Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i co i co ....

i jest :multi:

zgadnijcie, kto dzis pojechał do domkuuuuuuuuuuuuuuuuu????:-o

jeszcze w lecznicy, gdzie go musialam upchnać na 2 godziny....

i w domciu na białym dywaniku :evil_lol:

OFICJALNIE OŚWIADCZAM - SZCZOTEK MA DOM!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

Od kilku dni rozmawiałam z ludzmi, nie mialam najmniejszych wątpliwości, znają naszego znajomego weta ( a on ich i to bardzo dobrze), mają teriera ( drugiego niedawno stracili....), są dobrze sytuowani i mają bzikolca na punkcie psów :cool3:. Szczotek bardzo im sie spodobał ( dzwonili w sprawie Poziomki, ale juz miala domek, więc go poleciłam, zdjęcia z każdej pory roku wyslalam, itp). i co? i dzisiaj pojechał do domku !!!!!!!!!!!!!!! Od dzisiaj będzie się nazywał AMON, bedzie wcinał Royalka, chodził na spacerki na specjalnie dopasowanych skórzanych szelkach a weekendy spędzał na dzialce pod Warszawą, gdzie pozna swojego kolegę. Amonka wzieła córka Pani, która ma drugiego teriera- rasowego irlandczyka ;)

Szczotas bał się windy, w domu chyba tez nie za bardzo przebywal, ale zamiast zgladac kąty - rozłozył się przed nami na dywanie i usypiał na siedzaco ( dzien pełen wrażeń, samochód, lecznica a potem znowu samochód i domek). Siesznie to wygladało, bo się kiwał, opadał a jednak udawał, że ciągle nas słyszy. W przyszłym tygodniu szczepienia, potem kolejne a potem ciachanie jajek, co by mu się lżej żyło ;)

I JESZCZE JEDNO :

Wiecie kiedy Szczotek trafił do schronu? Dokladnie 8 lutego... a dzis 6.... Boszzzzz, jakie to szczęscie, minał dokladnie rok od kiedy tam siedział a teraz zamiast w budzie, bedzie grzł duuuuuuuuuuuuuuupkę na dywanikach i kanapach :multi:

I KOLEJNY TERIER SZCZĘŚLIWY !!!! :cool3:

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ech, i gameta wykrakałaś....

Przyjechał wczoraj psiak - szorstki, w schronie od kilku dni, wystraszony na maxa, wtulony w siatkę, nie jadł, nie wchodził do budy, nie reagował na nic....

i przyjechał do naszego terierowatego DT....

Komu szorstka komu ??????

Posted

idusiek napisał(a):
nic ani dobrego....

przybylo kilka szorstkich do schronu....:placz:
mam zdjęcia i jak mi sie uda to wstawię...

ech ,ciotki opadam z sił, opadam :shake:

Idusiek ani mi się waż z sił opadać :mad:
Dawaj te fotki, będziem oglądać ;)

Posted

nie mam jeszcze :oops: ,dogo mi nawala i jeszcze nie zgrałam do sieci.

Mam za to psa przerzuconego mi wczoraj przez płot, którego mało nie zjadła moja dobka. i teraz trochę jego mam w głowie...jutro wieczorem powinnam umiescic foty.:roll:

Posted

idusiek napisał(a):
nie mam jeszcze :oops: ,dogo mi nawala i jeszcze nie zgrałam do sieci.

Mam za to psa przerzuconego mi wczoraj przez płot, którego mało nie zjadła moja dobka. i teraz trochę jego mam w głowie...jutro wieczorem powinnam umiescic foty.:roll:

z dogo mam tak samo :mad:, czekamy zatem na foty ;)
co za psa Ci przerzucili :angryy: ludzom się w d...ch poprzewracało :mad:

Posted

przerzucic to jedno, ale przerzucic do dobermana, który atakuje to drugie...a ja mam wyrazną tabliczkę o grożnym psie na ogrodzeniu....:placz:

W kazdym razie Bingo na razie jest zakitrany u mnie w pokoju, bo gmina tez odmowila pomocy ( nie ma burmiatrza, nie ma pieniedzy, nie pomozemy ) a pan ktory ze mna rozmawiał powiedzial, żebym "wygonila do na ulicę to sam sobie dom znajdzie" :angryy:

Posted

idusiek napisał(a):
przerzucic to jedno, ale przerzucic do dobermana, który atakuje to drugie...a ja mam wyrazną tabliczkę o grożnym psie na ogrodzeniu....:placz:

W kazdym razie Bingo na razie jest zakitrany u mnie w pokoju, bo gmina tez odmowila pomocy ( nie ma burmiatrza, nie ma pieniedzy, nie pomozemy ) a pan ktory ze mna rozmawiał powiedzial, żebym "wygonila do na ulicę to sam sobie dom znajdzie" :angryy:

może ludzie wiedzą że pomagasz psiakom ;) ale do stróża posesji :mad:
tak, jedne gminy nawet dają na sterylki a inne najlepiej won :angryy: i jak tu można coś zmienić skoro są tacy urzędnicy :crazyeye:
zrób zdjęcie Bingo, trza mu domek szukać ;)

• 2 weeks later...
Posted

no to mamy od wczoraj kolejnego szorstkiego pod opieką....

Zwie się Ziomek :razz:, ma około 2-3 lat. Strasznie chudy, odparzona pachwinka i slad po ugryzieniu. Najgorsza ta chudość i brud. Pies boski, klei się, liże, łasi. :cool3:

w schronie 2 tygodnie temu wygladał tak ( sorrrki, ze nie wstrawilam, ale urwanie głowy z tym całym psim towarzystwem ostatnio...:roll: )

a tak wyglada po kąpaniu :cool3: