Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie :)
Temat dotyczy Luśka, a więc psiaka moich rodziców, o którym chciałam wszystkim tu zebranym nieco opowiedzieć. Lucek to wspaniały, szalony, radosny, niezwykle mądry i szybko uczący się spanielek. Wie już gdzie mieszka i sam prowadzi do domu, nauczył się także spokojnego wycierania łapek i czesania, za które dostaje przysmak. Rodzice wprost za nim szaleją, to ich oczko w głowie, o którym mogliby opowiadać godzinami. Jest żywy, taki w pozytywnym tego słowa znaczeniu świrek, który osładza każdy dzień swoim radosnym charakterem. Znając rodziców i widząc jak wiele wniósł w ich życie, to choćby zrobił coś nagannego, poradzą sobie i nigdy, przenigdy go nie oddadzą. Poza tym, to tylko piesek a nie człowiek, nie można od niego zbyt wiele wymagać, szczególnie w momencie, gdy przeżył już swoje. Przyznam szczerze, że choć jestem miłośniczką kotów i sama mam jednego 9 letniego, Lusiek urzekł me serce od samego początku, gdy zobaczyłam tą śliczną mordeczkę na allegro. Teraz cieszy mnie jeszcze jedna rzecz z tym związana, z tego co wyczytałam, Lucky wychowywał się z kotem, więc nadal, kiedy będę gdzieś wyjeżdżała mogę rodzicom bez obaw powierzyć własnego przylepę. Powracając do Lucka, to czekoladowy skarb, marzenie miłośników spanieli, którymi są właśnie moi rodzice.
I jeszcze jedno co chciałabym napisać do wcześniejszych właścicieli Luśka, to lepiej wszyscy tego typu ludzie, niech sobie kupią pluszowego psiaka, niż mają niszczyć życie bezbronnego zwierzęcia. Nie wiecie jaki skarb posiadaliście! Dobrze, że trafił pod skrzydła rodziców, którzy od razu docenili jego charakter i piękno (nie tylko zewnętrzne)... i tego życzę wszystkim innym psiakom i kotom opuszczonym przez nieodpowiedzialnych ludzi.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłośników psów i kotów. :painting: :kociak::Dog_run:

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aż serce sie raduje i buzie mam usmiechniea od ucha do ucha :multi::multi::multi:
Niech ta radość i szczęście towarzyszy wam na zawsze !
Niech to bedzie prawdziwa, udana adopcja z której bedziemy otzrymywac tylko same dobre wiadomosci !!

Posted

No i od razu mi cieplej na sercu, że w końcu Lucky znalazł prawdziwy, kochający i rozumiejący psy domek! :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:

Cahalla, jak będziesz u rodziców, to serdecznie ich pozdrów od Dogomaniaków i koniecznie wyściskaj i wycałuj ode mnie Luckiego. :cool3:
Prawdziwy z niego szczęściarz. :cool3: :loveu: :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Cieszę się, że wszystko jest super, a i nowy domek częściej nam napisze i wstawi fotki farciarza:lol:
Goga przepraszam, ze dopiero teraz ale najpierw wizyta siostry (justynyvege) a potem męża siostra urodziła i miałam mały młyn
Bazarek na dług Lukego w hoteliku
Jak ktos umie, ładnie proszę zamienic mi link na fotkę
http://www.dogomania.pl/forum/f99/rozpiesc-podniebienie-swojego-pupila-na-dlug-do-08-04-do-22-a-134736/#post12060472

• 4 weeks later...
Posted

Witam ponownie :)
Lusiek ma się bardzo dobrze. Powoli staje się spokojnym i radosnym psiakiem. Przestał już sypiać tak czujnie jak na samym początku swej obecności i obecnie poddaje się wpełni Morfeuszowi. Z dnia na dzień uczy się również czegoś nowego (na podstawie książki), a że jest bardzo mądrym psem, nauka idzie mu szybko. Ponadto jest szczęśliwym i bezstresowym złodziejaszkiem, który porywa wszystko, co leży w jego zasięgu. Nadal ma gdzieś ukrytą swoją drugą naturę wyniesioną z poprzednich domów - na niektóre odruchy reaguje lękiem, bądź agresją, ale na dzień dzisiejszy zrobił już duże postępy, na wszystko potrzeba czasu.
Pozdrawiam

P.S. Zdjęcia zamieszczę, jak tylko znajdę chwilkę.:Dog_run:

Posted

Jaki piękny Lucjusz. Cudo wręcz.
Ja właśnie odbyłam długą kolejną już rozmowę telefoniczną z jego Pańcią. Pańcia jak zwykle zapewniła, że nawet przez myśl nie przychodzi oddawanie gdzie psa. Opowiadała o postępach.
Wynika z tego że w którymś z poprzednich domów Lucek musiał być bity i prawdopodobnie kopany - bardzo źle reaguje na wysuniętą nogę. Ale przywołany do porządku już natychmiast sie podporządkowuje.
Jest naprawde coraz lepiej a to dopiero 2 m-ce.
Po wczorajszej tragedii Kory w Danii, ta dzisiejsza wieść sprawiła, że odrodziła mi sie lekko wiara w człowieka (naszego człowieka).

Bardzo Wam dziękuję za ten dom dla Lucka, za miłość jaką go darzycie, za bezpieczeństwo, które daliście.

Lucus - masz chłopie szczęście jakiego nie maja inne psy. Doceń to! I proszę grzecznie.
A my mamy obiecane zdjęćia plenerowe. Już czekamy!!!

Posted

[quote name='supergoga']Jaki piękny Lucjusz. Cudo wręcz.
Ja właśnie odbyłam długą kolejną już rozmowę telefoniczną z jego Pańcią. Pańcia jak zwykle zapewniła, że nawet przez myśl nie przychodzi oddawanie gdzie psa. Opowiadała o postępach.
Wynika z tego że w którymś z poprzednich domów Lucek musiał być bity i prawdopodobnie kopany - bardzo źle reaguje na wysuniętą nogę. Ale przywołany do porządku już natychmiast sie podporządkowuje.
Jest naprawde coraz lepiej a to dopiero 2 m-ce.
Po wczorajszej tragedii Kory w Danii, ta dzisiejsza wieść sprawiła, że odrodziła mi sie lekko wiara w człowieka (naszego człowieka).

Bardzo Wam dziękuję za ten dom dla Lucka, za miłość jaką go darzycie, za bezpieczeństwo, które daliście.

Lucus - masz chłopie szczęście jakiego nie maja inne psy. Doceń to! I proszę grzecznie.
A my mamy obiecane zdjęćia plenerowe. Już czekamy!!!
To czekamy na zdjątka plenerowe. :multi:
I kolejny raz dziękujemy za cudowny domek dla Lucusia. :Rose:

Supergoga, a co to za tragedia Kory, bo ja nie w temacie? :oops:

• 4 weeks later...