Jump to content
Dogomania

Gryfon brukselski, belgijski, brabancki-GALERIA (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='piotrek_b']Sylwia to ta hodowla http://unngull.com

oczywiście że zostanie, ale pamiętaj tytuły robią swoje, Marko z Blue Bay's miał kiedyś Brabantczyka "Sole" przepiękny pies, ale jeździli z nim po całym świecie, (chyba najbardziej utytułowany brabant) bo tam jest to samo co u nas - jednak ludzie preferują szorstusie.

No wiem dlatego promuje mojego malca :) no ja się wpisałam na tą stronkę unngull - znam ją :)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i bardzo dobrze promuj, wystawiaj i wygrywaj - i weź pod uwagą wystawy zagraniczne można tam złapać fajne kontakty, możemy wybrać się kiedyś na klubówkę do Neußen, miejsce i wystawa po prostu rewelacja.
A w Niemczech bardzo lubią Brabanty - moja Ginger z ostatniego miotu jest w Berlinie

Sylwcia a ja jadę w poniedziałek z Zaderką do krycia - reproduktora podam ci na priv

Posted

Sylwia powodzenia!..dacie rade!
Ja musze swojemu papiery hodowlane zrobic wiec tez troszke pokaze go w kraju czy ewentualnie za granica :)ale na razie musze z terminami posprawdzac co i jak..
Jeszcze raz powodzonka

Posted

[quote name='Milky']
czy ewentualnie za granica :)

AAAA odnośnie zagranicy: mam ciekawe informacje moi drodzy: a to Ci dopiero zakwas kwas, Gryfonik Brabancki jakieś 3 lata temu nie był już mile widziany tutaj u nas w Polsce u pewnych ludzi tia....został w takim razie wydany do Niemiec-nie miał nawet książeczki zdrowia-nawet o to pytałam-nie miał dokumentów, ma tatuu w uchu ale trudno go rozczytac, na razie takie zdjęcie mało wyraziste jak dla czarnego:

mam obiecane więcej jego zdjęc-jednak po urlopie.
taki świat jest mały...

Posted

[quote name='piotrek_b']i bardzo dobrze promuj, wystawiaj i wygrywaj - i weź pod uwagą wystawy zagraniczne można tam złapać fajne kontakty, możemy wybrać się kiedyś na klubówkę do Neußen, miejsce i wystawa po prostu rewelacja.
A w Niemczech bardzo lubią Brabanty - moja Ginger z ostatniego miotu jest w Berlinie

Sylwcia a ja jadę w poniedziałek z Zaderką do krycia - reproduktora podam ci na priv

No brabanty nie są popularne, jak chodze z moim na wbieg to mam ubaw. Albo mówią do mnie
- a chyba miałz niego wyjść pekinczyk
- a to mały mops

A jak mówie nazwę gryfonik brabancki to mówią - Boże jak ?:evil_lol::evil_lol:

Moja kluska :)

Posted

a to mój Dandiś-moim zdaniem jest medalistą:loveu:-bo zdobył moje serce, do tego wspaniała barwa, piękny włos, zrobił się kawał byka do tego (kiedyś był drobniejszy), śliczna zadbana bródka:

Posted

jeśli chodzi o męski typ urody to tutaj musiałaby sie wypowiedzieć miss Zadra, :oops:
która jadąc wczoraj na bzykanko była całkiem niedaleko ale w rezultacie wylądowała obok W-wy,:eviltong:
żałuj Dandiś, z bzykanka nici :eviltong: Zadra wybrała szorstkiego, sympatycznego bruneta. :evil_lol:
Tak im się seks spodobał że jutro umówili sie na kolejne spotkanie. :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Dandi wyglada bardzo mesko.Gryfoniki dlugo dojrzewaja i dopiero 3 letnie wygladaja naprawde okazale.

Piotrek to znaczy beda malenstwa?... moze czarne???

Posted

Ja z gory przepraszam za wtracanie sie i zasmiecanie watku:oops: ale tak sobie pomyslalam ze moze wy bedziecie mi w stanie pomoc...

Czy moglibyscie polecic mi jakas hodowle affenpinczerow z UK??
Szukalam w necie ale jest tego naprawde nie wiele...kontaktowalam sie z jedna ale niestety najblizszy "wolny" miot dopiero za dwa lata...

Posted

[quote name='furciaczek']
Ja z gory przepraszam za wtracanie sie i zasmiecanie watku:oops: ale tak sobie pomyslalam ze moze wy bedziecie mi w stanie pomoc...

Szukalam w necie ale jest tego naprawde nie wiele...kontaktowalam sie z jedna ale niestety najblizszy "wolny" miot dopiero za dwa lata...

