Jump to content
Dogomania

Gryfon brukselski, belgijski, brabancki-GALERIA (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie zauważyłam że w marcowym wydaniu "Mój pies" będzie opisywany gryfonik.

Tylko że napisali Gryfonik brukselski i belgijski - hmmm a gdzie brabancki ?

Jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten art.

Zrobiłam zdjęcie zapowiedzi

Posted

hi hi, mam wrażenie ze już gdzieś ;) słyszałem o jego "nabytym zespole" miłości do zwierząt, :evil_lol:
nawiasem .. coś ostatnio mocno zgrzyta pomiędzy szanownymi fundacjami... :nono:
na wątkach hodowlanych jakby spokojniej... :evil_lol: :evil_lol:
chyba, czas na relax, :bye:

Posted

bargest napisał(a):

Tu druga z siostr Scarlett ktora mieszka w Gdansku

zaprzyjazniona z kotem i sznaucerem

:loveu:jakby ktoś nie dostrzegał podobieństwa to wyprowadzę z pozornego błędu: obydwa pieski łączy jedno: obie ras są do trymowania:evil_lol::eviltong:

Posted

Już w następną sobotę wystawa w Toruniu. Podaje staweczkę

Brabantczyk
Brown Suger Kogel Mogel - Sylwia Skalska/ Szczecin - klasa otwarta

Gryfonik Bukselski
Euzebiusz Dynastia Wan - Kowalska Wanda/ Zgierz - klasa posrednia
Arni od Wilmy- Łubkowska Katarzyna/ Gdańsk - klasa młodzieży
ALI-BE v.d. Platte Belskes- Lidia Rokicka/ Warszawa - klasa otwarta
Gucio Sfora Gregora - Wachowicz Dorota / Łochowo klasa pośrednia

Gryfonik Belgijski
Tequila Bargest - Lidia Rokicka/ Warszawa - klasa młodzieży

Życze wszystkim powodzenia :)

Posted

piotrek_b napisał(a):
o ładnie, Liczę na Lalusia, powodzenia :multi: - a kto ocenia??

No właśnie mam zmianę
Brabantczyki ocenia Pani Magdalena Świętoń - nie znam jej

Gryfoniki ocenia Maciej Kozber

A i wogóle psów na weekend jest zgoszonych podobno 1800, więc nasza rasa Piotrek to unikatowa he he

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
No właśnie mam zmianę
Brabantczyki ocenia Pani Magdalena Świętoń - nie znam jej

Gryfoniki ocenia Maciej Kozber

powiem ci, że ja też nie znam Pani M.Ś. , natomiast Pana Kozbera to znamy, znamy :p

Sylwia miałem kilka zaplanowanych wystaw zagranicznych, ale muszę najpierw zrobić Buce uprawnienia, bo przecież ona nawet rodowodu nie miała (zgłosiłem ją natychmiast jak przywiozłem z Wrocławia).
Prawdopodobnie będę więc w Opolu, Łodzi i jeszcze postaram sie gdzieś wcisnąć.

Posted

piotrek_b napisał(a):
powiem ci, że ja też nie znam Pani M.Ś. , natomiast Pana Kozbera to znamy, znamy :p

Sylwia miałem kilka zaplanowanych wystaw zagranicznych, ale muszę najpierw zrobić Buce uprawnienia, bo przecież ona nawet rodowodu nie miała (zgłosiłem ją natychmiast jak przywiozłem z Wrocławia).
Prawdopodobnie będę więc w Opolu, Łodzi i jeszcze postaram sie gdzieś wcisnąć.

Ja się własnie zastanawiam czy będę w Opolu ale myśle że warto tam jechać. Troche jestem zaskoczona że nikt nie zgłosił Brabanta teraz w Toruniu.

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Ja się własnie zastanawiam czy będę w Opolu ale myśle że warto tam jechać. Troche jestem zaskoczona że nikt nie zgłosił Brabanta teraz w Toruniu.

wiesz, wydaje mi się że Brabanty, pomimo wszystko, będą dość rzadką odmianą, ludziki preferują, zauważyłem, psy o bardziej "okazałej szacie"
Brabantczyki są popularne w Norwegii tam jest kilka hodowli (a jedna specjalizująca się w Brabantach nie pamiętam teraz nazwy) - widziałem ich psy na zdjęciach są rewelacyjne a linia rodowodowa marzenie.

Posted

[quote name='piotrek_b']wiesz, wydaje mi się że Brabanty, pomimo wszystko, będą dość rzadką odmianą, ludziki preferują, zauważyłem, psy o bardziej "okazałej szacie"
Brabantczyki są popularne w Norwegii tam jest kilka hodowli (a jedna specjalizująca się w Brabantach nie pamiętam teraz nazwy) - widziałem ich psy na zdjęciach są rewelacyjne a linia rodowodowa marzenie.

Hodowle w Norwegii ta mi zapadła www.griffon.nu

oraz ta http://unngull.com/Engelsk/

Mam nadzieje że mój Laluś zostanie kiedyś tatą bo ma dobre wyniki u weterynarza i wszystko jest z nim OKI

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Hodowle w Norwegii ta mi zapadła www.griffon.nu

Mam nadzieje że mój Laluś zostanie kiedyś tatą bo ma dobre wyniki u weterynarza i wszystko jest z nim OKI

Sylwia to ta hodowla http://unngull.com

oczywiście że zostanie, ale pamiętaj tytuły robią swoje, Marko z Blue Bay's miał kiedyś Brabantczyka "Sole" przepiękny pies, ale jeździli z nim po całym świecie, (chyba najbardziej utytułowany brabant) bo tam jest to samo co u nas - jednak ludzie preferują szorstusie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...