiaczki:) Quote
orsini Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Jostra no tak zapomnialam o tym czyms pachnacym:))))wtedy trzeba calosc umyc:))))szetland to juz ma taka taktyke, bo wie, ze nie moze, ze skubana nawet sie NIE zatrzymuje tylko w biegu sie rzuca na ziemie na to cos pachnacego:)))wiec nawet nie zdaze zareagowac:))sznaucerki sa za glupie, zeby na takie cos wpasc i musza sie zatrzymac no a ja mam cenne sekundy , zeby rzucic czyms,wrzasnac itp:))))) Quote
malawaszka Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 oj tam Orsini zaraz za goopie sznaucerki :evil: One to robią dlatego bo tak naprawdę nie chcą się wytarzać bo wiedzą że będzie potem kąpiel :lol: :lol: :lol: więc dają Ci tą szansę na wrzaśnięcie - jak widzisz tu jest dalej posunięta inteligencja niż u szelciaka :lol: :wink: Quote
orsini Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 [quote name='malawaszka']oj tam Orsini zaraz za goopie sznaucerki :evil: One to robią dlatego bo tak naprawdę nie chcą się wytarzać bo wiedzą że będzie potem kąpiel :lol: :lol: :lol: więc dają Ci tą szansę na wrzaśnięcie - jak widzisz tu jest dalej posunięta inteligencja niż u szelciaka :lol: :wink:[/quote] hahahaha w ten sposob o tym nie pomyslalam dobre:)))) Quote
jostra Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 U mnie tarzać w ... uwielbiają się Uni i Lambo. Różnica jest taka, że Uni lubi brać przysznic, a Lambo nienawidzi. Jak stanę koło prysznica i wołam Lambika to robi wielkie oczy i stara się gdzieś schować. A jak kąpię innego psa Uni przychodzi i też chce się kąpać. Quote
gombar Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 [quote name='orsini']...szetland to juz ma taka taktyke, bo wie, ze nie moze, ze skubana nawet sie NIE zatrzymuje tylko w biegu sie rzuca na ziemie na to cos pachnacego:)))wiec nawet nie zdaze zareagowac:))sznaucerki sa za glupie......[/quote] Nie są za głupie, tylko myślące. To jedna z najmądrzejszych ras. Zanim wykonaja jakies polecenie-pomyslą czy warto.:)))) Quote
orsini Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 gombar: ale one nie maja polecenia tarzac sie w g**:)))))one to kochaja:))tylko, ze kazde zwierze zeby sie polozyc sie zatrzymuje kon tak robi, kret, kuna...a szelciak wie,ze jak sie zatrzyma to oberwie i niezdazy sie polozyc, wiec rzuca sie na glebe z biegu normalnie!gdyby nie to , ze ja wtedy jestem wsciekla,ze mnie kapanie i suszenie czeka to bym sie usmiala na maxa. Quote
gombar Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 czyli wybrałas tarzającą sie rasę! Dobrze, że o tym wiem, bo mi sie strasznie podobają i przymierzałam sie do kupna w przyszłości, ale będę musiała się nad tym głęboko zastanowić :fadein: Quote
orsini Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 nie , odradzam!nie ze wzgledu na tarzanie sie:)))bo ja mam same tarzajace sie:))) ale: 1.linieja!!!po sznaucerach to szok jak masz wlosy everywhere 2.SZCZEKAJA, duzo szczekaja!i to wszystkie, bo to owczarki, i znowu po moich sznaucerach szok, bo Santina w ogole prawie nie sczzeka, Mafiai owszem,ale to ja szelciak nauczyl a i tak jej do piet nie dorasta w halasie Quote
jostra Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 gombar - a twoje miniatury nie lubią? Moje na wiosnę, jak świeży nawozik jest na polach, przychodzą tak pachnące do domu, że lepiej nie mówić. Czasami czuję się tak jakbym miała w domu konie a nie psy :roll: Quote
Recommended Posts