Furciu wcale nie zaśmiecasz-Affenpinchery to bratnia rasa Gryfoników!

polecam Ci adopcję Afeena:
spójrz to aplikacja:
Affenpinscher Rescue Application

między innymi do adopcji:

wejdź na stronę w dział available doogs.

Nie kupuj skoro możesz adoptowac rasę, którą sobie upatrzyłaś i pokochałaś!

P.S.mój Danduś męski:eviltong::loveu:

Posted

Oktawio kontaktowalam sie juz z affenpinscher clubem tutaj na wyspie i po pierwsze na chwile obecna zaden psiak nie potrzebuje pomocy (cale szczescie:loveu:) po drugie mam bardzo male szanse na to bym zostala zaakceptowana...nie posiadam w Uk wlasnego mieszkania, wynajmuje co juz jest pierwsza przeszkoda...po drugie jestem self employed na co tez nie patrza laskawie:-(

Ta stronka ktora podalas jest amerykanska, nie orientujesz sie czy dzialaja tez tu?... nie mozemy zapominac o kwarantannie 6 miesiecznej... znasz mnie i wiesz jak bardzo wzrusza mnie los tych psiakow i gdybym miala mozliwosc to nie zastanawialabym sie dlugo... aplikacje wypelnie...moze akurat sie uda:loveu: widzialas Berenice?? cudna...i Arni ciagle tam jest...ehhh

Powaznie zakochalam sie w nich:loveu::oops:

Posted

[quote name='furciaczek']Ja z gory przepraszam za wtracanie sie i zasmiecanie watku:oops: ale tak sobie pomyslalam ze moze wy bedziecie mi w stanie pomoc...

Proszę http://www.orlock.co.uk/

http://www.affenpinscherclubuk.com/ wystarczyło pogrzebać w necie

http://bestofbreedcrufts.blogspot.com/

A ta babka nie poleciła ci hodowli?
[email protected] - oni na pewno ci podadzą hodowle

http://www.ingerdorm.co.uk/

Posted

bargest napisał(a):
Dandi wyglada bardzo mesko.Gryfoniki dlugo dojrzewaja i dopiero 3 letnie wygladaja naprawde okazale.

Piotrek to znaczy beda malenstwa?... moze czarne???

oczywiście, że będą maleństwa i "czarno to widzę" :evil_lol: :evil_lol:

Oktawia pewnie chciałaby zastać "chrzestną";) ona bardzo lubi kluseczki :diabloti: :evil_lol:
sama posiada dwa małe szczeniorki :eviltong:

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Proszę http://www.orlock.co.uk/

http://www.affenpinscherclubuk.com/ wystarczyło pogrzebać w necie

http://bestofbreedcrufts.blogspot.com/

A ta babka nie poleciła ci hodowli?
[email protected] - oni na pewno ci podadzą hodowle

http://www.ingerdorm.co.uk/

No wlasnie jestem w stalym kontakcie z Orlockiem, niestety narazie nie moga mi pomoc. Faktycznie nie wpadlam na to zeby zapytac w Klubie o najblizsze mioty:oops: a stronke klubowa czesto przegladam:shake:
Dziekuje za linki:loveu: Gdzies widzialam ze wlascicielka hodowli Avandgarde sprzedawla szczeniaki bez rodowodu i przyznam sie ze zniechecilo mnie to do kontaktu z nia... nie wiem moze to pety byly:roll:

Nie moge sie juz Cruftsa doczekac, mam nadzieje ze tam zlapie jakis kontakt z tutejszymi hodowcami:loveu:
Gdyby nie ta przekleta kwarantanna zapewne polowalabym na psiaka z kennelu Laroussus...

Posted

piotrek_b napisał(a):

oczywiście, że będą maleństwa i "czarno to widzę" :evil_lol: :evil_lol:

Oktawia pewnie chciałaby zastać "chrzestną";) ona bardzo lubi kluseczki :diabloti: :evil_lol:
sama posiada dwa małe szczeniorki :eviltong:

Piotrek może Ty Wiesz skąd te "kluseczki" -pisząc tak pozostali mogą nie wiedziec i rezolutnie podchodzic do tematu-więdz rozjaśniam i przedstawiam skąd pochodzą:

Krzyczki-schron isko dla psów-Bernardyn
01:14
Dodano: 1 miesiąc temu
Liczba wyświetleń: 2665

oraz fotka Grysi i Dandisi na dobranoc:

Posted

furciaczek napisał(a):
No wlasnie jestem w stalym kontakcie z Orlockiem, niestety narazie nie moga mi pomoc. Faktycznie nie wpadlam na to zeby zapytac w Klubie o najblizsze mioty:oops: a stronke klubowa czesto przegladam:shake:
Dziekuje za linki:loveu: Gdzies widzialam ze wlascicielka hodowli Avandgarde sprzedawla szczeniaki bez rodowodu i przyznam sie ze zniechecilo mnie to do kontaktu z nia... nie wiem moze to pety byly:roll:

Nie moge sie juz Cruftsa doczekac, mam nadzieje ze tam zlapie jakis kontakt z tutejszymi hodowcami:loveu:
Gdyby nie ta przekleta kwarantanna zapewne polowalabym na psiaka z kennelu Laroussus...

A wiesz dowiedź się czy to też dotyczy szczeniaków :) bo może są inne warunki sprowadzania szczeniaka.

Posted

furciaczek napisał(a):

no to dogadaj sie z hodowlą Laroussus, kwarantannę omija się wykonując badania na przeciwciała. Tyle że te badania przeprowadza się w określonym czasie licząc od momentu zaszczepienia ( musisz dowiedzieć się od właściwego-urzędowego lekarza wet.) W Polsce takie badania wykonuje labor. w Puławach ale weci coraz częściej wysyłają próbki do labor. w Kassel.

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
A wiesz dowiedź się czy to też dotyczy szczeniaków :) bo może są inne warunki sprowadzania szczeniaka.

Niestety dzwonilam do defry i nie da rady nic zrobic:shake: Takie same zasady obowiazuja szczeniaki i psy dorosle...

piotrek_b napisał(a):
no to dogadaj sie z hodowlą Laroussus, kwarantannę omija się wykonując badania na przeciwciała. Tyle że te badania przeprowadza się w określonym czasie licząc od momentu zaszczepienia ( musisz dowiedzieć się od właściwego-urzędowego lekarza wet.) W Polsce takie badania wykonuje labor. w Puławach ale weci coraz częściej wysyłają próbki do labor. w Kassel.

Procedure przechodzilam 2 razy z moimi psami, wszytko trwa min 7 miesiecy...biorac pod uwage ze szczeniaka szczepi sie mniej wiecej w 3.5 mies zycia to bede miala prawie doroslego psa:roll:
Nie ma sposobu zeby ominac kwarantanne, pewnie chodzi Ci o to ze nie trzeba juz zostawiac psa w kennelu w UK tylko okres tych 6 miesiecy psiak moze spedzac w rodzinnym domu pod warunkiem ze nie opusci w tym czasie terenow EU.

Posted

furciaczek napisał(a):
Niestety dzwonilam do defry i nie da rady nic zrobic:shake: Takie same zasady obowiazuja szczeniaki i psy dorosle...

Procedure przechodzilam 2 razy z moimi psami, wszytko trwa min 7 miesiecy...biorac pod uwage ze szczeniaka szczepi sie mniej wiecej w 3.5 mies zycia to bede miala prawie doroslego psa:roll:
Nie ma sposobu zeby ominac kwarantanne, pewnie chodzi Ci o to ze nie trzeba juz zostawiac psa w kennelu w UK tylko okres tych 6 miesiecy psiak moze spedzac w rodzinnym domu pod warunkiem ze nie opusci w tym czasie terenow EU.

jakiego dorosłego? szczepienie po 3 miesiącu następnie po 120 dniu od szczepienia, przeciwciała ( o ile dobrze pamiętam) - przecież do 12 miesiąca to jeszcze szczenie.

Posted

piotrek_b napisał(a):
jakiego dorosłego? szczepienie po 3 miesiącu następnie po 120 dniu od szczepienia, przeciwciała ( o ile dobrze pamiętam) - przecież do 12 miesiąca to jeszcze szczenie.

Tak szczepienie w wieku 3 miesiecy, potem 30 dni i pobranie krwi na badanie przeciwcial(jesli wynik bedzie niewystarczajacy znowu szczepinie itd). Od daty pobrania jesli badania sa ok czekamy dokladnie 6 miesiecy i dopiero wtedy mozemy przekroczyc granice UK z psiakiem. Wiec to juz nie bedzie takie szczenie tylko hmmm podrostek...
Nie powiem i mi zalezy na tym zeby miec psiaka od malego, moze mam jakies "zboczenie" ale sama chcialabym go uksztaltowac, wychowac itd. pozatym moje dwa psy Sznaucio Olbrzym i Cane Corso napewno latwiej i szybciej zaakceptuja szczeniaka...
I tak przykroby mi bylo ominac ten okres szczeniecy:oops: Prezia dostalam jako mlodziaka i zalowalam tych straconych dni...

Moze na tym Crufcie po rozmowach z hodowcami itd bedzie mi latwiej podjac decyzje... a tak przy okazji czy ktos z Was sie wybiera? Moze udalo by sie spotkac na wspolnej kawce:loveu:

Posted

no proszę, gratulacje dla walentynkowych zwycięzców:laola:

Ciekawe dlaczego bydgoska wystawa odbyła sie w Toruniu? :razz:
mam nadzieję, że na Łódzką wystawę nie będziemy musieli jechać do W-wy :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...